Costite de porc la cuptor

Categorii: Retete cu carne de porc, Retete de Craciun, Retete fara gluten, Retete la cuptor

 

Costite de porc la cuptor
Pinterest

O mica repetitie pentru Craciun. Cea mai simpla si sigura metoda de a pregati coastele de porc: facute la foc mic in cuptor pana se desface carnea de pe os si cand sunt gata le glazurati cu ce vreti voi si le bagati sub grillul cuptorului sau pe gratar.

Ingrediente
Costite de porc la cuptor

costite de porc
sare, piper negru
sos dulce-iute (de casa; sau thai chili sauce cumparat)

Preparare
Costite de porc la cuptor

  1. Dimensiunea tablei de coaste nu conteza in aceasta reteta, pregatiti ce cantitate doriti, pasii sunt aceiasi.
  2. Se aseaza costitele cu partea osoasa in sus. Daca nu a fost curatata deja, veti vedea o pielita alba care acopera oasele. Introduceti varful unui cutit sub ea si trageti pana vedeti ca incepe sa se desprinda. Prindeti-o apoi cu mana si trageti-o de pe oase. Va veni cu totul jos, destul de usor.
    Daca e cazul, curatati coastele de grasimea in exces de deasupra.
  3. Presarati coastele cu sare si piper negru pe ambele parti.
  4. Asezati coastele intr-o tava cu pereti (vor lasa grasime in timpul coptului) care sa le cuprinda. Daca nu va intra tabla intr-o bucata in tava, o puteti taia in 2-3 bucati ca sa se potriveasca in tava voastra. Asezati costitele in tava cu partea osoasa in jos.
  5. Acoperiti tava cu capac (sau folie de aluminiu) si dati la cuptor la 140C pana sunt facute (testati cu o furculita si cand simtiti ca intra usor in carne si daca trageti se desprinde de pe os, sunt gata; fix 3 ore a durat pentru bucata mea).
  6. Scoateti carnea din cuptor si scurgeti grasimea din tava sau mutati carnea in alta tava (am preferat aceasta metoda fiindca tava in care le-am copt e din ceramica si nu am vrut sa o bag sub grill).
  7. Glazurati costitele deasupra cu sos dulce-iute. Daca nu le veti servi imediat le puteti lasa sa stea asa glazurate pana la servire, dar nu mai mult de 2 ore.
  8. Porniti cuptorul pe grill (la 220C) si introduceti tava la mijlocul cuptorului. Lasati sa se rumeneasca costitele si sosul sa se caramelizeze (nu dureaza mult, maxim 5 minute, stati tot timpul cu ochii pe ele).
    * daca doriti, acest pas se poate face si pe gratar
  9. Taiati costitele intre oase si serviti-le cu sos dulce-iute.
 
Costite de porc la cuptor - Desprindem pielita de pe partea cu oase

1. Desprindem pielita de pe partea cu oase

Costite de porc la cuptor - Presaram costitele cu sare si piper negru pe ambele parti

2. Presaram costitele cu sare si piper negru pe ambele parti

Costite de porc la cuptor - Dupa 1 ora la 140C

3. Dupa 1 ora la 140C

Costite de porc la cuptor - Dupa 3 ore sunt gata

4. Dupa 3 ore sunt gata

Costite de porc la cuptor - Se glazureaza si se introduc sub grill

5. Se glazureaza si se introduc sub grill

Costite de porc la cuptor - Costite de porc la cuptor

6. Costite de porc la cuptor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 

 

 

Anca  acum o saptamana - 15 Decembrie 2016 09:13  

Re: Costite de porc la cuptor

Buna!! Super reteta, imi place la nebunie!
Dar vreau sa stiu unde gasesti tu coaste asa, cu carne pe ele, in market sau mergi la macelarii? Merciiii
 

Ioana  acum o saptamana - 15 Decembrie 2016 09:57  

Re: Costite de porc la cuptor

astea sunt de la porcul nostru, crescut cu drag de bunica vesel dar cand cumpar, prefer macelariile (Petry si Moldovan).
 

Rott   acum 7 ore - 27 Decembrie 2016 23:13  

Re: Costite de porc la cuptor

Chiar cu cateva momente inainte sa vad aceasta postare m-am gandit la coaste de porc...asa ca, maine e clara treaba! Multumesc pentru reteta, am sa o urmez cu drag.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus