Fursecuri alb-negru

Retete desert Retete din Italia Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Fursecuri alb-negru

Sa completam colectia de fursecuri cu "Baci di dama", preparate in doua culori pentru a putea crea un platou asortat.

Ingrediente

Fursecuri albe

75 gr faina
75 gr zahar
75 gr unt (la temperatura camerei)
35gr migdale (fara coaja)
35g alune de padure

Bucati: 10

Fursecuri negre

75 gr faina
75 gr zahar
75 gr unt (la temperatura camerei)
35gr migdale
35g alune de padure
6 lingurite rase cacao

Bucati: 10

crema de ciocolata sau Nutella pentru lipit

  1. Migdalele si alunele de padure se prajesc la cuptor, la 180C, pentru 8 minute. Alunele se freaca intr-un prosop pentru a se curata de coaja. Se macina in masina de cafea.
  2. Se amesteca toate ingredientele (separat pentru fursecurile albe si negre) pana se obtine un aluat omogen.
  3. Se formeaza 20 bile (de 15 gr fiecare) din fiecare aluat.
  4. Se coc bilele, intr-o tava cu hartie de copt, la 160C pentru cca 20 minute.
  5. Se lasa la racit. Se lipesc cate doua fursecuri folosind crema de ciocolata sau nutella.

Aluatul

Aluatul

Formam bile de 15 gr

Formam bile de 15 gr

Fursecuri coapte

Fursecuri coapte

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

Marius  acum 12 ani - 22 Martie 2012 20:47  

Arata delicos bomba de calorii! Tocmai acum cand sunt in acea perioada a anului, la dieta.
O sa merg sa beau un ceai verde sa imi treaca pofta.
Felicitari pentru site!
 

Diana  acum 12 ani - 29 Martie 2012 13:13  

Buna Ioana :) De curand am vazut o prajitura care se numeste Frozen Brazo de Mercedes si am inteles ca e destul de usor de facut, insa nu am gasit o reteta in romana si mi-e cam frica sa iau reteta in engleza ca poate inteleg gresit ceva si mi se strica toata prajitura :) Ma intrebam daca stii tu cum se face, ca tare vreau sa o incerc =P~
 

Crina M.  acum 12 ani - 30 Martie 2012 03:56  

Mie nu mi-au iesit din pacate :( :( Le-am incercat cum ai scris in reteta si le-am pus in cuptor...le-am tinut si la rece si apoi in cuptor...rezultatul acelasi, mi s-au topit de tot in cuptor si si-au pierdut forma complet...nu stiu cu ce am gresit...
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Martie 2012 09:33  

suna bine prajitura, nu auzisem pana acum de ea. poate o incercam la vara.
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Martie 2012 09:44  

crina, termostatul cuptorului tau e corect? nu vad decat sa fi fost o problema cu temperatura.
 

ana maria  acum 12 ani - 10 Aprilie 2012 20:53  

delicios =P~ :)
 

ana  acum 11 ani - 23 Aprilie 2012 22:05  

;) Hey, sunt in Bangkok, n-am gasit migdale si ce am facut..... am folosit nuca de cocos rasa si uscata si migdale taiate foarte subtire felii. Jumatate alb, jumatate negru au iesit PERECT. PUP
 

nicoleta  acum 10 ani - 12 Mai 2013 15:36  

arata super,pun si eu sa fac acum ca sant tare interesante,dar ma intrebam ca nu imi prea place gustul de migdale daca as putea sa le inlocuiesc cu nuci sau cocos?...poop si o duminica minunata
 

Ioana  acum 10 ani - 13 Mai 2013 10:08  

da, nuca e ok.
 

madalina  acum 10 ani - 5 Februarie 2014 12:34  

sun foarte bune leam facut si imi plac foarte mult si o sa mai fac si parintilor si verisorilor mei lau pacut imi place saitul acesta pentru retete mancare =P~ :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...