Retete Culinare : e-Retete

 

Cartofi pai

Categorii: Retete cu cartofi, Retete gustari (snack), Retete ieftine

 
Cartofi pai. Imagini pas cu pas pentru cartofi pai

Pai, pai!!! Mai pai de atat nu cred ca se poate. Cand aveti pofta de chipsuri facute in casa asta e o varianta rapida. Cartofii ies super crocanti si raman asa si dupa ce se racesc. I-am condimentat cu oregano, care le da un pic de prospetime.

Ingrediente pentru Cartofi pai

cartofi
oregano uscat
sare, piper negru
ulei pentru prajit

Cartofi pai - Preparare

  1. Se taie cartofii felii subtiri, semitransparente, ca pentru chipsuri folosind o razatoare.
  2. Se stivuiesc felii unele peste altele si se taie cu cutitul betisoare extra subtiri.
  3. Se rasfira betisoarele pe servetele de bucatarie pentru a se absorbi umezeala.
  4. Se pune ulei de macar 3 degete intr-un vas de fonta si se incinge super bine.
  5. Se prajesc betisoarele de cartofi, in ture, in uleiul incins, doar pana devin usor crem (nu le lasati sa devina rumene). Dureaza cam 15-20 secunde / tura.
  6. Se scot cartofii cu o paleta cu gauri pe servetele de hartie sa se scurga uleiul.
  7. La final, se condimenteaza cartofii cu putina sare, piper negru proaspat macinat si oregano. Se amesteca usor cu mana si se da forma de cuib. Se servesc imediat, desi nu se inmoaie nici daca se racesc.

 
Click pe imagini pentru a mari

Cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri
Cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri
Feliile le taiem betisoare subtiri
Feliile le taiem betisoare subtiri
Prajim cartofii
Prajim cartofii

 

5 17

 

 

Retete similare 

Cartofi Bombay Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Cartofi Bombay Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Cartofi aurii la cuptor Cartofi cu chorizo si oua
Cartofi aurii la cuptor Cartofi cu chorizo si oua

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Cartofi pai"

 

Comentarii

olga  acum o saptamana 10 Septembrie 2013 23:29  

Re: Cartofi pai

Fara oregano?
 

Lia  acum o saptamana 11 Septembrie 2013 05:32  

Re: Cartofi pai

n-am mai facut de ceva vreme cartofi pai dar nu'sh de ce mie mi se inmuiau mereu, niciodata crocanti! ...ori trebuie sa pun mai mult ulei, ca faceam doar dintr-un cartof nu era aglomerat in tigaie

am zis ca e din cauza soiului de cartof dar de ani de zile patesc asta, alta e cauza
 

Ioana  acum o saptamana 11 Septembrie 2013 08:40  

Re: Cartofi pai

Lia, pentru cartofii prajiti, soiul e preferabil sa fie cu continut scazut de amidon. apoi trebuie sa-i prajesti in baie de ulei, sa nu fie ulei putin astfel incat sa trebuiasca sa-i intorci. uleiul trebuie sa fie super incins. astfel cand pui cartofii in ulei sa se faca o spuma densa si sa sfaraie tare. din experienta am observat ca unele vase nu incing uleiul ca lumea sau se incinge foarte greu si rezultatele nu sunt ok (am incercat in oala teflonata si nu a fost ok). asa ca acum imi folosesc tuciul de fonta. inainte aveam un vas special pentru prajit cu sita, si el super bun, de la metro cumparat.

dar in reteta de mai sus nu conteaza soiul cartofilor, doar sa fie uleiul super incins si sa tai betisoarele subtiri ca fideaua. am testat si cu cartofi pentru copt (bogati in amidon) si pentru prajit (slabi in amidon) si au iesit crocanti in ambele variante.
 

Ioana  acum o saptamana 11 Septembrie 2013 08:43  

Re: Cartofi pai

Olga, musai cu oregano. Radu mi-a zis ca i se pare ca acesti cartofi prajiti au fost doar un pretext ca sa pun in evidenta aroma oreganoului. si avea dreptate, se potrivesc atat de bine...
 

Sidy  acum o saptamana 11 Septembrie 2013 08:59  

Re: Cartofi pai

Bune de tot ! Excelenta ideea...
 

Lia  acum o saptamana 11 Septembrie 2013 12:33  

Re: Cartofi pai

Multumesc pt raspuns, Ioana.

Eu ii fac in tigaia teflonata Tefal dar intr-adevar nu prea cream conditiile clasice gen baie de ulei ..

...si da, potriviti sunt cartofii rosii dar nu ma ingrijeam sa mi-i procur din timp pt ca oricum ii gateam rar, accidental ...
 

Ioana  acum o saptamana 11 Septembrie 2013 13:18  

Re: Cartofi pai

asa e, de aceea nu mi-am mai luat nici eu tigaia de prajit dupa ce am arunncat-o pe cea veche de 10 ani... nu merita la cat prajesc. cand eram la facultate devenisem experta in cartofi prajiti, ieseau aproape de perfectiune, insa e adevarat ca in rest nu prea stiam gati. acum s-a inversat situatia
 

Cathy  acum o saptamana 13 Septembrie 2013 12:22  

Re: Cartofi pai

minunata reteta
 

olga  acum 2 zile 21 Septembrie 2013 13:45  

Re: Cartofi pai

Am savurat cartofi cu ,,oregano''(absolut dementiala aroma).

Multumesc foarte frumos Ioana.
 

Ioana  acum 2 ore 23 Septembrie 2013 13:49  

Re: Cartofi pai

sa-ti fie de bine!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS