Frigarui de vitel cu salata de varza si dressing cremos

Retete de mancaruri cu carne Retete cu putine calorii Retete fara gluten Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Frigarui de vitel cu salata de varza si dressing cremos

Un pranz rapid construit in jurul unei frumoase verze rosii luate din piata. Varza, alaturi de conopida si ceapa, chiar daca nu sunt din cultura bio, nu retin pesticidele, asa ca le putem adauga linistiti in meniul de toamna.

Ingrediente

1/2 varza rosie mica
cateva fire de patrunjel tocat
1 lingura seminte de rodie
sare

Frigarui de vitel

350 gr carne de vitel (sau vita - ceafa sau steak; sau pulpe de pui dezosate fara piele)
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
1 lingura ulei de masline
piper negru

Dressing cremos

150 gr iaurt grecesc
1 lingura pasta de susan
1 lingura ulei de masline
1 catel mare de usturoi
1 lingura suc de lamaie
1/2 ardei iute rosu
sare

Portii: 2-3
Calorii: 999 cal (in total; calculat cu iaurt 2%)

  1. Carnea se taie cubulete mici (cca 1.5-2 cm). Se pun pe frigarui de lemn sau metal (cate 4-5 bucati per frigaruie; vor iesi 6 frigarui).
  2. Se amesteca restul ingredientelor de la frigarui si se toarna peste frigarui. Se maseaza bine, sa fie acoperite peste tot si apoi se rasneste piper negru peste ele. Se lasa sa stea la marinat cateva ore (la frigider, acoperite cu folie; se scot cu 15 minute inainte de a le frige).
  3. Pentru dressing se striveste usturoiul cu putina sare pana devine pasta. Se adauga sucul de lamaie peste si se lasa sa se macereze 5 minute.
  4. Cat sta usturoiul adaugati restul ingredientelor pentru dressing intr-un robot mic sau vasul blenderului vertical. Adaugati usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete si mixati sa fie cremos. Adaugati 3-4 linguri de apa, cat sa obtineti un dressing moale care curge de pe lingura. La final dregeti de sare.
    * dressingul rezista bine la frigider; se va ingrosa dupa o vreme, va deveni ca o maioneza; in aceste caz doar il subtiati cu putina apa cand il folositi
  5. Taiati varza fideluta subtire, presarati putina sare si framantati cateva minute, pana varza se simte moale si umeda si a pierdut destul de mult din volum.
  6. Adaugati 2-3 linguri de dressing si amestecati bine, pana dressingul aproape nu se mai vede. Amestecati cu patrunjel tocat mare si dregeti de sare.
  7. Se incinge o tigaie grill de fonta, timp de 5 minute, fara adaos de grasime. Cand tigaia e incinsa se aseaza frigaruile, la distanta unele de altele, si se coc cate 2-3 minute/parte si apoi inca 30 secunde pe laterale.
  8. Se servesc frigaruile imediat, insotite de salata de varza, presarate cu seminte de rodie si extra dressing alaturi (merge bine picurat si pe carne).

 

Comentarii (3)

 

Olga  acum un an - 5 Septembrie 2022 12:05  

Perfect!!
 

Miruna  acum un an - 2 Octombrie 2022 11:30  

Am facut reteta, mi-au placut salata si dressingul, dar vita mi-a iesit teapana, desi am lasat-o jumatate de zi la marinat. Am facut-o pe gratar electric, poate a lasat-o sotul prea mult, nu stiu. Am sa mai incerc combinatia, dar cu frigarui de pui :D
 

Ioana  acum un an - 3 Octombrie 2022 16:11  

ce parte din vita ai folosit? timpul conteaza la vita pe gratar, dar si calitatea/tipul carnii e la fel de important. daca carnea nu e potrivita pt gratar, o marinata din asta simpla nu are mare efect, oricat o lasi.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...