Friptura de porc in punga

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete la cuptor

Reteta Friptura de porc in punga

In sfarsit am avut un weekend linistit acasa si am avut si eu timp de o mancare mai elaborata. A stat la cuptor exact cat mi-a luat sa termin curatenia prin casa. Am papat si apoi am iesit la plimbare, ca doar nu era sa ratam asa o vreme faina. Pentru garnitura am facut cartofi noi la tigaie.

Friptura este destul de mare, ajunge pentru vreo 8 persoane, dar, daca sunteti doar doi ca si noi, ceea ce ramane puteti folosi pentru salate si sandwichuri in timpul saptamanii. In loc de mezeluri... Pentru o fripturica mai mica puteti inlocui fleica si muschiuletul cu o bucata de spata sau pulpa de porc pe care o desfaceti ca o carte, o ungeti cu marinata si o rulati... apoi procedati la fel, insa nu uitati sa adaptati timpul de coacere in functie de marimea fripturii.

Ingrediente

1 bucata fleica de porc (de cca 2 kg)
1 muschiulet de porc
piper, boia, turmenic
sare

Marinata

1 ramurica rozmarin proaspat
1 lingura pasta de ansoa
1 lingura capere scurse
6 catei de usturoi
2 lingurite seminte fenicul (sau cimbru, oregano)
2 lingurite piper
coaja rasa de la 2 lamai
50 ml ulei masline

  1. Se alege o bucata de fleica de porc astfel incat desfacuta in doua sa cuprinda muschiuletul.
  2. Mixam in blender toate ingredientele pentru marinata pana obtinem o pasta.
  3. Se pune fleica pe masa de lucru cu soricul in jos si se taie in doua (pe grosime) dar nu de tot, astfel incat sa se desfaca exact ca si o carte.
  4. Presaram sare pe ambele parti ale fleicii. Presaram sare si pe muschiulet.
  5. Fleica a ramas pe masa cu soricul in jos si carnea in sus. Turnam marinata pe fleica si frecam bine toata suprafata.
  6. Asezam muschiuletul pe fleica. Daca e putintel mai lung taiati din muschiulet, astfel incat sa se potriveasca cu fleica. Rulam strans dintr-un capat. Legam rulada obtinuta cu ata alimentara sau ata de canepa. O introducem intr-o punga de plastic speciala pentru cuptor pe care o legam bine la capat. Intepam punga in cateva locuri cu o scobitoare.
  7. Dam rulada astfel pregatita la frigider pentru 2 zile.
  8. Scoatem rulada din frigider cu minim 2 ore inainte de a o coace ca sa aiba timp sa ajunga la temperatura camerei.
  9. Dam la cuptor, la 160C pentru 2.5 ore. Puteti verifica cu termometrul de fripturi, acesta trebuie sa arate in jur de 70C.
  10. Desfaceti punga, presarati peste friptura un amestec de piper, boia si turmenic si mai lasati la cuptor in jur de 20-30 minute. Temperatura fripturii a ajuns la 75C.
  11. Scoateti din cuptor, acoperiti cu folie si lasati sa stea 15 minute. Taiati felii si serviti.

Fleica cu marinata si muschiuletul deasupra

Fleica cu marinata si muschiuletul deasupra

Rulam si legam friptura

Rulam si legam friptura

Pungi pentru copt

Pungi pentru copt

Rulada in punga

Rulada in punga

Dupa 2.5 ore de copt

Dupa 2.5 ore de copt

Friptura de porc in punga

Friptura de porc in punga

Friptura de porc in punga

Friptura de porc in punga

Comentarii (21)

 

Ultimele comentarii

vellenday  acum 13 ani - 15 Iulie 2010 22:12  

Friptura arata super profesionist facuta, imi ploua in gura. Iar pentru Paula, fata draga, am vazut multe fasnete asa ca tine, ca nu mananca aia ca are grasime, ca nu mananca ailalta mancare ca are colesterol si tot asa, se abtineau de la mancarea adavarata cum e mancarea de mama sau de la bunica (pe care am invatat si o fac si eu)si intr-o criza de isterie se unflau cu hamburgheri si cu kilograme de cola - foarte sanatoase !!!
Apoi intervenea vinovatia, frustrarea si tot timpul erau niste persoane nefericite...
Nu merge asa draga mea...
Arma secreta a unei sotii este...mancarea!
Fericirea vine uneori si din bucatarie ca sa nu mai vorbesc de sanatate!
Am ajuns la concluzia ca toti vor sa ne bage pe gat tot felul de preparate, una mai otravita ca alte.
Daca esti un om ponderat,daca stii sa traiesti viata si nu viata sa te traiasca pe tine, atunci aceste mancaruri sunt foarte sanatoase si ne fac fericiti atat la trup cat si la minte!!!
 

MARIA  acum 13 ani - 18 Decembrie 2010 15:45  

arata super ,buna treaba
 

loredutza  acum 13 ani - 29 Decembrie 2010 17:19  

e super de gustoasa ! imi ploua in gura! ;)
 

ana  acum 13 ani - 29 Ianuarie 2011 17:35  

arata foarte bine bravo0!0! esti femeie de casa!0!imi lasa gura apa =P~ :) :) 00000000
 

monica maria  acum 12 ani - 1 Octombrie 2011 15:29  

wowwwwww si inca odata wooooow si trista ptr ca aici unde stau eu nu gasesc pungi ptr cuptor :( in rest cred ca e super buna ms de reteta sa ai un sf de saptamina placut
 

diana dunca  acum 11 ani - 23 Octombrie 2012 16:22  

arata extraordinar, cred ca e si foarte gustoasa
 

Rodica  acum 10 ani - 19 Decembrie 2013 18:42  

Ioana,friptura arata super
As dori sa o fac si eu de Craciun,dar nu imi dau seama de condimentele ce le-ai pus inauntru.Daca eu nu gasesc ,ce altceva pot pune?
Multumesc!
 

Ioana  acum 10 ani - 19 Decembrie 2013 18:47  

rozmarin gasesti la supermarket. pasta de ansoa e la Metro, la sectiunea peste, in tub ca pasta de dinti. caperele le poti omite, desi se gasesc si ele la metro (in otet).
daca doresti ceva mai simplu, poti folosi un amestec de verdeturi si usturoi legate cu mustar (cum am folosit aici: [link])
 

Dana  acum 7 ani - 26 Octombrie 2016 04:47  

Buna Ioana,

Am o intrebare. As putea folosi marinata si la o friptura de porc gata cumparata? Nu ma pricep sa-ti spun ce fel de carne este (ceafa, fleica, etc) dar este gata stransa cu ata. Oare sa o desfac sa o dau cu marinata si sa o leg la loc, sau dau cu marinata pe ea direct?

Multumesc pentru generozitatea cu care impartasesti retetele tale cu noi strainii din 'cyberspace'.

Multumesc anticipat pentru raspuns

Dana
 

Ioana  acum 7 ani - 26 Octombrie 2016 11:59  

rulada ta nu are deja marinata inauntru?
daca nu are, ar fi ideal sa o desfaci, o ungi cu marinata si o legi la loc.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...