Cotlet de vita la gratar

Retete de mancaruri cu carne Retete pentru gratar Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Cotlet de vita la gratar

Ati uitat de chimichurri? Va reamintesc eu ce bun e chiar si pentru marinat carnea. ;) Sambata am fost la foisor sa-mi coc vinete pentru iarna si printre altele am facut si un gratar de vita simplu si bun. Incep sa ma descurc cu carnea de vita, rateurile sunt din ce in ce mai putine. :p

Ingrediente

5 cotlete de vita (ale mele 2 au fost de vita si 3 de vitel)
1 portie chimichurri
5 cubulete mici de unt pentru servit

  1. Spalati bine carnea, apoi uscati-o cu servetele de bucatarie. Turnati cam jumatate din cantitatea de chimichurri peste ea si masati carnea cu mainile ca sa fie bine acoperita de marinata. Dati la frigider intre 2 - 4 ore.
  2. Scoateti carnea de la frigider cu minim 1 ora inainte de a o frige, sa aiba timp sa revina la temperatura camerei.
  3. Incingeti gratarul (tigaia grill sau gratarul cu carbuni - eu le-am pregatit pe gratar cu carbuni)
  4. Stergeti feliile de carne de marinata cu servetele de bucatarie. Puneti-le pe grill la foc mare cate 2 minute pe fiecare parte sa se sigileze carnea.
    Pentru gratarul cu carbuni: mutati apoi bucatile de carne catre marginea grillului, sa nu fie foc direct dedesubt si lasati sa se faca cam 7-10 minute pe fiecare parte (pentru cotletele de vita) sau 5 minute pe fiecare parte (pentru cotletele de vitel).
    Pentru tigaia grill: ori dati focul la mic sub tigaie si continuati sa prajiti, ori mutati carnea intr-o tava si o dati la cuptor la 200C pentru 15-20 minute.
  5. Acoperiti bucatile de carne cu folie de aluminiu dupa ce le luati de pe gratar si lasati sa stea macar 10 minute. Serviti cu o bucatica de unt si sos chimichurri.

Marinam carnea

Marinam carnea

Uscam feliile de carne marinata

Uscam feliile de carne marinata

Pe gratar la foc mare

Pe gratar la foc mare

Continuam sa le prajim la foc mic

Continuam sa le prajim la foc mic

Comentarii (6)

 

ramisimion  acum 14 ani - 10 August 2009 11:25  

arata super! cred ca sunt foarte gustoase, weekend-ul viitor le vom experimenta.
 

marnie  acum 14 ani - 27 August 2009 21:57  

Imi face cu ochiul dar din pacate nu imi place carnea de vita sau de vitel din tara noastra pt ca e foarte tare si nu poti mesteca.
 

Ioana  acum 14 ani - 29 August 2009 18:38  

daca o marinezi si o cumperi de la o macelarie buna iese ok. si eu am avut experiente neplacute cu carnea de vita pana la urma i-am dat de capat. dar poti inlocui cu cotlet de porc daca chiar nu vrei sa faci cu vita
 

ion  acum 14 ani - 27 Septembrie 2009 03:00  

e greu cu vita in Ro..... trebuie sa dea si lapte .. trebuie si sa fete.. daca se poate si la caruta putin...si sa mearga si pe gratar biata vita.. vai mama ei de vita.. :-&
 

ConstantinV  acum 7 ani - 16 Decembrie 2016 23:28  

De unde ai cumparat cotletul de vita? ;)
Ma refer la cel din prima imagine.
 

Ioana  acum 7 ani - 17 Decembrie 2016 15:30  

nu mai stiu, reteta e postata in 2009. acum gasesti vita buna la Cora, Metro, Lidl.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...