Carnitas

Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de porc

Reteta Carnitas

Carnitas se traduce "bucatele de carne" si este o mancare simpla din carne de porc fiarta si apoi pusa in cuptor sa se caramelizeze. Se serveste in foi de tortilla cu multe sosuri si garnituri deasupra.

Este o mancare indicata pentru petreceri fiindca puteti fierbe carnea cu mult timp inainte si o prajiti doar in momentul sosirii oaspetilor. La fel, sosurile si garniturile pot fi preparate din timp, doar guacamole e mai fragil si e bine sa-l preparati cat de tarziu puteti, fiindca avocado se oxideaza usor.

Ingrediente

1 ciolan neafumat (sau pulpa de porc)
2 foi dafin
3 catei usturoi
fulgi chili
boabe piper

Pentru servit
foi tortilla (sau lipii)
guacamole
salsa ranchera
smantana
fasole batuta mexicana
orez spaniol

Portii: 4-5 daca serviti cu garniturile si sosurile sugerate

  1. Taiati carnea de pe ciolan in bucati mari, indepartand pe cat posibil zonele cu grasime. Adaugati multa apa deasupra si puneti la fiert cu toate aromele, la foc mic pentru 3-4 ore, pana ce carnea e asa fiarta incat se desface fasiute cand bagati furculita in ea.
  2. Lasati carnea la racit in supa pana in momentul in care doriti sa o serviti.
  3. Cu 30 minute inainte de servire scoateti carnea din supa si o desfaceti fasiute cat o imbucatura. Le asezati pe o tava intr-un singur strat. Dati la cuptor la 200C pentru aprox. 15 minute.
  4. Serviti carnea pe foi de tortilla acompaniate de boluri mici cu sosuri si garnituri, fiecare putand sa-si faca combinatia proprie.

Fierbem carnea cam 3-4 ore

Fierbem carnea cam 3-4 ore

Prajim bucatile de carne

Prajim bucatile de carne

Servim cu diferite sosuri

Servim cu diferite sosuri

Comentarii (3)

 

Nicoleta Corr  acum 15 ani - 21 Februarie 2009 10:33  

Arata foarte bine Carnitas dar de obicei nu se fierb in apa. Se gatesc in untura, bere si coca-cola. Poate se aude ciudat dar sant excelente.
 

Ioana  acum 15 ani - 21 Februarie 2009 10:52  

aici am citit ca sunt valabile ambele variante, unii o fierb, altii o prajesc direct in grasime... dar aia cu prajitul nu mi-a suras prea tare, nu mai rezista colecistul meu la asa ceva :(
dar varianta cu bere e interesanta.... se fierbe in bere cum am facut eu la costitele picante? [link] si apoi la cuptor? de la ceva gatit cu bere nu ma dau niciodata inapoi
 

Nicoleta Corr  acum 15 ani - 22 Februarie 2009 04:50  

Este adevarat ca nu sant foarte bune pentru sanatate, dar ce sa facem sant foarte bune.
Eu tai carnea de porc in cuburim mari si le prajesc putin pe toate partile ca sa se "inchida" carnea si nu piarda apa. Dupa aceia pun grasime cat sa acopere carnea, o bere si o coca cola. o acoper cu folie de aluminiu si o dau la cuptor in jur de 3 ore pana cand carnea deface can bagi furculita. Cand sant gata le scurg si adevarul ca nu arata deloc grase.Imi imaginez ca berea si coca-cola pe langa gust ajuta la degresare.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...