Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Categorii: Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete cu putine calorii, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi
Pinterest

Nu-i asa ca arata ca pastele? Ideea e din revista NY Times. Am pregatit doar o portie pentru mine intr-o mica pauza intre o salata de cartofi si pus dulceata de prune pentru iarna... un pranz rapid ca sa nu lesin de foame langa aragaz.

Ingrediente
Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

1 dovlecel mic
3 fire patrunjel
3 fire marar
1 catel mare usturoi
sare, piper, chili
1 lingurita ulei masline
1 lingura parmezan

Portii: 1

Preparare
Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

  1. Taiati dovlecelul felii lungi si subtiri folosind aparatul de curatat legume. Taiati fasii pana ajungeti la mijlocul dovlecelui, la partea cu seminte. Aceasta nu se foloseste. Sarati dovlecelul.
  2. Ungeti o tigaie teflonata cu ulei, striviti catelul de usturoi si adaugati fasiile de dovlecel. Caliti pentru 3-5 minute.
  3. Adaugati verdeturile tocate, amestecati rapid, dregeti de sare si piper si chili daca doriti.
  4. Serviti imediat, presarat cu parmezan.
 
Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi - Taiem dovlecelul fasii

1. Taiem dovlecelul fasii

Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi - Il sotam cu usturoi si apoi adaugam verdeata

2. Il sotam cu usturoi si apoi adaugam verdeata

Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi - Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

3. Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 24)  

 

 

 

Ella  acum 6 ani - 3 Septembrie 2008 20:00  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

foarte interesanta reteta asta.
o sa incerc si eu!
 

Ioana  acum 6 ani - 3 Septembrie 2008 22:34  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

cu incredere! doar nu o face pentru carnivorii din casa, o sa te urasca vesel
 

angela  acum 6 ani - 4 Septembrie 2008 20:56  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

arata mult mai bine taiat asa in felii decat cum obisnuiam eu :rondele.ce tip de dovlecel ai folosit?
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Septembrie 2008 08:52  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

din cel romanesc, care se gaseste in piata la noi, verde deschis.

dar poti folosi zucchini cu coaja cu tot si cand tai feliile pe margine o sa aiba o liniuta verde inchis.. o sa arate bine

si al meu l-am lasat cu coaja ca era micut, daca e mare trebuie curatat
 

maria  acum 6 ani - 26 Septembrie 2008 10:27  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

arata ca si taietei verzi! foarte frumos!
 

Ioana  acum 6 ani - 26 Septembrie 2008 10:47  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

reteta din care m-am inspirat chiar se numea "Zucchini Pasta"
 

Muntean  acum 6 ani - 10 Octombrie 2008 17:23  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

waw arata super vesel .Am sa incerc si eu
 

lira  acum 6 ani - 12 Ianuarie 2009 20:44  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

foarte buna reteta ... probata acum si mancata pe nerasuflate vesel
 

Darvenia Darvi  acum 5 ani - 22 Mai 2009 17:01  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

arata super sa-ti spun cum fac eu cu dovleceii cumpar doar dovlecei mici si sa fie proaspeti ii tai in doua pe lung si apoi felii subtiriii pun in tigaia de teflon tip wok pun sare de mare grunjoasa un pic sa se inmoaie dovlecei ii las asa un pic sa-i ia focul si apoi torn un pic de ulei de masline ii las sa se caleasca si cand prind un pic de culoare pun si usturoiul taiat marunt il las un pic la calit si sting cu vin alb sec si las pana se evapora vinul apoi pun 100 de grame de smantana si patrunjel verde si folosesc sosul pt paste cui ii place poate sa puna si un pic de piper sau peperoncino depinde de gustul fiecaruia eu de mult am inlocuit piperul in mancare cu peperoncino vesel
 

diana h  acum 5 ani - 17 Iunie 2009 14:27  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

ei, cu astfel de reteta sunt sigura ca-mi va fi usor sa renunt la carne! forever! vesel
 

PIRLEA NICOLETA  acum 5 ani - 24 Iunie 2009 22:12  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

vesel imi e pofta vesel super,incerc si eu ,poate asa renunt la carne si mezeluri. vesel
 

diana h  acum 5 ani - 14 Iulie 2009 10:53  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Draga mea Ioana, duminica seara, cind muream de pofta sa maninc ceva prajit (tocmai pentru ca stiu ca nu e sanatos, seara!) am preparat aceasta reteta. Ma crezi ca am curatat cu miez de piine si ultima farima din tigaita?!
Gustos, gustos si sanatos!
P.S. Am pus deasupra telemea de oaie, rasa, ca nu aveam parmezan. Dar tot a fost bun, bun. imi e pofta
 

Ioana  acum 5 ani - 14 Iulie 2009 11:43  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

super vesel nu-i buna prajeala seara, eu am observat ca daca manac greu seara, dorm foarte prost si a doua zi dimineata sunt mai obosita.
 

Irina  acum 5 ani - 15 Iulie 2009 16:42  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Mai fetelor, cu ochiul la dovleceii astia, m-a dus gandul la Greci, care fac o gramada de mancaruri cu dovlecei, in toate formele si pozitiile. vesel Am inteles insa ca ei gatesc (prajesc) cu ulei de porumb, mai putin de masline sau floarea soarelui.
Ce parere aveti? Ati incercat careva?
 

Ioana  acum 5 ani - 15 Iulie 2009 16:56  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

cred ca il folosesc fiindca poate ajunge la temperaturi mari fara sa se arda. are si un gust neutru. e cam la fel cu cel de floarea soarelui.

daca doar sotezi mancaruri (5-10 min) atunci pti folosi ulei de masline sau de samburi de struguri fiindca sunt mai sanatoase. cel de samburi de struguri este foarte "light", e usor

pentru salate este recomandat uleiul de masline, de samburi de dovlecei sau de nuci (asta e foarte aromat, a devenit preferatul meu in salate)
 

mariana  acum 5 ani - 19 Iulie 2009 23:29  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Sunt multumita de rezultatul obtinut, am pus o lingura de ulei de masline insa am adaugat si putin ulei de floarea soarelui ca sa nu fie totusi asa aromat, iar recomandarea mea e ca dovlecelul sa stea dupa feliere cu sare timp de 15 minute sa se inmoaie; eu am calit dovlecelul 10 minute. Cascavalul ras desavarseste meniul. vesel
 

Nelly Coman  acum 5 ani - 17 Octombrie 2009 14:14  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Buna Ioana! Tocmai am mancat de pranz, zucchini acestia impreuna cu un piept de pui taiat bucatele si facut cu ceapa si sos de smantana. Al meu pretentios a fost foarte incantat si m-a intrebat daca trebuie sa dea note? vesel Am zis ok si mi-a dat nota 8! Sa stii ca e nota mare! vesel
 

ionela  acum 4 ani - 28 Iulie 2010 11:18  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

am incercat si eu sunt foarte buni.e buna reteta in special pt vegetarieni vesel vesel vesel
 

alis  acum 3 ani - 30 Noiembrie 2011 11:54  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

au fost deliciosi...dar am doua nelamuriri...1. dupa ce saram dovlecelu, lasa apa: dupa ce aruncam apa, mai trebuie storsi cumva?; 2. eu stiam ca nu se folosesc semintele de la dovlecei deloc in mancare(indiferent ca sunt fierti, prajiti sau la cuptor)... vad ca tu numai aici ai aruncat mijlocul, in rest il folosesti. Care este explicatia? cand si de ce aruncam miezul? xxx
 

Ioana  acum 3 ani - 30 Noiembrie 2011 11:58  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

1. le poti absorbi cu un servetel dupa ce lasa apa, dar nu trebuie stoarse.

2. aici am aruncat miezul fiindca am inceput sa-l tai felii extra-subtiri pe lung. astfel cand ajungi la miez vei avea doar felii cu seminte care nu sunt nici aspectuase nici gustoase cu atatea seminte.

nu arun semintele cand tai dovlecelul rondele sau felii pe lung groase. atunci vei avea putine seminte per felie, deci nu le vei simti, nu sunt deranjante.
 

Florina Butuliga  acum 2 ani - 30 Iunie 2012 16:52  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

.....buną...chiar acum am terminat de mīncat dovleceii ąstia deliciosiiiiiii..........merci
 

oana  acum 2 ani - 28 Octombrie 2012 10:29  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

sincer....n-am crezut ca pot fi asa de buni. Clar mai fac. vesel Super reteta!
 

Diana   acum un an - 29 Mai 2013 16:28  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Foarte bun! Mi-a scapat mie putin mai multa sare decat ar fi trebuit, dar am devorat tot vesel Multumesc!
 

Liana  acum un an - 28 Iunie 2013 20:11  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

nebunieeeeeee imi e pofta ! la sfarsit am ras cas de oaie (in loc de parmezam) si am mai invartit un pic pe acolo. Cand servesti, se intinde asa fain ca la piza ! Multumesc Ioana ca am mai mancat odata asa de bine "din cauza" ta ! Sa-ti dea D-zeu sanatate si mai fa-ne rost de retete din astea instant ! vesel
 

Teododa  acum un an - 21 Februarie 2014 20:11  

Re: Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

am facut o prtie, i-am mancat cu pofta, m-am ridicat de la masa si am mers sa mai fac inca una vesel In timp ce scriu comentariul savurez tura a doua
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus