Ardei confit

Retete aperitive Retete cu legume Retete salate Retete din Spania

Reteta Ardei confit

Cel mai intens rosu pentru cea mai fierbinte zi din an. Copti, confiati si apoi glazurati in sucul propriu. Este o metoda buna de a intensifica aroma ardeilor copti, de a resuscita ardeii conservati in borcan sau cei copti pusi la congelator. Sunt foarte buni pe tartine cu ton, ansoa/sardine marinate, cu branza de capra, carnaciori de bere, cu oua (posate sau ochiuri) sau in salate.

Reteta este inspirata de modul in care se pregatesc ardeii pentru pinchos in nordul Spaniei.

Ingrediente

1 borcan ardei copti Piquillo conservati in suc propriu (cca 12 bucati; sau 6 ardei kapia copti congelati impreuna cu sucul lasat)
ulei de masline (cantitatea se va stabili in functie de vas)
5-6 catei usturoi
putin patrunjel sau busuioc

  1. Pentru aceasta reteta se vor folosi ardei (piquillo sau kapia) copti si curatati. Pot fi conservati in borcan sau la congelator impreuna cu sucul pe care-l lasa. Ardeii piquillo fata de kapia sunt mai mici si usor iuti. Sunt la fel de dulci si carnosi si au aceeasi culoare rosie intensa. Ardeii piquillo la borcan ii cumpar, fiindca la noi nu gasesc acest soi spaniol de ardei.
  2. Ardeii copti curatati se aseaza intr-un vas termorezistent, chiar daca se suprapun un pic e ok. Se aseaza printre ei cateii de usturoi curatati. Se toarna suficient ulei de masline peste ei cat sa fie complet acoperiti. Daca folositi ardei kapia, puteti adauga in ulei cateva bucati de ardei iute rosu sau fulgi de chili ca sa iasa usor picanti, asemanatori cu piquillo. Daca doriti, in ulei mai puteti adauga verdeturi (rozmarin, maghiran, dafin, oregano).
  3. Se da tava la cuptor, la 120C si se lasa sa se faca timp de 1 ora, intorcandu-i o data la mijlocul timpului.
  4. Se scurge uleiul de pe ardei si se adauga sucul in care au fost conservati in borcan sau in congelator. Daca folositi ardei kapia conservati in congelator, mai trebuie sa adaugati si 2 lingurite de otet (de sherry sau de vin rosu) si presarati putina sare. Cei din borcan au deja corector de aciditate (putin otet sau suc de lamaie) si sare, deci nu mai e necesar sa adaugati.
  5. Dati tava iar la cuptor, la 160C timp de 30 minute, intorcandu-i o data la mijlocul timpului.
  6. Transferati ardeii si usturoiul pe o farfurie larga si scurgeti siropul format in tava peste ei. Presarati putin patrunjel sau busuioc tocat. Se pastreaza la frigider.

Ardeii copti si usturoiul acoperiti cu ulei

Ardeii copti si usturoiul acoperiti cu ulei

Dupa 1 ora la 120C

Dupa 1 ora la 120C

Scursi de ulei si acoperiti cu sucul propriu

Scursi de ulei si acoperiti cu sucul propriu

Dupa 30 minute la 160C

Dupa 30 minute la 160C

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...