Fondue Camembert

Retete aperitive Retete cu branza Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Fondue Camembert

Un fondue cu iz frantuzesc, o varianta ieftina si rapida a celebrului Fondue elvetian. E varianta ieftina fiindca nu aveti nevoie de vasul acela special de fondue, dar Camembertul e destul de scump.

Trebuie consumat fierbinte, imediat ce e preparat, cu crutoane de paine cum am servit noi, sau cu felii de cartofi copti pe care ii folositi pentru a inmuia in sos. Si acompaniat neaparat de un pahar de vin alb sec de buna calitate.

Puteti folosi si branza Brie in loc de Camembert sau orice branza moale de acest gen. Chiar daca nu gasiti branza in cutie de lemn, ceea ce e cel mai indicat fiindca se manevreaza mai usor si e mai atragator cand il serviti, puteti improviza, punand branza pe hartie de copt la care-i ridicati putin marginile.

Ingrediente

1 cutie Camembert (in cutie de lemn!)
1 catel mare usturoi
1-2 linguri vin alb sec
1 lingura ulei masline
ierburi provence (sau cimbru, sau rozmarin)
piper

  1. Scoateti branza din folie si asezati-o inapoi in cutia de lemn. Eu am invelit fundul cutiei in folie de aluminiu fiindca erau niste etichete pe cutie pe care nu le-am putut desprinde si nu voiam sa se arda.
  2. Decupati un capacel deasupra, incercand sa luati doar coaja alba si cat mai putina branza.
  3. Presarati in zona decupata usturoiul strivit, putin piper, ierburi provence. Stropiti apoi cu ulei de masline si vin. Asezati capacul la loc.
  4. Asezati cutia cu branza pe o tava si dati la cuptor la 180C pentru 20 minute.
  5. In acest timp pregatiti crutoanele de paine din 3-4 felii paine cu ulei de masline, sare si piper.
  6. Cand e gata branza, scoateti capacul de deasupra (cu atentie, sa nu va ardeti, fiindca inauntru branza e foarte moale si fierbinte) si serviti imediat inmuind crutoanele in fondue.

Decupam capacel din crusta

Decupam capacel din crusta

Condimentam branza si punem capacelul la loc

Condimentam branza si punem capacelul la loc

Servim fierbinte cu crutoane

Servim fierbinte cu crutoane

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

angela  acum 15 ani - 2 Noiembrie 2008 09:45  

am convins-o si pe o vecina sa pregateasca asa camembertul ,a facut si cativa cartofi fierti si a zis sa iti transmit:grazie era molto buona! adica :multumesc era foarte buna!
 

Ioana  acum 15 ani - 4 Noiembrie 2008 12:48  

tot descopar noi comentarii :) transmite-i vecinei "Mi fa piacere che ti รจ piaciuto" sper ca am zis bine :p
 

angela   acum 15 ani - 4 Noiembrie 2008 15:26  

perfect!e tare incantata de retetele noastre!
 

Laura  acum 14 ani - 29 Iunie 2009 05:03  

Am eu vasul ala de Fondue, sta de 5 ani in dulap, folosit o data :) . Varianta ta ma tenteaza mai mult, pt ca e simpla si suna delicioasa.
 

ramisimion  acum 12 ani - 30 Septembrie 2011 00:54  

Nu imi vine sa cred ca am gasit aici si aceasta reteta. Vreau sa o pregatesc in weekend pt. ca suntem innebuniti dupa ea. Multumesc mult!
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Septembrie 2011 08:33  

da, e o nebunie!
 

ramisimion  acum 12 ani - 1 Octombrie 2011 22:52  

am folosit ierburi de provence cumparate acum un an din Antibes si vin frantusesc. intreaga familie iti multumeste pt. reteta. ai dreptate, e o nebunie! ;)
 

Ioana  acum 12 ani - 3 Octombrie 2011 10:17  

o masa frantuzeasca cap coada :) cum sa nu iasa buna cu asa ingrediente?
 

Vio  acum 10 ani - 17 Noiembrie 2013 17:00  

draga Ioana, chiar daca unele dintre noi nu avem oala speciala de fondue ( eu am, sac! :) ), se poate folosi o oala mai mica, antiaderenta, se pune sub ea acel dispozitiv special de tinut ceaiul cald (in mijloc are lumanare din aceea mica), pe dispozitiv se pune oala cu camembert deja facut. pt a-l tine cald si se serveste asa la masa. E bun de asemenea broloci putin fiert, rosii, castraveti, ardei, fasii, infigi furculita in paine crocanta cu legumele pe langa, buuuuun. Oricum super ideea ta!
 

Xristina  acum 10 ani - 2 Ianuarie 2014 19:56  

Multumim de idee! E super :)
Am facut acum, iar fiul meu de 3 ani e foarte incantat, a mancat cu crutoane, acum s-a mai racit si mananca cu degetelele :))) E o minune pentru noi, pentru ca el nu e deloc mancacios :P

Urmaresc mereu site-ul tau de cand am am gasit retete grecesti, preferatele noastre.

Pupici din Kerkira!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...