Retete Culinare : e-Retete

 

Crema de branza

Categorii: Retete cu branza, Retete din Franta, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru copii

 

Crema de branza. Imagini pas cu pas pentru crema de branza

In Paris am mancat o branzica cremoasa absolut delicioasa. Se numea Petit Suisse. Mi-am si imaginat-o ca baza pentru o crema de branza cu verdeturi sau pentru una dulce cu miere, scortisoara sau pulpa de fructe. Mi-am zis sa fac si eu o incercare acasa si iata ce a iesit... o crema de branza fina, pufoasa... este ideala pentru a fi servita copiilor in oricare din variantele de mai sus.

Ingrediente pentru Crema de branza

2 l lapte gras (fiert)
cateva linguri smantana acra
200 gr smantana pentru frisca

Portii: 6 portii (300 gr crema de branza)

Crema de branza - Preparare

  1. Se unge un vas incapator cu smantana acra pe interior. Se toarna laptele si se lasa la prins pentru 2 zile, la loc caldut.
  2. Se aduna smantana care se formeaza deasupra. Se va folosi in alte retete.
  3. Laptele inchegat se taie cu cutitul in patratele, direct in vas. Se ia cu o lingura cu gauri si se pune intr-un tifon impaturit in 4, asezat intr-o strecuratoare. Se adauga smantana pentru frisca si se amesteca bine. Se leaga tifonul si se suspenda bocceluta, punand un vas dedesubt in care sa se scurga zerul. Se lasa la scurs timp de 4 ore.
  4. Crema de branza obtinuta se amesteca bine si se pune in cutii. Se pastreaza la frigider.

 
Click pe imagini pentru a mari

Laptele prins taiat cubulete
Laptele prins taiat cubulete
Laptele prins in tifon
Laptele prins in tifon
Adaugam smantana pentru frisca
Adaugam smantana pentru frisca
Crema de branza
Crema de branza

 

5 7

 

 

Retete similare 

Saganaki Galuste cu branza dulce in pesmet
Saganaki Galuste cu branza dulce in pesmet
Prajitura de branza cu stafide Branzoici
Prajitura de branza cu stafide Branzoici

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Crema de branza"

 

Comentarii

paula  acum un an 29 August 2011 22:19  

Re: Crema de branza

delicios, cu adevarat delicios. si daca mai punem si niste plante crudute, cu boia sare si piper, cred ca e super!! in loc de margarina si toate porcariile din magazin. un sandwich cu adevarat sanatos. multumesc de reteta, am sa incerc si am sa anunt cum a iesit
 

rina  acum un an 30 August 2011 01:40  

Re: Crema de branza

Buna...Amo mare nelamurire.Esti sungura care are grija de site-ul asta?Esti tu,Ioana,o singura bucatareasa,sau in spatele acestui nume se ascund mai multe persoane..?
 

Ioana  acum un an 30 August 2011 09:18  

Re: Crema de branza

sunt doar eu, Ioana. una singura.
 

alexandra  acum un an 30 August 2011 14:47  

Re: Crema de branza

Smantana nu se scurge in zar ? Pentru ca eu fac acasa branza de vaci din lapte nefiert pe care il las sa se prinda si daca nu am adunat toata smantana , aceasta se scurge in zar.
 

Ioana  acum un an 30 August 2011 17:00  

Re: Crema de branza

nu se scurge, decat putina cand amesteci. am adunat branza cu lingura cu gauri ca sa nu iau mult zer, dar daca torni totul direct din oala in tifon, lasa sa se scurga 10 minute si apoi pune smantana.
 

alexandra  acum un an 30 August 2011 17:44  

Re: Crema de branza

Multumesc pentru explicatii . O sa incerc si eu .Sunt moarta dupa branzeturi.
Vreau sa mai adaug faptul ca im incercat multe retede publicate aici si mi-au iesit. Va urmaresc cu drag.
 

Nestiutoarea  acum un an 30 August 2011 20:15  

Re: Crema de branza

Ce inseamna smantana acra? Se gaseste in magazine sau se prepara acasa? Va multumesc anticipat
 

Mari Ana  acum un an 30 August 2011 21:28  

Re: Crema de branza

Ce fel de smantana acra folosesti tu?
 

Ioana  acum un an 31 August 2011 10:21  

Re: Crema de branza

smantana acra e cea pe care in magazine scrie smantana. am specificat asta pentru ca acum a aparut la noi si smantana dulce (smantana pentru gatit) si nu voiam sa se faca confuzii.
 

Ioana  acum un an 31 August 2011 10:22  

Re: Crema de branza

folosesc smantana de la Napolact sau Covalact
 

Tot despre smantana  acum un an 2 Septembrie 2011 20:10  

Re: Crema de branza

Sa inteleg si eu (la fel de greu) ca smantana acra, cu bacterii, este cea obisnuita, gasita la raftul de smantana. Asa reiese din cele indicate si pe facebook (multumim, a se vedea [link]). Si sa ma inteleg ca mai exista o smantana, tot in magazine, nou aparuta, numita "pentru gatit", care este dulce. Eu nu am vazut asa ceva pana acum, dar am sa ma uit cu mai multa atentie. Intrebarea mea e: smantana din piata (caci eu numai din aceea cumpar) ce este? Acra sau dulce? Nu cumpar smantana industrializata deoarece este inchegata cu gelatina. "La Dorna" a scos smantana rosie acum aprox. 3 ani, o smantana veritabila, incat te minunai, dupa care a inceput sa o inchege, si ea, tot cu gelatina. Asadar, eu din piata ce am cumparat, caci am pus deja la prins...
 

Ioana  acum un an 3 Septembrie 2011 09:09  

Re: Crema de branza

da ai inteles bine, cea obisnuita din magazine e smantana acra. apoi e cea pentru frisca. si mai e cea "pentru gatit" (unii o numesc doar smantana dulce; vezi de exemplu reteta asta in care am folosit-o [link]). aceasta pentru gatit este produsa si de Dorna (vezi aici ambalajul sa-ti fie mai usor sa o gasesti [link])

ce ai luat tu din piata este smantana acra (fermentata).

e super daca ai gasit la piata oameni in care sa ai incredere legat de produsele lactate. eu sunt inca in cautare, aici la cluj e mai greu.
 

Laura  acum un an 5 Septembrie 2011 05:03  

Re: Crema de branza

Eu am nelamurire cu smantana pt frisca , cu cealalta oricum numai o alegere am, acra. La noi e lichida, si ma gandeam ca daca o amestec cu branza din tifon, nu curge direct in oala de sub tifon?
 

Ioana  acum un an 5 Septembrie 2011 11:18  

Re: Crema de branza

da, smantana pentru frisca e mai lichida intr-adevar. dar nu va curge prin tifon daca o amesteci bine cu laptele prins si acesta e usor scurs inainte, fie cu lingura, fie il lasi 15 minute in tifon inainte de a pune frisca.
 

iuliavuc  acum un an 30 Septembrie 2011 10:05  

Re: Crema de branza

La o a doua incercare, mi-a iesit. Este excelenta, intr-adevar.
As spune ca s-ar impune si un varf de sare.
 

Georgiana  acum 42 minute 30 Iulie 2013 17:00  

Re: Crema de branza

Buna Ioana,
Am si eu o intrebare: laptele cand il punem la inchegat in oala trebuie sa fie fierbinte sau la temperatura camerei?
Multumesc.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS