Conopida la tigaie cu mazare

Retete garnituri Bucataria indiana Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine

Reteta Conopida la tigaie cu mazare

Reteta testata din 2015.

O gatesc des toamna, si nu ne-am saturat de ea. Cand m-am uitat in folderul de retete, am realizat ca prima data am preparat-o in 8 septembrie 2015! Da... de doi ani asteapta sa iasa in lume.

Ingrediente

400 gr conopida (1/2 conopida medie)
70 gr mazare (congelata)
1 lingurita cu varf ghimbir razuit pasta
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita coriandru macinat
1/8 lingurita fenicul macinat
1/8 lingurita chili pudra
1/4 lingurita turmeric
sare, piper negru
2 linguri ulei

Portii: 2

  1. Se desface conopida buchete si se taie in felii (mi se pare ca asa se soteaza mai rapid si mai uniform decat daca lasati buchetelele intregi).
  2. Intr-o tigaie larga (25-30 cm) sau wok (la care sa aveti capac) se adauga uleiul si cand e fierbinte se pune pasta de ghimbir. Se soteaza rapid, cam 15 secunde, apoi se adauga conopida. Se presara cu sare.
    * reteta poate fi dublata, dar aveti nevoie de o tigaie/cratita cat mai larga ca sa se poata face asa repede; ideala e tigaia/cratita de fonta, tine bine caldura si conopida se face repede
  3. Se soteaza la foc mediu inca vreo 2 minute si apoi se stropeste continutul tigaii cu 1 lingurita de apa. Veti auzi apa sfaraind si rapid puneti capacul (ca sa captati aburul inauntru).
  4. Lasati conopida sa se faca 10 minute, timp in care amestecati o data in ea.
  5. Adaugati mazarea, condimentele (rasniti si niste piper negru) si amestecati pana condimentele coloreaza uniform conopida (cca 1 minut).
  6. Punei capacul si lasati sa se faca totul inca 5 minute.
  7. Ridicati capacul si gustati, adaugand sare daca mai trebuie. Daca conopida nu e rumena pe alocuri, dati focul la mediu si sotati inca 1 minut.

Conopida la tigaie cu mazare

Conopida la tigaie cu mazare

Comentarii (2)

 

Cori Cj  acum 6 ani - 20 Septembrie 2017 08:33  

Ce fel de carne s-ar potrivi (langa) cel mai bine? Pui?
 

Ioana  acum 6 ani - 20 Septembrie 2017 10:37  

merge langa pui sau vita. sau doar cu lipie integrala sau orez basmati.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...