Bruschetta cu ciuperci

Categorii: Retete aperitive, Retete cu ciuperci, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple, Retete Sandwich

 

Bruschetta cu ciuperci
Pinterest

De impartit cu un vin! Vinul e la alegerea voastra: alb (Chardonnay) sau rosu (Pinot Noir).

Ingrediente
Bruschetta cu ciuperci

4 felii de paine (nu foarte mari)
1 catel de usturoi
ulei de masline

Topping de ciuperci

1 punga amestec de ciuperci congelate (300gr; punga mea contine pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe)
3 linguri ulei
50 ml vin alb sec
1 lingura unt
1 fir mic rozmarin
2 fire cimbrisor
2 fire patrunjel
sare, piper, chili

Portii: 2

Preparare
Bruschetta cu ciuperci

  1. Intr-o tigaie larga se incing 2 linguri de ulei. Se pun ciupercile congelate si se soteaza pana se decongeleaza complet (verificati sa nu mai fie tari). Scoateti ciupercile din tigaie cu o paleta cu gauri si presati-le sa se scurga bine de suc.
  2. In tigaie ar trebui sa va fi ramas lichidul de pe ciuperci (cam 100-150 ml). Adaugati in el rozmarinul si cimbrisorul si fierbeti la foc mare sucul, pana se reduce la jumatate (cand dati cu lingura se vede ca e usor vascos, raman urme clare pe fundul tigaii). Dureaza cam 2 minute reducerea. Adaugati vinul si reduceti-l si pe el la jumatate (inca 2 minute). Adaugati untul si amestecati rapid si fierbeti cam 30 secunde, pana sosul se ingroasa. Scoateti verdeturile din tigaie. Scurgeti tot sosul intr-un bol.
  3. Stergeti tigaia cu un servetel si adaugati 1 lingura de ulei. Cand s-a incins bine, adaugati ciupercile si sotati-le la foc mare pana se rumenesc usor. Condimentati-le cu sare, piper si chili dupa gust.
    * daca doriti sa fie mai dietetice bruschetele, putei sari pasul cu sotatul, doar condimentati ciupercile
  4. Puneti ciupercile sotate in sos. Adaugati patrunjelul tocat fin. Amestecati. Ciupercile preparate astfel sunt bune si reci si caldute. Se pot reincalzi daca doriti.
  5. Paine se prajeste in cuptor sau toaster. Se stropeste cu ulei de masline si se freaca cu usturoi dupa gust. Se pun ciuperci pe fiecare felie, avand grija sa puneti pe fiecare si sos.
 
Bruschetta cu ciuperci - Ciupercile decongelate

1. Ciupercile decongelate

Bruschetta cu ciuperci - Reducem apa de pe ciuperci si vinul

2. Reducem apa de pe ciuperci si vinul

Bruschetta cu ciuperci - Adaugam untul

3. Adaugam untul

Bruschetta cu ciuperci - Sosul

4. Sosul

Bruschetta cu ciuperci - Sotam ciupercile

5. Sotam ciupercile


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

 

 

Mirela Pastrav  acum 2 ani - 19 Martie 2014 14:54  

Re: Bruschetta cu ciuperci

Mmmmmm...una dintre mancarurile mele preferate: Bruschetti de orice fel! imi e pofta imi e pofta imi e pofta
Multumim, multumim!
 

josephinnejose  acum 2 ani - 19 Martie 2014 15:43  

Re: Bruschetta cu ciuperci

eu aleg sa le servesc cu pinot noir vesel ador bruschetele de orice fel si la orice moment din zi vesel
 

Anamaria  acum 2 ani - 19 Martie 2014 23:06  

Re: Bruschetta cu ciuperci

Imi plac bruschettele, reteta prezentata poate fi folosita si pentru o gustare la serviciu. Ciupercile sunt minunate, gatite oricum. Voi pregati pentru vineri bruschette cu ciuperci, la cina. Merci pentru reteta !
 

Ioana  acum 2 ani - 20 Martie 2014 08:04  

Re: Bruschetta cu ciuperci

josephinnejose, ati ratat aseara vinul trist
 

Cristina  acum 2 ani - 20 Martie 2014 12:02  

Re: Bruschetta cu ciuperci

draga mea nici nu am citit reteta si m-am grabit sa-ti spun ca arata demential, le mananci cu ochii. Acum ma voi documenta daca sunt si bune. Felicitari!
 

Ioana  acum 2 ani - 20 Martie 2014 13:15  

Re: Bruschetta cu ciuperci

cristina, ies bune cu aroma discreta a verdeturilor si un pic de unt sa dea cremozitate sosului... ciupercile asa simple pregatite poti fi puse si peste o bucata de carne fripta cat mai simplu sau intr-un hamburger.
 

Dana  acum 2 ani - 4 Aprilie 2014 14:32  

Re: Bruschetta cu ciuperci

Arata delicios! Am vazut reteta in emisiunea lui Jamie Oliver si chiar ma gandeam sa o incerc dar parca nu as fi vrut sa folosesc champignion - super buna ideea cu amestecul congelat vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 4 Aprilie 2014 17:27  

Re: Bruschetta cu ciuperci

asa e, cu champignon ies cam fade bruschettele. asta e o varianta mult mai buna.
 

Claudia  acum 2 ani - 17 Aprilie 2014 15:04  

Re: Bruschetta cu ciuperci

Putem inlocui vinul cu altceva?
 

Ioana  acum 2 ani - 17 Aprilie 2014 15:08  

Re: Bruschetta cu ciuperci

vinul da un gust special bruschettelor. dar daca din diferite motive nu poti pune, adauga putin suc de lamaie (cam 1 lingura), la final, dupa ce ai adaugat untul.
 

Claudia  acum 2 ani - 17 Aprilie 2014 16:11  

Re: Bruschetta cu ciuperci

Ok. Asa o sa fac. Multumesc
 

Gabi  ieri - 22 Octombrie 2016 13:03  

Re: Bruschetta cu ciuperci

Ioana, de unde iei aceste pungi de ciuperci si ce marca sunt? arata si suna foarte bine :-)
 

Ioana  acum 14 minute - 24 Octombrie 2016 09:31  

Re: Bruschetta cu ciuperci

Gabi, de la Carrefour de obicei. au aceste pungi:[link] (prima poza mica de jos). cred ca am incercat si alta marca tot din magazin de la ei (ceva pungi maronii, nu-mi amintes numele).
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus