Retete Culinare : e-Retete

 

Friptura de vita

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete rapide, Retete simple, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Friptura de vita. Imagini pas cu pas pentru friptura de vita

Am gandit reteta de azi ca o "friptura pentru doi", amintindu-mi de ziua indragostitilor care se apropie. Este pentru doi ca si cantitate, ca timp de pregatire si ca aspect. Rezultatul va va face sa va simtit intr-un restaurant de cinci stele. Maine postez si reteta de sos gorgonzola care merge bine cu aceasta friptura si care la fel, se pregateste rapid... fiindca nu vreau ca indragostitii sa fie obositi dupa ce gatesc retetele mele Pana atunci poate luati in considerare si sosul argentinian ca sa insotiti fripturica.

Ingrediente pentru Friptura de vita

500 gr antricot sau muschiulet de vita (de grosime 4.5 cm)
piper negru macinat mare
putin ulei
sare

Friptura de vita - Preparare

  1. Carnea se sareaza de cu seara pentru a accentua aroma carnii si a spori suculenta.
  2. A doua zi se scoate din frigider si se presara din belsug cu piper negru. Va ungeti mainile cu ulei si apoi masati carnea pe toate partile pana e bine unsa. Lasati-o sa stea la temp. camerei cca 1 ora.
  3. Incingem o tigaie grill (fara adaos de grasime) timp de 3 minute, pe foc mare.
  4. Prajim carnea pe o parte 4 minute. O intoarcem si o mai lasam 2 minute pe cealalta parte. Luam tigaia de pe foc si intoarcem inca o data carnea.
  5. Introducem tigaia cu tot cu carne la cuptor, la 200C, pentru 10 minute.
    * daca tigaia grill nu se poate folosi la cuptor, mutati carnea pe o tava fierbinte care merge la cuptor
    * in cele 10 minute de stat la cuptor carnea se va face, ramanand usor in sange (exact asa cum se vede in poza); daca o doriti mai facuta sau mai in sange, doar cresteti sau scadeti putin timpul de stat in cuptor
  6. Scoatem tigaia din cuptor si lasam sa stea friptura 5 minute (obligatoriu). Apoi poate fi taiata, (atentie!) perpendicular pe fibra.
  7. Se servesc feliile de vita cu un sos la alegere.

 
Click pe imagini pentru a mari

Antricot
Antricot
Carnea condimentata
Carnea condimentata
Friptura de vita
Friptura de vita
Fibra si cum taiem feliile la final
Fibra si cum taiem feliile la final

 

5 27

 

 

Retete similare 

Muschi de vita cu sos de piper verde Antricot de vita la gratar
Muschi de vita cu sos de piper verde Antricot de vita la gratar
Steak bavette la grill Vita caramelizata
Steak bavette la grill Vita caramelizata

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Friptura de vita" »

 

Comentarii

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani 1 Februarie 2011 11:09  

Re: Friptura de vita

FINE , adica FAIN ! Si mura-n gura pe deasupra ! Mi-e o poftaaa !!...
 

Ioana  acum 2 ani 1 Februarie 2011 11:30  

Re: Friptura de vita

se stie ca indragostitii sunt aerieni, asa ca orice operatiune prea lunga sau complicata le este interzisa zilele astea sistemul "mura-n gura" este ideal acum
 

Anca  acum 2 ani 1 Februarie 2011 12:04  

Re: Friptura de vita

nu e cam in sange? adica n-o sa avem cam mult de mestecat la ea? just asking
 

Ioana  acum 2 ani 1 Februarie 2011 12:15  

Re: Friptura de vita

nu, cu cat o vei face mai mult la cuptor/grill cu atat se va intari si va deveni mai gumata. plus taierea perpendicular pe fibra are mare importanta ca sa fie moale (de aceea am insistat si am facut desenul de la final). si carnea folosita e la fel de importanta (antricot sau muschiulet). astia sunt cei 3 factori de care depinde reusita fripturii.
sararea cu o zi inainte e doar un plus pe care e bine sa-l faci daca ai timp.

daca o vrei putin mai facuta, o mai poti lasa un pic la cuptor, dar nu prea mult.
 

Roxana  acum 2 ani 1 Februarie 2011 16:14  

Re: Friptura de vita

Ce tare e desenul ) abia astept si reteta de sos, si pentru prima oara o sa astept cu interes aceasta sarbatoare americaneasca
 

Ioana  acum 2 ani 1 Februarie 2011 16:22  

Re: Friptura de vita

am talent, nu-i asa? ma rog, am vrut sa fie clara toata treaba cu fibra si taietura si asa am zis ca e cel mai simplu.

sosuletul e bun, maine vine si reteta. si apoi inca cateva retete tot cu vita, tot de valentine's ... si apoi ceva dulce, nu se poate altfel
 

Diana  acum 2 ani 12 Februarie 2011 10:32  

Re: Friptura de vita

Gatesc rar vita, pentru ca de cate ori imi zic "totusi, sa mai incerc o data!", iese ca o talpa de pantof... Si nu stiu de ce... (In general, gatesc cu placere si fara nicio problema orice...)

Ultima oara am cumparat o carne de vitel, taiata perpendiculat pe fibra de catre macelar, laudata a fi suculenta si frageda. Am facut-o exact cum zici tu (mai putin partea cu cuptorul - era destul de subtire) - sare, piper, masata cu ulei, pe tigaia incinsa... A fost o talpa! Din a doua bucata am facut o ciorba de vacuta, ca nu am vrut sa repetam experienta

Dar a ta arata minunat! O sa mai incerc o data urmand strict instructiunile tale, poate poate reusim sa o mestecam pe asta .
 

aleina  acum 2 ani 23 Februarie 2011 22:49  

Re: Friptura de vita

Ti-am acordat incredere pentru aceasta reteta si nu-mi pare rau. am vazut ca te inspiri si din retetele lui Jamie Oliver sau Nigella Lawson insa am incercat metoda aceasta acum dupa ce ai postat-o tu )) .
Nu de mult, site-ul tau a devenit una din inspiratiile mele.
Succes in toate
 

Ioana  acum 2 ani 24 Februarie 2011 14:16  

Re: Friptura de vita

da, m-a uitata prea mult la emisiunile lui jamie si asta m-a "afectat" (pozitiv bineinteles) la Nigella nu am rezistat decat o emisiune.
succes si tie la gatit.
 

ALEX  acum 2 ani 18 Martie 2011 11:51  

Re: Friptura de vita

daca muschiuletul e mai mare de 500 de grame ar trebui marit timpul de grill pe tigaie si cel de stat in cuptor? mersi
 

Ioana  acum 2 ani 18 Martie 2011 11:55  

Re: Friptura de vita

un pic poti sa maresti si timpul pe grill, daca ai grija sa nu arzi carnea deasupra. trebuie sa ai urme de gratar clare si rumene, insa nu arse. insa poti mari fara grija timpul cat sta la cuptor.
pentru siguranta, cel mai usor e sa verifici temp. interna cu un termometru:[link] daca nu ai, mareste timpul proportional cu bucata ta si o sa iasa bine.
 

Cris  acum 2 ani 10 Octombrie 2011 11:43  

Re: Friptura de vita

Am facut-o weekendul asta si a iesit bestiala! de mult cautam reteta perfecta pt friptura de vita, si am gasit-o pe pagina ta, merci mult, a iesit o cina perfecta!
 

CHIRA  acum 2 ani 16 Decembrie 2011 10:33  

Re: Friptura de vita

As vrea si eu sa fac un muschiulet de vita pentru craciun bestial, vreau o reteta care sa iasa bine pentru ca fiica mea e cam pretentioasa. Multumesc fff mult
 

Ioana  acum 2 ani 16 Decembrie 2011 10:36  

Re: Friptura de vita

pe langa aceasta friptura mai am aceasta reteta cu muschi de vita unde nu numai ca vita iese super dar sosul este bestial: [link] se potriveste pentru Craciun
 

gabi  acum un an 23 Februarie 2012 10:51  

Re: Friptura de vita

Salutare, am facut aseara reteta asta si a iesit super. Sotia mea a fost foarte incantata. Pe cat de simplu pe atat de gustoasa. Mersi pentru reteta
 

Ivana  acum un an 19 Aprilie 2012 13:57  

Re: Friptura de vita

Am incercat-o si a iesit demential!!! Ti se topeste in gura, nu alta!!! Pana acum m-am temut de friptura de vita, dar gata!!! Multumesc!!!
 

Ioana  acum un an 19 Aprilie 2012 14:04  

Re: Friptura de vita

cand folosesti partea potrivita din vita pentru friptura nu are de ce sa-ti fie frica, iese garantat.
 

GRIGORESCU CARMEN  acum un an 5 Mai 2012 21:20  

Re: Friptura de vita

Multumesc ,Ioana ,pentru aceasta frumoasa prezentare;dupa cum arata cred ca este exceptionala!!! Felicitari!
Sa stii ca am facut si eu reteta aceea, pe care ai postat-o tu,cu cotletul de porc si marinata cu sos de soia si a iesit foarte bun. Multumesc mult.
 

ilie danciu  acum un an 18 Mai 2012 10:22  

Re: Friptura de vita

Buna,
foarte multa lume uita cat de importante sunt cele 8-12 minute in care vita trebuie sa ajunga la cuptor ). Am cunoscut cateva gospodine care se fereau de friptura de vita , tocmai fiindca le scapase acest amanunt esential.Chiar si marinata foarte bine, sau chiar daca folosim o bucata de vita de Argentina, Italia sau SUA , daca vita nu ajunge la sfarsit si la cuptor, tot o ''talpa'' o sa avem in farfurie .
Felicitari pentru reteta.
 

Luiza  acum un an 9 Iunie 2012 21:24  

Re: Friptura de vita

Buna Ioana, am pregatit reteta si a iesit super, de vreo doi ani ma tot inspir din retetele tale si tot ce pot sa spun este ca...locul tau este la MaseterChef, serios chiar sper sa te vad acolo in editia urmatoare
 

Mika  acum un an 18 Septembrie 2012 08:59  

Re: Friptura de vita

Buna Ioana, am incercat si eu reteta ta si a iesit o friptura excelenta.Felicitari si multumesc totodata!
 

angela  acum 11 luni 22 Ianuarie 2013 13:36  

Re: Friptura de vita

multumesc arata foarte bine maine am s-o incerc neaparat
 

Ioana  acum 11 luni 22 Ianuarie 2013 13:38  

Re: Friptura de vita

cu placere.
mai ales in cazul vitei este important sa folosesti bucata potrivita de carne pentru fiecare fel de mancare. chiar daca o reteta e buna, dar nu folosesti bucata potrivita nu vei obtine rezultate bune.
 

Andreea  acum 10 luni 19 Februarie 2013 01:40  

Re: Friptura de vita

Buna Ioana!nu am gatit niciodata vita si ma cam sperie gandul....in cateva zile avem mai multi invitati si ma tot bate gandul sa fac un muschi de vita...mi-e frica sa nu imi iasa...o sa fim multe persoane in jur de aproape 10 si daca vr muschi tre sa fac unul mare..il fac dupa retata aceasta dar marind timpul ??dupa cum ti-ai dat seama sunt o incepatoare si incerc sa invat multe retete ff multe dupa situl tau care apropo toate retele pe care le-am incercat mi- au iesit minunat...ast parerea ta..multumesc :-*
 

Ioana  acum 10 luni 19 Februarie 2013 08:26  

Re: Friptura de vita

Andreea, un muschiulet de vita are pana in 2 kg. arata asa: [link] , adica e lung si ingust. de fapt arata fix ca un muschiulet de porc dar mai mare. daca gasesti unul la 2 kg va fi la limita pentru 10 persoane. la Metro cred ca se gaseste asa mare, insa dezavantajul e ca aceasta parte de vita e scumpa.
a doua alegere ar fi antricotul. bucata mare intreaga de antricot gasesti tot la Metro. e mai ieftin decat muschiuletul.

daca alegi antricot (bucata mai mare de 2 kg) il faci ca mai sus, dar se scade temperatura (la 170C este ok) si evident creste si timpul de coacere. la fel si la muschiulet. doar ca muschiuletul il poti face si felii, cum am facut aici: [link]

mai poti face si friptura de aici [link], atunci vei avea nevoie de 3-4 bucati roastbeef de la Cora pentu toate persoanele. le poti pune pe toate o data la cuptor.

deci cu asta incepi, cu alegerea bucatii de carne, daca doresti sa faci acest gen de friptura. spune-mi ce carne alegi , daca vrei sa-l faci intreg sau felii si te ghidez in continuare.
 

Andreea  acum 10 luni 19 Februarie 2013 13:16  

Re: Friptura de vita

Cred ca o sa merg pe muschi de vita,dar am sa il marinez cu o zi inainte,iar a doua zi il tai felii si il pun la cuptor,cu legume ...nu?parca ar fi mai usor si mai sigur...multumesc ff mult nu stii cat de mult ma ajuti.-*you're the best
 

Ioana  acum 10 luni 19 Februarie 2013 13:48  

Re: Friptura de vita

ok, atunci. feliile ideal ar fi sa le prajesti cate 2-3 minute / parte inainte de a le pune la cuptor. vor arata mai bine. de asemenea sa le tai groase de macar 3 cm, altfel se usca prea tare. si atentie, la cuptor feliile se fac foarte repede. daca le prajesti inainte, la cuptor va dura doar 5 minute sa fie gata.
asa ca ar trebui sa tii cont de asta si sa pui legumele la copt inainte. carnea o adaugi la final, cand ele sunt aproape gata. spor!
 

Andreea  acum 10 luni 19 Februarie 2013 15:08  

Re: Friptura de vita

Iti multumesc din tot sufletul..parca am capatat mai multa incredere:-*:-*
 

Andreea  acum 10 luni 21 Februarie 2013 20:57  

Re: Friptura de vita

Te deranjez(poate )din nou..scz...dar eu locuiesc in germ (nu este metro)asa k am fost la o macelarie de turci si nu mai aveau muschi de vita asa k am luat pulpa de vitel(am fost si un pic cam tarziu,am fost ocupata)....asta o prepar la fel .....sau??am citit mai multe retete dupa situl tau si parca nici una nu mi-e "draga".....un sfat pls...
 

Ioana  acum 10 luni 22 Februarie 2013 10:01  

Re: Friptura de vita

nu, nu o poti prepara la fel din pacate. pulpa o poti face inabusita la cuptor. din pacate nu am inca o reteta de genul acesta. pulpa de vitel o pun mai ales la tocanite de genul acesta: [link]
 

lidia  acum 5 luni 28 Iulie 2013 10:29  

Friptura de vita

am preparat rețeta cu antricot, mi/a ieșit, dar era mare și l/am mai ținut la cuptorul stins după gătit, nu era roz probabil din această cauză, dar era bun. imi imaginam că va fi prea crud, dar m/a rugat sora/mea să/i prepar o friptură și voi urmări strict timpul. Vrea īn sānge, sper să/mi iasă ca īn imagine. merci pt rețetă, e foarte comod, adică foarte puțin timp ocupă.
 

Ory  acum o ora 16 Decembrie 2013 23:02  

Deosebita si neastetat de buna !

De obicei gatesc vita in graba, fiind satul in a prepara carnea de vita... ceva condimente, o arunc in frigider, a doua zi in tava la cuptor pentru aprox 2 ore... iese o chestie.. pe care o mananc, de obicei cu orez integral.. e prima oara cand m-am impresionat cu gustul a ceea ce am gatit.. e extraordinar de delicioasa, nu stiu daca e mancare sau desert. Nu exagerez...sincer sunt foarte placut surprins de ce am putut gati, cu ajutorul tau Multumesc ! o sa te urmaresc in continuare, sper ca ai si ceva recomandari cu linte pentru noi. p.s. fac sport si incerc sa mananc pe cat posibil sanatos.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS