Retete Culinare : e-Retete

 

Cannelloni cu carne

Categorii: Retete din Italia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de vitel sau vita

 
Cannelloni cu carne. Imagini pas cu pas pentru cannelloni cu carne

Fericire mare cand gatesc mancare italiana! Acesti cannelloni cu carne trebuiau sa fie cina noastra de vineri, dar dupa ce am facut sosul, m-am lenevit si l-am pus in frigider. Asa ca cina a fost pana la urma rucola stropita cu ulei de masline italian, prosciutto si fasii de parmezan... tot de inspiratie italiana pana la urma, ca sa nu iasa cu scandal, din cauza ca promit una si fac alta. Sambata la amiaza insa am pregatit restul componentelor pentru cannelloni si am terminat mancarea. Pana la urma nu mi-a parut rau... cannelloni cu carne sunt mai potriviti pentru pranz, fiind atat de satiosi.

Sosul de carne am vrut sa fie mai deosebit, mai altfel decat sosurile de carne pe care le am deja postate. Asa ca am ales sa adaug ficatei de pui si hribi uscate in ragu. Eiiii... simt ca v-am starnit interesul

Ingrediente pentru Cannelloni cu carne

7 cannelloni (paste tubulare)
25 gr parmezan razuit

Sos de carne

500 gr carne tocata de vita
2 ficatei de pui
1 ceapa mare
20 gr hribi uscate (sau 1 lingurita pudra de hribi)
1 conserva de rosii (de 400 gr)
1/2 legatura patrunjel
2 linguri ulei
sare, piper negru, nucsoara
putin lapte (pentru ficatei)

Sos bechamel

50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
300 lapte fierbinte
sare, piper, 1 varf cutit nucsoara

Portii: 2-3

Cannelloni cu carne - Preparare

  1. Ficateii se acopera cu lapte macar cu 1/2 ora inainte de a-i folosi. Daca folositi ciuperci uscate, se acopera cu apa fierbinte.
  2. Se incepe cu prepararea sosului de carne: intr-o tigaie mai larga se caleste ceapa in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana-si schimba culoarea si sucul pe care l-a lasat in tigaie s-a evaporat. Cand incepe carnea sa se rumeneasca se adauga ficateii si se prajeste in continuare pana carnea e usor rumena. Se sfarma ficateii cu o furculita si se adauga ciupercile scurse de apa si tocate marunt (sau pudra de hribi) si se mai caleste totul 2 minute.
  3. Se adauga rosiile strivite cu furculita (sau mixate in blender, cu tot cu sucul de pe ele) si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper negru si 1 varf cutit nucsoara macinata.
  4. Se aduce la fierbere, apoi se acopera tigaia cu capac, se da focul la mic si se fierbe 45 minute.
  5. Cand sosule gata se adauga patrunjel tocat marunt si se lasa sa se racoreasca.
    * sosul de carne poate fi preparat si cu o zi inainte; cand il folositi, doar il incalziti usor.
    ** sosul de carne e mai mult decat e necesar pentru 7 cannelloni; ar ajunge pentru 12-13 canneloni; ce mi-a ramas, am servit a doua zi la pranz, cu spaghetti si parmezan
  6. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la mic si se adauga cannelloni (in ture, nu-i inghesuiti in oala). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumatate fierte dupa acest timp. Se scot cu o paleta pe un prosop curat.
  7. Se prepara sosul bechamel dupa instructiunile de aici.
  8. Intr-o tava care merge la cuptor (de 23 x 15 cm), se pune pe fund un strat subtire de sos bechamel. Se ia cu grija cate un cannelloni, se aseaza in picioare in tava. Se umple cu sos de carne, folosind o lingurita. Se culca tubul in tava. Se repeta umplerea, pana terminati tuburile.
  9. Se toarna restul de sos bechamel peste cannelloni. Se presara cu parmezan ras.
  10. Se da tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute.
  11. Se serveste cald.

 
Click pe imagini pentru a mari

Sos de carne
Sos de carne
Fierbem tuburile
Fierbem tuburile
Umplem tuburile
Umplem tuburile
Tuburile umplute in tava
Tuburile umplute in tava
Acoperim cu sos bechamel
Acoperim cu sos bechamel
Presaram parmezan
Presaram parmezan

 

5 12

 

 

Retete similare 

Cannelloni cu branza si spanac Cannelloni cu carne de pui
Cannelloni cu branza si spanac Cannelloni cu carne de pui
Lasagna cu spanac Pastitsio
Lasagna cu spanac Pastitsio

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Cannelloni cu carne"

 

Comentarii

nouatigaraelectronica  acum 10 luni 18 Februarie 2013 11:15  

Re: Cannelloni cu carne

Credeti ca ar merge facut si cu piept de pui?Multumesc!
 

Ioana  acum 10 luni 18 Februarie 2013 11:26  

Re: Cannelloni cu carne

da, chiar ar merge. adaosul de ficatei va face diferenta, facand sosul mai gustos si mai cremos, fiindca se stie ca pieptul de pui poate fi cam fad daca nu e bine asezonat. in varianta cu pui poti mixa ficateii in blender si sa-i adaugi catre final, in ultimele minute de fierbere a sosului.
 

Bunatati din Natura  acum 10 luni 18 Februarie 2013 15:22  

Re: Cannelloni cu carne

Si noua ne plac mult.
Eu pun mai multa verdeata, praz, patrujel si marar. Am adptat nitel reteta la gusturile noastre.
Foarte reusi articolul, ca de obicei.
Felicitari!
 

Cristina  acum 9 luni 18 Februarie 2013 19:11  

Re: Cannelloni cu carne

Trebuie sa fie o bunatate, musai sa-i fac. E o retet deosebit de originala, in general se umpleau caneloni cu carne tocata asezonata, un sos de rosii si gata. Asta da arta culinara.
 

Simona-Adina Hotea  acum 9 luni 18 Februarie 2013 22:10  

Re: Cannelloni cu carne

Delicioasa reteta, de-abia astept s-o incerc !
 

Silvia Marinescu  acum 10 luni 19 Februarie 2013 12:12  

Re: Cannelloni cu carne

Foarte buna am mancat si osa fac sieu cu ficatei cred caeste mai buna
 

nouatigaraelectronica  acum 10 luni 19 Februarie 2013 12:21  

Re: Cannelloni cu carne

multumesc frumos pentru sfat...o sa incerc asa cum mi-ai explicat tu si o sa iti spun cum mi-a iesit
 

nicoara georgeta  acum 9 luni 19 Februarie 2013 20:05  

Re: Cannelloni cu carne

Nu am faqcut niciodata asa bunatate dar o sa incerc si o sa va spun cum mi-a iesit.Fetita mea care a vazut pozele deja a inceput sa saliveze.Multumesc pentru retetele deosebite.
 

Simona-Adina Hotea  acum 10 luni 25 Februarie 2013 12:22  

Re: Cannelloni cu carne

Delicioasa reteta, draga Ioana, de-li-cioa-sa ! Multumesc !
 

Dana Macingo  acum 10 luni 25 Februarie 2013 13:23  

Re: Cannelloni cu carne

buna eu fac des canelloni cu carne incearca sa pui si smantana si parmezan dar fara ficat e dilicios
 

Catalin  acum 10 luni 28 Februarie 2013 12:05  

Re: Cannelloni cu carne

Sunt cateva greseli in reteta... Ficateii sau se dau cateva clocote in lapte sau se prajesc direct insa in in UNT nu in ulei !!! (Prajiti in ulei se vor usca si se vor arde...) Ceapa se trage in ulei iar cand e aproape gata se pune carnea si se trage pana e aproape gata si "zeama" s-a evaporat. Atunci abia se pun peste ea ficateii trasi in unt si sfaramati (pasati). Daca se mai fierbe 45 de minute (Dumnezeule cine o fi scris tampenia asta?) se va obtine un fel de terci ars ... Se fierbe si se gusta in functie de consistenta si grad de preparare !!! E mult de scris in continuare si ma voi opri aici. Se pot utiliza in loc de canelloni clatite subtiri, iese excelent. Succes si .. inainte de a prepara ceva de pe net ... Intrebati un bucatar ...
 

Ioana  acum 10 luni 28 Februarie 2013 13:10  

Re: Cannelloni cu carne

nu trebuie sa intrebam pe nimeni, am facut reteta asta, am fiert carnea 45 minute (la foc mic desigur si cu capac) si nu s-a ars nimic.
 

Laura Aioani  acum 10 luni 28 Februarie 2013 14:29  

Re: Cannelloni cu carne

Excelent! cu mentiunea ca am fiert tot 45 min Am facut si umplutura cu ricotta si spanac..foarte bun. Felicitari!
 

Ioana  acum 10 luni 28 Februarie 2013 14:40  

Re: Cannelloni cu carne

minune, in ciuda predictiilor potrivnice, nu s-a ars nimic
ma bucur Laura! o sa fac si eu varianta cu ricotta si spanac, mai am vreo 8 tuburi care se cer folosite.
 

Simona-Adina Hotea  acum 9 luni 28 Februarie 2013 23:00  

Re: Cannelloni cu carne

Asta-i telepatie ! Am intrat aici tocmai ca sa-ti cer o varianta cu spanac, cand colo, ce sa vezi : tocmai despre asta vorbeati...
 

Ioana  acum 9 luni 1 Martie 2013 11:15  

Re: Cannelloni cu carne

atunci le urc mai sus in lista
 

Miha  acum 9 luni 1 Martie 2013 14:47  

Re: Cannelloni cu carne

Eu, sincer, n-o sa inteleg care este rolul anumitor persoane celor care intra pe aici? sa pescuiasca ''greselile''retetei? si sa se mai si mire de ce s-a scris? Draga, domnule/ doamna expert/experta, te rugam sa lasi in pace persoanele care impartasesc cu noi tot ceea ce ele au experimentat in bucatarie. Daca esti atat de priceput/a intra in contact doar cu bucatarii de renume...pe noi nu ne dereanjeaza si daca mai are loc cate o greseala
 

Miha  acum 9 luni 1 Martie 2013 14:53  

Re: Cannelloni cu carne

'celor'' nu mai trebuia sa apara...dar nu-i bai
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS