Retete Culinare : e-Retete

 

Gnocchi

Categorii: Retete cu cartofi, Retete garnituri, Retete din Italia, Retete cu paste

 

Gnocchi. Imagini pas cu pas pentru gnocchi

Am mai incercat cateva retete, dar acesta e cea mai buna reteta de gnocchi, ies pufosi si aluatul se lucreaza foarte usor. Multumesc Crista! Ii puteti servi cu diferite sosuri: de rosii, de ciuperci, sos de branza...

Ingrediente pentru Gnocchi

1 kg de cartofi
250 gr faina + putna faina pentru lucrat aluatul
2 oua
1 lingura de ulei
sare

Gnocchi - Preparare

  1. Cartofii trebuie sa fie un soi fainos. Eu am folosit la aceasta reteta fie cartofi speciali pentru copt, fie pentru salata, acestia sunt sigur potriviti. Vezi poza mai jos cu cartofii folositi.
  2. In mod normal se fierb cartofii (preferabil in coaja). Mai nou m-am obisnuit sa coc cartofii pentru a folosi si coaja. Deci, eu ung coaja cartofilor cu foarte putin ulei si ii pun la cuptor la 220C pentru cca 1 ora, pana intra o furculita usor in ei. Apoi ii tai in doua pe lung si ii las sa se raceasca complet. Scobesc miezul, cu grija sa nu rup coaja, pe care o folosesc sa pregatesc aceste "coji de cartofi" . Daca nu fac imediat gnocchi, pulpa cartofilor o pastrez la frigider, chiar si pana a doua zi.
  3. Pulpa de cartofi se striveste ca pentru piure si se cantareste. Ingredientele date sunt pentru 1 kg pulpa de cartofi. Adaugam ouale batute, faina, sarea si uleiul. Se framanta bine. Atentie, aluatul va fi inca lipicios, nu trebuie sa va chinuiti sa faceti un aluat care se desprinde de pe maini.
  4. Pe masa data cu faina si cu mainile date cu faina se face sul acest aluat si taiem felii egale de 2-3 cm care apoi le modelam in suluri subtiri, putin mai groase decat un deget. Dati cu faina masa si mainile de cate ori simtiti ca e necesar.
  5. Din sulurile formate se taie bucatele cam de 2, 3 cm grosime.
  6. Bucatelele rezultate se ruleaza pe furculita trecuta prin faina, dandu-le o forma aproape ovala si cu striuri. Exista un instrument pentru asa ceva, dar in lipsa folositi furculita. Sau puteti sari peste aceasta etapa, cum fac eu de obicei, imi place sa las gnocchi sa arate ca niste pernite. Gnocchi formati ii asezati pe o suprafata pudrata cu faina.
  7. Se pune o oala pe foc, cu multa apa si sare si cand da in clocot se pun gnocchi. Cand sunt fierti se ridica la suprafata. