Ciorba de potroace

Categorii: Retete cu carne de pui, Retete ieftine, Retete romanesti, Retete de supe si ciorbe

 

Ciorba de potroace
Pinterest

Daca ati petrecut in acest weekend va puteti drege cu aceasta ciorbita acra. Este un remediu excelent contra "oboselii" vesel

Am auzit prima data de aceasta ciorba acum 4 ani, cand a doua zi dupa nunta mea, unul din verii din Bucuresti striga cat il tinea gura: "unde-i ciorba de potroace?!?" Pana am ajuns acasa m-am tot intrebat ce o fi aia, ce sunt potroacele... apoi am google-uit si am aflat marele mister: potroacele sunt maruntaiele de pui.

Ingrediente
Ciorba de potroace

1 kg tacamuri si organe de pui (am pus 300 gr pipote si inimi si 700 gr aripi, gatul si carcasa)
1 morcov mare
1 ceapa mare
1/2 ardei gras rosu
1 bucata telina radacina (cca 100 gr)
1 patrunjel radacina (cca 100 gr)
1 pastarnac (cca 100 gr)
50 gr orez
1 l zeama de varza murata (moare)
2-3 fire marar
2 fire leustean
sare

Portii: 6-8
Timp de preparare: 2h 15 min

Preparare
Ciorba de potroace

  1. Tacamurile si organele se spala bine in apa rece, apoi se pun intr-o oala, se adauga 2 l apa rece si se lasa la fiert la foc mic timp de 1.5 ore (pana pipotele sunt fierte). Spumati supa in prima jumatate de ora.
  2. In acest timp tocati zarzavatul (cubulete sau dati-l pe razatoarea mare). Daca doriti (supa va avea un gust mai intens) caliti zarzavatul timp de 10 minute in 2 linguri ulei incins.
  3. Cand supa e gata, strecurati-o prin tifon. Spalati oala si puneti supa inapoi in ea. Adaugati si carnea inapoi in supa. Daca doriti puteti dezosa carnea de pe oase (eu am lasat-o pe oase de data asta).
  4. Adaugati zarzavatul si 1/4 lingurita sare in supa si fierbeti-l la foc mediu pana este bine facut (cca 10-20 minute; timpul de fierbere e in functie de cum l-ati tocat si daca l-ati calit).
  5. Cat fierbe zarzavatul, puneti zeama de varza pe foc si fierbeti-o ca sa-si elimine din mirosuri. Daca e cazul, spumati zeama.
  6. Fierbeti orezul (conform instructiunilor de pe pachet) in apa cu sare.
  7. Cand zarzavatul e fiert, adaugati in supa zeama de varza, orezul fiert si verdeturile tocate. Gustati si dregeti supa de sare.
    * adaugati cata zeama de varza doriti, astfel incat ciorba sa devina acra dupa gustul vostru; eu am pus 1 l
    ** zeama de varza e sarata, asa ca in timpul prepararii supei folositi putina sare; de aceea e mai sigur sa dregeti ciorba de sare dupa ce ati adaugat moarea
  8. Se serveste cu smantana alaturi.
 
Ciorba de potroace - Calim zarzavatul

1. Calim zarzavatul

Ciorba de potroace - Fierbem zarzavatul in supa de pui

2. Fierbem zarzavatul in supa de pui

Ciorba de potroace - Acrim cu zeama de varza si adaugam verdeturile

3. Acrim cu zeama de varza si adaugam verdeturile


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 22)  

 

Ciorba de pui cu legume

25 Februarie 2015

Ciorba de pui cu legume

Lucicos

6 Martie 2014

Lucicos

Ciorba de loboda

10 Mai 2013

Ciorba de loboda

Ciorba de legume

22 Aprilie 2013

Ciorba de legume

 

 

ionut  acum 3 ani - 1 Decembrie 2011 12:20  

Re: Ciorba de potroace

imi e pofta buna de numa-numa !
 

duc  acum 3 ani - 9 Decembrie 2011 23:50  

Re: Ciorba de potroace

excelent!!! imi e pofta
 

Fulea Claudiu  acum 3 ani - 17 Ianuarie 2012 10:01  

Re: Ciorba de potroace

Foarte bunaaaaaa. Am facut-o de 3 ori pana acuma si am consumat-o cu invitati. Inca mai traiesc...
 

Mihai  acum 3 ani - 6 Martie 2012 23:06  

Re: Ciorba de potroace

si daca nu ai zeama de varza ce faci? trist merge bors sau otet?
 

Andrei  acum 2 ani - 14 Mai 2012 16:52  

Re: Ciorba de potroace

credema daca pui un litru de otet in cirba ... nu imi place va iesi ciorba otetita incearca o cu bors eu asa am facut numai ca intr o cantitate mai mica (400 ml) borsul e mai intens decat moarea. vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 14 Mai 2012 17:00  

Re: Ciorba de potroace

nu inteleg, despre ce otet vorbesti?
 

Bunatati din Natura  acum 2 ani - 14 Mai 2012 17:48  

Re: Ciorba de potroace

Sa indraznesc sa recomand si ceva eama de agurida? vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 14 Mai 2012 18:01  

Re: Ciorba de potroace

normal vesel
bunica-mea pe vremuri facea zeama de corcoduse pentru acrit ciorbele.
 

anghelescu  acum 2 ani - 19 Februarie 2013 11:38  

Re: Ciorba de potroace

mama in locul tau mi-ar fi rusine sa postez asa ceva arata oribil siai bagat aripioarele cu tot cu giare si trebuia taiata partea aia doamne mai traiesc cei care au mancat din asa ceva nu imi place
 

Ioana  acum 2 ani - 19 Februarie 2013 11:43  

Re: Ciorba de potroace

ei, vestea buna pentru amandoi e ca nu esti in locul meu vesel
 

Simeon Dana  acum 2 ani - 21 Februarie 2013 16:49  

Re: Ciorba de potroace

Sunt sigura ca Ioana chiar daca a pus aripioarele "cu tot cu giare" vesel) a avut grija sa elimine glanda acestora care este toxica.Se pare ca se si observa in foto acest lucru.Deci, dovada....mai traieste!
 

tania  acum un an - 27 Decembrie 2013 09:56  

Re: Ciorba de potroace

Aceea din imagine e o aripioara!priviti mai bine!Ciorbita asta e f.f.buna cu pui de tara.Fierbi mult dar merita.La "reveneala"dupa o petrecere stropita din belsug cu alcool ciorba asta te pune pe picioare!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus