Fursecuri cu dulceata

Categorii: Retete desert, Retete de Craciun

 

Fursecuri cu dulceata
Pinterest

Buna dimineata! Cum a trecut Craciunul? Sper ca Mosu' a fost darnic cu voi si ati petrecut bine. Eu doar m-am odihnit (a se citi: lenevit), odihna intrerupta doar de cateva mici incursiuni la dentist. Haioasa si optimista din fire cum sunt, i-am zis dentistei mele sa se pregateasca, ca petrecem si Revelionul impreuna vesel

Azi nu pot decat sa va servesc cu ultimele fursecuri care mi-au mai ramas, fiindca pentru prima data in viata mea am fost atat de organizata si eficienta incat nu am aruncat nimic. Se pare ca noua mea bucatarie are efect magic asupra mea vesel

Ingrediente
Fursecuri cu dulceata

150 gr unt
50 gr zahar
1 ou
50 gr alune padure
25 gr migdale
210 gr faina alba
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1/2 borcanel dulceata (eu am pus dulceata de fructe de padure)
zahar pudra vanilat pentru decorat

Bucati: 20 fursecuri duble

Preparare
Fursecuri cu dulceata

  1. Se freaca bine untul cu zaharul. Se adauga oul si se omogenizeaza.
  2. Se incorporeaza alunele si migdalele macinate
  3. Se adauga faina amestecata inainte cu scortisoara si praful de copt.
  4. Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigider minim 1 ora.
  5. Se scoate aluatul si se lasa 5 minute sa se incalzeasca un pic, ca sa fie usor de intins.
  6. Se presara putina faina pe blatul de lucru (pe care eu am pus hartie de copt) si se intinde aluatul foaie subtire.
    * pentru a fi mai usor de intins, impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi
  7. Se decupeaza aluatul in forma de floricele (sau alte forme). La jumatate din floricele decupati centrul cu o forma mai mica. Aluatul care se ia de pe margini se reintinde si se decupeaza... pana folositi tot aluatul.
  8. Se aseaza fursecurile intregi in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Se coc la 180C pentru 10-12 minute.
  9. Se aseaza apoi restul fursecurilor decupate in tava si se coc la fel. Cat sunt fierbinti pudrati fursecurile decupate cu zahar pudra vanilat.
  10. Lasati toate fursecurile sa se raceasca.
  11. Ungeti cu cate o lingurita de dulceata toate fursecurile intregi. Asezati deasupra cate un fursec decupat, avand grija sa nu atingeti partea pudrata cu zahar. Apasati usor sa se lipeasca cele doua bucati.
 
Fursecuri cu dulceata - Aluatul il dam la frigider

1. Aluatul il dam la frigider

Fursecuri cu dulceata - Intindem foaie subtire

2. Intindem foaie subtire

Fursecuri cu dulceata - Decupam aluatul

3. Decupam aluatul

Fursecuri cu dulceata - Jumatate din fursecuri le decupam in centru

4. Jumatate din fursecuri le decupam in centru

Fursecuri cu dulceata - Cand sunt copate le pudram cu zahar

5. Cand sunt copate le pudram cu zahar

Fursecuri cu dulceata - Cele intregi le ungem cu dulceata

6. Cele intregi le ungem cu dulceata

Fursecuri cu dulceata - Fursec cu dulceata

7. Fursec cu dulceata

Fursecuri cu dulceata - Fursecuri cu dulceata

8. Fursecuri cu dulceata


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 22)  

 

Cookies de ciocolata cu nuca

12 Octombrie 2016

Cookies de ciocolata cu nuca

Fursecuri de migdale

10 Aprilie 2015

Fursecuri de migdale

Islere

8 Aprilie 2015

Islere

 

 

ramisimion  acum 4 ani - 27 Decembrie 2010 10:38  

Re: Fursecuri cu dulceata

Ioana iti doresc Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un an plin de realizari si bucurii.
Cat despre fursecuri, arata minunat, cred ca sunt fragede si delicioase.
 

Biancas  acum 4 ani - 27 Decembrie 2010 10:57  

Re: Fursecuri cu dulceata

Super arata!!!
 

Ioana  acum 4 ani - 27 Decembrie 2010 11:58  

Re: Fursecuri cu dulceata

au fost preferatele soacrei vesel
 

elena  acum 4 ani - 27 Decembrie 2010 13:47  

Re: Fursecuri cu dulceata

Draga Ioana nu stii cat de mult m-am bucurat cand am vazut ca te-ai reantors sa ne mai inpartesesti si noua cate ceva din retetele tale asa ca sunt pregetatita sa mai incerc alte retete noi .Cum se apropie Anul Nou vreau sa iti dorecs un an nou plin de bucurii,sanatate si cat mai multe realizari.LA MULTI ANI! pupicei vesel
 

D.  acum 4 ani - 27 Decembrie 2010 14:09  

Re: Fursecuri cu dulceata

Am o reteteta foarte asemanatoare, sunt excelente, si potrivite de Craciun.
Bucataria noua cand apare? :D
 

Ioana  acum 4 ani - 27 Decembrie 2010 15:08  

Re: Fursecuri cu dulceata

curand, curand... mi-a ajuns blatul pe 23, dar inca nu l-am adus acasa, fiindca nu are cine sa mi-l monteze de sarbatori. iar surpriza a fost ca m-au sunat de la depozit ca a ajuns, dar e mai scump pe motiv ca a fost comandat de sarbatori, ca a fost transportat cu nu stiu ce curier mai rapid... chestii de care nu am fost anuntata inainte... deh, un mic ciubuc de Craciun pentru cei de la depozit.
 

jasmin  acum 4 ani - 28 Decembrie 2010 15:58  

Re: Fursecuri cu dulceata

Ioana in loc de unt pot folosi margarina? este forte buna margarina care o am...dar ma gandesc k o sa iasa cu totu alt gust si no sa fie fragede.
 

Mari Ana  acum 4 ani - 28 Decembrie 2010 18:05  

Re: Fursecuri cu dulceata

Craciunul de anul acesta a fost plin de retetele tale. Nasul nostru este pe jumatate ungur si am facut mancare ungureasca, cu dedicatie. Au fost si preparate romanesti, normal, dar toti au spus ca a iesit super, asa combinat.
Iti dorim un an nou plin de idei, sa fii sanatoasa si linistita alaturi de familie.
 

anca  acum 4 ani - 23 Ianuarie 2011 20:04  

Re: Fursecuri cu dulceata

imi aduc aminte ca de mica mama mea mereu facea cu o vecina erau delicioase si intotdeauna am vrut sa la mai probez asa ca in acest moment aluatul este in frigider vesel vesel
 

roxiS  acum 4 ani - 2 Februarie 2011 14:18  

Re: Fursecuri cu dulceata

alunele si migdalele se folosesc crude sau prajite?
 

Ioana  acum 4 ani - 2 Februarie 2011 14:19  

Re: Fursecuri cu dulceata

eu le-am pus crude, dar pentru o aroma mai intensa le poti praji putin.
 

ela  acum 4 ani - 9 Februarie 2011 19:59  

Re: Fursecuri cu dulceata

arata foarte bine am sa le incerc si eu vesel
 

Mara Manole  acum 4 ani - 2 Martie 2011 14:36  

Re: Fursecuri cu dulceata

Le-am facut acum doua zile, pentru ziua surorii mele, sunt foarte bune; cu cat stau mai mult, cu atat se fragezesc si se fac mai bune. Un vot de la noi, Ioana!
 

Ioana  acum 4 ani - 2 Martie 2011 14:39  

Re: Fursecuri cu dulceata

merci! transmite-i "La multi ani" surorii tale si din partea mea.
 

Mara Manole  acum 4 ani - 3 Martie 2011 11:53  

Re: Fursecuri cu dulceata

Multumesc Ioana, o sa vada, te "urmareste" si ea! vesel
 

Aditza  acum 4 ani - 12 Aprilie 2011 15:42  

Re: Fursecuri cu dulceata

EXCELENTE!!!!!!
 

violeta  acum 3 ani - 13 Octombrie 2011 12:09  

Re: Fursecuri cu dulceata

sunt f.bune.fetita mea de numai 4 ani a mancat asa de multe ca imi era frica sa nu i se faca rau!Eu le-am umplut cu ciocolata.
Multumesc pt. reteta .
 

mihaela g penzis  acum 3 ani - 1 Decembrie 2011 15:39  

Re: Fursecuri cu dulceata

am incercat sa le umplu cu crema de lamaie si cioco cu es.de menta se topesc "gustativele papile,abunda" imi e pofta imi e pofta imi e pofta
 

laura  acum 3 ani - 9 Decembrie 2011 05:10  

Re: Fursecuri cu dulceata

vesel le-am umplut cu un topping de ciocolata pentru inghetata.Ft bune merci de reteta.
 

brandusa  acum 3 ani - 30 Decembrie 2011 12:01  

Re: Fursecuri cu dulceata

azi le incerc si eu. O sa va spun cum au iesit.
 

corina  acum 5 luni - 31 Decembrie 2014 20:07  

Re: Fursecuri cu dulceata

Sunt minunate! Le-am facut in mod special pentru baietelul meu si petru ca-i dau doar cateva o data , celelalte le pastrez fara dulceata asa ca ne putem bucura de ele cateva zile. Multumesc Ioana pentru minunatele tale retete si-ti urez sa ai un An Nou asa cum iti doresti! La Multi Ani !
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus