Retete Culinare : e-Retete

 

Cum preparam maioneza

Categorie: Tehnici in bucatarie

 
Cum preparam maioneza. Imagini pas cu pas pentru cum preparam maioneza

Maioneza se prepara foarte simplu acasa. Cei care nu stiati cum se face sau va era frica sa incercati, puteti acum sa-i dati o sansa, sa urmati instructiunile de mai jos si zic eu ca nu veti mai cumpara niciodata maioneza gata preparata.

Ingrediente pentru Cum preparam maioneza

1 galbenus crud (sau 1 galbenus crud + 1 galbenus fiert)
1 lingurita mustar
250 ml ulei
sare, suc de lamaie

Cum preparam maioneza - Preparare

  1. Intr-un bol punem galbenusul crud. Pentru incepatori e mai usor sa se foloseasca in plus un galbenus fiert, fiindca scade riscul de a se "taia" maioneza.
  2. Adaugam mustarul si amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Daca folositi si un galbenus fiert trebuie sa frecati pana acesta se sfarma de tot, sa nu aiba cocoloase.
  3. Incepem sa punem ulei, cate putin, timp in care amestecam continuu in galbenus. Uleiul se picura incet. Pentru incepatori, cel mai bine e sa puna uleiul intr-un vas alaturat si sa puna cate o lingurita pe rand. Se amesteca bine dupa fiecare lingurita pana nu se mai vede uleiul si abia apoi se trece la urmatoarea lingurita.
  4. Cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga mai mult ulei. Astfel, cam dupa ce ati pus 20 lingurite de ulei puteti incepe sa adaugati restul de ulei cu o lingura. Respectati aceleasi reguli: amestecati neincetat si adaugati urmatoarea lingura de ulei doar cand anterioara este incorporata de tot.
    * daca la final vi se pare ca ati avea nevoie de mai multa maioneza, puteti adauga o lingura de apa in ea ca sa se inmoaie, apoi sa mai adaugati ulei pana redevine consistenta. Astfel veti "inmulti" un pic maioneza.
  5. Dupa ce faceti de 2-3 ori maioneza nu va mai fi nevoie sa folositi lingurita si lingura pentru a doza uleiul, veti turna direct din sticla, fiindca deja veti putea estima ochiometric cantitatea de ulei.
  6. Daca totusi se taie maioneza (risul e mai mare la inceput, pana incepe sa capete consistenta) adaugati inca o lingurita de mustar in maioneza si amestecati rapid pana maioneza isi revine.
  7. La sfarsit, cand ati incorporat tot uleiul, adaugati sare si eventual un strop de suc de lamaie.

 
Click pe imagini pentru a mari

Galbenusul crud cu mustar
Galbenusul crud cu mustar
Amestecam galbenusul cu maioneza
Amestecam galbenusul cu maioneza
Adaugam ulei cu lingurita, amestecand non-stop
Adaugam ulei cu lingurita, amestecand non-stop
Dupa cca 20 lingurite de ulei maioneza arata asa
Dupa cca 20 lingurite de ulei maioneza arata asa
Continuam sa adaugam uleiul cu lingura pana arata asa
Continuam sa adaugam uleiul cu lingura pana arata asa

 

5 138

 

 

Retete similare 

Cum aleg un ananas Cum facem unt de casa
Cum aleg un ananas Cum facem unt de casa
O casa plina cu aromele Craciunului Cum preparam orezul pentru sushi
O casa plina cu aromele Craciunului Cum preparam orezul pentru sushi

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Cum preparam maioneza"

 

Comentarii

Nik26  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 13:10  

Re: Cum preparam maioneza

Stiam ca secretul maionezei consta in a avea toate ingredientele de aceeasi temperatura... calde sau reci... Dar vad ca nu ai scris nimic despre acest aspect...
 

Ioana  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 13:21  

Re: Cum preparam maioneza

nu stiu de asa ceva, de obicei oul si mustarul le folosesc de la frigider (deci reci) iar uleiul din dulap, deci la temperatura camerei. si mi-a iesit de fiecare data. probabil ca asta e ca si regula cu invartitul in acelasi sens pe care in sfarsit am testat-o si nu mi s-a confirmat.
 

paula  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 15:27  

Re: Cum preparam maioneza

interesant mod de a face maioneza. nu am mai auzit pana acuma partea cu galbenusul fiert. trebuie doar sa amesteci repede. si ca sa nu folosesc asa mult ulei si sa fie greu pentru stomac, adaug si putina apa(nu ma omor dupa maioneza pura, cam grea)
 

Ioana  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 15:37  

Re: Cum preparam maioneza

primele mele maioneze le-am facut doar cu galbenus fiert si unul crud ca sa fiu sigura ca nu se taie, abia dupa o vreme am avut curaj sa trec doar la galbenus crud
 

adry  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 15:58  

Re: Cum preparam maioneza

Eu fac maioneza doar cu galbenus fiert mai ales in ultimul timp (nu pentru ca as fi avut esecuri, mi-a iesit mereu bine si cu cel crud) dar in ultimul timp n-am mare incredere in ouale cumparate de la supermercato!
Se schimba situatia insa, pentru cine are posibilitatea sa-si procure oua proaspete de casa
 

Ioana  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 16:08  

Re: Cum preparam maioneza

buna observatie adry.
cei care au probleme si dubii asupra oualor din comert, sa stiti ca exista si la noi oua ecologice (gaini crescute afara, cu iarba... asa cum e normal, fara chestii dubioase in mancarea lor)... parca se numesc "10 oua ecologice". costa cam dublu fata de celelalte

am gasit un articol despre ele: [link]
 

Ioana  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 18:08  

Re: Cum preparam maioneza

Buna si de la mine...daca nu se supara nimeni eu as observa ca ideia de "oua ecologice" nu ne salveaza in niciun caz de salmonella (periculoasa si fara legatura cu compozitia hranei gainilor )asa ca .... In rest, daca vi se taie maioneza e usor de dres cu albusul crud (nu-l puneti pe tot odata ca riscati sa fie prea lichida apoi !) ramas sau cu cartof fiert (rece si pasat bine ).
 

Laura  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 18:57  

Re: Cum preparam maioneza

Multumesc ca ai postat instructiunile. O probez chiar saptamana asta. Si la mine ca si la Adry acelasi dubiu cu ouale proaspete. Iar cu cele ecologice, tot asa. Deci o sa incep cu galbenus fiert. Undeva intr-o reteta, ziceai ca adaugi iaurt la maioneza, asa ca si eu o sa fac la fel, imi place gustul celei de casa, dar e putin cam grea.
 

Ioana  acum 4 ani 1 Decembrie 2009 19:40  

Re: Cum preparam maioneza

adaug iaurt ca sa fie mai usoara, intr-adevar
nu stiu cum se face dar mie nu mi-e frica de salmonella... cred ca e singura chestie de care nu mi-e frica... ca altfel sunt mai sperioasa din fire
 

viorica  acum 4 ani 3 Decembrie 2009 08:49  

Re: Cum preparam maioneza

salut Ioana! Cit timp se poate pastra maioneza de casa la frigider?
 

Ioana  acum 4 ani 3 Decembrie 2009 09:55  

Re: Cum preparam maioneza

maxim 2 zile, la fel si preparatele care contin maioneza. fiindca o fac cu ou crud, nu o tin mai mult.
 

ramisimion  acum 4 ani 3 Decembrie 2009 10:27  

Re: Cum preparam maioneza

Ioana,la fel ca tine prepar si eu maioneza. Pot sa-ti spun ca o pregatesc de ani de zile manual, cu lingura de lemn si niciodata nu mi s-a taiat. Este asa usor de facut si minunata fata de cea din comert. Abia astept sa o pregatesc de sarbatori.
 

Nelly Coman  acum 4 ani 3 Decembrie 2009 22:52  

Re: Cum preparam maioneza

Buna Ioana! Intrebare intrebatoare: de ce neaparat cu lingura de lemn, ca e mult mai usor cu mixerul? Treaba care se face intr-un sfert de ora pe putin, se poate face in 5 minute! Fac asa de cel putin 20 de ani, asa ca stiu ce vorbesc...de taiat cred ca s-a intamplat poate de 2-3 ori in timpul asta!
 

Ioana  acum 4 ani 4 Decembrie 2009 12:19  

Re: Cum preparam maioneza

nu m-am cronometrat, dar nu mi-ar fi parut ca dureaza un sfert de ora... tot ce e posibil se poate face si cu mixerul, dar eu asa am facut-o intotdeauna (desi chiar si maica-mea a trecut la mixer ), raman fidela lingurii mele de lemn. nu am un motiv anume pentru asta, pur si simplu asa imi place mie sa o fac.
pentru incepatori faza cu lingurita si lingura a fost cel mai simplu mod de a le explica cum sa o faca prima data fara sa dea gres... apoi se prind ei cum functioneaza toata treaba, cat ulei se toarna... si pot sa-si dezvolte tehnica.
 

Irina Suditu  acum 4 ani 9 Decembrie 2009 12:08  

Re: Cum preparam maioneza

Buna tuturor! Urmaresc cu mare placere site-ul sa vad ce retete noi mai apar, si, desi sunt o incepatoare intr-ale bucatariei, imi pemit sa va spun un secret, pe care il stiu de la viitoarea mea soacra: atunci cand se taie maioneza se adauga o lingura de apa calda. Sper sa nu aveti nevoie de sfatul meu!
 

Ioana  acum 4 ani 9 Decembrie 2009 12:35  

Re: Cum preparam maioneza

multumim irina pentru sfat
 

ROXMARYX  acum 4 ani 12 Decembrie 2009 21:22  

Re: Cum preparam maioneza

Prima mea maioneza!

Astazi am vrut o salata de boeuf! Nu este prima data cand fac si de obicei cumpar maioneza ( desi imi este dor de maioneza facuta de mama acasa). Dupa ce am preparat toate cele necesare am plecat sa cumpar 1 bucata borcan de maioneza. Am ales Remia (pret 10 ron). Am ajuns acasa, am desfacut cutia si....un miros ciudat de plastic cu ...nu pot defini...m-a lovit. Dau si gust...amara ca draqu! Atunci mi-am zis " ma uit pe net si fac eu maioneza". Nu problema celor 10 roni aruncati m-a facut sa gandesc asa ci frica de o posibila imbonlavire consumand aceste aberatii pline de ...euri si dumnezeu stie ce. Pe scurt! Am dat search oe google, am gasit acest site si...mi-am facut curaj, urmand pasii explicati de voi. Rezultatul...o super maioneza ( aproape ca a mamei si .. fara ou fiert, facuta cu lingura de lemn in 10 minute. CONCLUZIA: niciodata nu voi mai cumpara maioneza si poate este bine sa ne aducem din cand in cand aminte de mancarurile bunicii unde nu exista supa la plic, maioneza alba si fara gust, etc. Va multumesc
 

virginia  acum 4 ani 18 Decembrie 2009 14:41  

Re: Cum preparam maioneza

Exact asa face maioneza si mama mea.Eu nu am facut niciodata,dar voi incerca azi.
 

vasile  acum 4 ani 5 Ianuarie 2010 21:14  

Re: Cum preparam maioneza

Retineti, o maioneza "taiata" se poate remedia in diverse moduri, dar niciodata nu va fi de calitatea celei care reuseste de la inceput. Mai bine repetati cu un alt ou, de la inceput.
 

iasshka  acum 4 ani 20 Ianuarie 2010 21:41  

Re: Cum preparam maioneza

daca nam suc de lamaie ce pot adauga?se poate sa adaug otet?
 

Ioana  acum 4 ani 21 Ianuarie 2010 10:44  

Re: Cum preparam maioneza

ori nu pui, fiindca e optional, ori pui mai mult mustar la inceput.
 

maki  acum 4 ani 28 Ianuarie 2010 23:19  

Re: Cum preparam maioneza

o lingura de piure de cartofi,e sfanta la prepararea maionezei ...asta daca e facuta la mana...dak ai mixer,ceea ce nu e mare lucru,ai nevoie doar de ou crud,ulei,zeama de lamaie,ulei si spor la treaba,adica 5 minute si e gata!!!
 

alex  acum 4 ani 16 Februarie 2010 15:33  

Re: Cum preparam maioneza

in loc de zeama de lamaie, eu pun un strop de otet dat intr-un clocot - de mere, e mai bun. ii da un gust foarte fin maionezei.
 

lira  acum 4 ani 20 Aprilie 2010 16:26  

Re: Cum preparam maioneza

O varianta rapida de maioneza pe care am probat-o si eu ar fi aceasta. Nu se taie si nu ia mai mult de un minut. [link] Merita incercata!
 

Mihai  acum 4 ani 11 Mai 2010 18:52  

Re: Cum preparam maioneza

Eu am o reteta de maioneza foarte rapida: se pun intr-un bol (poate fi si o cutie de smantana de 1 kg) doua oua INTREGI, o lingura mustar (Cremvurstila), un varf de sare, o lingura de otet si 0,5 l ulei (folosesc Floriol de floarea soarelui). Galbenusurile se cuprind sub cupa unui blender si ...... veti vedea! Maioneza iese si tot ce aveti de facut este sa ridicati prin miscari circulare blenderul pana se incorporeaza tot uleiul. Dupa ... puteti intoarce cutia, maioneza nu va curge si puteti sa o puneti pe orice altceva (peste de exemplu) cat de fierbinte, nu se va taia. Este ca la mama acasa, va ia doar 1 (un minut) sa o faceti!! Pofta buna!
 

felicia  acum 4 ani 10 Iulie 2010 14:47  

Re: Cum preparam maioneza

eu nu mai am voie sa folosesc maioneza pt ca fac alergie la ou dar am invatat de la o prietena de a mea sa fac maioneza din cartofi ,se fierb 2,3 cartofi depinde cata maioneza vrei sa faci ,pisezi bine cartofii fierti pui doar un galbenus de ou si freci bine pui ca si la cealalta maioneza, mustar si ulei normal,condimentezi cu sare ,piper si iasa o maioneza super,nu trebuie sa-ti fie frica ca se taie poti amesteca in toate directiile ca nu se taie
 

NELU   acum 4 ani 17 Iulie 2010 00:29  

Re: Cum preparam maioneza

pentru a avea succes in prepararea maionezei pt salata trebuie sa fiti foarte atenti la a alege ingredientele , in primul rand treb sa fie proaspete < mai ales ouale, este de o importanta deosebita acest lucru pt a avea un succes cat mai bun , iata ingredientele folosite de mine si prepararea maionezei :
puneti un ou la fiert circa 5 min ,alegeti galbenusul din celalalt ou si punetil intrun bol de plastic un pic mai adanc daa ,raciti oul fiert il decojiti , separati galbenusul de albusul fiert , sfaramati bine bine galbenusul fiert si punetil incet incet in bolul cu galbenusul nefiert
omogenizati aceasta compozitie in timp ce introduceti galbenusul fiert da
apoi incet incet puneti cite un strop de ulei mestecand cu o lingura de lemn toata compozitia pana devine crema ai mult vascoasa
dac vii se taie intre timp puteti pune un strop de apa rece continuind sa mestecati cu lingura de lemn cat mai aproape de marginea bolului la urma se poate picura un strop de otet sai dea un gust care sa i dea un gust mai placut

va doresc POFTA BUNA

mie mie dor de asa cv
 

carmen  acum 4 ani 23 Iulie 2010 00:20  

Re: Cum preparam maioneza

buna imi place fff mult siteul tau . am o intrebare ca acum citesc aici . maioneza se poate invarti in orice parte nu trebuie sa pastram acelasi sens? sau nu am inteles bn
Felicitari
 

alex  acum 4 ani 3 Septembrie 2010 20:51  

Re: Cum preparam maioneza

schimbi directia din cand in cand.
 

moraru paula  acum 4 ani 8 Septembrie 2010 16:16  

Re: Cum preparam maioneza

sa stiti ca mi-au fost de ajutor sfaturile voastre...dar am o intebare..sotului meu nu i place maioneza sa fie galbena,ci cat mai albicioasa...cum ar trebui sa procedez?
va rog sa ma ajutati
si inca ceva mie asa o foame de
 

Ioana  acum 4 ani 8 Septembrie 2010 16:25  

Re: Cum preparam maioneza

faci maioneza mai tzeapana si apoi poti pune putin iaurt sau smantana ca sa se albeasca si ii da si gust bun asa o fac cateodata pentru oua umplute
 

geany  acum 4 ani 28 Septembrie 2010 20:48  

Re: Cum preparam maioneza

 

