Cartofi noi cu ceapa verde si marar

Categorii: Retete cu cartofi, Retete garnituri, Retete cu legume, Retete ieftine, Retete simple

 

Cartofi noi cu ceapa verde si marar
Pinterest

Fierti, rumeniti in tigaie si apoi presarati cu verdeturi.

Ingrediente
Cartofi noi cu ceapa verde si marar

1 kg cartofi noi (maimici)
4 fire ceapa verde
4-5 fire marar
1/2 lingurita turmeric
2-3 linguri ulei
sare, sare grunjoasade mare, piper negru

Portii: 3-4

Preparare
Cartofi noi cu ceapa verde si marar

  1. Se pun cartofii la fiert (cei mai marisori la fund, iar cei mai mici deasupra) in apa si sare. Se adauga in apasi tulpinilemararuluiimpreuna cu1 fir intreg de marar. Se fierb pana intra usor furculita in ei (cca 10 minute de cand apa incepe sa fiarba).
  2. Se scurg cartofii si se lasa sa se racoreasca pana se pot manevra cu mana. Se curata cu mana de coaja (vine destul de usor jos, iar daca pe alocuri se curata mai greu puteti sa folositi un cutit). Se taie in doua pe lungime.
  3. Intr-o tigaie/cratita larga (macar 30 cm diametrul) se incinge uleiul. Se adaugaturmericul si se amesteca. Se aseaza cartofii cu taietura in jos. Se presara cu sare de mare si piper negru proaspat rasnit. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc placut (cca 2 minute). Tigaia se misca din cand in cand cu miscari fata-spate. Se intorc cartofii si se mai prajesc si pe a doua parte de data asta miscand tigaia mai energic ca sa se rumeneasca peste tot.
    * cartofii nu trebuie sa fie foarte inghesuiti in tigaie, ideea e sa fie pe un singur strat ca sa-i puteti amesteca usor; daca aveti doar tigaie mai mica, ii puteti pregati in doua ture
    ** daca nu aveti turmeric, care da cartofilor o culoare uniforma si frumoasa, puteti inlocui cu putina boia
  4. Cand va place cum arata cartofii, adaugati ceapa taiata rondele (si partea alba si cea verde) si restul de marar tocat fin. Se amesteca rapid, de 3-4 ori, pana simti mirosul verdeturilor, apoi se ia tigaia de pe foc.
  5. Sunt mai gustosi imediat, cat sunt crocanti, dar sunt buni si la temperatura camerei.
 
Cartofi noi cu ceapa verde si marar - Cartofii rumeni

1. Cartofii rumeni

Cartofi noi cu ceapa verde si marar - Adaugam ceapa verde si apoi mararul

2. Adaugam ceapa verde si apoi mararul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

 

 

Mariana   acum 2 saptamani - 26 Mai 2017 04:44  

Re: Cartofi noi cu ceapa verde si marar

Ce bine arata. Cu siguranta o sa incerc reteta. Multumesc.
 

NaIna  acum 3 zile - 8 Iunie 2017 15:59  

Re: Cartofi noi cu ceapa verde si marar

Ioana imi plac retetele tale, de fiecare data atenta la detalii. Am facut cartofii acestia fara marar numai cu ceapa verde. Am pus cozile de marar in apa si au iesit foarte gustosi asa le-au placut si pretentiosilor mei care nu sunt prieteni cu mararul
 

Corina  acum 2 zile - 9 Iunie 2017 19:30  

Re: Cartofi noi cu ceapa verde si marar

Buna Ioana, cat dureaza aceasta reteta? vesel
 

Ioana  acum 16 secunde - 12 Iunie 2017 12:07  

Re: Cartofi noi cu ceapa verde si marar

Cam 30 minute presupunand ca ai o tigaie mare in care sa sotezi toti cartofii deodata. altfel mai adauga maxim 5 minute la fiecare tura de sotare.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus