Fursecuri cu crema de rubarba

Retete desert Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Fursecuri cu crema de rubarba

Fursecuri delicate de migdale umplute cu o crema acrisoara de rubarba.

Ingrediente

115 gr unt la temp. camerei
50 gr zahar pudra
100 gr faina de migdale
1 galbenus de la un ou mic
1 lingurita esenta de vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
130 gr faina alba (BL55)

Umplutura

2-3 linguri crema de rubarba

Bucati: 15

  1. Se freaca untul, faina de migdale si zaharul cu mixerul pana se obtine o compozitie spumoasa (cca 4 minute). Se adauga vanilia si oul si se amesteca pana la omogenizare.
  2. Se adauga faina si se amesteca cu o furculita doar pana faina e absorbita in crema. Se introduce aluatul intr-o punga si cu mana se aplatizeaza, dandu-i forma dreptunghiulara. Se da la frigider timp de 1.5 - 2 ore, ca sa se intareasca.
  3. Se scoate aluatul din punga si se taie in doua bucati egale.
  4. Asezati fiecare bucata intre doua folii de plastic si intindeti foi subtiri de cca 3 mm grosime. Lasati foile intre plastic si asezati-le pe un fund de lemn. Introduceti fundul de lemn cu foile la frigider timp de aprox. 45 minute, sa se reintareasca, astfel se vor decupa mai usor si marginile vor fi mai bine definite.
  5. Se decupeaza discuri din fecare foaie (am folosit forma de 4 cm si am obtinut 15 discuri din fiecare). La jumatate din discuri le decupati centrul cu o forma mai mica (cca 1.5 cm).
  6. Asezati discuri in doua tavi de cuptor tapetate cu hartie de copt.
  7. Coaceti fursecurile la 180C timp de 6-7 minute. Daca faceti mai multe tavi, cele care astepta la rand trebuie sa le tineti in frigider, sa nu se inmoaie discurile.
  8. Lasati fursecurile sa se raceasca complet. Aliniati fursecurile cu gaura pe masa de lucru si le pudrati usor cu zahar pudra.
  9. Luati cate un fursec plin si-l ungeti cu crema de rubarba. Asezati deasupra cate un fursec decupat, apasand usor sa se lipeasca si avand grija sa nu stergeti zaharul pudrat.
  10. Se pot servi imediat, fursecurile sunt usor faramicioase. Dar daca le lasati sa stea cateva ore, se vor inmuia, vor deveni ca niste prajiturele si gusturile se vor imbina mai bine. Daca totusi le preferati mai tari, pastrati fursecurile intr-o cutie inchisa si umpleti-le doar inainte de servire.

Untul, faina de migdale si zaharul frecate spuma

Untul, faina de migdale si zaharul frecate spuma

Aluatul intra la frigider

Aluatul intra la frigider

Foaie subtire

Foaie subtire

Decupam prima foaie (discuri de 4 cm)

Decupam prima foaie (discuri de 4 cm)

Decupam a doua foaie (discuri de 4 cm cu gaura in mijloc)

Decupam a doua foaie (discuri de 4 cm cu gaura in mijloc)

Discurile pline in tava

Discurile pline in tava

Discurile decupate in tava

Discurile decupate in tava

Fursecurile coapte

Fursecurile coapte

Ungem cate un disc plin cu crema si asezam deasupra altul decupat

Ungem cate un disc plin cu crema si asezam deasupra altul decupat

Fursecuri cu crema de rubarba

Fursecuri cu crema de rubarba

Fursecuri cu crema de rubarba

Fursecuri cu crema de rubarba

Comentarii (5)

 

Maria  acum 8 ani - 30 Aprilie 2015 11:45  

Multumesc pentru effort.Ma bucur pentru placerea ta de a descoperi
gusturi si retete.
Stiu ca o faci cu pasiune.Bravo! si success.
 

Silvia  acum 8 ani - 30 Aprilie 2015 12:32  

Era de asteptat,dupa o crema delicioasa sa vina si fursecurile,pai mancam crema asa goala =P~ ;)
 

nuti sarbulesu  acum 8 ani - 1 Mai 2015 23:34  

foarte bune!
 

teodora  acum 8 ani - 2 Mai 2015 09:21  

Stiu eu pe cineva care zice asa : ,, las ca-mi trece,prea multa munca ".
 

Ioana  acum 8 ani - 4 Mai 2015 10:22  

sper doar ca nu e o filosofie generalizata :(
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...