Crochete de branza burduf

Retete aperitive Retete cu branza Retete rapide Retete simple

Reteta Crochete de branza burduf

Cand le-a vazut aseara Radu m-a intrebat daca saptamana asta avem doar bile de mancare. :p Si nu stiu cum a facut, dar a nimerit-o, fiindca si pe diseara planuiesc tot ceva sub forma de bile.

Crochetele le-am pregatit din branza de burduf cumparata direct de la o stana, din zona Moeciu. Branza adevarata, parca e unt la textura, eu n-am mai mancat asa ceva de multa vreme. Tin minte ca pe vremea cand eram la scoala primara maica-mea facea o pasta din branza burduf cu putina untura, doar cat sa devina usor tartinabila si o intindea intre doua felii de paine. Vai ce buna era!

Ingrediente

200 gr branza burduf
1 ou
3 linguri rase faina
1/2 lingurita praf de copt

Bucati: 15

  1. Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana obtinem un aluat omogen.
  2. Se formeaza bile din aluat, de marimea unei nuci.
  3. Se incinge mult ulei intr-o tigaie adanca si se prajesc bilele pana devin aurii pe toate partile si plutesc in ulei.
  4. Se scot pe servetele ca sa se absoarba excesul de grasime. Se servesc imediat. Sunt bunute si reci, dar nu se compara cu cele fierbinti.

Bile din aluat

Bile din aluat

Le prajim in ulei incins

Le prajim in ulei incins

Sectiune

Sectiune

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

rodica  acum 13 ani - 11 Noiembrie 2010 10:34  

super bune, se mananca imedia ;)
 

sorinaa  acum 13 ani - 19 Decembrie 2010 00:08  

sorina an compozitie se mai poate pune si un cartof fiert facut piure si asa e foarte bun
 

gabriela   acum 13 ani - 31 Ianuarie 2011 15:59  

sunt foarte delicioase.multumesc de reteta =P~
 

Vlaicu Alle  acum 12 ani - 23 Iulie 2011 14:54  

Am incercat si eu aceasta reteta (sunt o incepatoare in de-ale gatitului), s-au evaporat cat ai zice "peste", asa ca a 2-a zi a fost nevoie sa fac din nou !Succes si multumim pt retetele minunate pe care le postezi :)
 

Pasca Nicu  acum 12 ani - 20 Septembrie 2011 21:57  

Recent am gasit acest site si e super e a treia reteta ce o fac dupa Dorada la cuptor si Cartofi Boulangere (toate 3 super)...doar ca am pus "branza burduf 2" in tub de la limentara...si am dublat ingredientele ingredientele am facut 32.
 

Andrei  acum 11 ani - 6 Iunie 2012 21:00  

superba reteta am mancat de mai multe ori la restaurant si de cateva le am disecat sa vad ce pun in ele dar nu am incercat nikiodata fiindca ma gandeam ca pe laga toate accestea mai aduga cv pt a sta asa legate :(azi am aflat ca nu e asa.Ce noroc ca am citit si com urile mai intai cu ocazia asta am facut si crochete simple si cu surpriza si cu marar ! Felicitari!!
 

anca  acum 11 ani - 28 Ianuarie 2013 14:21  

draga ioana vreau sa fac aceste crochete duminica ca si aperitiv pentru ca va fi ziua sotului meu si a tatalui meu pe 3 februarie si as dori sa te intreb daca nu cumva ar trebuii sa dau si aceste crochete prin malai ca si ale de cartofi?
 

Ioana  acum 11 ani - 28 Ianuarie 2013 14:27  

nu neaparat, ele devin crocante si fara adaosul de malai. dar daca iti place ideea cu malaiul le poti da linistita. poate faci jumatate cu malai, jumatate fara, sa arate "asortate" pe platou.
 

Anca  acum 11 ani - 28 Ianuarie 2013 20:13  

am sa fac mai multe tipuri de aperitive, voiam doar sa fiu sigura ca nu se desface la prajit de la uleiul cald.
 

Daniela Florea  acum 9 ani - 1 Octombrie 2014 12:37  

le-am facut si eu. Ies foarte bune, dar putin cam uleioase pt gustul meu. Le-am scos pe hartie absorbanta dar degeaba. Oare pot sa le fac la cuptor pe hartie de copt?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...