Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Categorii: Retete din Italia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc

 

Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii
Pinterest

Am pragatit aceste chiftelute in weekend, dar voiam sa fie un pic mai speciale, asa ca le-am facut cu "surpriza" in mijloc... un cubulet de mozzarella. Si au iesit tare bune!

Ingrediente
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Chiftelute

500 gr carne tocata de porc
1 ou
3 catei usturoi
3 linguri pesmet
1/2 legatura patrunjel tocat
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingurita cu varf boia
1/4 lingurita fulgi de chili
2 linguri parmezan razuit
100 gr mozzarella
ulei pentru prajit

Sos de rosii

3 rosii mari bine coapte
3 catei usturoi
1 ceapa mica
6 frunze busuioc
sare, piper, oregano uscat
1 lingura ulei masline

Bucati: aprox. 30 chiftelute medii

Preparare
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

  1. Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele de la chiftelute, exceptand mozzarella. Am framantat amestecul cu mainile pana s-a omogenizat bine.
  2. Am taiat mozzarella cuburi de 1 cm.
  3. Cu mainile tot timpul umede am modelat din amestecul pentru chiftelute bile in mijlocul carora am introdus cate o bucatica mozzarella.
  4. Intr-o tigaie am incins ulei de doua degete si am pus chiftelele la prajit. Cat le prajiti dati focul pe mediu spre mic, altfel se vor arde pe exterior si in interior vor ramane neprajite. Intoarceti-le in tigaie sa se faca pe toate partile. Scoateti-le, cand sunt rumene, pe servetele sa se absoarba grasimea.
  5. Sosul de rosii: am oparit rosiile si le-am decojit. Ceapa si usturoiul le-am tocat.
  6. Intr-o tigaie am pus la calit ceapa cu usturoiul in 1 lingura ulei. Cand s-au inmuiat am adaugat rosiile mixate in blender (sau tocate marunt din cutit). Am sarat, piperat si am pus si putin oragano. Le-am lasat la fiert cca. 10 minute. La sfarsit am adaugat frunzele de busuioc si am mai lasat 1 minut pe foc.
  7. Am servit chiftelutele cu sosul de rosii si paste (tagliatelle).
 
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii - Pasta pentru chiftele

1. Pasta pentru chiftele

Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii - Modelam chiftelele cu mozzarella in mijloc

2. Modelam chiftelele cu mozzarella in mijloc

Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii - Prajim chiftelele in ulei incins

3. Prajim chiftelele in ulei incins

Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii - Chiftelute cu mozzarella

4. Chiftelute cu mozzarella

Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii - Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

5. Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii - Chiftelute de la Simona

6. Chiftelute de la Simona


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 

 

 

dorica  acum 7 ani - 18 August 2008 14:30  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

super de pofticioase
 

Ella  acum 7 ani - 31 August 2008 23:28  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Felicitari!
Cam asa facea si soacra mea chiftelele,doar ca punea in compozitie si parmezan razuit,iar dupa ce frigea chiftelele un pic le mai si cocea un pic in sosul de rosii.
 

Ioana  acum 7 ani - 1 Septembrie 2008 09:49  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

si eu am pus parmezan in compozitie!

deci fara sa vreau am facut o reteta italieneasca de chiftele?
 

Ella  acum 7 ani - 1 Septembrie 2008 14:23  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

ai nimerit o reteta!
 

Ioana  acum 7 ani - 1 Septembrie 2008 15:21  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

o trec atunci la Bucataria italiana. eu am vazut ideea la americani, la Rachel Ray intr-o emisiune!
 

monica  acum 6 ani - 31 Ianuarie 2009 12:19  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

eram in pana de idei. totul pare foarte gustos si am sa incerc.
 

anutza  acum 6 ani - 8 Februarie 2009 16:03  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

vesel ACUMA FAC SI IO SPER SA II PLACA SOCRELEI MELE VINE IN VIZITA PE LA MINE... vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 8 Februarie 2009 16:42  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

anutza, itzi tinem pumnii. sa ne povestesti apoi cum au iesit, daca ai impresionat "inamicul" vesel
 

anutza  acum 6 ani - 8 Februarie 2009 16:58  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

IOANA SALUTARE ..AM O MICA INTREBARE :DACA, NU AM ACUMA IN CASA TAGLIATELE POT PUNE MACAROANE SAU SPAGHETE???? trist
 

Ioana  acum 6 ani - 8 Februarie 2009 17:06  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

merge si cu spaghetti
 

Ioana  acum 6 ani - 8 Februarie 2009 21:52  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Ati incercat vreodata sa coaceti aceste chiftele la baie de aburi ?! Se trec bine prin faina si apoi pe gratar la abur ies o minunatie vesel ....si reducem si din grasime vesel !Merg la fel de bine doar cu parmezan si fara umplutura ..garantat !
 

cornelia  acum 6 ani - 8 Februarie 2009 22:34  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

* Eu mai pun in compozitia de parjolute si :
- o ceapa potrivita, data pe razatoarea mare cu miscari scurte (ca sa iasa marunta) ;
- miezul de la 2 feli de paine imnuiat in putin lapte (sau apa) si apoi stors bine in maini ;
- faina alba in loc de pesmet ;
- marar.

* Exista un sos anume pentru ceea ce se numeste "chiftelute MARINATE". Se cheama asa, "marinate", pentru ca sosul, ca orice marinata, contine un pic de otet. Reteta clasica este, de fapt, un sos alb (bechamel) diluat cu suc de rosii (eu folosesc pasta de rosii din comert, diluata cu putina supa sau apa, ori chiar sucul de rosii de baut !), la care se adauga o lingura de otet ( unii, care prefera un gust mai intens de marinat, pun ceva mai mult otet) si o lingurita de zahar, sare, piper (eu folosesc piper alb, ca sa nu se strice culoare rosie, frumoasa a sosului de rosii, ori piper negru boabe), o frunza de dafin (eventual un pic de busuioc sau oregano uscat, dar eu nu pun de obicei).
Cand sosul este gata, de consistenta cremoasa, se adauga chiftelutele, se mai lasa sa fiarba doar inca 2-3 minute si se stinge focul. (atentie, focul trebuie sa fie mic si e nevoie sa amestecam mereu, pentru ca se lipeste usor si se afuma!)
* pe masura ce se raceste, acest sos incepe sa faca deasupra o pojghita, care daca nu mai amestecam din cand in cand, se tot intareste si se ingroasa. Ca sa eliminam acest neajuns (valabil si in cazul sosului bechamel), dupa ce se stinge focul, se adauga in sos o lingurita de unt, care se amesteca usor pana se topeste de tot.

*Parjolutele (chiftelutele) marinate se pot prepara si fara mozzarella, dar, evident, sunt mult mai bune si mai interesante asa;

* Se pot servi foarte bine si fara nici o garnitura, ori cu diverse paste (ca mai sus), sau chiar cu piure de cartofi.

* Am sa revin cu reteta pentru PARJOALE MOLDOVENESTI, unul din brand-urile gastronomice ale zonei mele, mai ales ca se pot prepara si la cuptor, evitandu-se astfel prajeala de care tot fugim cu totii (desi, uneori, ne mai impiedecam si noi...ca deh, oameni suntem... vesel )...
 

Ioana  acum 6 ani - 8 Februarie 2009 23:11  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Ioana, sunt sigura ca se reduce din grasime daca le facem pe abur dar nu e pentru mine varianta asta, am incercat si la abur si in cuptor si nu le-am mancat cu placere. de obicei sustin mancarurile santoase dar chiftelutele si pane-urile le fac in ulei, norocul meu ca fac snitele sau chiftele o data pe an. dar am vazut lume pe aici pe site care agreaza acest mod de a pregati chiftelele si pentru ei e o idee buna, e foarte sanatoasa.

cornelia, merci pentru reteta de chiftelute marinate vesel
 

cornelia  acum 6 ani - 9 Februarie 2009 00:42  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

*Secretul succesului chiftelutelor marinate consta in gustul dulce-acrisor al sosului, precum si in textura lui foarte fina. Este un preparat foarte apreciat, datorita acestor calitati, si de catre copii (ai mei imi cereau mereu mai putine chiftelute si mai mult sos!).Merge, de asemenea, foarte bine si cu chiftelutele preparate in aburi sau, in cazul celor mai dietetice, din piept de pui, fierte in supa.
Acestea din urma ies foarte gustoase si cu sos de smantana : in acest caz, sosul alb de baza nu se mai dilueaza cu suc de rosii, ci cu lapte (sau, si mai bine, cu supa in care au fiert chiftelutele), pana la consistenta dorita (cremoasa). Se adauga apoi chiftelutele ( fierte ori prajite), sare, piper alb si 1/2 ligurita nucsoara. Dupa 3-4 min de fierbere (la foc mic), se adauga smantana si se mai lasa sa fiarba doar 1-2 min. Se servesc cu mamaliguta calda.
(A fost aceasta singura modalitate de a-i face pe copiii mei sa manance pieptul de pui, care li se parea inecacios! vesel )
 

