Cartofi dulci pai

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Cartofi dulci pai

Cartofi dulci "prajiti" in cuptor. Au gustul si textura celor prajiti in ulei, dar sunt facuti la cuptor. Ca sa aiba textura celor prajiti trebuie facut un mic compromis fata de reteta mai "clean" pe care o foloseam pana acum, e nevoie de putin amidon. Datorita lui, cartofii fac o crusta fina si crocanta, ceva similar cu tempura. Cartofii pregatiti astfel sunt grozavi cu parmezan si piper negru si merg bine langa un burger.

Ingrediente

1-2 cartofi dulci (cca 200-250 gr fiecare)
1 lingura ulei (de masline)
2 linguri apa rece
15 gr amidon (4 lingurite)
sare

Pentru servire

1 lingura parmezan razuit
piper negru proaspat rasnit
2 fire patrunjel
cate frunze de busuioc

Portii: 2
Calorii: 590 cal (cu 2 cartofi dulci si parmezan)

  1. Se curata cartofii si se taie betisoare (ca si pentru cartofii pai).
  2. Aduceti apa cu sare la fierbere si cand clocoteste puneti cartofii in apa. Lasati sa revina la fierbere (va dura cam 2 minute) si din acel moment ii lasati 3 minute.
  3. Scurgeti cartofii bine si lasati sa se racoreasca pana faceti pasul urmator.
  4. Intr-un vas mai larg se amesteca apa cu uleiul si amidonul si putina sare pana aveti ceva similar cu un sos alb.
  5. Se pun cartofii in acest vas si se amesteca bine sa se acopere peste tot cu "sosul" alb.
  6. Se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, la distanta unii de altii, sa nu fie inghesuiti (nu vor intra mai mult de 2 cartofi intr-o singura tava de cuptor!).
  7. Se coc la la 220C timp de 15-20 minute, pana sunt usor rumeni pe alocuri si prind o crusta crocanta (verificati unul mai gros). Daca i-ati taiat mai grosi poate dura si 25-30 minute pana sunt crocanti. Stati cu ochii pe ei si verificati, e mai sigur asa.
  8. Scoateti cartofii pe o farfurie. Amestecati parmezanul razuit cu mult piper negru proaspat rasnit. Presarati parmezanul peste cartofi. Presarati apoi verdeturile tocate fin. Serviti imediat.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...