Retete Culinare : e-Retete

 

Friptura de pui (pui stifado)

Categorii: Retete din Grecia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete la cuptor

 
Friptura de pui (pui stifado). Imagini pas cu pas pentru friptura de pui (pui stifado)

Este o mancare traditionala greceasca, care se poate face si cu carne de vitel sauiepure, este de fapt o tocanita de pui cu ceapa mica (arpagic) in mod traditional, dar eu o fac cu ceapa galbena tocata.

Ingrediente pentru Friptura de pui (pui stifado)

1 pui taiat bucati (sau 10 pulpe pui)
sare, piper
5 linguri ulei masline
7 catei usturoi
3-4 foi dafin
patrunjel tocat
6 linguri apa
1/2 cana bulion (sau 3 lingurite pasta de rosii dizolvata in apa)
1 ceapa mica (sau arpagic)
unt
orez fiert pentru garnitura

Friptura de pui (pui stifado) - Preparare

  1. Puiul bucati se prajeste in uleiul de masline cu sare, piper si usturoiul pisat.
  2. Cand e rumen puiul se rastoarna totul intr-o tava, adaugam foile de dafin, presaram patrunjelul si bulionul amestecat cu apa.
  3. Ceapa taiata marunt (sau arpagicul intreg, doar curatat) se prajeste in unt si se toarna in tava peste pui.
    * daca va grabiti puteti adauga in tava doar ceapa tocata, fara sa o mai prajiti in unt, am incercat si asa si iese bine
  4. Se acopera perfect tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 200C cam o ora.
  5. Bucatile de pui se servesc langa orez fiert doar cu sare peste care turnam sosul din tava, care e delicios.

 
Click pe imagini pentru a mari

Friptura de pui (pui stifado)
Friptura de pui (pui stifado)
Friptura de pui (pui stifado)
Friptura de pui (pui stifado)

 

5 55

 

 

Retete similare 

Pui Teriyaki Pui cu lamaie si rucola
Pui Teriyaki Pui cu lamaie si rucola
Pui dulce-acrisor Pui umplut cu orez
Pui dulce-acrisor Pui umplut cu orez

O persoana a incarcat o fotografie cu "Friptura de pui (pui stifado)". Vezi fotografia

 

Comentarii

oana  acum 5 ani 3 Noiembrie 2008 14:37  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

buuun fffffffffffff bun! mie imi place ffff mult carnea de pui! aceasta reteta suna......... delicios! cred ca e si mai delicios cand il vom manca!
 

angela   acum 5 ani 3 Noiembrie 2008 15:10  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

oana-sigur cand il pregatesti si pe masa mancarica asta o sa fie si mai buna.spor la treaba si ofta buna iti doresc!
 

Ioana  acum 5 ani 3 Noiembrie 2008 15:45  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

este una din mancarurile mele preferate cu pui, chiar te rog sa o incerci sa vezi ce buna e!
 

Ardelean Ancutza  acum 5 ani 24 Ianuarie 2009 15:32  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Ai schimbat poza...Pana cand nu am gasit reteta asta eu nu am mai facut pui cu bulion si mi-a placut , am facut-o azi a doua oara. Eu am facut doar carne de porc cu bulion : ceafa de porc se taie felii mai groase, se bate bine , se condimenteaza si se aseaza in tava ,se face sosul: o caciulie de usturoi se piseaza si se face maioneza cu 200 ml ulei( se adauga uleiul treptat ca si la maioneza de oua) apoi se adauga 500ml bulion , se pune peste carnea asezata in tava si se da la cuptor. E buna, poti sa incerci cu incredere.
 

Ioana  acum 5 ani 24 Ianuarie 2009 22:07  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

ai observat! am schimbat de vreo 2 saptamani poza, e mai reusita cred, prima era foarte veche

e o mancare foarte aromata nu? mie asta-mi place la ea. si se face un doi... ce am observat la reteta asta e ca daca faci cu bucati mici de pui (ciocanele sau pulpe dezosate taiate in doua) carnea e mult mai frageda, exact ca si la puiul cu mamaliguta, parca intra sosul pana in centrul bucatilor de carne.

carnea de porc cu bulion si usturoi e o nebunie. reteta ta suna bine, mai ales ca seamana cu ceva ce face mama mea din ceafa, dar cred ca ea pune usturoi si ulei fara sa-l faca pasta, o sa o intreb... nu-i arat lui Radu reteta asta ca el a primit azi doar salata vegetariana, fara pic de carne si e bosumflat
 

onutza  acum 5 ani 19 Mai 2009 18:25  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

cred k va fi bun...da sotului meu nu-i place orezul fiert cu ce pot inlocui?
 

Ioana  acum 5 ani 19 Mai 2009 18:31  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

cu mamaliguta cel mai bine sau piure de cartofi
 

gabriela  acum 5 ani 22 Mai 2009 16:29  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

interesant am s-o incerc si cred ca o sami placa foarte mult
 

IONELA  acum 5 ani 9 Iulie 2009 16:07  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

suna destul de bine as vrea sa-mi trimiteti cat mai multe retete pe adresa mea daca este posibil
 

Ioana  acum 5 ani 9 Iulie 2009 16:18  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

daca vrei sa primesti saptamanal lista de retete postate pe site, te poti inscrie la newsletter, in coloana dreapta, mai jos, unde scrie "Inscrie-te la Newsletter"
 

adela radut  acum 4 ani 8 Noiembrie 2009 16:25  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Si daca nu se prajeste puiul inainte,ce se intampla?
 

Ioana  acum 4 ani 9 Noiembrie 2009 14:33  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

pe langa aspectul final va dauna un pic si gustului, dar daca preferi o mancarica mai dietetica poti sa sari acel pas.
 

Ada  acum 4 ani 5 Decembrie 2009 13:18  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

O bunatate. Am gatit asta cand a venit soacra-mea in vizita. Am facut o impresie tare buna (asta avand in vedere ca atunci cand l-am cunoscut pe sotul meu era sa-i dau foc la bucatarie de doua ori ).
 

Ioanna  acum 4 ani 13 Decembrie 2009 20:46  

Re: Friptura de pui (pui stifado)


Ioanna, pentru un gust mai aproape de stifado (si mai diferit de tocanita) poti sa adaugi la sos 3-4 linguri otet rosu de vin, un betisor de scortisoara, 4-5 boabe de ienibahar (allspice), 3-4 cuisoare. O canita de vin rosu este si ea binevenita. Ideea este ca sosul sa aiba un gust dulce-acrisor si aromat.

In reteta originala se pun cam 700 g-1kg de arpagic intreg (sau cepe de apa alungite care nu sunt iuti), se calesc in uleiul ramas de la prajitul puiului sau separat. Arpagicul este ingredientul de baza la stifado, practic fara el mancarea nu se mai numeste asa.
 

adriana  acum 4 ani 19 Februarie 2010 19:42  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

FOARTE BUUUUUN
 

ana  acum 4 ani 10 Martie 2010 19:30  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

A iesit o minunatie de mancare! Am pus si otet, un baton scortisoara, cuisoare, tot ce a recomandat si Ioanna, mai putin vinul rosu, ca nu aveam, si a iesit foarte fain! Sotul meu si baietelul au apreciat foarte mult "calnitza". Multumesc!
 

Dana  acum 4 ani 6 Septembrie 2010 16:25  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Asta-i nu-i stifado, dar preparatul este delicios. Se poate numi reteta delicioasa cu pui.
 

Mihai Gabriela  acum 3 ani 2 Martie 2011 12:11  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

dana are dreptate
 

daniela  acum 3 ani 29 August 2011 11:58  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

in totdeauna mi-a placut mincarea greceasca,mai ales ca am stat putin timp printre greci.Sint o mare fana a gastronomiei grecesti
 

daniel  acum un an 2 August 2013 15:22  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

buuuuuun !!
 

madalina  acum un an 12 August 2013 15:23  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

arata super si cred ca e delicios.dar eu stiam ca stifado mai are ceva in plus si anume otet.eu locuiesc in cipru si bucataria de aici e ca si cea din grecia si am mancat la multe restaurante stifado dar de vita,e demential.
 

Otilia Fetitsa  acum un an 12 August 2013 15:50  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Madalina, buna

Si eu locuiesc in Cipru si stifado de aici nu e la fel cu cel grecesc. Aici se foloseste ceapa in cantitate mare, la cite kg de carne atitea kg de ceapa, care la gatit se topeste, se "lasa".Gustul este dat de ceapa dulce+chimen+otet. Rezultatul este dulce-acrisor(depinde de cit otet pui). Stifado se face cu vita, pui sau iepure.
 

Ioana  acum un an 13 August 2013 15:23  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

aveti dreptate, stifado e cu otet, dar eu nu ma impac bine cu el si la vremea cand am facut si postat reteta nici nu ma atingeam de asa ceva. abia in ultima vreme m-am mai obisnuit cu el in cantitati mici...
 

Diana  acum un an 13 August 2013 19:08  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Ioana, buna seara

Nici mie nu-mi place otetit, dar pun putin cit sa "taie" din dulcele cepei. Poti sa l inlocuiesti cu balsamic, alta nota...
 

Ioana  acum un an 14 August 2013 10:57  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Diana, cand o sa incerc varianta cu vita cu siguranta voi folosi putin otet.
 

Simona  acum 11 luni 11 Octombrie 2013 11:01  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Am adaugat si recomandarile Ioannei, insa a iesit doar acrisor, nu dulce. In loc de arpagic am pus doua cepe de apa, rosii, alungite. Chiar lipsea gustul dulce! Acrisor a fost!
Ce am gresit?
 

Ioana  acum 11 luni 11 Octombrie 2013 13:39  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Simona, prea putina ceapa ai pus comparativ cu otetul. ceapa si aromele dau dulceata. se poate praji ceapa pana e caramelizata, ceea ce da o dulceata incredibila la final, care trebuie intr-adevar echilibrata cu otet.
o sa fac odata un stifado de vita si o sa-l fac cu otet, acum ca m-am obisnuit cu el, o sa vezi ce bine iese.
 

Simona  acum 11 luni 11 Octombrie 2013 14:46  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Am prajit ceapa in unt, asa cum ai spus tu, pana a fost caramelizata bine. Oricum, reteta o sa o mai fac si atunci voi pune multa, multa ceapa.
Multumesc mult de tot!
 

lee  acum 43 minute 3 Octombrie 2014 08:19  

Re: Friptura de pui (pui stifado)

Foarte bun a iesit puiul, sosul e intr-adevar foarte gustos.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS