Galuste cu caise

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete cu fructe

 

Galuste cu caise
Pinterest

Daca ati fost incantati de papanasii fierti, sper ca si varianta cu fructe in mijloc sa va placa. Pentru umplut se potrivesc fructe de genul caise, capsuni sau prune.

Ingrediente
Galuste cu caise

12 caise mici
250 gr branza de vaci
50 gr unt
1 lingura cu varf zahar
50 gr gris
1 esenta vanilie
1 galbenus de ou
60 gr faina
6 lingurite zahar brun

Pesmet
100 gr pesmet auriu
50 gr unt
2 linguri mac
2 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara

Bucati: 12

Preparare
Galuste cu caise

  1. Frecati untul cu zaharul pana acesta se inmoaie. Adaugati grisul si branza si framantati cu mana pana se omogenizeaza. Adaugati esenta, galbenusul si amestecati iar pana se omogenizeaza. La final incorporati faina, veti obtine un aluat careia ii puteti da usor forma de bila. Dati aluatul la frigider pana faceti restul operatiilor.
  2. Puneti o oala mai mare plina cu apa pe foc si aduceti la fierbere. Cand clocoteste dati focul pe mic, astfel incat apa sa ramana fierbinte.
  3. Intr-o tigaie larga topiti untul, adaugati pesmetul si macul si prajiti la foc mediu, amestecand constant pana pesmetul e usor prajit, cca 2-3 minute. Adaugati zaharul si scortisoara si stingeti focul.
  4. Despicati caisele in doua pana la jumatate si scoateti samburele. In locul lui puneti cate 1/2 lingurita zahar brun (eu am folosit melasa, zahar brun nerafinat).
  5. Pe masa de lucru dati cu putina faina si infainati-va si mainile. Taiati aluatul in 3 bucati egale, apoi in 2 si fiecare bucata iar in 2. Veti obtine 12 bucatele de aluat.
  6. Modelati bile din fiecare bucata de aluat. Dati-va mainile cu faina daca e necesar.
  7. Pe bila asezati o punga si cu fundul unui pahar apasati ca sa obtineti un disc. Luati punga de pe disc. Asezati o caisa in centru, ridicati marginile si inchideti aluatul in jurul caisei. Frecati intre palme pentru a face o bila.
  8. Cand ati modelat toate galustele asezati-le in apa care fierbe (dar nu clocoteste) si lasati sa fiarba pana se ridica la suprafata, cca 5 minute. Atentie, bilele se pot lipi usor de fund, asa ca scuturati usor oala din cand in cand.
  9. Scoateti bilele (cate 2-3 o data) cu o paleta cu gauri si le aruncati in pesmet. Scuturati tigaia cu miscari fata spate astfel incat bilele sa se rostogoleasca si sa se acopere de pesmet. Serviti caldute sau reci.
    * zaharul pe care-l puneti in mojlocul galustelor devine un sirop, asa ca atentie cand mancati sa nu va murdariti.
 
Galuste cu caise - Aluat de branza

1. Aluat de branza

Galuste cu caise - Pregatim pesmetul

2. Pregatim pesmetul

Galuste cu caise - Pregatim caisele

3. Pregatim caisele

Galuste cu caise - Facem 12 bile din aluat

4. Facem 12 bile din aluat

Galuste cu caise - Aplatizam cu fundul unui pahar

5. Aplatizam cu fundul unui pahar

Galuste cu caise - Punem caisa in centru si ridicam marginile

6. Punem caisa in centru si ridicam marginile

Galuste cu caise - Sigilam caisa inauntru modeland bila

7. Sigilam caisa inauntru modeland bila

Galuste cu caise - Galustele formate

8. Galustele formate

Galuste cu caise - Fierbem pana se ridica la suprafata

9. Fierbem pana se ridica la suprafata

Galuste cu caise - Le trecem prin pesmet

10. Le trecem prin pesmet

Galuste cu caise - Galuste cu caise

11. Galuste cu caise


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 48)  

 

Gomboti cu prune

11 Iulie 2009

Gomboti cu prune

Papanasi fierti

25 Ianuarie 2009

Papanasi fierti

Papanasi

9 Iulie 2008

Papanasi

 

 

Nadia  acum 7 ani - 8 Iulie 2009 21:54  

Re: Galuste cu caise

suuper, trebuie sa fac si eu, sper sa-mi iasa asa frumoase ca ale tale. Felicitari!
 

Ioana  acum 7 ani - 9 Iulie 2009 11:38  

Re: Galuste cu caise

ies sigur, si ca sa nu ai probleme cu compozitia iti spun si ce branza am folosit: Milli la 250 gr (ca untul impachetata) . astept sa-mi spui daca ti-au placut vesel
 

Adela  acum 7 ani - 9 Iulie 2009 15:07  

Re: Galuste cu caise

wow! arata tare bine.cred ca sunt si foarte bune. Melasa de unde ai cumparat-o?
 

Ioana  acum 7 ani - 9 Iulie 2009 15:14  

Re: Galuste cu caise

de la Cora, e un zahar brun foarte inchis, lipicios si cu un gust puternic, s-a simtit in galuste, a fost remarcat gustul nou de toata lumea
 

ioana  acum 7 ani - 11 Iulie 2009 19:31  

Re: Galuste cu caise

Salut vesel. Am incercat reteta azi si au fost SUPEEER BUNI!!! In loc de caise am pus gem de capsuni si au iesit deliciosi. S-au terminat deja veselMultumim mult pentru reteta!!
P.S. Am incercat si reteta de pancakes acum 2 zile si au iesit foarte bune!! Nu am intampinat deloc probleme vesel
 

roxy  acum 7 ani - 12 Iulie 2009 22:36  

Re: Galuste cu caise

inedita reteta o pun si eu pe mama sa incercevesel.vroiam sa te intreb ioana,cum e clujul?eu o sa vin la facultate in clujvesel.este intradevar cel mai scump din tara?!tu trebuie sa stiiveselmultumesc!
 

Ioana  acum 7 ani - 13 Iulie 2009 13:59  

Re: Galuste cu caise

felicitarile mele! la ce facultate esti studenta?
chiriile au scazut, o garsoniera ok e cam la 200 euro.
la mancare preturile sunt cam ca peste tot, nu mai mari, iar restaurante/pizzerii gasesti sa fie ok si cu preturi rezonabile. problema mai mare e la servicii, aici preturile sunt cam mari, nu-mi dau seama cat fata de alte orase, dar imi par exagerate. desi acum cu criza imobiliarele s-au mai linistit, la servicii nu se simte scaderea (de exemplu lasi o avere la un coafor bun)
 

cornelia  acum 7 ani - 14 Iulie 2009 11:50  

Re: Galuste cu caise

mingiutele tale cu cate o " bucatica de soare" in mijloc, sunt fooarte bune. nu vreau sa supar pe nimeni, dar abia asteptam sa gasesc o reteta de galusti umplute cu fucte, care sa aiba alt aluat decat cel din cartofi. nu stiu de ce, dar mi se pare taare greu sa fac acel aluat din cartofi. imi amintesc insa cu placere ca mama pregatea asa ceva si era buun de tot. eu insa nu am atat de multa rabdare. asa ca ma bucur mult ca ai postat aceasta reteta. multumesc, ioana.
 

Ioana  acum 7 ani - 14 Iulie 2009 12:01  

Re: Galuste cu caise

ma bucur ca ti-au placut, dar sa stii ca nu e asa greu sa lucrezi cu aluatul de cartofi daca acestia sunt fainosi (obligatoriu!), aluatul iese aproape ca cel de branza, nu cu mult mai lipicios. eu ca sa-mi usurez munca coc cartofii intr-o zi, ii scobesc si ii las la frigider si abia a doua zi fac gombotii si parca atunci nu mai e asa mult de lucru.
 

magda  acum 7 ani - 20 Iulie 2009 23:03  

Re: Galuste cu caise

super vreau si eu sa incerc imi e pofta !o s-o pun pe mamavesel).multumesc pt ca ai postat retetavesel
 

emma  acum 6 ani - 26 Iulie 2009 15:15  

Re: Galuste cu caise

ARATA FOARTE BINE!O SA INCERC SI EU .
 

luci  acum 6 ani - 31 Iulie 2009 14:32  

Re: Galuste cu caise

eu tocmai am terminat de facut aceasata reteta numai ca am facut-o cu prune,totul a iesit perfect numai cand sa le scot din apa unele s-au imprastiat de ce oare?am gresit undeva?sau pt ca am pus zahar in prune,ele fiind mai"lucioase"decat caisele.as vrea sa incerc si cu caise dar nu vreau sa se intample la fel , asa ca astept sugestii multumesc anticipat vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 31 Iulie 2009 15:10  

Re: Galuste cu caise

nu cred sa fie de la zahar sau prune. in ale mele era mult sirop inauntru la final si nu s-au desfacut.
le-ai sigilat bine cand le-ai format? mie mi s-a mai desfacut rar doar cate una doar daca nu era sigilata perfect. sau daca lasi apa sa clocoteasca.
 

cris  acum 6 ani - 17 Septembrie 2009 15:24  

Re: Galuste cu caise

Am facut si eu, a fost bataie pe ele in bucatarie. Sunt SUPER BUNE !!!!!
Ies destul de mari .
 

calin  acum 6 ani - 17 Octombrie 2009 18:52  

Re: Galuste cu caise

nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place nu imi place
 

mirela  acum 6 ani - 14 Noiembrie 2009 12:24  

Re: Galuste cu caise

imi e pofta arata foarte bine...felicitari! se pot folosi si caise din compot sau se desface compozitia la fiert?
 

Ioana  acum 6 ani - 14 Noiembrie 2009 16:01  

Re: Galuste cu caise

daca le scurgi bine de suc nu se va desface aluatul. doar sa sigilezi bine caisa in aluat, dar asta e valabil si daca caisele sunt proaspete.
 

teodora  acum 6 ani - 10 Februarie 2010 01:20  

Re: Galuste cu caise

imi e pofta Felicitari pentru reteta aceasta si pentru multe altele.Acum am terminat de facut galustele si sunt super bune....am facut fara mac si zahar .brun si am pus caise din compot....sunt delicioase vesel
 

vali  acum 5 ani - 5 August 2010 14:53  

Re: Galuste cu caise

imi e pofta arata super ...sunt convinsa ca si la gust sunt tot asa ...mmmmm vesel
 

adry  acum 5 ani - 22 August 2010 16:36  

Re: Galuste cu caise

Galustele sunt in program zilele astea cu conditia sa gasesc caise mici!!!Le-am facut mereu cu aluat pe baza de cartofi, dar cum ador papanasi fierti (si aluatul asta mi se pare asemanator) sunt nerabdatoare sa incerc combinatia asta!!! Multumesc Ioana vesel
 

Andreea-Gabriela  acum 5 ani - 10 Februarie 2011 21:22  

Re: Galuste cu caise

Salutare, ma gandeam si eu sa fac papanasi si am dat de celelalte doua retete, asta si cea de gomboti... Ce ai facut tu seamana cu ce stiam eu ca le zice "cnele", am mancat o singura data in viata mea cnele si mi-a ramas gandul la ele... Problema e ca acuma sunt in Anglia si branza de vaci gasesc doar la un magazin de polonezi, ca nu stiu astia ce e branza de vaci ca la noi, iar prune cam greu acuma pe aici, dar cred ca pot sa pun nectarine, deci trebuie sa imi fac provizii din timp...
Multumesc de retete, am salvat link-urile ca sa nu le pierd vesel
 

maria elena  acum 5 ani - 12 Martie 2011 21:39  

Re: Galuste cu caise

salut am facut si eu galustele cu caise din compot.super bune.multumesc pt reteta.copiilor mei leau placut foarte mult.
 

GINA  acum 5 ani - 26 Martie 2011 19:03  

Re: Galuste cu caise

SUUUUUUPER RETETA imi e pofta
 

Alecsandra  acum 5 ani - 18 Iulie 2011 00:04  

Re: Galuste cu caise

super reteta,Ioana!le-am facut in seara aceasta si au fost fff bune...multumesc!
 

Ioana  acum 5 ani - 18 Iulie 2011 09:22  

Re: Galuste cu caise

cu placere!
 

miaela  acum 4 ani - 18 Mai 2012 13:45  

Re: Galuste cu caise

Salut Ioana,
am vrut sa te intreb ce inseamna pesmet auriu?
Multsumesc mult
 

Ioana  acum 4 ani - 18 Mai 2012 13:58  

Re: Galuste cu caise

pesmetul din comert este alb si auriu. in cel auriu se macina si coaja painii, nu doar miezul si probabil painea este rumenita usor in cuptor. scrie pe ambalaj cand il cumperi ce fel este.
 

Mihaela Baciu  acum 4 ani - 24 Iunie 2012 14:15  

Re: Galuste cu caise

Draga Ioana, sunt exceptionale aceste galuste cu caise!!!! Cum le-am facut au si fost mancate, si vreau sa spun ca au devenit desertul meu preferat!! nu am mancat ceva mai bun pana acum!!! Felicitari si multumesc din suflet pentru retetele tale delicioase imi e pofta
 

Ioana  acum 4 ani - 25 Iunie 2012 13:14  

Re: Galuste cu caise

cu placere, mihaela!
 

Manuela  acum 4 ani - 26 Iunie 2012 16:05  

Re: Galuste cu caise

Felicitari! Galustele cu caise arata foarte bine si cred ca sunt si foarte foarte gustoase. O sa incerc sa le fac si eu. Inca o data felicitari.
 

Laura Aioani  acum 3 ani - 30 Noiembrie 2012 16:36  

Re: Galuste cu caise

Ioana te rog ajuta-ma cu un raspuns..Cu ce pot inlocui grisul? Pot pune faina? (nu am gasit gris nicaieri trist ). Multumesc frumos
 

Ioana  acum 3 ani - 30 Noiembrie 2012 16:50  

Re: Galuste cu caise

poti pune putina faina in plus. dar cel mai bine pune branza de vaca la scurs, stransa in tifon peste noapte si apoi fa aluatul. faina o adaugi oricum la final. pune cat scrie in reteta si vezi daca aluatul mai cere. daca nu poti modela galustele, mai adaugi cate putina pana reusesti. ideea e ca sa pui cat mai putina faina ca sa nu iasa tari galustele. spre deoasebire de faina, grisul absoarbe zerul in exces si la fiert se umfla fara a face aluatul tare.
 

Laura Aioani  acum 3 ani - 30 Noiembrie 2012 17:36  

Re: Galuste cu caise

Multumesc Ioana. Am inteles. Oricum, branza de aici nu are zer asa ca sper ca o sa adaug cat mai putina faina. Iti doresc weekend frumos
 

Ioana  acum 3 ani - 30 Noiembrie 2012 17:39  

Re: Galuste cu caise

weekend frumos si tie! cu galuscute bune vesel
 

Rodica  acum 3 ani - 20 Decembrie 2012 18:19  

Re: Galuste cu caise

Oare pot inlocui caisele proaspete cu caise din compot? Crezi ca vor iesi ?
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Decembrie 2012 09:51  

Re: Galuste cu caise

da, vor iesi bine, doar aminteste-ti sa pui caisele la scurs inainte. apoi le abosrbi bine cu servetele si le poti folosi.
 

Rodica  acum 3 ani - 21 Decembrie 2012 12:16  

Re: Galuste cu caise

Multumesc pentru raspuns Ioana. Apreciez foarte mult munca pe care o faci aici. Toate retetele arata impecabil si sunt descrise in detaliu. Am sa incerc reteta ta cat de curand si am sa revin cu impresii.
 

Rodica  acum 3 ani - 22 Decembrie 2012 12:43  

Re: Galuste cu caise

Au iesit intr-un mare fel de bune !!! Sunt super incantata.
In loc de pesmet ( pentru ca nu aveam acasa), am prajit paine, am tocato in robotul de bucatarie si am obtinut pesmetul.
Inca o data multumesc pentru reteta! Sunt foarte foarte foarte gustoase.
 

DIANA  acum 3 ani - 24 Iunie 2013 10:39  

Re: Galuste cu caise

Foarte bune, multumim ! Am facut portie dubla si au disparut rapid! vesel
 

Iulia  acum 3 ani - 24 Iulie 2013 09:40  

Re: Galuste cu caise

Eram ieri pe drum spre casa, in ambuteiaj bineinteles, cand ma uitam pe telefon ce as putea eu sa gatesc cand ajung acasa. Cand mi-au picat ochii pe reteta asta, direct la piata m-am dus, am cumparat caise si branza si pe-aici ti-e drumul spre casa sa ma apuc de ele. Am facut cantitate dubla ca deh foamea e mare...si daca tot fac o data doar nu o sa fac 12...au iesit super super bune galuscutele mele...exact ca in poza si pufoase si frumoase si gustoase... totul la superlativ... multumesc pentru idei si pentru retete...ma inspir foarte des din ele.
 

teodora  acum 2 ani - 25 Iulie 2013 21:57  

Re: Galuste cu caise

Ce de gospodine pe aici ! Bravo fetelor ! Imi place sa citesc comentariile si mai ales pe cele care vin cu completari,cu idei noi. Am o intrebare micuta pentru autoare: daca se folosesc caise din compot ,se mai pune zahar in mijlocul fructului ,deoarece e deja f.dulce,chiar daca le scurgi de zeama de compot si le stergi cu prosop absorbant ?
 

Ioana  acum 2 ani - 26 Iulie 2013 11:23  

Re: Galuste cu caise

daca sunt dulci caisele din compot, nu mai trebuie zahar in ele.
 

Laura Aioani  acum 2 ani - 25 Aprilie 2014 18:05  

Re: Galuste cu caise

Buna Ioana. Aici nu am branza de vaci ca la noi in Romania. Oare branza cottage inlocuieste bine branzica noastra? sau mai bine sa pun o crema de branza gen philadelphia? Te rog ajuta-ma. Multumesc
 

Ioana  acum 2 ani - 25 Aprilie 2014 18:08  

Re: Galuste cu caise

cottage merge foarte bine. la noi cottage cheese e un pic mai cremoasa decat branza de vaci, daca e asa si a ta o poti scurge peste noapte in tifon.
 

Cele mai frumoase...  acum 11 luni - 17 August 2015 18:16  

Re: Galuste cu caise

... si gustoase ever!Gata Ioana, m-ai cucerit definitiv!Felicitari si spor la treaba, esti o Maestra!
 

Ioana  acum 11 luni - 17 August 2015 20:27  

Re: Galuste cu caise

merci, merci! acum fac dansul bucuriei vesel
 

Emilia  ieri - 22 Iulie 2016 10:58  

Re: Galuste cu caise

Buna Ioana, se poate folosi dulceata ?n loc de fructe?
Multumesc!!!
 

Ioana  acum o ora - 23 Iulie 2016 10:37  

Re: Galuste cu caise

sigur, Emilia!
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus