Cornulete cu vanilie

Categorii: Retete desert, Retete de Craciun, Retete rapide, Retete simple

 

Cornulete cu vanilie
Pinterest

Poftiti la cornulete fragede! Nu a venit Craciunul inca, dar suntem in repetitie generala.

Era cat pe ce sa le ratez, am cumparat o hartie de copt de o calitate... proasta, proasta. Daca puneam niste foi de hartie A4 eram mai castigata. Ma rog, important e ca pana la urma nu s-au lipit cornuletele, si au iesit bine.

Ingrediente
Cornulete cu vanilie

90 gr unt
50gr zahar
1/2 pastaie vanilie (sau 1 esenta de vanilie)
1/2 lingurita esenta migdale
110 gr faina
50 gr migdale macinate
1 galbenus
zahar pudra vanilat

Bucati: 24

Preparare
Cornulete cu vanilie

  1. Se rade miezul vaniliei cu un cutit. Se freaca untul cu zaharul, miezul vaniliei si esenta de migdale pana devine spumoasa compozitia.
  2. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e cazul se mai adauga o lingura rasa de faina. Alautul trebuie sa fie moale, dar nu lipicios. Puneti aluatul intr-o punga si dati la frigider cam 1-2 ore.
  3. Se taie aluatul in 3 bucati, apoi cele 3 bucati in doua si tot asa pana avem 24 bucatele de aluat.
  4. Se ia fiecare bucatica intre palme si se freaca pentru a-i da forma de bastonas. Se aseaza bastonasul pe tava tapetata cu hartie de copt usor indoit, sa aiba forma de cornulet.
    * daca nu intra toate cornuletele pe o tava, pastrati restul aluatului la frigider pana se coace prima tura
  5. Se dau la cuptor la 190C pentru 18-20 minute. Cornuletele trebuie sa se rumeneasca usor doar la capete, nu si deasupra.
  6. Se iau din tava asa fierbinti si se trec prin zahar vanilat. Daca apuca sa se raceasca, zaharul nu se va mai prinde de ele. Manevrati-le usor cand le luati de pe tava si le tavaliti prin zahar, calde sunt inca moi si sunt foarte fragile, se rup usor.
  7. Le lasati sa se raceasca pe o hartie de copt (nu le suprapuneti, fiindca se topeste zaharul, insirati-le unul langa altul), apoi le puteti pastra intr-o cutie/punga inchisa.
 
Cornulete cu vanilie - Aluat

1. Aluat

Cornulete cu vanilie - Formam cornuletele

2. Formam cornuletele

Cornulete cu vanilie - Coapte

3. Coapte

Cornulete cu vanilie - Cornulete cu vanilie

4. Cornulete cu vanilie


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 29)  

 

Cornulete cu rahat

29 Noiembrie 2016

Cornulete cu rahat

Cornulete cu mac

28 Noiembrie 2016

Cornulete cu mac

Cornulete cu ciocolata

15 Decembrie 2015

Cornulete cu ciocolata

Cornulete cu nuca

14 Decembrie 2009

Cornulete cu nuca

 

 

ramisimion  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 11:22  

Re: Cornulete cu vanilie

m-ai dat gata cu cornuletele, sunt asa usor de facut. cand ma gandesc cat munceam la cele traditionale, intinde foaia, ai grija cum le tai sa nu iasa prea mari, uneori ieseam si foarte tari. ale tale sunt asa uniforme si cred ca si fragede. pot inlocui migdalele cu nuca?
apropo de Craciun, experimentandu-ma in preparat prajituri mi-a venit o idee, anul asta o sa fac cadouri prajituri familiei si prietenilor, cumpar niste tavite mici de staniol, cele in care coacem prajiturile, ceolofan, niste panglica rosie si gata cadourile. ce zici?
 

Ioana  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 11:31  

Re: Cornulete cu vanilie

ideea este foarte buna, poti face fursecurile cu scortisoara, cornuletele astea, cookies cu ciocolata... o sa mai fac ceva fursecuri si cornulete in curand .... daca te apuci acum poti face si esenta de vanilie pentru cei care stii ca folosesc asa ceva, o pui in sticlute elegante si ai un cadou excelent vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 11:36  

Re: Cornulete cu vanilie

a, se pot face si cu nuca dar vor avea gust mai intens. cu migdale gustul e fin si se simte vanilia foarte fain. eu recomand migdalele
 

ramisimion  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 11:42  

Re: Cornulete cu vanilie

multumesc mult pentru sfaturi!
 

simona  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 12:35  

Re: Cornulete cu vanilie

Ioana, care-i hartia de copt f.proasta, sa stim sa ne ferim... (ce marca) ?
 

Ioana  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 12:43  

Re: Cornulete cu vanilie

nu stiu marca ca am aruncat cutia, hartia o sa o folosesc la impachetat, era ceva no name, luata de la magazinul de langa mine. de obicei iau Fino, sigur e buna, dar am ramas in pana si am luat ce am gasit... adica ce se vede in poza. dar pot sa trec cand plec de la lucru la magazin sa vad ce scrie pe cutie... oricum, poza aia arata de groaza, cum a absorbit grasimea de la cornulete nu imi place
 

Daniela  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 14:41  

Re: Cornulete cu vanilie

Hallo Ioana,
Cornuletele cu vanilie (Vanillekipferl)... imi e pofta preferatele mele! Si eu le fac cu migdale, le gasesc mai fine la gust decat cu nuca. Pe vremuri se faceau doar cu nuca, ca migdale nu erau. Eu am simplificat lucrul, iau din aluat o bucatica( biluta) si o rasucesc antre palme sau pe masa. Time is money
vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 14:46  

Re: Cornulete cu vanilie

m-am gandit ca pentru cine face prima data e mai usor asa, ca sa iasa cat de cat egale... apoi isi dau seama daca le vor mai mici sau mai mari si a doua oara (adica de craciun, ca de aceea facem repetitii vesel ) pot sa rupa direct din aluat...
 

adry  acum 5 ani - 9 Octombrie 2009 16:40  

Re: Cornulete cu vanilie

Ioana draga mea, chiar ca faci "repetitii" pentru Craciun!!!
Si bine faci ca uite asa, eu imi salvez retetele vesel
Cu nerabdare astept sa postezi toate ideile tale pentru sarbatori!!!
 

ramisimion  acum 5 ani - 10 Octombrie 2009 17:59  

Re: Cornulete cu vanilie

am pregatit aluatul, este in frigider, intre timp m-ai scriu cate un comentariu. am facut portie dubla din prima, te tin la curent cu rezultatul.
 

ramisimion  acum 5 ani - 10 Octombrie 2009 20:40  

Re: Cornulete cu vanilie

am procedat tare bine ca am facut portie dubla, dupa ce am scos prima tava din cuptor si le-am dat prin zahar pudra sotul meu a mancat aproape o jumatate de tava. sunt asa fragede si delicioase! grija mare cand le bagati in cuptor, se coc tare repede, ale mele au fost gata in 15 min. Ioana, nota 10 pt. cornulete nici nu se compara cu cele traditioanale sunt un dulce foarte fin. Felicitari! vesel vesel vesel vesel vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 11 Octombrie 2009 10:31  

Re: Cornulete cu vanilie

pana la urma le-ai facut cu migdale sa inteleg vesel o sa postez si reteta de cornulete clasice, dar sper sa functioneze o tehnica de impachetat mai simpla ca sa nu ia atata timp vesel sper... inca n-am verificat-o
 

ramisimion  acum 5 ani - 11 Octombrie 2009 11:49  

Re: Cornulete cu vanilie

da, le-am facut cu migdale. au fost asa minunate! m-ai avem cateva pentru azi.
 

Flory  acum 5 ani - 12 Octombrie 2009 05:22  

Re: Cornulete cu vanilie

Buna Ioana. Oare merge faina integrala de grau la reteta asta?eu am in casa o punga de faina biologica, si nu as mai cumpara alta...si vreau sa incerc cornuletele astea ca arata tare bine imi e pofta
 

Ioana  acum 5 ani - 12 Octombrie 2009 11:13  

Re: Cornulete cu vanilie

cred ca ar iesi, acuma evident vor avea alta textura, culoare ... dar nu cred sa iasa ceva rau, mai ales daca esti obisnuita cu faina integrala.
 

ildi  acum 5 ani - 14 Octombrie 2009 05:00  

Re: Cornulete cu vanilie

ioana , astea erau cornuletele de care am intrebat? desi arata la fel, alea erau umplute cu dulceata de prune vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 14 Octombrie 2009 08:57  

Re: Cornulete cu vanilie

nu, astea sunt simple, am o alta reteta cu untura si umplute. saptamana asta sunt programate vesel
 

ildi  acum 5 ani - 14 Octombrie 2009 09:07  

Re: Cornulete cu vanilie

ahhaaa

thank you,

eu am recuperat de la mama reteta de fursecuri de craciun, alea lipite cu gem de caise si date prin zahar pudra vesel
 

ildi  acum 5 ani - 14 Octombrie 2009 10:52  

Re: Cornulete cu vanilie

necesar:
-1/2kg faina
-1 margarina 250gr sau 200gr unsoare
-100 gr de zahar pudra
-3 galbenusuri de oua
-2 linguri smantana
-1 praf copt(sau 1 lingurita amoniac)

toate cele de sus se framanta bine dupa care se lasa la rece 30-60 min,
si se intinde o foaie subtire cam de 1/2 cm.
o parte se taie cu pahar..o parte se taie cu gaura in mijloc(pahar cu gaura).
se pun la copt..pana se rumenesc dupa care
se lasa la racit si pe urma se ung cu gem si se lipesc pereche.
se dau in zahar pudra cu vanilie.

poti injumatati portile..ca din astea ies cam 4 tavi zice baba..;p


baba fiind mama, ca reteta mia scris-o frati-miu pe mess vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 14 Octombrie 2009 10:57  

Re: Cornulete cu vanilie

merci ildi, le stiu pe astea. nu reteta ci produsul final, sunt aratoase asa decupate in centru cu vedere la gem vesel
 

ildi  acum 5 ani - 14 Octombrie 2009 11:11  

Re: Cornulete cu vanilie

daaa...sunt super si am gasit si o dulceata de caise fara aditivi si fara zahar, scumpa intradevar dar buna rau...exact cum face mama...
am sa le fac in wk vesel
iar cornuletele cred ca am sa le fac si pe ele, sa vedem cum voi sta cu timpul...
 

Ioana  acum 5 ani - 15 Octombrie 2009 09:56  

Re: Cornulete cu vanilie

scriu aici fiindca i-am promis la ildi reteta de cornulete si din pacate aseara a intervenit o problema personala si am plecat din cluj, nu o sa pot posta nimic saptamana asta, dar ne reauzim saptamana viitoare... inclusiv cu cornuletele si macaroanele cu branza mai simple vesel
 

Monik  acum 5 ani - 16 Noiembrie 2009 17:20  

Re: Cornulete cu vanilie

in primul rand felicitari pentru retetele tale extraordinare, nu de putine ori mi-au fost de mare ajutor! vesel
iar acum vine rugamintea mea, dak ai cumva idee de vreo reteta de cornulete de post, in a carei compozitie se gaseste si vin ?!
Mersi mult!
 

Iulia   acum 5 ani - 5 Ianuarie 2010 15:46  

Re: Cornulete cu vanilie

Am facut o portie dubla la Craciun care s-a terminat in 2 zile :-). Si sotul si prietenii mi-au cerut inca o portie dubla pentru Revelion ;-))). Sunt extraordinare.
 

Inna  acum 4 ani - 16 Mai 2010 11:38  

Re: Cornulete cu vanilie

Ioana esty un ingeras jur am 14 ani si ador sa fac prajituri sau mancaruri usoare cornuletele astea pot sa le fac si cu nuca sa inteleg?ms mult:*
 

Daniela  acum 4 ani - 13 Decembrie 2010 00:18  

Re: Cornulete cu vanilie

Ioana vreau sa stiu daca in loc de unt nu pot sa pun untura stiu ca ies mai fragede cu untura.Am si eu cateva retete foarte bune de prajituri scrie-mi si mie mail pe care sa le trimit.
 

Mariana de France  acum 4 ani - 14 Decembrie 2010 18:14  

Re: Cornulete cu vanilie

Bonjour Ioana!
Din intimplare am gasit situl tau si este foarte interesant,si ne ajuta mult pe noi cei plecati din Romania.Eu sint plecata de 30 de ani si locuiesc in Franta.
Ioana,caut o reteta,si te-as ruga sa ma ajuti daca poti.Stiu ca se numeau "Caise".
Iti explic cum erau preparate dar nu stiu proportiile: era un aluat fraged facut cu oua,unt,zahar,faina...se faceau bile de marimea
unei cirese.Dupa ce s-au copt si racit,se scobeau la mijloc.Cu firimiturile se facea o crema cu unt,zahar si cacao,se impleau si se lipeau cite doua.
Cu putina culoare rosie alimentara,amestecata cu apa, se colora o parte din "caisa" si se dadea prin zahar tos.

Daca ai putea sa ma ajuti ,eu iti multumesc foarte mult.
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Decembrie 2010 18:14  

Re: Cornulete cu vanilie

daniela, aici ai o reteta de cornulete cu untura [link]

adresa mea de mail e ioana at e-retete punct ro
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Decembrie 2010 18:16  

Re: Cornulete cu vanilie

mariana, cunosc desertul, le-am vazut de vanzare in patiserii, dar nu am incercat sa le prepar acasa si nu am reteta, dar poate o stie careva dintre vizitatoarele mele. si te poate ajuta
 

TUNDE  acum 4 ani - 11 Februarie 2011 20:26  

Re: Cornulete cu vanilie

imi e pofta SUPER SIGUR LE VOI INCERCA SI EU SUNT INCEPATORE SI SPER SA MI IESE VA PUP MULTUMESC PTR RETETE VA SCRIU DUPA CE GAT VA PUP
 

cristina  acum 3 ani - 19 Noiembrie 2011 19:40  

Re: Cornulete cu vanilie

imi e pofta delicios
 

Mariana  acum 3 ani - 13 Decembrie 2011 21:27  

Re: Cornulete cu vanilie

La reteta asta nu trebuie si praf de copt sau bicarbonat??
 

Ioana  acum 3 ani - 14 Decembrie 2011 13:40  

Re: Cornulete cu vanilie

nu se pune
 

ella  acum 3 ani - 21 Decembrie 2011 19:08  

Re: Cornulete cu vanilie

Multumesc extrem de mult, Ioana! Acesta este al treilea an cand le fac de Craciun.. a devenit traditie! vesel Sunt delicioase si usor de facut!
 

lia  acum 3 ani - 25 Decembrie 2011 10:50  

Re: Cornulete cu vanilie

pe vremuri faceam niste cornulete f. bune dar le-am pierdut reteta si as dori sa ma ajutati sa o recuperez din memoria colectiva. era un aluat cu grasime si cu putin otet daca bine tin minte asta-i problema nu mai stiu ingredientele .
se intindea o foaie subtire care se ungea cu unt topit si apoi se rula strans si se intindea intr-un mat lung.
se taiau bucati cam cat de lungi ai vrea sa fie cornuletul si se intindea cu facaletul. multa manopera.
se umplu cu dulceata simpla sau cu nuca.
sunt extraordinare si cred ca sorgintea este prin satele noastre. caut reteta de cativa ani.
 

elena ivanov  acum 3 ani - 11 Aprilie 2012 17:03  

Re: Cornulete cu vanilie

am gasit din intamplare reteta si ma grabesc sa o pun in practica. multumesc
 

Daniela  acum 2 ani - 10 Decembrie 2012 22:32  

Re: Reteta de fursecuri "piersici" sau "caise"

Buna, aici reteta de caise. Mama le zicea piersici. Eu nu mai am reteta ei, dar am gasit una pe site. Nu am probat-o, poate incercati numai 1/2 din reteta.

PENTRU ALUAT:
2 oua,
ulei 125 ml,
150 gr zahar,
jumatate lingura bicarbonat,
400 grame faina(eu am mai adaugat faina pe langa 400 ca au fost oule mai mari)

PENTRU CREMA:
125 gr de unt,
2 linguri cacaua,
125 gr zahar,
125 ml lapte,
miezul de la bilutele de aluat coapte.

Mai avem nevoie de :
colorant rosu si verde ( sau galben),eu am avut doar rosu si galben care le amestecam pe fiecare culoare in putina apa si zahar tos separat intr-o farfurie.


PREPARARE ALUAT:se amesteca bine oule cu zaharul, adica le mixam ,dupa care se pune bicarbonatul,uleiul si faina.Se framanta bine pana obtinem un aluat mai elastic ,din el formam bilute mai mici si le punem in tava tapetata cu ulei sau cu hartie de copt ,

le punem in tava una langa alta sa nu fie lipite si dam la copt 20 minute la 160 grade.Dupa ce s-au copt se lasa la racit si cand s-au racit le scobim in mijloc cu un cutit mic si cu varf

miezul il punem deoparte ca o sa-l bagam la crema

dupa ce am terminat facem crema.

PREPARARE CREMA:

se mixeaza bine untul cu zaharul pana se face spuma.Miezul de la bilute il amestecam cu laptele si cacaua si adaugam cate un pic in copozitia de unt

amestecam bine pana devine o crema si cu aceasta crema umplem bilutele scobite,umplem cate o biluta si o lipim de alta astfel incat sa se formeze piersica dupa care le dam prin colorantul rosu la un capat si verde la celalalt capat dupa care se dau prin zahar tos.
 

delia  acum un an - 11 Ianuarie 2014 15:39  

Re: Cornulete cu vanilie

Ai avut o reteta de cornulete in doua culori si nu o mai gasesc. Era foarte buna. Te rog, daca o mai ai sa o publici , sau sa mi-o trimiti pe mail.Multumesc.
Sa stii ca tot ce am gatit de la tine a fost super!!!!
felicitari!
 

lorena  acum 5 luni - 20 Decembrie 2014 17:56  

Re: Cornulete cu vanilie

ioana vreau sa ma pun sa fac cornuletele dar am niste migdale de acelea in coaja si sunt putin sarate?
as putea sa le folosesc pe acestea sa nu mai cumpar altele? astept raspunsul tau,multumesc
 

Ioana  acum 5 luni - 20 Decembrie 2014 18:14  

Re: Cornulete cu vanilie

sunt si prajite, nu-i asa? as zice sa cumperi altele, fara coaja, neprajite.
 

lorena  acum 5 luni - 20 Decembrie 2014 18:20  

Re: Cornulete cu vanilie

le-am cumparat de la kaufland..se dau la kg direct in coaja.nu stiu daca sunt prajite sau nu..mie nu imi par a fi dar altfel nu imi explic prezenta gustului sarat
 

Ioana  acum 5 luni - 20 Decembrie 2014 20:08  

Re: Cornulete cu vanilie

daca nu sunt prajite, da-le coaja jos si macina-le. atunci par a fi ok.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus