Cartofi pai

Categorii: Retete cu cartofi, Retete gustari (snack), Retete ieftine

 

Cartofi pai. Imagini pas cu pas pentru cartofi pai
Pinterest

Pai, pai!!! Mai pai de atat nu cred ca se poate. Cand aveti pofta de chipsuri facute in casa asta e o varianta rapida. Cartofii ies super crocanti si raman asa si dupa ce se racesc. I-am condimentat cu oregano, care le da un pic de prospetime.

Ingrediente
Cartofi pai

cartofi
oregano uscat
sare, piper negru
ulei pentru prajit

Preparare
Cartofi pai

  1. Se taie cartofii felii subtiri, semitransparente, ca pentru chipsuri folosind o razatoare.
  2. Se stivuiesc felii unele peste altele si se taie cu cutitul betisoare extra subtiri.
  3. Se rasfira betisoarele pe servetele de bucatarie pentru a se absorbi umezeala.
  4. Se pune ulei de macar 3 degete intr-un vas de fonta si se incinge super bine.
  5. Se prajesc betisoarele de cartofi, in ture, in uleiul incins, doar pana devin usor crem (nu le lasati sa devina rumene). Dureaza cam 15-20 secunde / tura.
  6. Se scot cartofii cu o paleta cu gauri pe servetele de hartie sa se scurga uleiul.
  7. La final, se condimenteaza cartofii cu putina sare, piper negru proaspat macinat si oregano. Se amesteca usor cu mana si se da forma de cuib. Se servesc imediat, desi nu se inmoaie nici daca se racesc.
 
Cartofi pai - Cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri

1. Cartofii felii subtiri ca pentru chipsuri

Cartofi pai - Feliile le taiem betisoare subtiri

2. Feliile le taiem betisoare subtiri

Cartofi pai - Prajim cartofii

3. Prajim cartofii


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 20)  

 

Cartofi prajiti cu ketchup

16 Februarie 2015

Cartofi prajiti cu ketchup

Cartofi cu za'atar

9 Februarie 2015

Cartofi cu za'atar

Scrijelute de cartofi

22 Ianuarie 2015

Scrijelute de cartofi

Cartofi prajiti dietetici

11 Septembrie 2013

Cartofi prajiti dietetici

 

 

olga  acum un an - 10 Septembrie 2013 23:29  

Re: Cartofi pai

Fara oregano? vesel
 

Lia  acum un an - 11 Septembrie 2013 05:32  

Re: Cartofi pai

n-am mai facut de ceva vreme cartofi pai dar nu'sh de ce mie mi se inmuiau mereu, niciodata crocanti! ...ori trebuie sa pun mai mult ulei, ca faceam doar dintr-un cartof nu era aglomerat in tigaie

am zis ca e din cauza soiului de cartof dar de ani de zile patesc asta, alta e cauza trist
 

Ioana  acum un an - 11 Septembrie 2013 08:40  

Re: Cartofi pai

Lia, pentru cartofii prajiti, soiul e preferabil sa fie cu continut scazut de amidon. apoi trebuie sa-i prajesti in baie de ulei, sa nu fie ulei putin astfel incat sa trebuiasca sa-i intorci. uleiul trebuie sa fie super incins. astfel cand pui cartofii in ulei sa se faca o spuma densa si sa sfaraie tare. din experienta am observat ca unele vase nu incing uleiul ca lumea sau se incinge foarte greu si rezultatele nu sunt ok (am incercat in oala teflonata si nu a fost ok). asa ca acum imi folosesc tuciul de fonta. inainte aveam un vas special pentru prajit cu sita, si el super bun, de la metro cumparat.

dar in reteta de mai sus nu conteaza soiul cartofilor, doar sa fie uleiul super incins si sa tai betisoarele subtiri ca fideaua. am testat si cu cartofi pentru copt (bogati in amidon) si pentru prajit (slabi in amidon) si au iesit crocanti in ambele variante.
 

Ioana  acum un an - 11 Septembrie 2013 08:43  

Re: Cartofi pai

Olga, musai cu oregano. Radu mi-a zis ca i se pare ca acesti cartofi prajiti au fost doar un pretext ca sa pun in evidenta aroma oreganoului. si avea dreptate, se potrivesc atat de bine...
 

Sidy  acum un an - 11 Septembrie 2013 08:59  

Re: Cartofi pai

Bune de tot ! Excelenta ideea... vesel
 

Lia  acum un an - 11 Septembrie 2013 12:33  

Re: Cartofi pai

Multumesc pt raspuns, Ioana.

Eu ii fac in tigaia teflonata Tefal dar intr-adevar nu prea cream conditiile clasice gen baie de ulei ..

...si da, potriviti sunt cartofii rosii dar nu ma ingrijeam sa mi-i procur din timp pt ca oricum ii gateam rar, accidental ...
 

Ioana  acum un an - 11 Septembrie 2013 13:18  

Re: Cartofi pai

asa e, de aceea nu mi-am mai luat nici eu tigaia de prajit dupa ce am arunncat-o pe cea veche de 10 ani... nu merita la cat prajesc. cand eram la facultate devenisem experta in cartofi prajiti, ieseau aproape de perfectiune, insa e adevarat ca in rest nu prea stiam gati. acum s-a inversat situatia vesel
 

Cathy  acum un an - 13 Septembrie 2013 12:22  

Re: Cartofi pai

imi e pofta minunata reteta
 

olga  acum un an - 21 Septembrie 2013 13:45  

Re: Cartofi pai

Am savurat cartofi cu ,,oregano''(absolut dementiala aroma).

Multumesc foarte frumos Ioana.
 

Ioana  acum un an - 23 Septembrie 2013 13:49  

Re: Cartofi pai

sa-ti fie de bine!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus