Espresso cu zabaione

Categorii: Retete bauturi, Retete din Italia, Retete de Craciun, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Espresso cu zabaione
Pinterest

O delicoasa bautura-desert, spumoasa ca un cappuccino, gustoasa ca un tiramisu.

Ingrediente
Espresso cu zabaione

4 espresso scurte
100 ml smantana pentru frisca(35% grasime)

Zabaione

4 galbenusuri
50 gr zahar
50 ml lapte
1 lingura rom

Portii: 4

Preparare
Espresso cu zabaione

  1. Bateti smantana pana obtineti frisca care sta pe tel.
  2. Cu mixerul se freaca galbenusurile si zaharul pana obtineti o crema galben-pal (cca 3-4 minute). Se adauga treptat laptele si romul in timp ce mixati.
  3. Se aseaza bolul pe abur, fara ca bolul sa atinga apa. Se mixeaza in continuare la viteza mai mica pana ce obtineti o crema spumoasa care curge in valuri de pe lingura.
    * zabaione nu rezista mult timp, asa ca trebuie preparat doar cand il folositi
  4. Se imparte zabaione in 4 cesti de cappuccino. Se toarna prin zabaione cate un espresso fierbinte. Espresso se va aseza la fund iar zabaione ramane la suprafata.
  5. Cu o lingurita se pune putina frica deasupra. Presarati putina scortisoara sau cacao. Serviti imediat.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 

Latte rosu

4 Ianuarie 2016

Latte rosu

Latte Royal

13 Noiembrie 2013

Latte Royal

Latte cu ghimbir

6 Decembrie 2012

Latte cu ghimbir

Mascarpone preparata in casa

20 Noiembrie 2012

Mascarpone preparata in casa

 

 

ovi  acum 15 ore - 4 Ianuarie 2017 23:08  

Re: Espresso cu zabaione

retete din viitor? data articolului e Februarie 4 vesel
 

Maria  acum 42 minute - 5 Ianuarie 2017 13:34  

Re: Espresso cu zabaione

Multumesc!!!!Un marre multumesc!!!
 

pop  acum 19 minute - 5 Ianuarie 2017 13:58  

Re: Espresso cu zabaione





LA MULTI ANI

SI

CAT MAI MULTE SI DIVERSIFICATE RETETE.!!!!!!!!!!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus