Retete Culinare : e-Retete

 

Chiftelute marinate

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc, Retete romanesti, Retete de Sosuri si Salsa

 
Chiftelute marinate. Imagini pas cu pas pentru chiftelute marinate

Va marturisesc ca sunt tare pretentioasa cu chiftelele. Imi plac doar cand sunt fierbinti, cam 30 minute dupa ce sunt gata, dupa aceea nu le mai mananc. Si atunci solutia, pentru chiftelele care raman, este sa le marinez imediat in sos de rosii.

Ingrediente pentru Chiftelute marinate

Chiftelute

500 gr carne tocata (de porc sau mixta vita+porc)
2 catei usturoi
1 felie de paine fara coaja inmuiata in lapte
1/4 legatura patrunjel
1 ou
sare, piper

Sos de rosii

250 ml bulion
120 ml supa de pui
2 linguri rase faina
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
1 foaie dafin
1/4 lingurita cimbru uscat
sare, piper negru
30 gr unt
1 lingura ulei

Chiftelute marinate - Preparare

  1. Chiftele: se amesteca carnea cu patrunjelul tocat, usturoiul strivit, oul batut, miezul de paine stors si sfaramat, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede se modeleaza chiftele mici (cat o nuca). Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie. Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea.
  2. Sos: intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit. Se calesc pana ceapa se inmoaie.
  3. Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime. Stingem totul cu bulion si supa, amestecand cu telul. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura; cum se ingroasa depinde de consistenta bulionului vostru), mai adaugati putina supa.
  4. Strecurati sosul printr-o sita fina, apasand pe ceapa sa extrageti tot lichidul.
  5. Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul. Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute. Gustati sosul si in functie de cum a fost de acrisor bulionul vostru, vedeti daca mai trebuie sa adaugati zahar sau otet.
  6. Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna. Puneti capacul pe craticioara si lasati sa stea asa 10-15 minute.
    * eu pun doar vreo 15 chiftelute in sos, restul le mancam cu mustar cat sunt fierbinti
  7. Se servesc cu piure de cartofi, presarate cu patrunjel si daca doriti, adaugati o lingura de smantana alaturi.

 
Click pe imagini pentru a mari

Chiftele formate
Chiftele formate
Prajim chiftelele
Prajim chiftelele
Chiftelute prajite
Chiftelute prajite
Sosul incepe sa fiarba
Sosul incepe sa fiarba
Strecuram sosul
Strecuram sosul

 

5 31

 

 

Retete similare 

Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor Chiftelute cu cartofi in sos de rosii
Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor Chiftelute cu cartofi in sos de rosii
Chiftelute in sos de ciuperci Chiftele la cuptor
Chiftelute in sos de ciuperci Chiftele la cuptor

O persoana a incarcat o fotografie cu "Chiftelute marinate". Vezi fotografia

 

Comentarii

Simona-Adina Hotea  acum 11 luni 15 Noiembrie 2013 19:55  

Re: Chiftelute marinate

Ioooiiii...ce bine-arata !... Ce ne mai plac si nouaaa ! Fix asa fac si eu, si sosul, si chiftelutele. Uneori pun in compozitia de chiftele cam 150 g. de branza de vaci, tocmai pt.ca nici eu nu ma omor dupa ele cand sunt reci. Branzica insa le face mai cremoase la interior.
 

Angela Silvina Ionescu  acum 11 luni 16 Noiembrie 2013 12:52  

Re: Chiftelute marinate

 

Crina P  acum 11 luni 18 Noiembrie 2013 23:20  

Re: Chiftelute marinate

Le-am facut si eu. Sunt foarte bune!!!!
 

Laura Aioani  acum 8 luni 16 Martie 2014 12:15  

Re: Chiftelute marinate

Oare daca folosesc o conserva de rosii in loc de bulion, ar trebui sa fierb mai mult sosul? Mutumesc
 

Ioana  acum 8 luni 16 Martie 2014 12:21  

Re: Chiftelute marinate

nu, din contra rosiile din conserva strivite sunt un pic mai groase decat bulionul meu.
 

Laura Aioani  acum 8 luni 16 Martie 2014 12:43  

Re: Chiftelute marinate

parca nici nu as mai pune faina, cred ca s-ar lega bine..
 

andreea  acum 8 luni 19 Martie 2014 15:47  

Re: Chiftelute marinate

 

llumunita  acum 2 luni 27 Septembrie 2014 13:46  

Re: Chiftelute marinate

ma ajutat mult,reteta,,,multumesc
 

eu  acum 4 saptamani 29 Septembrie 2014 14:43  

Re: Chiftelute marinate

de ce naiba ai pus tu 2 linguri de faina pt ca este enorm si are gust de pufuleti. chiar daca mai adaugu supa ( apa ) gustul tot aiurea ramane din cauza fainii!!

cel mult o jumatate de lingura la cantitatile sugerate de tine!!

 

Ioana  acum 4 saptamani 29 Septembrie 2014 15:43  

Re: Chiftelute marinate

ai pus faina de porumb de are gust de pufuleti?

in aceasta reteta am folosit bulion, care e doar o idee mai gros decat sucul de rosii: [link] nu se foloseste sos de rosii sau pasta de rosii cu proportiile date aici.
 

unu  acum 3 saptamani 4 Octombrie 2014 16:51  

Re: Chiftelute marinate

Ce i-ai dat in cap.....120ml supa......ce anume? ciorba de burta, supa de taitei, supa de varza, ciorba taraneasca cu vacutza?

asta e.....sarim peste,,,,,,poate cineva ne da ingredientele.....
 

Cineva  acum 2 ore 28 Octombrie 2014 14:56  

Re: Chiftelute marinate

pun uleiul in acelasi timp cu untul?Si dupa ce este incins pun restul?
 

Ioana  acum 2 ore 28 Octombrie 2014 15:02  

Re: Chiftelute marinate

impreuna se topesc. dupa ce e incins adaugi restul
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS