Dulceata de visine

Categorii: Retete cu fructe, Retete de gem si dulceata

 

Dulceata de visine
Pinterest

Aceasta dulceata de visine nu e varianta clasica, poate intr-o zi o sa o postez si pe aceea dar iata o reteta de dulceata de visine mai speciala. Ideea mi-a venit de la dulceata de prune cu stafide si nuci pe care am facut-o anul trecut si a avut mare success si de abia astept sa apara prunele sa o fac iar. Pana la toamna, profitam de combinatia visine, mere si portocala vesel In plus, mi-a placut combinatia visine-ghimbir din prajitura cu visine si am folosit-o si aici.

Ingrediente
Dulceata de visine

1 kg visine (cantarite fara samburi)
2 mere (aprox 300 gr)
1 portocala
1 lingurita cu varf ghimbir pudra
1/2 lingurita scortisoara
500 gr zahar gelifiant Extra de la Dr. Oetker

Preparare
Dulceata de visine

  1. Visinele se curata de samburi. Merele se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete. Razuiti coaja de pe portocala. Curatati apoi portocala si miezul il taiati cubulete.
  2. Asezati 3 farfurioare in congelator.
  3. Asezati toate fructele intr-un vas incapator. Adaugati aromele (scortisoara, ghimbirul si coaja de portocala). Amestecati bine. Apoi presarati zaharul deasupra, amestecati si lasati sa stea la temperatura camerei cca 1-2 ore.
  4. Puneti totul intr-o oala mare si aduceti compozitia la fierbere. Va face spuma roz deasupra cand incepe sa fiarba. Dati focul pe mediu si fierbeti 4-5 minute. Amestecati din cand in cand.
  5. Dati focul la mic. Luati putina dulceata de visine, puneti-o pe o farfurioara de la congelator si lasati un minut in congelator. Daca se "leaga" dulceata, atunci e gata. Daca nu, dati iar focul pe mediu si mai fierbeti 1 minut. Repetati testul cu farfurioara.
  6. Spalati 2 borcane de 800 gr +1 borcan de 300 gr, le uscati si le bagati la cuptorul incins la 200C cam 20 min, sa se sterilizeze.
  7. Puneti dulceata de visine in borcanele sterilizate, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine. Intoarceti borcanele cu fundul in sus si lasati asa 10 min. sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte. Pastrati dulceata de visine la loc racoros, in pivnita sau camara.
 
Dulceata de visine - Fructele cu zahar

1. Fructele cu zahar

Dulceata de visine - Incepe sa fiarba

2. Incepe sa fiarba

Dulceata de visine - Gata in 5 minute!

3. Gata in 5 minute!

Dulceata de visine - Dulceata de visine

4. Dulceata de visine


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 12)  

 

 

 

ramisimion  acum 5 ani - 24 Iunie 2009 21:42  

Re: Dulceata de visine

arata foarte bine. anul asta nu am facut dulceata de visine, doar de capsuni. cred ca o sa pregatesc in weekend.
 

ramisimion  acum 5 ani - 15 Iulie 2009 21:13  

Re: Dulceata de visine

Am terminat dulceata, sunt foarte incantata de ea, am pus-o in borcane. Este minunata! Mersi pt. reteta1
 

ramisimion  acum 5 ani - 10 Septembrie 2009 14:36  

Re: Dulceata de visine

azi am desfacut primul borcan de dulceata, este asa buna si parfumanta. sunt tare incantata de rezultat. multumesc mult!
 

lira  acum 5 ani - 8 Februarie 2010 17:09  

Re: Dulceata de visine

reteta aceasta nu se poate face si cu Gelfix?
 

Cathy  acum 2 ani - 31 Mai 2012 12:23  

Re: Dulceata de visine

daca inlocuiesc zaharul gelifiant cu zahar obisnuit nu iese la fel de buna? eu evit gelifiantul
 

Ioana  acum 2 ani - 1 Iunie 2012 16:02  

Re: Dulceata de visine

ba da, orice dulceata se poate face si cu zahar. procedeaza ca si la reteta de dulceata de prune, e facuta cu zahar: [link] practic doar timpul de fierbere va fi mai mare.
 

gina  acum un an - 26 Iunie 2013 10:16  

Re: Dulceata de visine

Buna Ioana, te deranjez cu 2 probleme: ce trebuie sa fac ca dulceata sa nu mai faca spuma(daca pun suc de lamaie este bine?) si o alta problema mult mai stingenta dacat spuma de la dulceata: nu mai primesc noutatile postate de tine. Nu cred ca m-am "dezabonat" din greseala!!! Multumesc anticipat
 

Ioana  acum un an - 26 Iunie 2013 13:18  

Re: Dulceata de visine

gina, adauga 1 lingurita de unt in dulceata ca sa se reduca spuma. eu de obicei o adun si o arunc, nu pun unt.
nu ai primit nici azi newsletterul? nu e in spam? fiindca ai dreptate, nu te-ai dezabonat.
 

Nicoleta  acum 10 luni - 14 Iunie 2014 17:01  

Re: Dulceata de visine

Imi plac combinatiile si daca sunt si "pioneri" cu ata t mai bine. Astazi am facut dulceata dupa reteta ta si a iesit nemaipomenit de buna. Dupa primele 2 clocote am scos fructele si am lasat sirpul sa se lege bine si spre sfarsit am adaugat fructele.O sa recomand retetele tale si prietenelor mele. Astept cu interes sa fac si gemul de pepene galben.
vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus