Dip de ceapa

Retete aperitive Retete gustari (snack) Retete cu iaurt Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Dip de ceapa

Ceapa caramelizata dulceaga este contrabalansata de iaurtul acrisor. Si amandoua se potrivesc de minune cu chipsurile de cartofi.

Ingrediente

200 gr iaurt
100 gr smantana
1 lingurita fulgi de ceapa macinati
1 varf lingurita usturoi granulat
2 cepe mari
2 linguri ulei
sare, piper

  1. Se toaca ceapa si se pune la calit in uleiul incins. Se da focul la mic si se lasa ceapa la caramelizat timp de 35 minute. Din cand in cand se amesteca in ea. Cand e rumena-aurie se stinge focul. Se muta ceapa intr-un alt vas si se lasa la racit.
  2. Se amesteca iaurtul cu smantana, usturoiul si fulgii de ceapa.
  3. Se adauga ceapa caramelizata (din care se retine o lingura pentru decor). Se drege dip-ul de sare si piper.
  4. Se pune dip-ul intr-un bol si se presara restul de ceapa caramelizata.
  5. Se serveste cu chipsuri de cartofi.

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 13 ani - 20 Ianuarie 2011 08:58  

eu ii iau de la Selgros. sunt produsi de firma lui Petrisor, bucatarul cu mustata. are poza lui pe ambalaj. dar se pot face si acasa: tai ceapa felii subtiri si le pui la cuptor la cea mai mica temperatura (undeva sub 100C daca se poate) si lasi pana sunt casante.
 

paula  acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 16:27  

fara suparare, dar cred ca reteta asta e foarte nesanatoasa. si daca mai mananci dip-ul si cu chipsuri ai incurcato cu fierea:P as fi preferat cu usturoi totusi:D
 

Saloane.ro  acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 17:03  

...pai de regula ce este foarte gustos nu prea e si sanatos..dar merge facuta reteta mai rar, pentru rasfatare! ;)
 

Ioana  acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 17:39  

iar chipsurile nu trebuie sa fie din cele prajite, se pot face acasa, in cuptor sau pe tigaia-grill cu abur, scrijelute foarte bune si fara pic de ulei. numai vointa sa avem.
 

Diana  acum 13 ani - 23 Ianuarie 2011 13:27  

draga Ioana, fara legatura cu reteta de fata: crezi c-ai putea sa creezi o rubrica pe site-ul tau in care omul sa spuna: am in fata x y z ingrediente, ce-mi sugerezi sa gatesc?
tare mi-ar fi de ajutor, mai ales ca in general nu am in casa toate ingredientele pt o anume reteta; iar pe de alta parte, sint atitea zile cind vreau doar sa gatesc ceva, nu ceva 'special'.
sper sa-mi asculti rugamintea :)
 

pansy  acum 13 ani - 23 Ianuarie 2011 16:10  

imi place grozav reteta si ma bucur ca am aflat si de unde cumpar fulgi de ceapa.am cautat de-am innebunit,numai la selgros nu ! multumesc !
 

Ioana  acum 13 ani - 24 Ianuarie 2011 15:26  

diana, dar sugestiile mele ar veni tot din colectia de retete pe care le am pe site. fiindca altfel, nu o sa pot da retete exacte ca si gramaj si timp. plus ca ar fi un consum de timp enorm pentru mine, pe care din pacate nu mi-l permit, fiindca pana seara sunt la servici.
o varianta ar fi, o sectiune in care sa bifezi ingredientele si aceasta sa-ti scoata toate retetele mele care contin acele ingrediente.
 

Diana  acum 13 ani - 26 Ianuarie 2011 13:45  

foarte buna ideea ta. in nici un caz nu doream sa capat un consilier personal, inteleg foarte bine ca esti ocupata :)
si by the way, faci o treaba excelenta cu site-ul asta. felicitari.
 

Laura  acum 11 ani - 15 Ianuarie 2013 17:18  

Ioana, merge sa prepar acest dip cu o zi inaintea servirii? se pastreaza bine? Multumesc
 

Ioana  acum 11 ani - 16 Ianuarie 2013 10:29  

da, se pastreaza foarte bine.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...