Ceviche cu creveti

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete salate Retete din America de Sud si Centrala

Reteta Ceviche cu creveti

Desi este un pic cam racoare afara pentru aceasta salata, stridiile din Viena mi-au deschis apetitul pentru ceva cu gust de mare. Puteti adauga acest cocktail de creveti peste frunze de salata, o rosie si un ardei cuburi, o lingura de ulei neutru la gust si veti obtine o salata cu creveti foarte buna si racoritoare.

Ingrediente

20 creveti
1 lamaie verde (lime)
1 lingura ketchup
1 lingura ceapa rosie murata
1 avocado
patrunjel verde
sare

Portii: 3

  1. Se pune apa la fiert. Se oparesc crevetii in apa doar pentru 1 minut. Se scot si se curata. Carnea se taie bucati. Restul "cojilor" de pe creveti se pun inapoi in apa si se mai fierbe 10 minute.
  2. Se amesteca sucul de la lime cu ketchup. Se pun bucatile de creveti in acest amestec, se presara putina sare si se lasa la marinat 1 ora. Daca ii lasati mai mult, trebuie sa-i puneti la frigider.
  3. Dupa ce crevetii s-au marinat se adauga peste ei ceapa rosie tocata, avocado taiat cuburi si patrunjel tocat fin. Adaugati si 5 linguri din apa in care au fiert crevetii. Se amesteca.
    * in loc de ceapa murata puteti folosi 1/2 ceapa rosie, taiata cubulete, pusa in apa rece timp de 5 minute. Scurgeti-o bine si stropiti-o cu sucul de la 1/2 lime. Lasati sa mai stea 5 minute.; in acest caz adaugati si cateva picaturi de sos Tabasco sau putin ardei iute tocat in ceviche
  4. Se serveste imediat. Eu am servit cu tortilla chips.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...