Biscuiti cu ciocolata si fleur de sel

Retete desert Retete din Franta Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Biscuiti cu ciocolata si fleur de sel

O noua reteta care poarta semnatura Pierre Herme. Si un nou ingredient "fleur de sel", cea mai pretioasa sare. Pretioasa la propriu, fiindca pretul este destul de piperat. Dar si gustul este pe masura de "pretios", de aceea se potriveste foarte bine chiar si in deserturi (am mancat la Paris niste caramele cu fleur de sel dementiale!) Pe Pierre Hermé din pacate nu l-am gasit, taman in acea perioada era in concediu si toate patiseriile lui erau inchise :( Dar ramane pe data viitoare. Pana atunci ma consolez cu retetele lui.

Ingrediente

175 gr faina
30 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
150 gr unt la temperatura camerei
170 gr zahar brun
1/2 lingurita fleur de sel (sau 1/4 lingurita sare de mare)
1 lingurita esenta vanilie
150 gr ciocolata amaruie (am folosit ciocolata amaruie cu cafea)

Bucati: 40

  1. Cerneti faina cu cacaoa si praful de copt. Daca e cazul, amestecati sa fie uniform omogenizate.
  2. Frecati untul cu mixerul pana devine cremos (cca 2 minute). Adaugati zaharul, sarea si esenta de vanilie si mai mixati 2-3 minute.
  3. Adaugati amestecul de faina peste unt si cu o spatula sau cu degetele amestecati usor doar pana faina este absorbita de unt. Amestecul va fi usor nisipos, dar e ok asa, nu-l amestecati mai mult fiindca biscuitii vor iesi tari.
  4. Adaugati ciocolata taiata bucatele mici si amestecati iar usor pana se omogenizeaza.
  5. Impartiti amestecul in doua.
  6. Puneti fiecare portie pe cate o folie de plastic. Dati forma de rulou cu un diametru de aprox. 5 cm. Rulati in folie.
  7. Dati rulourile la frigider pentru macar 1 ora.
  8. Taiati ruloul felii de cca 1 cm. Daca feliile se rup un pic nu-i bai, lipiti-le la loc.
  9. Puneti feliile in tava cu hartie de copt si dati la cuptor, la 170C pentru 12 minute. Biscuitii vor fi moi cand ii scoateti dar e ok, nu-i lasati mai mult. Lasati-i sa se raceasca si se vor intari, vor deveni "nisiposi".

Aluatul nisipos

Aluatul nisipos

Jumatate de aluat pe folie de plastic

Jumatate de aluat pe folie de plastic

Formam ruloul

Formam ruloul

Rulam in folie de plastic si il dam la frigider

Rulam in folie de plastic si il dam la frigider

Fursecurile coapte

Fursecurile coapte

Comentarii (4)

 

Cristina  acum 12 ani - 27 Septembrie 2011 13:50  

si acum intrebarea...unde gasim fleur de sel?:)
 

Ioana  acum 12 ani - 27 Septembrie 2011 14:01  

la plafar: [link] dar daca dai search pe google sunt si alte magazine unde se gaseste.
 

teodora  acum 12 ani - 2 Octombrie 2011 12:44  

copiii mei le adora si am o reteta dar daca intra cnv pe id meu io dau una minunata si delicioasa orcum va pup papapapapapapapappapapapapappapa
 

Timmy  acum 12 ani - 23 Decembrie 2011 18:48  

Pai am facut si eu reteta. E aproape gata, abia astept sa vad cum iasa. =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...