Ardelean Ancutza  acum 6 ani - 12 Februarie 2009 17:46  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Cornelia - multumesc pentru ideea cu sosul marinat , imi place foarte mult, l-am facut azi ca aveam chiftelele facute si deja ne-am saturat de ele sa le mancam ca aperitiv rece. O sa incerc si sosul cu smantana. Eu sosul marinat l-am facut pe baie de aburi si astfel am evitat sa se lipesca sau sa se afume.L-am servit cu piure de cartofi.
 

cornelia  acum 6 ani - 12 Februarie 2009 18:16  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

*Ancutza- ma bucur ca v-a placut.Sa va fie de bine ! Cu siguranta o sa va placa si sosul de smantana...Cel mai bun iese cu parjolutele din piept de pui, cu ceapa (tocata impreuna cu carnea, sau taiata marunt cu cutitul)si cu mai putin usturoi (doar pt aroma), cu ou,sare si piper, patrunjel si marar, putina faina alba si putin parmezan ras.
Sa ai o seara frumoasa ! vesel
 

Ardelean Ancutza  acum 6 ani - 14 Februarie 2009 14:17  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Am citit comentariile de la gnocchi si astfel m-am uitat si eu peste reteta , nu am facut niciodata si nu am mancat niciodata. Am vazut ca Ioana a facut un sos de ciuperci peste gnocchi , dar noua nu ne plac ciupercile trist .
Cornelia , Ioana - merge sosul cu smantana prezentat de Cornelia mai sus, peste gnocchi , fara carne ? Dupa ce sunt facuti gnocchi se pot pastra la frigider si numai in momentul in care ii servesti sa ii incalzesti in MO si apoi sa pui sosul cald?
 

Bella  acum 6 ani - 25 Noiembrie 2009 10:22  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Si eu fac ceva de genul...doar ca fac sosul de rosii si apoi chiftelutele foarte mici le coc in el...ii da un pic de consistenta iar chiftelutele raman moi...e foarte bun vesel prietenul meu e ffff carnivor asa ca stand in Italia si cum mai pregatesc si paste trebuie sa fie neaparat cu carne....sau peste..in fine sa fie consistente...
 

roxana  acum 5 ani - 16 Martie 2010 18:29  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

excelente cu mozzarella ! imi e pofta
 

Mir3LLuTzZa  acum 4 ani - 4 Martie 2011 18:09  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Eu nu am aici parmezan...crezi k pot inlocui cu altceva?trist trist
 

Simona-Adina Hotea  acum 4 ani - 6 Martie 2011 18:33  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Asa cum ziceam zilele trecute, citirea comentariilor ma inspira in alcatuirea meniului, asa ca ieri (tot aveam in plan niste chiftelute) m-am dat la reteta asta. Parmezanul schimba oarecum textura compozitiei, modifica putin si aroma finala, iar sotul meu, care, in timp ce le prajeam m-a vizitat la bucatarie si mi-a spus sec : "mie sa-mi faci si fara branza", mi le-a mancat aseara pe toate cele cu mozzarella...
Ti-am trimis si poze (cu un mic "bonus"), iar pe voi, ceilalti, va invit sa le incercati, sunt grozave !
 

Ioana  acum 4 ani - 7 Martie 2011 11:48  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

parmezan poti sa pui si in chiftelutele din carne de vita sau sa pui mai mult daca carnea nu este foarte grasa. are si rolul de a le face mai "pufoase".
 

lili  acum 2 ani - 9 Aprilie 2013 15:41  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Am incercat reteta! mi-a placut... nu am pus mozzarellaca ca nu am avut!
Felicitari pentru ceea ce faci! vesel
 

Ioana  acum 30 secunde - 13 Ianuarie 2016 15:45  

Re: Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii

Rucsandra, faine chiftelutele tale! acum am pofta si eu de paste imi e pofta
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus