Cotlet de vita la gratar

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete pentru gratar, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Cotlet de vita la gratar
Pinterest

Ati uitat de chimichurri? Va reamintesc eu ce bun e chiar si pentru marinat carnea. vesel Sambata am fost la foisor sa-mi coc vinete pentru iarna si printre altele am facut si un gratar de vita simplu si bun. Incep sa ma descurc cu carnea de vita, rateurile sunt din ce in ce mai putine. vesel

Ingrediente
Cotlet de vita la gratar

5 cotlete de vita (ale mele 2 au fost de vita si 3 de vitel)
1 portie chimichurri
5 cubulete mici de unt pentru servit

Preparare
Cotlet de vita la gratar

  1. Spalati bine carnea, apoi uscati-o cu servetele de bucatarie. Turnati cam jumatate din cantitatea de chimichurri peste ea si masati carnea cu mainile ca sa fie bine acoperita de marinata. Dati la frigider intre 2 - 4 ore.
  2. Scoateti carnea de la frigider cu minim 1 ora inainte de a o frige, sa aiba timp sa revina la temperatura camerei.
  3. Incingeti gratarul (tigaia grill sau gratarul cu carbuni - eu le-am pregatit pe gratar cu carbuni)
  4. Stergeti feliile de carne de marinata cu servetele de bucatarie. Puneti-le pe grill la foc mare cate 2 minute pe fiecare parte sa se sigileze carnea.
    Pentru gratarul cu carbuni: mutati apoi bucatile de carne catre marginea grillului, sa nu fie foc direct dedesubt si lasati sa se faca cam 7-10 minute pe fiecare parte (pentru cotletele de vita) sau 5 minute pe fiecare parte (pentru cotletele de vitel).
    Pentru tigaia grill: ori dati focul la mic sub tigaie si continuati sa prajiti, ori mutati carnea intr-o tava si o dati la cuptor la 200C pentru 15-20 minute.
  5. Acoperiti bucatile de carne cu folie de aluminiu dupa ce le luati de pe gratar si lasati sa stea macar 10 minute. Serviti cu o bucatica de unt si sos chimichurri.
 
Cotlet de vita la gratar - Marinam carnea

1. Marinam carnea

Cotlet de vita la gratar - Uscam feliile de carne marinata

2. Uscam feliile de carne marinata

Cotlet de vita la gratar - Pe gratar la foc mare

3. Pe gratar la foc mare

Cotlet de vita la gratar - Continuam sa le prajim la foc mic

4. Continuam sa le prajim la foc mic


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 

 

 

ramisimion  acum 5 ani - 10 August 2009 11:25  

Re: Cotlet de vita la gratar

arata super! cred ca sunt foarte gustoase, weekend-ul viitor le vom experimenta.
 

marnie  acum 5 ani - 27 August 2009 21:57  

Re: Cotlet de vita la gratar

Imi face cu ochiul dar din pacate nu imi place carnea de vita sau de vitel din tara noastra pt ca e foarte tare si nu poti mesteca.
 

Ioana  acum 5 ani - 29 August 2009 18:38  

Re: Cotlet de vita la gratar

daca o marinezi si o cumperi de la o macelarie buna iese ok. si eu am avut experiente neplacute cu carnea de vita pana la urma i-am dat de capat. dar poti inlocui cu cotlet de porc daca chiar nu vrei sa faci cu vita
 

ion  acum 5 ani - 27 Septembrie 2009 03:00  

Re: Cotlet de vita la gratar

e greu cu vita in Ro..... trebuie sa dea si lapte .. trebuie si sa fete.. daca se poate si la caruta putin...si sa mearga si pe gratar biata vita.. vai mama ei de vita.. nu imi place
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus