Retete Culinare : e-Retete

 

Eclere

Categorii: Retete desert, Retete din Franta, Retete cu ou, Retete de Craciun, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 
Eclere. Imagini pas cu pas pentru eclere

Eclere umplute cu crema de caramel pentru toti vizitatorii mei fideli! Va pup pe toti si va doresc Sarbatori Fericite!

Ingrediente pentru Eclere

Aluat eclere

125 ml lapte
125 ml apa
115 gr unt
1 lingura zahar
1/4 lingurita sare
140 gr faina
4 oua

Crema de caramel

500 ml lapte
100 gr zahar
40 gr amidon
4 galbenusuri

Pentru umplutura puteti sa mai folositi crema de vanilie sau crema de ciocolata

Glazura

80 gr ciocolata (cu lapte, amaruie)
60 gr unt
1 lingurita ulei
1 lingura apa

Bucati: 22

Eclere - Preparare

Crema de caramel

  1. Frecati bine galbenusurile cu amidonul. Subtiati pasta cu 50 ml lapte.
  2. Puneti zaharul intr-o craticioara si caramelizati-l la foc mic, pana capata o culoare aurie. Turnati restul de lapte (incet la inceput) peste caramel. Daca cumva se intareste un pic caramelul nu-i nicio problema, lasati laptele la foc mic pana se dizolva. Cand laptele incepe sa fac bule mici pe margine, luati-l de pe foc.
  3. Turnati laptele-caramel peste amestecul ou-amidon, incet, asa cum puneti uleiul la maioneza (ca sa nu se faca ouale omleta) si amestecand non-stop cu telul.
  4. Puneti amestecul pe foc mediu si amestecand non-stop in el. Dupa cca 2-3 minute veti simti ca incepe sa devina vascos. In acel moment dati focul la mic si invartiti foarte rapid cu teleul pana amestecul capata consistenta unei maioneze care sta pe lingura (cca 1 minut).
  5. Luati crema de pe foc si continuati sa amestecati in ea inca 3 minute pana se racoreste. Daca vreti sa se raceasca mai repede puteti pune oala cu crema intr-un vas cu apa rece.
  6. Acoperiti crema cu folie de plastic care sa vina in contact si dati la frigider macar 1 ora.

Eclere

  1. Se pun intr-o craticioara pe foc mediu: laptele, apa, untul, sarea si zaharul. Cand untul s-a topit si amestecul fierbe, adaugati toata faina o data si amestecati rapid. Veti vedea ca alautul se aduna in jurul lingurii. Continuati sa amestecati 1 minut. Luati oala de pe foc si lasati aluatul sa se racoreasca.
  2. Cand aluatul e doar caldut, adaugati ouale, cate unul pe rand. La fiecare ou veti vedea ca aluatul se separa in bucati insa continuati sa amestecati pana se "leaga" din nou. Urmatorul ou il puneti doar cand aluatul e "legat".
  3. Puneti aluatul intr-un spritz de patiserie cu capatul de cca 2 cm.
  4. Spritzati bastonase de 10 cm lungime in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Nu inghesuiti prea tare bastonasele fiindca vor creste la copt.
  5. Dati eclerele la cuptor la 200C pentru 10 minute, scadeti apoi la 180C si mai lasati 20 minute. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp. Dupa 30 minute eclerele trebuie sa fie umflate si rumene.
  6. Scoateti-le din cuptor, faceti-le o gaura deasupra cu un cutit (sa iasa aburul) si lasati-le sa se raceasca complet.
  7. Cand sunt reci se pot umple cu crema in doua moduri:
    - fie folositi un spritz de patiserie la care folositi un varf pentru umplut; veti umple ecelere prin gaura facuta cu cutitul.
    - fie taiati un capacel deasupra fiecarui ecler (folosind un cutit zimtat!), umpleti partea de jos cu crema si apoi asezati capacelul la loc.

Glazurarea
* daca nu doriti sa le glazurati cu ciocolata le puteti orna doar cu frisca

  1. Se topeste ciocolata pe abur. Se adauga untul taiat cubulete si se lasa pana se topeste si el, amestecand din cand in cand.
    * daca folositi ciocolata amaruie si doriti sa indulciti glazura puteti adauga 1-2 linguri zahar pudra cand topiti ciocolata
  2. Se ia craticioara de pe abur si se adauga uleiul si apa.
  3. Se lasa glazura sa se racoreasca 10-15 minute.
  4. Se inmoaie o parte a eclerelor in glazura. Se lasa 30 minute sa se fixeze glazura.

 
Click pe imagini pentru a mari

Aluatul inainte de a adauga ouale
Aluatul inainte de a adauga ouale
Aluatul pentru eclere
Aluatul pentru eclere
Spritzam eclerele in tava
Spritzam eclerele in tava
Eclere coapte
Eclere coapte
Caramel
Caramel
Lapte cu caramel
Lapte cu caramel
Crema s-a ingrosat, o luam de pe foc
Crema s-a ingrosat, o luam de pe foc
Crema de caramel
Crema de caramel
Umplem eclerele cu crema
Umplem eclerele cu crema
Glazuram eclerele
Glazuram eclerele
Eclere
Eclere

 

5 27

 

 

Retete similare 

Choux cu branza de capra Choux cu crema de migdale si sos de prune coapte
Choux cu branza de capra Choux cu crema de migdale si sos de prune coapte
Choux a la creme Eclere cu branza
Choux a la creme Eclere cu branza

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Eclere" »

 

Comentarii

D.  acum 2 ani 22 Decembrie 2011 11:21  

Re: Eclere

Sarbatori Fericite!
 

Mari Ana  acum 2 ani 22 Decembrie 2011 16:19  

Re: Eclere

Multumim pentru tot efortul tau de anul acesta si pentru ca ne-ai facut viata mai usoara in bucatarie. :-) Craciun Fericit si sarbatori linistite!
 

alis  acum 2 ani 23 Decembrie 2011 15:02  

Re: Eclere

Nu incetezi sa ne uimesti! Merry Christmas to you too and may all your wishes come true! xx
 

Oana Manea  acum 2 ani 25 Decembrie 2011 02:03  

Re: Eclere

Ioana ai vreo idee de ce mie mi se lasa eclerele in primele secunde dupa ce le-am scos din cuptor? Am schimbat si faina, chiar nu-mi dau seama care ar putea fi cauza...
 

m.  acum 2 ani 25 Decembrie 2011 23:52  

Re: Eclere

Am 2 probleme:
1) crema de caramel nu se intareshte
2)eclerele nu cresc in volum,se coc ,dar nu crec shi nu au gaura ceea inauntru
 

Elena  acum 2 ani 30 Decembrie 2011 14:09  

Re: Eclere

buna . vreau sa fac si eu reteta asta , insa am si eu o intrebare nu se pune in aluat praf de opt sau ceva de genul asta?
 

Ioana  acum 2 ani 3 Ianuarie 2012 10:13  

Re: Eclere

Oana, eclerele se lasa daca nu sunt bine coapte, adica nu sunt uscate destul. nu stiu daca ai folosit aceasta reteta, insa incearca sa cresti timpul in care le tii in cuptor. testeaza una inainte de a scoate toata tava: o iei si o bati cu unghia si daca suna a gol e ok. plus o poti lasa 1 minut sa vezi daca se lasa. daca totul e in regula scoti si restul, daca nu, le mai lasi la cuptor.
eu am diferenta de timp la coacere intre cuptorul vechi si asta nou: la cel vechi trebuia sa le tin cu 10 minute mai mult.

m., crema caramel nu s-a ingrosat deloc pe foc sau dupa ce ai lasat-o la frigider? eclerele nu prea cresc daca aluatul e prea moale. ti s-a parut cand ai spritzat aluatul ca se latesc eclerele in tava?

elena, nu se foloseste praf de copt la eclere
 

Marian  acum 2 ani 3 Ianuarie 2012 14:34  

Re: Eclere

incearca sa pui apa in loc de lapte la eclere, vor fi mult mai bune
 

Oana Manea  acum 2 ani 3 Ianuarie 2012 17:18  

Re: Eclere

mersi pentru raspuns Ioana, intr-adevar nu erau bine coapte eclerele mele;macar acum stiu secretul!
 

www.viataverdeviu.ro  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 16:37  

Re: Eclere

Iubesc eclerele, cred ca sunt singurele prajituri la care nu as renunta deloc..multumim, foarte apetisanta reteta
 

Mari Ana  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 16:58  

Re: Eclere

Nici eclerele mele nu au iesit perfecte, cu siguranta ar fi trebuit sa le las inca un pic la copt. Le-am facut cu crema de vanilie (conform retetei tale) si s-au mancat toate, toate, chiar daca nu aveau aspectul dorit. Merita cu siguranta. Si acum, pentru ca am trecut testul cu eclerele, am comanda pentru un tort croquembouche (sau croque en bouche), ce zici, Ioana, ma ajuti? Ar fi mult mai simplu cu explicatiile tale in fata ......
 

Ioana  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 18:58  

Re: Eclere

MariAna, dar ce s-a intamplat cu eclerele? s-au lasat cand le-ai scos?
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 18:59  

Re: Eclere

Ce ? ce ? ce-i cu tortu' asta ?!?
 

Ioana  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 19:04  

Re: Eclere

tortul e o piramida de choux a la creme in care bucatile de choux sunt legate intre ele cu caramel si la final se decoreaza cu fire de caramel. arata splendid.
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 4 Ianuarie 2012 19:28  

Re: Eclere

Vreeem !!! Da !
 

Mari Ana  acum 2 ani 5 Ianuarie 2012 03:48  

Re: Eclere

Exact, s-au lasat cand le-am scos. Oricum, cuptorul meu cam da rateuri . Si nu am avut rabdare sa le mai las un pic. Iar tortul, da, este cel pe care il descrii, a gasit fiica-mea reteta pe GoodFood si mi-a placut ideea (si cum arata, presupun ca si gustul e pe masura).
 

Ioana  acum 2 ani 5 Ianuarie 2012 10:39  

Re: Eclere

probabil e diferenta la cuptor. uita-te la reteta asta cum am copt eclerele cand aveam cuptorul vechi care nu era chiar asa precis: [link]
 

Mari Ana  acum 2 ani 5 Ianuarie 2012 16:53  

Re: Eclere

Am reusit sa fac si tortul, nu asa de aspectuos cum am vazut pe net, dar e ok si asa, important este ca i-a placut fetei mele. Ar fi trebuit mult mai multe choux-uri pentru a obtine un tort inalt si nu mi-a reusit sosul caramel, noroc ca am mai avut dulce de leche si cu putin sos de ciocolata... O sa iti trimit cateva poze, poate il treci pe lista 2012.
 

Diana  acum 2 ani 8 Ianuarie 2012 13:05  

Re: Eclere

Arata superb! Sunt fan eclere si le fac destul de des, insa niciodata nu am incercat cu crema de caramel. Data viitoare asa or sa fie sigur!

Mie-mi plac mai mult cand sunt copte mai putin - e drept ca sunt mai lasate si mai putin aspectuoase, dar mi se par mult mai gustoase fata de cele coapte perfect, uscate.
 

mihaella  acum 2 ani 11 Ianuarie 2012 17:57  

Re: Eclere

da crema de caramel nu s-a ingroshat pe fok shi in tava s-au latsit un pik eclerele..ce trebuie sa fak??
 

Ioana  acum 2 ani 11 Ianuarie 2012 18:10  

Re: Eclere

ai cantarit amidonul? la 40 gr amidon e imposibil sa nu se ingroase. mai pune-o pe foc si fierbe-o.
eclerele s-au lasat dupa ce le-ai scos? trebuiau coapte un pic mai mult.
 

m.  acum 2 ani 12 Ianuarie 2012 09:09  

Re: Eclere

nu ele in genere nu au kreskut delok delok
 

Ioana  acum 2 ani 12 Ianuarie 2012 10:55  

Re: Eclere

cand le-ai spritzat ti s-a parut aluatul moale?
 

mihaella  acum 2 ani 12 Ianuarie 2012 19:34  

Re: Eclere

kiar foarte moale nu era dar moale era..
 

Ioana  acum 2 ani 12 Ianuarie 2012 20:17  

Re: Eclere

la spritzare nu au voie sa se lase. data viitoare incearca doar cu 3 oua, poate ale tale erau foarte mari si a iesit aluatul prea moale.
 

mihaella  acum 2 ani 12 Ianuarie 2012 20:23  

Re: Eclere

multsumesk mult) voi incerka par foarte bune
 

Diana  acum 2 ani 25 Ianuarie 2012 18:32  

Re: Eclere

Ai idee cam cu cate grame de faina pot inlocui 40g de amidon? Nu am amidon si le-as face acum...
 

Ioana  acum 2 ani 25 Ianuarie 2012 19:22  

Re: Eclere

pune tot 40 gr faina
 

gabi  acum 2 ani 29 Martie 2012 10:12  

Re: Eclere

mi-ar place sa le incerc si euuu eclerele sunt preferatela mele. dar pana acum nu le-am gustat pe cele cu caramel,dar ale tale arata yam

 

Delia Blajan  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 09:31  

Re: Eclere

Imi plac foarte mult retetele tale...

dar eu nu inteleg procedura cu spritzatul, am nevoie de un aparat special....eu chiar nu inteleg

Multumesc mult de raspuns

Delia
 

Ioana  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 10:15  

Re: Eclere

scrie in reteta ca ai nevoie de un spritz de patiserie: [link]
ca sa vezi mai bine despre ce e vorba aici e o poza mai clara a spritzului: [link] cu singura diferenta ca folosesti un varf (cel argintiu) mai gros. de obicei cand cumperi un spritz are 4-5 tipuri de varfuri incluse si apoi poti sa mai cumperi tu alte modele daca ai nevoie.
 

andreea  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 17:41  

Re: Eclere

le-as incerca pt sarbatori. Intrebare: creme iese suficient de groasa, astfel incat sa nu risc sa-mi curga cang musc din ele?
 

Ioana  acum 2 ani 12 Aprilie 2012 17:43  

Re: Eclere

se vede in poza cum sta crema. nu curge deloc, dar trebuie sa o pui la rece dupa ce o termini. nu umpli eclerele cu crema calda.
 

Ivana  acum 2 ani 19 Aprilie 2012 13:59  

Re: Eclere

Exact asa am procedad cu crema si dupa cateva ore in frigider nu curge deloc; are exact consistenta care trebuie si pe deasupra e si foarte fina!
 

Ioana  acum 2 ani 19 Aprilie 2012 14:05  

Re: Eclere

da, de la amidon iese asa fina.
 

Silinc Aura  acum 2 ani 12 Iulie 2012 22:32  

Re: Eclere

Buna Ioana,
as putea folosi aceasta crema de caramel intr-un tort? Multumesc
 

Ana Maria  acum un an 16 Decembrie 2012 23:47  

Re: Eclere

Mie mi-a curs tot uleiul in tava ... si aratau ca niste mici care fierbeau ... cred ca o sa folosesc o reteta fara atat de mult unt
 

Ioana  acum un an 17 Decembrie 2012 10:23  

Re: Eclere

nu e untul de vina, fac reteta asta de ani de zile si n-am patit asa ceva. totul a decurs bine in timpul prepararii? n-ai observat nimic ciudat la aluat, nu era prea moale (l-ai putu spritza)?
 

Annamaria  acum un an 17 Decembrie 2012 22:47  

Re: Eclere

super gustoase. nu am mai facut pana acum eclere, dar asa de bune au fost ca am facut de 2 ori saptamana trecuta. mersi pentru reteta!
 

MADALINA  acum un an 22 Decembrie 2012 14:37  

Re: Eclere

buna. vroiam sa te intreb ceva.
am o cutie de finetti(ma rog, marca Auchan)si as fi vrut s-o pun peste aceste eclere. cum s-o fac s-o topesc fara sa mi se intareasca sau sa se strice?ms
 

Ioana  acum un an 22 Decembrie 2012 15:09  

Re: Eclere

poti pune nutella cu putin lapte si incalzesti usor pana se topeste.
 

MADALINA  acum un an 22 Decembrie 2012 15:34  

Re: Eclere

mersi mult,mai ales pt ca sigur ai muuulta treaba de facut.
spor !!
 

amishor  acum un an 25 Decembrie 2012 02:16  

Re: Eclere

am gresit ceva la crema pt ca mi sa taiat (fin) cind am pus o la fiert si nu s a mai intarit curge...
la un moment dat a fiert - facea clabuci
am folosit faina, nu amidon
stii sa mi zici unde am gresit
 

Annamaria  acum 8 luni 21 Decembrie 2013 20:28  

Re: Eclere

am facut aceste eclere de mai mult ori ...intotdeauna au fost pe placul invitatilor mei As dori sa pregatesc si de Craciun, doar ca imi ia mult timp coptul aluatului. M-am gandit sa pregatesc maine aluatul si marti doar sa umplu. Ce zici ... as putea sa le pastrez la frigider pana atunci?Sau s-ar inmuia aluatul prea tare? Multumesc! Si Sarbatori fericite!
 

Ioana  acum 9 luni 22 Decembrie 2013 16:39  

Re: Eclere

se pot pastra, nu se inmoaie tare, desi parca nu sunt chiar asa crocante ca in momentul prepararii. dar se practica coacerea "crustelor" din timp si umplerea lor cu crema doar inainte de servire, asa ca-ti poti urma planul
 

Ramona   acum 6 luni 1 Februarie 2014 22:18  

Re: Eclere

Multumesc din suflet pentru aceasta reteta minunata! Baieteii si sotul meu au devorat totul in cateva minute. Iti doresc numai bine!
 

Ana  acum 4 luni 11 Aprilie 2014 21:46  

Re: Eclere

Mie mi-a ieșit Compoziție destul de moale, am īncercat sa o dreg făcānd īncă un aluat dar doar din 1/2 ingrediente pana la ou apoi am pus -o in primul aluat care avea si ou s-a mai īntărit o idee insa tot nu au crescut cine știe ce la cuptor . Ai idee ce s-a īntāmplat?
 

Ioana  acum 5 luni 12 Aprilie 2014 09:51  

Re: Eclere

prea mult ou. ouale se pun pe rand si te opresti cand ai un aluat lucios dar suficient de teapan incat sa-l poti sprita si sa nu se intinda in tava. daca ti se pare ca aluatul e prea tare si ar mai avea nevoie de putin ou, bati ultimul ou si-l adaugi treptat pana ai consistenta buna.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 
Visit Ioana's profile on Pinterest.
 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS