Retete Culinare : e-Retete

 

Castraveti covasiti (murati la soare)

Categorii: Retete cu legume, Retete de Muraturi si Conserve

 

Castraveti covasiti (murati la soare). Imagini pas cu pas pentru castraveti covasiti (murati la soare)

La noi in zona nu se obisnuieste sa se mureze in acest fel castravetii asa ca am aflat de ei abia acum cativa ani, cand mergeam in delegatii la Targu-Mures. Dupa aceea am uitat de ei si i-am redescoperit cu placere sambata la socrii mei. Mi-au dat instructiuni cum sa fac castravetii covasiti si iata ce a iesit!

Cand alegeti castravetii sa aveti grija sa fie cat mai mici posibil si cat mai fermi, daca sunt culesi demult si sunt moi se vor inmuia si mai tare la murat si nu acesta e scopul. Daca nu gasiti decat castraveti mari trebuie sa-i sectionati in 4 pe lung, dar nu pana la baza. Castravetii covasiti vor ramane tari ca si cei proaspeti, dar cu gust de murat si sarat...excelenti... trebuie sa-i incercati sunt de o suta de ori mai buni decat castravetii murati pentru iarna.

Ingrediente pentru Castraveti covasiti (murati la soare)

1.5 kg castraveti mici si tari
1 legatura mica marar
1 catel usturoi la fiecare 2 castraveti
1-2 ardei iuti (sau mai multi daca doriti sa fie picanti tare)
1 felie paine
1 lingurita cu varf sare la fiecare 250 ml apa

Castraveti covasiti (murati la soare) - Preparare

  1. Castravetii spalati bine asezati-i intr-un borcan mare cat mai inghesuiti posibil. Intercalati intre ei cateii de usturoi, mararul si felii de ardei iute. Asezati deasupra felia de paine.
  2. Amestecati apa calduta cu sare pana se dizolva si turnati peste castraveti cat sa-i acopere. Acoperiti borcanul cu o farfurioara.
  3. Asezati borcanul la loc insorit si caldut pentru 2-4 zile, depinde cat de cald este. La mine a durat 3 zile... oricum trebuie sa-i gustati sa vedeti daca sunt murati.
  4. Dupa ce sunt murati, mutati borcanul in frigider si tineti-i inca 2 zile, dupa aceea puteti sa-i serviti. Se pastreaza la frigider.

 
Click pe imagini pentru a mari

Necesarul...
Necesarul...
Castravetii in borcan la soare
Castravetii in borcan la soare
Castraveti covasiti (murati la soare)
Castraveti covasiti (murati la soare)

 

5 15

 

 

Retete similare 

Ardei iuti murati Ciolomada
Ardei iuti murati Ciolomada

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Castraveti covasiti (murati la soare)"

 

Comentarii

angela  acum 5 ani 22 Iunie 2008 20:09  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

castraveti astia si o farfurie de cartofi cu rozmarin,cina perfecta!carne nici nu mai trebuie!
 

Ioana  acum 5 ani 23 Iunie 2008 15:21  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

au fost buni si goi! am avut noroc cu ei, ca am fost sambata la nunta si am avut dupa aia cu ce ne drege
 

angela  acum 5 ani 23 Iunie 2008 22:48  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

baga cutitul mai tare in inima mea,auzi la ea ,au fost buni si goi! !!!! vreau si eu! la noi nu sant castraveti buni pt. asa ceva!
 

Muntean  acum 4 ani 16 Octombrie 2008 10:02  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

 

Armenica  acum 4 ani 16 Octombrie 2008 10:20  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

Buna! Am sa incerc si eu reteta de la tine ,Trebe sa fie buna rau
 

Mariana  acum 4 ani 25 Februarie 2009 14:00  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

Da!si la ai mei le fac mereu vara!se mai poate pune in borcan ramurica cu frunze de visin!iar deasupra felii de cartofi cruzi!se mureaza mai repede!
 

Nenea Daniel  acum 4 ani 15 Iunie 2009 11:23  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

Cateva observatii:
1. Neaparat trebuie si ceva cimbru.
2. O crenguta de visin merge si ea, dar nu e obligatoriu.
3. Important: daca e posibil, apa trebuie sa fie de izvor, deoarece conteaza mult. De multe ori apa de la robinet e insuportabila ca gust.
 

Laura  acum 4 ani 7 Iulie 2009 23:06  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

Ioana, tocmai ce ne infruptam dintr-o tura de castraveti murati la soare! La mine a durat cam 5 zile pana s-au facut. Sunt extraordinari. Da, am pus si eu niste cimbru uscat, visin nu am avut, izvorul a secat asa ca am pus apa de fantana, cred ca se "califica" la puritate.
 

Ioana  acum 4 ani 8 Iulie 2009 11:31  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

super! eu inca n-am pus anul asta, dar lui Radu i-ai trezit poftele acum, o sa fie musai sa fac, cu crenguta de visin cu tot, ca avem in zona multi visini
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 8 Iulie 2009 11:47  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

Ca sa nu asteptati asa de mult pana se mureaza castravetii ,puteti sa ii opariti cu apa cu sare inainte de ai aseza in borcan, astfel procesul dureaza mai putin .
 

andrei  acum 3 ani 21 Octombrie 2009 21:48  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

castraveciori de astia am mancat la manastire la lainici :D foarte buni
 

vlefter71  acum 3 ani 25 Mai 2010 13:16  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

foarte buniiiiiiiiiiiiii
 

Oana  acum 3 ani 6 Iulie 2010 14:05  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

Sunt f.buni!Felicitari!
 

Oana  acum 3 ani 6 Iulie 2010 14:58  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

Sunt ffffffffffff buni!
 

lili  acum 3 ani 14 August 2010 21:43  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

sint superi buni , eu mai adaug si boabe de cucuruz, ii pastreaza tari
 

catalin  acum 2 ani 23 Octombrie 2010 20:02  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

sunt foarte bune si mai caut o fata din IASI
 

david ioan  acum un an 1 Iulie 2012 08:08  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

castravetii covasiti sunt f.deliciosi daca adaugi catva morccovi rondele,marar proaspat o felie de paine neagra,sare dupa gust (O LINGURA DE SARE SI UNA DE OTET).se tine 3 zile la soare si inainte de servire se pun la rece,apoi se pot servii langa orice mancare gatita fie cu carne s-au fara carne.sunt f.buni la digestie dupa mahmureala.
 

Senni  acum 20 minute 6 Septembrie 2013 16:22  

Re: Castraveti covasiti (murati la soare)

Buna Ioana.
Am facut si noi, i-am pus duminica, azi punem borcanul la frigider. Intrebare: lasam farfuria deasupra borcanului in frigider sau punem capac pe borcan?
Weekendul asta ne vom ocosi cu ciolomada pe care am vazut-o la tine.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS