Cartofi noi la tigaie

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete rapide Retete simple

Reteta Cartofi noi la tigaie

Cartofi noi la tigaie: o garnitura rustica pe care o puteti pregati cu cartofii noi abia aparuti.

Ingrediente

600 gr cartofi noi mici
usturoi granulat
curry
sare, piper
4 linguri ulei

Portii: 2-3

  1. Spalam cartofii cu un buretel aspru. Ii punem la fiert cu apa cat sa-i acopere si 2 1/2 lingurite sare. Se fierb maxim 10 minute (de cand apa incepe sa fiarba), pana intra furculita in ei.
  2. Incingem uleiul intr-o tigaie larga (de 30 cm am folosit eu, asa au intrat toti intr-o tura). Se pun cartofii scursi de apa in tigaie si se amesteca un pic ca sa se acopere cu ulei.
  3. Cu fundul unui borcan sau aparatul de strivit cartofi ii strivim usor, astfel incat unii sa se sfarame iar altii sa-si pastreze cat de cat forma (pentru a avea o textura diversificata in tigaie; cartofii sfaramati mai tare vor fi mai buni fiindca intra mai bine aromele in ei ;) ).
  4. Se condimenteaza cu sare si piper din belsug si usturoi si curry dupa gust. Se prajesc 5 minute pe o parte. Se intorc, se condimenteaza iar si se mai prajesc 5 minute si pe cealalta parte, pana fac o crusta super crocanta.
    * in loc de curry puteti folosi orice alt condiment care va place in combinatie cu cartofi sau chiar si verdeturi, de exemplu rozmarin
  5. Serviti la masa direct din tigaie, arata foarte rustic.

Strivim cartofii

Strivim cartofii

Prajim pe ambele parti pana devin crocanti

Prajim pe ambele parti pana devin crocanti

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

luciana  acum 13 ani - 27 Mai 2010 15:00  

buna! imi place place foarte mult acest site si ma uit zilnic sa vad ce ai pregatit. dar as avea o intrebare daca ai putea sa ma ajuti. as dori sa imi cumpar o tigaie in care sa nu fi nevoit sa pui ulei cand faci clatite placinte etc. pt ca am auzit ff multa lume ca au asa cv si ma gandeam ca tu ma vei putea ajuta. iti multumesc. si multa bafta in continuare
 

Ioana  acum 13 ani - 27 Mai 2010 16:47  

Luciana, eu iti recomand o tigaie Tefal antiaderenta. din tot ce am incercat mi s-a parut cea mai buna si prin faptul ca nu se lipeste nimic de ea, dar si prin faptul ca se curata usor. intr-adevar eu nu gatesc chiar fara ulei deloc, de obicei o ung putin cand fac clatite, dar asta doar pentru gust mai mult decat pentru tigaie. sunt prea gurmanda ca sa nu folosesc macar un strop de ulei :)
am facut o data piept de pui fara ulei in ea si a iesit foarte bine: [link]

am si tigaie dubleta din aceea care face reclama la TV ca nu se lipeste si nu trebuie ulei, dar din pacate lipeste. a incercat maica-mea si a fost dezamagita. eu am primit-o cadou si o folosesc fiindca e ok atata timp cat pun putin ulei. si aceasta se curata usor.
 

Iri  acum 13 ani - 28 Mai 2010 10:14  

Deliciosi !! =P~
 

armenica  acum 13 ani - 28 Mai 2010 21:41  

Ioana buna :) ëu in loc de apa ii pun intr-o punga sigilez punga sa nu intre aer si, o dau la microunde citeva minute sint super sau, poti sa pui 1-2 cartofi mai mari tot asa citeva minute cind sint gata ii scoti din punga il tai pe mijloc dar nu ,de tot dupa ,care pui in el beican si cascaval ;porumb si cascaval ;ii dai la cuptor sa se topeasca cascavalul putin si , salata de peste .
=P~ o delicatese
 

Simona  acum 13 ani - 31 Mai 2010 11:03  

AAm facut cartofii astia aseara, langa niste pulpite la gratar, nu-ti spun ce nebunie!... =P~
Mai intai ca se pregatesc foarte repede, si apoi sunt mai sanatosi ca multe alte preparate. De altfel, vara eu m-as putea hrani doar cu salatele de sezon, cu cartofi noi si ceva branzica...
 

alis  acum 13 ani - 24 Octombrie 2010 18:15  

:) Foarte Bun Desi Am 13 Ani Ii Fac Mamei O Surpriza...Ma Apuc Chear Acum...Hmmmm Delicios...Dar eu pun si putina vegeta... ;)
 

consuela  acum 12 ani - 16 Mai 2011 16:39  

deci mie nu mi-au iesit deloc :( plus ca pt aroma am adaugat si patrunjel si ceapa verde tocate asa ca reteta e naspa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :p :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-&
 

Radu  acum 12 ani - 6 Iulie 2011 17:27  

Super bun, am gatit azi, merita sa incercati
 

pishkot  acum 10 ani - 21 Aprilie 2013 22:45  

Gata, am gasit cartofi noi, mici mici si am facut si eu asta seara... asa dor imi era de gustul lor:) deliciosi:)
 

Catalina   acum 7 ani - 12 Ianuarie 2017 15:41  

Am salvat reteta pentru la primavara. Abia astept! E o nebunie!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...