alina gabriela  acum 4 ani 6 Octombrie 2010 18:01  

Re: Cum preparam maioneza

foarte tare reteta am facut si eu acum pt prima oara si mi-a iesit foarte buna
 

otanti  acum 3 ani 4 Noiembrie 2010 00:19  

Re: Cum preparam maioneza

Ce oameni enervanti!
Fata asta va zice cum face Ea maioneza! Voi va apucati sa comentati "da, dar eu fac asa, eu fac asa". Nu intereseaza pe nimeni cum faceti Voi! Eu intru aici sa vad cum face Ea, ce zice Ea, am incredere in Ea, nu in Voi! Ca sa nu mai zic ca unele comentarii sunt la fel si o metoda este exact cea descrisa de Ioana (supranumita "Ea" ) ))
 

carmen  acum 3 ani 21 Noiembrie 2010 12:15  

Re: Cum preparam maioneza

Dupa ce e gata maioneza, puneti putina smantana, va fi delicioasa!
 

Monica Mihaly  acum 3 ani 20 Decembrie 2010 12:13  

Re: Cum preparam maioneza

e prea greu asa ioana
eu cand era vorba de maioneza intodeauna am avut o frica sa nu se taie pana ce nasa mea care e bucatareasa in budapesta mi a spus cum o face ea fara riscul de a se taia
maioneza aceasta se face folosind blenderul si vasul sau, in care punem un ou intreg, o lingurita de mustarsi ulei ata cata maioneza vrem sa facem daca vrem un pahar de la blender plin e bine sa dublati cantitatea de ou si mustar, si bineinteles ulei
dupa accea introducati blenderul si mixati cu puterea turbo aca are, daca nu putere maximasi ridicati usor in sus pana se incorporeaza tot uleiul, si gata!
mai simplu nu se poate
 

cris  acum 3 ani 21 Decembrie 2010 12:16  

Re: Cum preparam maioneza

Eu nu am facut maioneza pana astazi,acum un ou la fiert si dupa ce se raceste ma pun pe treaba,doar nu e fizica cuantica sa nu reusesc!
Eu ma vazut un truc in filmul Elizabeth David si retetele vietii pt maioneza taiata:daca se taie maioneza se ia un alt ou si un alt castron si se freaca cu maioneza taiata,se toarna putin cate putin!Ea zicea ca iese perfecta,ca si cum nu ar fi fost taiata!
Sper sa imi reuseasca si mie,si sa nu fie nevoie de truc!
 

Ioana  acum 3 ani 21 Decembrie 2010 12:28  

Re: Cum preparam maioneza

daca ai rabdare la inceput, pana devine vascos galbenusul, nu va fi nevoie de truc. desi functioneaza, am vazut si eu o prietena salvand maioneza in acest fel.
 

bololoi  acum 3 ani 30 Decembrie 2010 22:05  

Re: Cum preparam maioneza

 

flory  acum 3 ani 8 Ianuarie 2011 02:25  

Re: Cum preparam maioneza

am facut ptr prima data azi maioneza si mi-a iesit si mie gustoasa, dar ma doare mana de la atata "frecat". datorita comentariilor de aici, data viitoare voi incerca acea reteta cu blenderul. traim totusi in secolul vitezei
 

duda  acum 3 ani 1 Februarie 2011 18:13  

Re: Cum preparam maioneza

aceasta reteta este de la mamaia si nu da gres. te duci la supermarket si cumperi hellmans e cea mai buna si e facuta din oua adevarate! nu se taie nu se strica
 

Ioana  acum 3 ani 1 Februarie 2011 18:17  

Re: Cum preparam maioneza

cum nu se strica daca nu are conservanti? poate are mult otet atunci, ceea ce oricum ii strica gustul. am luat si eu maioneza care duhnea a otet (nu hellmans) si nu am putut-o manca. raman la cea facuta in casa.
 

Lucian*  acum 3 ani 6 Martie 2011 18:35  

Re: Cum preparam maioneza

Incercati sa puneti in loc de suc lamaie niste suc de mandarine sau chiar portocale sau clementine.
Am mancat un aperitiv de creveti in Anglia si am remarcat ca maioneza avea aroma de mandarine.
Este delicioasa!!!!
Am intrebat bucatarul si mi-a confirmat ca folosea mandarine.
 

kato  acum 3 ani 19 Martie 2011 18:16  

Re: Cum preparam maioneza

Eu am preparat azi "maioneza rapida". se foloseste blenderul..se pune in bol ulei, un ou, sare, lamie si mustar si se amesteca rapid..intr-un minut hai doua e gata si e super buna...e alba nu galbena ca cea clasica..dar park nu e asa grea(grasa)..am fost incantatata si voi mai face!
 

siszer   acum 3 ani 21 Martie 2011 00:43  

Re: Cum preparam maioneza

cum nu prea este indicat sa lucram cu oua crude in restaurant ( franta) salmonela , noi preparam maioneza cu lapte in loc de oua , in aceasi modalitate . si mai sunt si persoane care nu pot consuma oua !
 

siszer   acum 3 ani 21 Martie 2011 00:44  

Re: Cum preparam maioneza

si daca se taie , se poate "repara" cu miez de paine si blender !
 

Ileana  acum 3 ani 28 Martie 2011 18:27  

Re: Cum preparam maioneza

Chiar azi am facut . Dar mi-a trebuit la vinete, asa ca n-am pus mustar, sare sau suc de lamaie.
 

Dianna  acum 3 ani 14 Aprilie 2011 19:03  

Re: Cum preparam maioneza

daca maioneza se taie,se poate remedia cu o lingurita de apa rece,cu zeama de lamaie sau putin mustar. cel putin asa folosesc eu.

cat despre faptul ca daca maioneza se taie si o repar,nu inseamna ca nu iese la fel de buna ca si cand mi`ar reusi din prima.
 

sorana  acum 3 ani 22 Aprilie 2011 19:00  

Re: Cum preparam maioneza

daca se pune mustar si se amesteca intr-o singura directie,nu se taie.
 

Lorena   acum 3 ani 14 Iulie 2011 12:12  

Re: Cum preparam maioneza

Buna Ioana! Multumesc foarte mult pentru reteta cu maioneza, eu am incercat pentru prima oara. cu blenederul si mi-a iesit foarte buna
 

yasemin  acum 3 ani 21 August 2011 23:54  

Re: Cum preparam maioneza

iti multumesc dar eu nu cautam assta eu vroiam sa afulu daca se poate face din 2 oua fierte maioneza
 

mihaela  acum 3 ani 5 Septembrie 2011 15:09  

Re: Cum preparam maioneza

super....mi a iesit ff bine dupa lungi incercari ba la temp camerei ba cu oua fierte...etc
 

ionut  acum 3 ani 12 Octombrie 2011 15:34  

Re: Cum preparam maioneza

k sa poti aprecia cat ii o lingura de ulei tre` sa faci inainte 2-3 maioneze )
 

paladegritten  acum 2 ani 21 Decembrie 2011 21:03  

Re: Cum preparam maioneza

am facut astazi pt prima data maioneza si a iesit f buna cu lingurita m/am cam plictisit cit am frecat cu mixerul si era cam rigida,am adaugat apa calda si s/a mai inmuiat,zeama lamiie ca sa/i taie greata.
 

nela  acum 2 ani 22 Decembrie 2011 13:55  

Re: Cum preparam maioneza

moraru paula adaugand zeama de lamaie nu numai ca ii schimba gustul dar o si albeste.insa atentie cat pui sa nu iasa prea acrisoara.
 

Ioana  acum 2 ani 22 Decembrie 2011 13:58  

Re: Cum preparam maioneza

paladegritten, ca sa o aduci la consistenta dorita poti adauga in loc de apa smantana sau iaurt... bineinteles, daca se potriveste cu reteta in care o vei folosi
 

colae  acum 2 ani 7 Ianuarie 2012 20:02  

Re: Cum preparam maioneza

maioneza ideala are multe oua si putin ulei
 

Alexandra Love  acum 2 ani 8 Ianuarie 2012 12:55  

Cum preparam maioneza?

E reteta foarte buna Bravo!
 

Nistor Geanina  acum 2 ani 8 Februarie 2012 14:49  

Re: Cum preparam maioneza

Deci..pot sa zic ca este super ok reteta..in sfarsiat am invatat sa fac si maioneza...e super!! Multumesc.
 

Iulia  acum 2 ani 8 Martie 2012 08:09  

Re: Cum preparam maioneza

Un salut calduros tuturor! Am avut deosebita placere de a avea o discutie cu un chef de bucatarie de hotel 5 stele din Italia. Il intrebam cum se face maioneza cea de buna calitate din comert. Nu va vine sa credeti! Cu ulei la 60 grade! Asa nu exista riscul de salmonela si alte bacterii care sa o altereze, daca nu e consumata in cateva ore. Deci, m-am apucat sa fac si eu, acasa. Excelent! Incercati si voi! Se leaga extraordinar de bine si va avea un gust super bun. Pur si simplu puneti galbenusul/urile si mustarul, amestecati cu grija cu cateva picaturi de ulei, direct din sticla. Cand incepe sa se lege, adaugati mai mult ulei, asa cum va spune si Ioana mai sus, in reteta. Aveti pus uleiul pe baie de apa, la incalzit? Trebuie sa-l puneti anticipat intr-un ibric, ca sa puteti sa-l manevrati cu usurinta. Asezati de fiecare data ibricul la loc, in baia de apa fierbinte. Turnati la inceput usor, apoi din ce in ce mai mult. Mie imi place sa pun putina vegeta (Secretul gustului), amestecat cu putina apa fierbinte, putin otet si zeama de lamaie. Filtrez si adaug, alternand cu uleieul cald, pana se termina uleieul. Incercati! Daca doriti, puteti sa o puneti intr-un borcan cu capac ermetic, la frigider, sa o folositi in intervalul de o saptamana circa. Spor la treaba!
 

Sorynutza Frumusyka  acum 2 ani 7 Aprilie 2012 21:32  

Re: Cum preparam maioneza

mami nu era acasa si imi era pofte de oua umplute si nu stiam cum sa fac maioneza dar datorita acestei retete a iesit minunat
maioneza a iesit ca cea facuta de bunica foarte buna
 

andrei  acum 2 ani 3 Iulie 2012 18:43  

Re: Cum preparam maioneza

deci sunt baiat si am reusit sa fac maioneza dupa aceasta reteta:D...
 

adrian79  acum 2 ani 8 Iulie 2012 17:09  

Re: Cum preparam maioneza

eu o fac cu un ou intreg nefiert,sare si o ligurita de mustar cu un mixer Braun de doar 600W la turatie maxima si e gata in 3-4 min in functie de cantitate...e totusi riscant daca mixerul nu are destula turatie,cu ou fiert sincer nici nu am incercat dar nu am dat niciodata gres,am folosit chiar si zeama de portocala ca nu aveam lamaie
 

camelia  acum 2 ani 9 Septembrie 2012 14:12  

Re: Cum preparam maioneza

cum fac eu maioneza,intr-un recipient de plastic de preferinta mai inalt,pun oul crud ,galbenusul si albusul.o ligurita de mustar si putina sare.adaug uleiul ,cam 250gr la ou ,se freaca cu batidora sau mixerul ,e cel mai simplu si fara riscuri..succes
 

Andrada Banuca  acum un an 1 Noiembrie 2012 10:32  

Re: Cum preparam maioneza

Ai avut dreptate, a fost pentru prima oara cand am facut singura maioneza si nu mi sa taiat absolut de loc. Multumesc!
 

Crina  acum un an 7 Noiembrie 2012 17:06  

Re: Cum preparam maioneza

Buna Ioana. Si salutari tuturor cititorilor tai. Cred ca stiu sa fac maioneza de cand eram in scoala generala. Reteta exact asa cum o descrii tu aici. De curand insa un prieten m-a invatat un truc. In locul lingurii de lemn folosesc telul. Nu se taie si timpul de preparare scade simtitor. Crina
 

Ioana  acum un an 8 Noiembrie 2012 09:54  

Re: Cum preparam maioneza

Crina, merci pentru sfat! Adevarul e ca am observat ca telul ajuta la o mai buna emulsionare. Cu urmatoarea ocazie incerc cu telul sa vad cum merge.
 

Florin  acum un an 8 Noiembrie 2012 16:04  

Re: Cum preparam maioneza

traim in secolul vitezei si chestia cu uleiul cu picatura nu mai tine. maioneza se face la blender in 30-40 de secunde
 

Lali  acum un an 6 Decembrie 2012 23:40  

A MERS

Foarte buna sugestia cu primele 20 de lingurite. Multumesc muult!
 

Adina Filip  acum un an 8 Decembrie 2012 11:14  

Re: Cum preparam maioneza

Buna Ioana. De putin timp am aflat de blogul tau si trebuie sa iti spun ca ma incanta ce vad aici si imi sunt de mult folos sfaturile pe care le mai dai. Sunt mamica de doua fetite frumoase, si ma preocupa mult alimentatia lor. Aici am gasit multe retete care merg si pt copii.
In legatura cu maioneza, asa o preparam si eu,( am preluat-o de la mama mea), dar cum suntem in epoca vitezei am descoperit o metoda speed ( intr-o cana de masurat se pun 150-200 ml de ulei in functie de cantitatea de maioneza de care ai nevoie, 1 ou intreg, 1 lingura de maioneza un pic de sare, 5-6 pic de lamaie, si cu blenderul se mixeaza pana se omogenizeaza. Nu mi s-a taiat niciodata si iese in 5 min.
 

crina  acum un an 12 Decembrie 2012 17:50  

Re: Cum preparam maioneza

ioana multumita tie am facut pt prima oara maioneza singura fara ajutorul celor din jur multumesc mult
 

Danaups  acum un an 23 Decembrie 2012 11:41  

Re: Cum preparam maioneza

Exact asa o facea si mama, si asa o fac si eu..si iese garantat..ca si tips: galbenusul fiert noi il dam prin razatoarea fina ca sa fie usor de incorporat.
 

sidor  acum un an 24 Decembrie 2012 19:17  

Re: Cum preparam maioneza

ca maioneza sa nu se "taie "niciodata, puneti un cartof fiert , farmat foarte bine in galbenusul proaspat si veti vedea
 

mircea  acum un an 4 Ianuarie 2013 14:29  

Re: Cum preparam maioneza

galbenusul fiert se trece prin sita asa nu raman cocoloase
 

costy  acum un an 27 Februarie 2013 23:32  

Re: Cum preparam maioneza

Pentru un incepator ca mine mi-a fost de folos hehe si mi-a iesit din 1 ms
 

Nita iulian  acum un an 19 Iulie 2013 21:32  

Re: Cum preparam maioneza

Ce maioneza nebuna mi a iesit dupa reteta de aici!!! si e si pentru prima data )
 

MADALIN  acum un an 9 Septembrie 2013 16:25  

Re: Cum preparam maioneza

multumesc ioana am 20 de ani si a fost pt prima data cand am facut maioneza in camin ) a iesit super multumesc
 

Dodo  acum 13 luni 27 Octombrie 2013 08:37  

Re: Cum preparam maioneza

Vreti maioneza in 30 de secunde fara sa mai aveti teama ca se va taia?. O mioneza mai lejera si maieconomica (folositi si albusul nu numai galbenusul)? Atunci incercati acest link [link]
 

Mihai  acum 13 luni 27 Octombrie 2013 11:00  

Re: Cum preparam maioneza

are ceva daca am pus prea mult mustar?
 

Andreea Nicoleta  acum 11 luni 23 Decembrie 2013 09:39  

Re: Cum preparam maioneza

Nu mai luati ouale din supermarketuri ca sunt vechi chiar daca scrie termenul bun pe ele. Luatile din piata ca sunt proaspete. ( de la magazinele din piata )
 

Maria  acum 10 luni 24 Decembrie 2013 21:36  

Re: Cum preparam maioneza

Mi-a iesit maioneza din prima!! Hahaha acum am terminat-o si sunt asa incantata! M-am ales si cu o batatura sub degetul mic, dar me-ri-ta
Ioana, iti foarte multumesc! Gasesc stilul tau gastronomic proaspat si plin de inspiratie, iar site-ul de nota 10 :D
 

stancov anna-lisa  acum 11 luni 25 Decembrie 2013 13:41  

Re: Cum preparam maioneza

buna inainte faceam maioneza doar cu piper dar acum mam invatat sa pun sare in loc de piper
 

Lucretia  acum 3 luni 29 August 2014 11:40  

Re: Cum preparam maioneza

eu fac maioneaza FARA SA DAU GRES

UN OU INTREG CU ALBUS CU TOT
UN STROP DE SARE
ZEAMA DE LAMAIE CAT DORITI DE ACRA...
O LINGURITA MUSTAR
ULEI 1/2 LITRI

SE AMESTECA TOATE ODATA CU BLENDER ..CEL CU PALNIE IN JOS,CU UN CUTIT ...FOLOSIT LA PIUREU
IN 3 MINUTE MAIONEZA ESTE GATA FARA GRES
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS