Dukkah

Retete aperitive Retete arabesti Retete condimente Retete gustari (snack) Retete de post Retete rapide Retete simple

Reteta Dukkah

E un dip egiptean... atat va spun acum fiindca in 15 minute pornesc catre Chisinau (la o nunta!) si am un sot in spate care ma zoreste sa nu intarziem ;) Luni va spun si mai multe, de exemplu cum se manaca. Pa, pa, pa!

Deci cum se mananca: se ia paine taraneasca proaspata, se inmoaie in ulei de masline de calitate si apoi in dip. Alte intrebuintari: in loc de pesmet pentru carnea pane, pentru carnea la gratar, in salata de vinete cu maioneza sau presarat pe cartofii copti.

Ingrediente

30 gr alune de padure
30 gr fistic
50 gr susan
2 1/2 linguri coriandru macinat
1 lingura chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper

  1. Intr-o tigaie, fara adaos de ulei, se prajesc alunele si fisticul pana sunt rumene usor. Scuturati tigaia din cand in cand sa se faca pe toate partile. Puneti alunele in masina de cafea sau robotel.
  2. Prajiti in aceeasi tigaie susanul pana incepe sa miroasa usor si se rumeneste si el. Il puneti peste nuci.
  3. Adaugati restul condimentelor si mixati totul bine.
  4. Se pastreaza intr-un borcanel inchis.

Comentarii (9)

 

adry  acum 13 ani - 26 Iulie 2010 16:33  

Trebuie sa fie delicios!!!!! Cand am vazut reteta m-am gandit imediat la piept de pui panè!!!
 

mara  acum 13 ani - 13 August 2010 14:56  

nu stiu cat de delicios este, ca abia l-am facut, dar miroase incredibil. Pe mine ma duce cu gandul la misteriosul si batranul Levant....
 

cookie  acum 13 ani - 6 Ianuarie 2011 19:21  

se poate si cumpara?
 

marina  acum 13 ani - 30 Ianuarie 2011 21:50  

peste care nuci???
:p
 

Ioana  acum 13 ani - 31 Ianuarie 2011 12:28  

eu mai folosesc termenul general de "nuci" cand ma refer la caju, fistic, migdale, nuci, alune de padure etc... fiindca in general in retete pot fi interschimbabile, dupa gustul propriu.
 

Alex  acum 12 ani - 16 Octombrie 2011 18:51  

Se pastreaza la rece sau in camara? :)
 

Ioana  acum 12 ani - 17 Octombrie 2011 11:58  

oriunde, doar ca in frigider va rezista mai mult. din cauza ca are atatea alune, daca il pui in camara exista riscul sa rancezeasca mai repede decat in frigider.
 

Madalina  acum 9 ani - 11 Februarie 2015 21:06  

Ioana, spune-mi si mie, te rog, intre chimen si chimion, care este cel dulce, pe care il folosim noi la ceai sau pe saratele, si care este cel cu gust puternic, care se foloseste pe la condimente? Pe punga mea scrie chimen, si este din cel dulceag, clasic. Scrie corect, sau ce am eu se numeste, de fapt, chimion? Nici vanzatoarele de la magazinele naturiste nu stiu...
 

Ioana  acum 9 ani - 11 Februarie 2015 21:18  

chimenul (carum carvi) e cel care-l pui pe saratele.
chimionul (cuminum cyminum) e cel cu gust puternic. in aceasta reteta trebuie chimion.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...