Curry de peste

Retete cu cartofi Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete simple

Reteta Curry de peste

Imi era asa de dor de un curry bun... Iar acesta e simplu de pregatit si foarte "light", deci il puteti pregati pentru cina.

Ingrediente

1.5 kg peste (merluciu, cod, dorada, macrou etc.)
1 ceapa
4 catei usturoi
1 conserva rosii (de 400 gr)
5 cartofi fainosi
2 lingurite rase turmenic
1 lingurita curry pudra
1 lingurita Garam Masala
fulgi chili (cca 4 rasnite)
2 linguri faina
4 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Se curata pestele de intestine si solzi, apoi se taie capul si coada (nu le aruncati, se pot pastra in congelator pentru supa de peste). Se taie pestele bucati care sa intre in tigaia in care veti pregati mancarea.
  2. Amestecam faina cu 1 lingurita turmenic, 1 lingurita sare si 1 lingurita piper. Se trec pestii uscati cu servetele de bucatarie prin acest amestec.
  3. In uleiul incins prajim pestele, cate 2 minute pe fiecare parte. Ii scoatem din tigaie si ii pastram la cald.
  4. In uleiul ramas calim ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat adaugam usturoiul stivit si mai calim 1 minut. Adaugam apoi rosiile din conserva, scurse de suc si strivite cu furculita. Condimentam cu sare, chili, 1 lingurita turmenic, Garam Masala si curry. Calim totul inca 5 minute.
  5. Adaugam 2 1/2 cani apa si cartofii cubulete si lasam sa fiarba totul la foc mediu cam 30-40 minute (pana cartofii sunt fierti si incep sa se striveasca usor). Cu ustensila de facut piure strivim cativa cartofi, cat sa ingroase un pic curry-ul. Gustati curry de sare si alte condimente.
  6. Asezam bucatile de peste in curry, dam focul la mic, punem capacul pe tigaie si lasam sa fiarba inca 10 minute.
    * puteti adauga 2 linguri de smantana, iaurt sau lapte de cocos in curry inainte de a adauga pestele; eu nu am adaugat de data asta
  7. Presaram cu patrunjel tocat. Servim cu orez fiert.

Trecem pestele prin faina condimentata

Trecem pestele prin faina condimentata

Prajim pestele, cate 2 min. pe fiecare parte

Prajim pestele, cate 2 min. pe fiecare parte

Sosul de rosii

Sosul de rosii

Adaugam cartofii si apa

Adaugam cartofii si apa

Fierbem pestele in curry

Fierbem pestele in curry

Curry de peste

Curry de peste

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

Bella  acum 13 ani - 25 Octombrie 2010 17:20  

Imi lasa gura apa...Ioana, iese tare picant? Se poate servi cumva cu mamaliguta? Sau nu e indicat datorita cartofilor? Oricum maine se executa pentru pranz. ;)
 

Ioana  acum 13 ani - 25 Octombrie 2010 18:35  

iese doar usor picant, de la cele 4 rasnite de chili, dar le poti reduce daca vrei. merge sosuletul si cu mamaliguta, dar cu orez se serveste traditional curry-ul.
 

Roxana  acum 13 ani - 20 Ianuarie 2011 18:41  

Turmeric gasesti mai usor decat Garam Masala. Unde gasesti Garam Masala?
 

Roxana  acum 13 ani - 23 Ianuarie 2011 11:16  

D E L I C I O S ! Am gatit-o aseara si am fost amandoi foarte placut impresionati de aroma si gustul acestui curry. Va recomand aceasta reteta din tot sufletul. Nu e nimic daca nu aveti Garam Masala, l-am inlocuit cu un varf de cutit de cardamon, iar in loc de turmenic am pus un pliculet de sofran. Nu uitati de cele doua linguri de smantana de la final! Pofta buna!
 

Cristina  acum 13 ani - 25 Ianuarie 2011 19:37  

@Roxana: Garam Masala poti gasi la subsolul magazinului Cocor (daca esti din Bucuresti)--- nu foarte scumpe:
[link]

Sper ca te ajuta ;)
 

claudia  acum 12 ani - 12 Aprilie 2012 12:59  

Tocmai l-am gatit, imi astept sotul sa vina la pranz sa de-a verdictul. Multumim pt retete Ioana, am descoperit de curand siteul tau si sunt foarte incantata de el. Mulumesc inca o data!
:)
 

yo  acum 11 ani - 23 Octombrie 2012 14:49  

Buna

Se poate folosi la reteta si peste congelat?
 

Ioana  acum 11 ani - 23 Octombrie 2012 16:31  

daca stii ca e ok pestele, da, de ce nu? eventual lasa-l la decongelat in lapte, ca sa nu ai surprize. daca si asa miroase puternic a peste insemana ca a fost compromis pana sa ajunga la tine.
 

yo  acum 11 ani - 25 Octombrie 2012 12:02  

Multumesc
 

Lucia B.  acum 11 ani - 28 Noiembrie 2012 15:59  

Ioana, felicitari! Suna foarte bine toate retetele tale. Sunt pe gustul meu =P~ Se poate folosi si crap la aceasta reteta?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...