Biscuiti cu cacao

Retete desert Retete de Craciun

Reteta Biscuiti cu cacao

Am uitat ieri sa va spun care a fost meniul nostru de sarbatori. De fapt nu voiam sa gatesc mai nimic, imi facusem planuri doar sa lenevesc si sa nu mai vad o cratita in cele doua saptamani, dar pana la urma s-a dovedit ca nu m-am putut abtine, cred ca mi-a intrat in sange. Asta cu toate ca de Craciun nu am fost acasa si mi-a fost greu sa folosesc un aragaz fara termostat si care avea niste caramazi pe fund ca sa nu arda mancarea.

Deci de Craciun am facut: Fursecuri cu scortisoara, Biscuiti spritati, Salata de ton, Salata de varza rosie cu piept de pui afumat, muuult Guacamole si ca feluri principale Dorada la cuptor si Puiul cu sos de usturoi si mamaliguta. A, am avut si ceva mai caloric: piureul picant cu niste carneti afumati prajiti si muraturi de tot felul.

Iar de Revelion: ati vazut ieri caracatita la cuptor, biscuitii cu cacao de mai sus si niste aperitive reci: rosii marinate, branza marinata si salata de caracatita marinata. Plus niste ardei iuti mexicani ca aperitiv cald. Si cu o zi inainte am facut niste sarmalute vegetariene cu ciuperci, foarte bune.

Toate astea presarate cu multe filme si vin fiert.

Sursa retetei de fata este NY Times , in josul paginii. Am facut doar jumatate de portie fiindca de Rev am petrecut in doi si 30 bucati au fost suficiente ;)

Ingrediente

170 gr faina alba
25 gr cacao
1 lingura rasa cafea instant
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit sare
2 oua
150 gr zahar
50 gr alune

Bucati: 30

  1. Cernem intr-un vas faina cu cacaoa, cafeaua, sarea si praful de copt.
  2. Ouale le batem bine (retinem o lingura de ou batut intr-o cescuta pentru a unge biscuitii) si apoi adaugam zaharul si frecam un pic, nu e nevoie sa se topeasca tot zaharul.
  3. Turnam ouale cu zahar peste amestecul de faina si cacao si amestecam pana obtinem un aluat omogen (puteti folosi robotul). Aluatul va fi extrem de lipicios.
  4. Pe o hartie de copt presaram multa faina si intindem aluatul cu mainele date prin faina de cate ori este necesar. Foaia trebuie sa fie sibtire cam de 1/2 cm.
  5. Presaram alunele deasupra, le apasam usor sa se prinda de foaie, apoi rulam foaia ajutandu-ne de hartia de dedesubt. Daca s-a lipit un pic nu e nicio problema, dezlipiti si continuati sa rulati.
    * daca alunele nu sunt prajite le dati cateva minute la cuptor pana incep sa miroasa usor; sau le puteti praji intr-o tigaie teflonata, fara ulei; alunele mele erau deja prajite si fara coaja
  6. Ruloul obtinut il mutam intr-o tava pe care am pus hartie de copt pe care am presarat putina faina. Ungem cu ou ruloul (oul retinut in cescuta) si dam la cuptor la 180C pentru 15 min.
  7. Cu un cutit ascutit, taiem ruloul felii subtirele cam de un deget. Punem feliile iar in tava si mai coacem cam 10-15 min, pana sunt uscate.

Aluatul

Aluatul

Intindem foaie si presaram alunele

Intindem foaie si presaram alunele

Rulou

Rulou

Ruloul uns cu ou

Ruloul uns cu ou

Copt, dupa 15 minute

Copt, dupa 15 minute

Taiem felii si mai coacem 10 minute

Taiem felii si mai coacem 10 minute

Comentarii (7)

 

Ana-Maria  acum 14 ani - 5 Ianuarie 2010 12:44  

Citeam printre retetele tale si in special intre cele de prajituri...si la un post de al tau m-am socat citind ca ai vrut sa nu mai scri pe blogg!Te rog frumos , daca iti mai trece asa ceva prin minte , sa alungi de urgenta gandul rau , ca ce ma fac io fara tine?Esti una din inspiratiile mele culinare si zau ca nu as vrea sa te "pierd" din bloggosfera....multe din retetele tale le-am amalgamat si construit si eu , iar cornuletele alea cu untura si gem de prune au un succes fantastic in familie la mofturosii mei....
Asa ca ma bucur imens de tare ca postezi in continuare si sa fi cat mai inspirata si sa postezi cat mai multe bunataturi! :)
Si la multi ani pe 2010!
 

Ioana  acum 14 ani - 5 Ianuarie 2010 15:40  

multumesc ana-maria si stai linistita nu renunt. mi-a trecut supararea demult :)
 

Ana-Maria  acum 14 ani - 5 Ianuarie 2010 20:19  

Ce bine!Ma bucur mult....sunt pe receptie la urmatoarea reteta! :)
 

ramisimion  acum 14 ani - 6 Ianuarie 2010 11:41  

Ce meniuri interesante ai avut de sarbatori! Biscuitii sunt extraordinari, iar prezentarea ca deobicei de nota 10+. Ioana, felicitari! Esti geniala!
 

katy  acum 14 ani - 11 Ianuarie 2010 14:15  

Buna,ma numesc katy si asi vrea sa-mi dai si mie link-ul blogului tau.Imi place ce vad aici si mi-ar place sa-ti vad toate retetele.Multumesc si mult succes! :)
 

Ioana  acum 14 ani - 11 Ianuarie 2010 14:28  

katy, asta e singurul site pe care postez, desi unii ii spun blog, altii pur si simplu site... de aici confuzia. sunt 460 retete acum pe site, toate cu poze (sunt doar cateva exceptii).
 

amelia  acum 13 ani - 17 Octombrie 2010 20:24  

vreau si eu o reteta de tort
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...