Ciulama de iepure

Categorii: Retete cu carne de iepure, Retete de mancaruri cu carne, Retete romanesti

 

Ciulama de iepure
Pinterest

Mancarea copilariei mele, in fiecare duminica la bunica mea se pregatea aceasta ciulama pe iepure. Va dati seama ce fericita am fost cand am gasit iepure in Auchan, l-am dus pana acasa ca pe un trofeu nepretuit, nici nu l-am lasat din brate. Si apoi am facut ciulamaua si a fost la fel de buna cum mi-o aminteam.

Ingrediente
Ciulama de iepure

1/2 iepure (aprox 500 gr)
4 linguri ulei
100 gr unt
3 linguri varf faina
300 ml lapte fierbinte
sare, piper

Portii: 3

Preparare
Ciulama de iepure

  1. Se taie iepurele bucati mari care se rumenesc in ulei pe ambele parti. Se toarna apa peste el, cat sa fie acoperita carnea si se fierbe cu capac pentru 40 minute.
    * puteti adauga un morcov, o bucatica de telina si o radacina patrunjel cand fierbe iepurele pentru a iesi supa mai gustoasa
  2. Se strecoara supa si se retin 600 ml din ea. Bucatile de carne se pun pe o farfurie si se tin la cald.
    * restul supei il puteti congela
  3. Intr-o oala se pregateste un sos alb folosind untul, faina si laptele amestecat cu supa (900 ml lichid). Folositi instructiunile de aici pentru a pregati sosul. Condimentati cu sare si piper cand e gata.
  4. Puneti carnea in sos si lasati pe foc mic inca 5 minute sa se incalzeasca.
  5. E de preferat sa serviti imediat. Daca faceti cantitate mai mare pe care o veti pastra in frigider tineti cont ca sosul alb se va mai ingrosa, trebuie sa-l faceti un pic mai subtire.
 
Ciulama de iepure - Carne iepure

1. Carne iepure

Ciulama de iepure - Prajim carnea

2. Prajim carnea

Ciulama de iepure - Acoperim cu apa

3. Acoperim cu apa

Ciulama de iepure - Pregatim sosul

4. Pregatim sosul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 37)  

 

 

 

oana  acum 6 ani - 16 Martie 2009 17:30  

Re: Ciulama de iepure

credeam ca doar bunica mea face ciulama de iepure vesel..surprinzator sau nu, este si mancarea copilariei mele..arata delicios!!
 

Ioana  acum 6 ani - 16 Martie 2009 17:51  

Re: Ciulama de iepure

ai dreptate, nu se gateste prea mult iepure la noi... cred ca din cauza ca sunt asa dragalasi si nu prea le vine sa-i vada in farfurie vesel
 

andreea  acum 5 ani - 18 August 2009 23:13  

Re: Ciulama de iepure

da poate e buna , dar cat de buna ar fii nu as omora un iepure, si nici nu l-as cumpara mort
 

Alex  acum 5 ani - 24 Octombrie 2009 14:44  

Re: Ciulama de iepure

andreea , interesant atunci in genere ce ai cautat tu pe aceasta pagina daca eshti intr-atit de protivnica iepure-uciderii ... Ciulamaua pare sa fie gustoasa !!!
 

iony  acum 5 ani - 2 Noiembrie 2009 21:07  

Re: Ciulama de iepure

abia astept s apregatesc ciulamaua de iepure din reteta asta cred ca o sa iasa delicioasa miama miam imi e pofta
 

Alexandru  acum 5 ani - 2 Decembrie 2009 00:07  

Re: Ciulama de iepure

Ciulamaua moldoveneasca este mai delicioasa decat asta vesel Nu stiu daca ai reteta !
 

Ioana  acum 5 ani - 2 Decembrie 2009 10:59  

Re: Ciulama de iepure

nu o am, scrie-o te rog, sunt interesata, chiar daca sunt ardeleanca, pentru o ciulama buna imi tradez "radacinile" vesel
 

laurentiu mocanu  acum 5 ani - 11 Decembrie 2009 18:46  

Re: Ciulama de iepure

cine e din zona arges si vrea iepuri sau carne pentru sarbatori sa mi dea telefon sau e mail,0721610033,pretul pe kg e pe jumate fata de hypermarket,respectiv 10 lei noi pe kg in viu,daca e nevoie se si sacrifica la fata locului.
 

Ioana  acum 5 ani - 11 Decembrie 2009 18:54  

Re: Ciulama de iepure

m-ai inebunit. e prima data cand imi pare rau ca stau in Cluj, asa departe de arges trist bafta la vanzari
 

laurentiu  acum 5 ani - 11 Februarie 2010 21:31  

Re: Ciulama de iepure

pai daca vrei iti trimit ceva dezhidratat la pliculet vesel vesel
 

Bogdan  acum 4 ani - 19 Mai 2010 19:58  

Re: Ciulama de iepure

Vand iepuri in viu sau carcasa. Sunt crescuti la tara, eco! 20 Ron/kg detalii la mess: cbogdan692000
 

iulian  acum 4 ani - 28 Iunie 2010 15:17  

Re: Ciulama de iepure

nu arata prea bn dar cred k e gustos vesel
vesel
 

forceone79  acum 4 ani - 25 Iulie 2010 14:41  

Re: Ciulama de iepure

Miam miam stiu reteta si o recomand e super gustoasa.
Frate tu ai vazut ce pret are kg de iepure in exterior?1,7euro daca nu stiai.Mai gandestete si tu ca e criza.
 

mihaela  acum 4 ani - 2 Noiembrie 2010 12:19  

Re: Ciulama de iepure

retetele sunt super ok
poate postezi si retete cu carne de curcan vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 2 Noiembrie 2010 12:30  

Re: Ciulama de iepure

da, mi-am dat seama ca lipsesc, o sa postez cu siguranta vesel
 

monaboruz  acum 4 ani - 10 Noiembrie 2010 21:19  

Re: Ciulama de iepure

am sa o incerc vesel vesel vesel
 

zorivieriu  acum 4 ani - 23 Noiembrie 2010 10:04  

Re: Ciulama de iepure

am facut pt prima data dar a iesit super buna vesel
 

yo  acum 3 ani - 20 Mai 2011 10:13  

Re: Ciulama de iepure

Buna

Acest site a devenit o sursa de inspiratie pentru mine de cand l-am descoperit, nu gatesc foarte des dar cand o fac folosesc retete de aici, am si eu o rugaminte, am primit cam un kilogram de carne de caprioara si nu stiu cum sa o gatesc, poate aveti o reteta care sa ma ajute.

Multumesc
 

Karla  acum 3 ani - 23 Mai 2011 12:19  

Re: Ciulama de iepure

Cautam reteta pentru o ciulama de pui si am gasit-o pe aceasta postata de tine. Oare ar iesi gustoasa daca as inlocui carnea de iepure cu cea de pui? De cand am avut in copilarie un iepuras mic si dragut, nu ma lasa inima sa mananc iepure nu imi place Am gasit pe site-ul tau niste retete care arata super, nici nu stiu cu care sa incep. Multa bafta in continuare!
 

andreea  acum 3 ani - 12 Iunie 2011 16:21  

Re: Ciulama de iepure

imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta o ador
 

georgia  acum 3 ani - 19 Octombrie 2011 15:38  

Re: Ciulama de iepure

azi incerc pentru prima data reteta asta,nu am focut-o singura niciodata,dar am mincat-o facuta de mama mea,sper sa fie gustoasa,sotul meu a vrut ciulama de iepure,eu fiind insarcinata si el cu poftele.mersi pentru retete vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel vesel
 

Alintus  acum 3 ani - 6 Noiembrie 2011 08:32  

Re: Ciulama de iepure

Voi incerca si eu astazi ciulamaua!Arata bine plus nu e atit de complikat de facut!Sa speram ca va iesi!Sunt din Republica Moldova! vesel
 

vasilica  acum 3 ani - 14 Ianuarie 2012 01:14  

Ciulama de iepure

e o reteta foarte buna!am incercat-o in seara asta!felicitari! vesel
 

ana  acum 3 ani - 10 Februarie 2012 15:24  

Re: Ciulama de iepure

am taiat un iepure si nu stiam ce sa fac din el ca de friptura la tava m-am saturat,voi incerca reteta in seara asta dar,am apucat sa dau un clocot la carne sper sa iasa bun si asa am sa va transmit. vesel
 

laurentiu  acum 3 ani - 16 Martie 2012 20:02  

Re: Ciulama de iepure

super,am facut si eu ciulama din asta si sincer sa fiu nu m am saturat cata pofta am avut dar o sa mai fac fiindca am o microferma de iepuri si nu i problema de unde sa iau carnea numai sa nu vie acum toate neamurile sa cumpere ce mia am de taiat
 

sandumarius  acum 2 ani - 14 Iunie 2012 14:48  

Re: Ciulama de iepure

vesel imi e pofta vesel vesel super tare
 

Candy  acum 2 ani - 29 Septembrie 2012 21:19  

Re: Ciulama de iepure

Cautam idei cum sa gatesc altfel iepurii decat la cuptor. Excelenta reteta! Urmatorul iepure am sa-l fac ciulama.
 

Ionut  acum 2 ani - 5 Noiembrie 2012 16:39  

Re: Ciulama de iepure

”Intr-o oala se pregateste un sos alb folosind untul, faina si laptele amestecat cu supa (900 ml lichid)” ????????? nu iteleg exact ce faci cu cele 600 ml de supa. in link-ul de la prepararea sosului nu specifici nimic despre supa pastrata. zici ceva doar despre lapte ca trebuie sa fie fierbinte.......
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Noiembrie 2012 16:43  

Re: Ciulama de iepure

"laptele amestecat cu supa" = 300 ml lapte + 600 ml supa pastrata = 900 ml lichid. corect?
 

Ionut  acum 2 ani - 5 Noiembrie 2012 17:18  

Re: Ciulama de iepure

foarte corect, numai ca in reteta de sos bechamel nu spuneai nimic despre supa si m-am gandit ca ai omis ceva. practic in loc sa pun peste unt si faina doar lapte, o sa pun laptele amestecat cu supa. sau le pun pe rand?
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Noiembrie 2012 17:23  

Re: Ciulama de iepure

am facut referire la reteta de bechamel pentru tehnica pe care o folosesti (acolo sunt mai multe detalii: sa folosesti telul, sa pui focul pe mic etc) nu pentru ingredientele exacte. folosesti cantitatile si ingredientele date la aceasta reteta.
amesteca-le, va fi mai usor.
 

Ionut  acum 2 ani - 5 Noiembrie 2012 17:25  

Re: Ciulama de iepure

ok. multumesc mult pentru ajutor si raspunsuri rapide. chiar acum fierbe iepurasul si ma duc sa il verific. o seara placuta!
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Noiembrie 2012 17:26  

Re: Ciulama de iepure

pofta buna! vesel
 

victoria  acum 2 ani - 18 Decembrie 2012 21:20  

Re: Ciulama de iepure

Mancarea de iepure este extraordinara,am sa incerc si eu acum reteta ta. De obicei eu il faceam la gratar sau friptura la cuptor, insa arata bestial de apetisanta ciulamaua ta. imi e pofta
 

mihaela  acum 7 luni - 2 Octombrie 2014 14:16  

Re: Ciulama de iepure

Ioana,
In loc de faina pot sa folosesc amidon de porumb? Imi place mie mai mult la gust, iese mai sticlos si parca nu are gustul ala intens de faina. Dar nu stiu daca prin prajire in unt nu risc niste reactii chimice mai aiurea. Intelegi ce zic? Ai fosolosit amidon de porumb? Sau e bun doar la sosuri?
 

Ioana  acum 7 luni - 2 Octombrie 2014 15:05  

Re: Ciulama de iepure

nu risti nimic ciudat dpdv chimic, dar desi sosul va fi mai usor vei pierde la gust. nu va iesi asa gustos ca si cu faina. iar acea textura translucida ar putea fi un pic gretoasa aici... eu simt asta la sosurile chinezesti in cantitati mari si facute cu mult amidon. ai putea substitui doar putin amidon ca sa faci sosul mai usor.
 

Alex  acum 6 luni - 25 Noiembrie 2014 01:46  

Re: Ciulama de iepure

merge sa adaugi si niste ciuperci champignon oare?
 

Ioana  acum 6 luni - 25 Noiembrie 2014 09:30  

Re: Ciulama de iepure

da, merg niste ciupercute in acest sos alb.
 

Alex  acum 6 luni - 25 Noiembrie 2014 11:47  

Re: Ciulama de iepure

Mersi mult! merg sa cumpar lapte si ciuperci ca iepurele ma asteapta vesel o zi buna sa ai !!!
 

olga  acum 6 luni - 25 Noiembrie 2014 19:58  

Re: Ciulama de iepure

Ioana, te rog sa-mi spui cum pot testa daca iepurele e proaspat?
Am cumparat unul de la magazin, dar parca are miros. Nu e expirat, dar nu stiu daca e proaspat, nu stiu cum trebuie sa miroasa.

Multumesc frumos
 

Ioana  acum 6 luni - 26 Noiembrie 2014 07:06  

Re: Ciulama de iepure

spala iepurele cu apa in care ai pus putin otet, lasa-l acolo 10 minute, apoi limpezeste-l bine. daca tot are miros ciudat nu e de bine.
 

Jana  acum 2 luni - 19 Februarie 2015 23:02  

Re: Ciulama de iepure

Delicioasa ciulama!!! Am servit-o in prima zi cu niste cartofi fierti simpli, iar astazi cu niste mamaliga. Nu ne puteam satura la cat de buna era. Si apropo, de sos, tehnica ta e super buna. Am avut un sos cremos si fara cocolosi. Multumesc vesel
 

Ioana  acum 3 luni - 20 Februarie 2015 09:36  

Re: Ciulama de iepure

iti recomand atunci si puiul cu tarhon: [link]
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus