Condiment Adobo

Categorii: Retete condimente, Retete din America de Sud si Centrala

 

Condiment Adobo
Pinterest

Un condiment universal perfect, un fel de vegeta 100% naturala. Se potriveste pe carnea de pui, de porc sau peste, pentru gratare, tocanite sau pilafuri... pe mine m-a incantat peste masura. Sa-l preparati azi, fiindca maine gatim ceva cu el vesel

Ingrediente
Condiment Adobo

2 linguri sare de mare
1 lingura fulgi de ceapa uscata
1 lingura fulgi de usturoi uscat
1 lingura piper negru
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita turmenic (sau boia dulce sau putin sofran)
1/3 lingurita chimion (cumin)
15 rasnite fulgi de chili (sau 1/3 lingurita chili pudra; optional)
1/2 lingurita coaja uscata de lamaie

Preparare
Condiment Adobo

  1. Mixam totul in masina de cafea pana devine ca o pudra.
  2. Se pastreaza pe termen lung intr-un borcanel inchis.
 
Condiment Adobo - Condiment Adobo

1. Condiment Adobo


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 27)  

 

Furikake

26 Mai 2015

Furikake

Condiment toscan

19 August 2011

Condiment toscan

Piper cu lamaie

21 Decembrie 2010

Piper cu lamaie

Garam Masala

24 Septembrie 2010

Garam Masala

 

 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 6 Mai 2010 14:17  

Re: Condiment Adobo

ioana cum prepar fulgii de ceapa uscata?
 

Ioana  acum 5 ani - 6 Mai 2010 14:20  

Re: Condiment Adobo

i-am cumparat de la selgros. si cei de usturoi. dar se pot usca in uscatorul de legume [link] sau in cuptor, la temp. mica
 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 6 Mai 2010 20:31  

Re: Condiment Adobo

mersi, am sa l prepar ca de la madrid pana la selgrosul de la cluj e caleee lungaaaaaaa, vesel
 

lira  acum 5 ani - 6 Mai 2010 22:26  

Re: Condiment Adobo

Eu am fost in Peru si din cate stiu ADOBO este un fel de friptura la cuptor cu sos, nu stiam ca este si condiment cu acelasi nume. Oricum, am notat imi lipseste doar ceapa uscata
 

Ioana  acum 5 ani - 7 Mai 2010 09:21  

Re: Condiment Adobo

da, acela este adobo pasta, acesta este adobo seco, adica uscat. dar si acestea doua difera de la tara la tara.
In Mexic este asa cum zici tu, un sos in care se fac fripturi sau chiar se pun ardei copti si este diferit de cel din Puerto Rico. Dar au si ei varianta seco. Adobo a fost preluat de tarile din America centrala si de sud de la spanioli si apoi fiecare si-a pus amprenta proprie. Cel din reteta mea este un adobo de Puerto Rico. Probabil cel din Peru e asemanator cu cel din Mexic.
 

pansy  acum 5 ani - 7 Mai 2010 20:44  

Re: Condiment Adobo

am si eu condiment adobo,american,dar are glutamat de sodiu si asta nu-mi place altfel e un condiment bun pentu pui .da' reteta ta e bun a de confectionat acasa,ca sa zic asa.
 

diana n  acum 5 ani - 29 August 2010 17:54  

Re: Condiment Adobo

daca n-am fulgi de usturoi pot folosi ustorui granulat? si daca da, ce cantitate? ms
 

Ioana  acum 5 ani - 30 August 2010 11:25  

Re: Condiment Adobo

poti pune jumatate de lingurita de usturoi granulat
 

tony  acum 5 ani - 7 Decembrie 2010 22:28  

Re: Condiment Adobo

Condiment 100% natural? Ha, ha, ha. Si cianura este la fel: 100% naturala. Prefer condimente culese din gradina, proaspete si suculente.
 

Ioana  acum 5 ani - 8 Decembrie 2010 15:11  

Re: Condiment Adobo

sa inteleg ca nu folosesti in mancarea decat piper cultivat de tine si sare... ai salina proprie in gradina? vesel
 

tony  acum 5 ani - 8 Decembrie 2010 18:43  

Re: Condiment Adobo

Sa nu exageram. Nu cultiv piper in gradina, dar am grija sa cumpar doar piper boabe, nu macinat si amestecat cu tot soiul de prafuri ca sa traga la cantar; nu am salina, dar cumpar sare fara iod (100% naturala vesel). De regula citesc etichetele produselor inainte de a cumpara ceva si daca vad emulgatori, benzoati, acetati, coloranti, conservanti sau alte ingrediente "naturale", renunt. Mai bine fara.
 

Ioana  acum 5 ani - 9 Decembrie 2010 10:15  

Re: Condiment Adobo

atunci nimic nu-ti sta in cale sa obtii un Adobo 100% natural. ai toate ingredientele la indemana.
 

Simona-Adina Hotea  acum 5 ani - 9 Decembrie 2010 10:47  

Re: Condiment Adobo

Tony, cred ca pe tine cumparaturile te costa fooooaaarte putin ! Bravo ! Si vei trai cat lumea !
 

Morariu Ionela  acum 5 ani - 17 Februarie 2011 15:00  

Re: Condiment Adobo

Felicitari Ioana pentru reteta.Pot spune ca am facut cel mai bun pilaf de pana acum cu ajutorul acestui condiment. Foarte buna combinatia de ingrediente, abia astept sa-l incerc si la carne. Mercic pentru reteta si la mai multe.
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Februarie 2011 15:37  

Re: Condiment Adobo

ma bucur ca mai e cineva "prins" de condimentul meu preferat vesel
 

Andreea  acum 4 ani - 27 Iulie 2011 21:20  

Re: Condiment Adobo

Sunt de acord cu Tony, din pacate. Fulgii de usturoi, ceapa samd, sunt plini de aditivi, E-uri cat cuprinde. Uitati-va numai ce firme le produc, credeti voi ca stau ei sa le culeaga si sa le faca dupa retele autentice? No way! Incercati pe cat posibil sa mancati natural, alimente de sezon si nu roii in miezul iernii, mere autentic romanesti de la taranii nostri, nu cele aratoase si de un verde ireal. Daca pui sare si piper in mancaruri pt a asezona carnea, cred ca suntem mai castigati din punct de vedere al sanatatii decat daca incercam sa facem tot felul de mixuri cu elemente pe care nu le cunoastem!
 

Ioana  acum 4 ani - 8 August 2011 14:12  

Re: Condiment Adobo

fulgii de ceapa sau usturoi sunt DOAR legume deshidratate. fara aditivi sau altceva. exact ca si ca si piperul. dar daca va e frica, le puteti deshidrata chiar voi acasa, in cuptor sau la soare.
 

Bianca  acum 4 ani - 5 Octombrie 2011 04:17  

Re: Condiment Adobo

Ma intreb daca are vreo legatura acest sos cu Adobo,mancarea din Filipine
 

Ioana  acum 4 ani - 5 Octombrie 2011 10:38  

Re: Condiment Adobo

nu are legatura. acel adobo este o tocanita de porc si pui.
 

carmen savuica  acum 4 ani - 24 Octombrie 2011 05:07  

Re: Condiment Adobo

locuiesc in America de fff multi ani! nu am auzit de asa condiment niciodata .o sa incerc amestecurile...
 

Iosef  acum 4 ani - 11 Februarie 2012 10:17  

Re: Condiment Adobo

Alo Ioana.vad ca te ocupi de bucatarie,iti place???
de ai cumva reteta pt BATON cu LAPTE,trimite-mi te rog pe urmatoarea adresa email: Jvalastyan@arcor.de multumesc mult vesel vesel vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 11 Februarie 2012 10:19  

Re: Condiment Adobo

ai aici reteta, cred ca asta e batonul cu lapte: [link]
 

Roxanna Mika  acum 4 ani - 9 Martie 2012 15:01  

Re: Condiment Adobo

tu ai cumva vreun site de unde iti cumperi condimente?? eu tare mult vreau sa fac adobo dar din pacate mi e greu sa gasesc in zona magazine cu fulgi de ceapa uscata...etc..trist(???
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Martie 2012 15:05  

Re: Condiment Adobo

acestea nu le cumpar de pe net. fulgi de ceapa si usturoi gasesti la Selgros. turmenic si chimion gasesti la magazine naturiste de care-ti ziceam (de la sonnentor). coaja de lamaie o usc eu.
 

Delia Blajan  acum 3 ani - 21 Decembrie 2012 12:11  

Re: Condiment Adobo

poate e stupida intrebarea...daca nu am masina de cafea, ce alta solutie am sa le macin?
Mersi
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Decembrie 2012 13:22  

Re: Condiment Adobo

daca ai un mini chopper, poate ca ar merge la fel de bine. sau in cel mai rau caz intr-un mojar le strivesti pana se sfarma bine.
 

niko  acum 3 ani - 20 Ianuarie 2013 22:23  

Re: Condiment Adobo

dar in loc de Adobo pot folosi si delikat cu gust de gaina? cum folosesc spaniolii Caldo cu legume, cu carne etc vreau sa o incerc maine te rog spunemi pot folosii acest delicat? trist vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 20 Ianuarie 2013 23:02  

Re: Condiment Adobo

poti folosi ce-ti place.
 

alina  acum 3 ani - 18 Martie 2013 16:02  

Re: Condiment Adobo

Foarte bun condimentul!L-am folosit pe pieptul de pui la gratar.Deocamdata nu am pus si lamaine,dar maine o sa o adaug.Este foarte gustos! vesel
 

Florentina Cadwallen  acum 3 ani - 23 Martie 2013 12:29  

Re: Condiment Adobo

Ioana, eu nu am masina de cafea trist ce ma fac?
 

Ioana  acum 3 ani - 25 Martie 2013 09:19  

Re: Condiment Adobo

nu ai un mini robotel?
 

patricia  acum 2 ani - 8 Noiembrie 2013 18:48  

Re: Condiment adobo

condimente se gasesc si in polus pe culoar. gasesri de toate felurile,incepind de la fulgi de ceapa uscata pina la coaja de lamaie
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus