Chiftelute marinate

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de porc, Retete romanesti, Retete de Sosuri si Salsa

 

Chiftelute marinate
Pinterest

Va marturisesc ca sunt tare pretentioasa cu chiftelele. Imi plac doar cand sunt fierbinti, cam 30 minute dupa ce sunt gata, dupa aceea nu le mai mananc. Si atunci solutia, pentru chiftelele care raman, este sa le marinez imediat in sos de rosii.

Ingrediente
Chiftelute marinate

Chiftelute

500 gr carne tocata (de porc sau mixta vita+porc)
2 catei usturoi
1 felie de paine fara coaja inmuiata in lapte
1/4 legatura patrunjel
1 ou
sare, piper

Sos de rosii

250 ml bulion
120 ml supa de pui
2 linguri rase faina
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
1 foaie dafin
1/4 lingurita cimbru uscat
sare, piper negru
30 gr unt
1 lingura ulei

Preparare
Chiftelute marinate

  1. Chiftele: se amesteca carnea cu patrunjelul tocat, usturoiul strivit, oul batut, miezul de paine stors si sfaramat, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede se modeleaza chiftele mici (cat o nuca). Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie. Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea.
  2. Sos: intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit. Se calesc pana ceapa se inmoaie.
  3. Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime. Stingem totul cu bulion si supa, amestecand cu telul. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura; cum se ingroasa depinde de consistenta bulionului vostru), mai adaugati putina supa.
  4. Strecurati sosul printr-o sita fina, apasand pe ceapa sa extrageti tot lichidul.
  5. Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul. Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute. Gustati sosul si in functie de cum a fost de acrisor bulionul vostru, vedeti daca mai trebuie sa adaugati zahar sau otet.
  6. Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna. Puneti capacul pe craticioara si lasati sa stea asa 10-15 minute.
    * eu pun doar vreo 15 chiftelute in sos, restul le mancam cu mustar cat sunt fierbinti
  7. Se servesc cu piure de cartofi, presarate cu patrunjel si daca doriti, adaugati o lingura de smantana alaturi.
 
Chiftelute marinate - Chiftele formate

1. Chiftele formate

Chiftelute marinate - Prajim chiftelele

2. Prajim chiftelele

Chiftelute marinate - Chiftelute prajite

3. Chiftelute prajite

Chiftelute marinate - Sosul incepe sa fiarba

4. Sosul incepe sa fiarba

Chiftelute marinate - Strecuram sosul

5. Strecuram sosul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 46)  

 

 

 

Simona-Adina Hotea  acum un an - 15 Noiembrie 2013 19:55  

Re: Chiftelute marinate

Ioooiiii...ce bine-arata !... Ce ne mai plac si nouaaa ! imi e pofta imi e pofta imi e pofta Fix asa fac si eu, si sosul, si chiftelutele. Uneori pun in compozitia de chiftele cam 150 g. de branza de vaci, tocmai pt.ca nici eu nu ma omor dupa ele cand sunt reci. Branzica insa le face mai cremoase la interior.
 

Angela Silvina Ionescu  acum un an - 16 Noiembrie 2013 12:52  

Re: Chiftelute marinate

imi e pofta vesel vesel
 

Crina P  acum un an - 18 Noiembrie 2013 23:20  

Re: Chiftelute marinate

Le-am facut si eu. Sunt foarte bune!!!! vesel
 

Laura Aioani  acum un an - 16 Martie 2014 12:15  

Re: Chiftelute marinate

Oare daca folosesc o conserva de rosii in loc de bulion, ar trebui sa fierb mai mult sosul? Mutumesc
 

Ioana  acum un an - 16 Martie 2014 12:21  

Re: Chiftelute marinate

nu, din contra rosiile din conserva strivite sunt un pic mai groase decat bulionul meu.
 

Laura Aioani  acum un an - 16 Martie 2014 12:43  

Re: Chiftelute marinate

parca nici nu as mai pune faina, cred ca s-ar lega bine..
 

andreea  acum un an - 19 Martie 2014 15:47  

Re: Chiftelute marinate

imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

llumunita  acum 8 luni - 27 Septembrie 2014 13:46  

Re: Chiftelute marinate

vesel ma ajutat mult,reteta,,,multumesc
 

eu  acum 8 luni - 29 Septembrie 2014 14:43  

Re: Chiftelute marinate

de ce naiba ai pus tu 2 linguri de faina pt ca este enorm si are gust de pufuleti. chiar daca mai adaugu supa ( apa ) gustul tot aiurea ramane din cauza fainii!!

cel mult o jumatate de lingura la cantitatile sugerate de tine!!

nu imi place
 

Ioana  acum 8 luni - 29 Septembrie 2014 15:43  

Re: Chiftelute marinate

ai pus faina de porumb de are gust de pufuleti?

in aceasta reteta am folosit bulion, care e doar o idee mai gros decat sucul de rosii: [link] nu se foloseste sos de rosii sau pasta de rosii cu proportiile date aici.
 

unu  acum 7 luni - 4 Octombrie 2014 16:51  

Re: Chiftelute marinate

Ce i-ai dat in cap.....120ml supa......ce anume? ciorba de burta, supa de taitei, supa de varza, ciorba taraneasca cu vacutza?

asta e.....sarim peste,,,,,,poate cineva ne da ingredientele..... nu imi place nu imi place
 

Cineva  acum 7 luni - 28 Octombrie 2014 14:56  

Re: Chiftelute marinate

pun uleiul in acelasi timp cu untul?Si dupa ce este incins pun restul?
 

Ioana  acum 7 luni - 28 Octombrie 2014 15:02  

Re: Chiftelute marinate

impreuna se topesc. dupa ce e incins adaugi restul
 

Vador  acum 4 luni - 14 Ianuarie 2015 08:57  

Re: Chiftelute marinate

Ce ma enerveaza asta cu supa din retete, de unde sa iau supa de pui, pentru cateva chiftele trebuie sa fac si o oala de supa?
 

Ioana  acum 4 luni - 14 Ianuarie 2015 09:49  

Re: Chiftelute marinate

e foarte simplu! faci o oala de supa pe care o congelezi in pahare de unica folosinta (cam 150-200 ml / portie). astfel cand ai nevoie de un pic de supa doar scoti cate un paharel. cand ti se termina supa, refaci stocul.
e vorba doar de putin organizare si gatitul va deveni mult mai usor.
 

eva  acum 2 luni - 19 Februarie 2015 22:12  

Re: Chiftelute marinate

fac foarte des chiftelutele astea, mai rar sosul, dar eu nu ma impiedic in ingrediente niciodata, ca oricum stiu ca nu le amvesel) pun ce am, dar retetele de aici intotdeauna au fost un succes, si de cate ori am o carne ceva din care nu stiu ce sa fac, gasesc aici idei:D merci!
 

Ioana  acum 3 luni - 20 Februarie 2015 09:30  

Re: Chiftelute marinate

cu drag, eva.
 

carmen  acum 3 luni - 21 Februarie 2015 17:01  

Re: Chiftelute marinate

Putin,dar f bun a iesit...data viitoare facem cantitatea la dublu...iami vesel
 

rodica  acum 3 luni - 22 Februarie 2015 10:12  

Re: Chiftelute marinate

Este reteta pe care o folosesc si eu. Ma mir ca unele gospodine n-au auzit de supa de oase, care e mai buna decat apa chioara, iac ca faina ajuta la legarea sosului, ca doar nu faci supa cu perisoare. Bravo!
 

Ioana  acum 3 luni - 23 Februarie 2015 10:05  

Re: Chiftelute marinate

sa va fie de bine, carmen.
 

Ioana  acum 3 luni - 23 Februarie 2015 10:07  

Re: Chiftelute marinate

asa e rodica, supa de oase poate transforma total un sos. are textura si gust...
 

PERISAN NECHITA  acum 3 saptamani - 4 Aprilie 2015 10:04  

Re: Chiftelute marinate

ff buna reteta cu chiftele marinate....musaca nu stii ?
 

Ioana  acum 3 saptamani - 4 Aprilie 2015 10:13  

Re: Chiftelute marinate

ba da. aici gasesti musaca [link] si aici musaca cu carne de miel [link]

in coloana din dreapta este o zona unde scrie "Cauta", daca introduci acolo ce te intereseaza gasesti reteta.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus