Couscous de conopida

Categorii: Retete garnituri, Retete cu legume, Retete de post, Retete fara gluten

 

Couscous de conopida
Pinterest

Couscous fara gluten.

Am incercat de cateva ori sa fac couscous raw de conopida dar nu m-a convins. Apoi am realizat ca daca o sotez scurt, ca pe conopida la tigaie, gustul se transform placut, surprinzator de apropiat de cel al couscous-ului. Acum l-am condimentat in stil marocan, dar puteti incerca si alte combinatii (coaja de lamaie, curry indian etc). Singurele lucruri la care sa fiti atenti: sa nu mixati prea tare conopida la inceput si sa nu exagerati la sotat, caci se va inmuia si se va pierde textura specifica couscous-ului. 5 minute sunt suficiente.

Ingrediente
Couscous de conopida

1 conopida mica (cca 600-650 gr; sa va ramana 500 gr buchetele dupa cuuratare)
1 morcov mic (optional)
1 catel mare de usturoi
1/2 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita fulgi de chili
1/4 lingurita turmeric (optional)
1/8 lingurita scortisoara macinata
2 varfuri cutit cuisoare macinate
sare, piper negru
1/4 legaturica patrunjel
2 linguri suc de lamaie
50 gr stafide aurii
35 gr caju prajit
4 linguri ulei

Preparare
Couscous de conopida

  1. Se desface conopida in buchete si apoi fiecare in buchetele mai mici, taind cat se poate din cotorul tare. Se mixeaza buchetele in robot, doar pana se maruntesc, fara a deveni umede. Mai sigur e sa dati cate 2-3 pulsuri doar, altfel se terciuieste. De asemenea e mai bine sa maruntiti cantitate mai mica in robot, in 2-3 transe, riscul de terciuire pe fundul vasului se reduce considerabil. Daca doriti, radeti un morcov peste conopida.
    Conopida se poate marunti si cu cutitul, daca nu aveti robot.
  2. Se acopera stafidele cu apa fierbinte.
  3. Intr-o tigaie larga (cca 25 cm) se incinge uleiul si se adauga usturoiul strivit si condimentele (chimion, chili, scortisoara si cuisoare). Se amesteca condimentele in ulei si imediat se pune conopida. Se amesteca conopida cu uleiul aromat.
  4. Se soteaza totul, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute, la foc mare. Se presara sare si piper negru in timpul sotarii. O sa simtiti cand e gata si dupa miros, veti simti un miros dulceag venind din tigaie.
  5. Se scoate couscous-ul din tigaie si se adauga patrunjelul tocat, sucul de lamaie, caju si stafidele scurse. Se amesteca usor cu o furculita, ca sa afanati couscousul. Gustati de sare. Serviti in timp scurt.
 
Couscous de conopida - Conopida

1. Conopida


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus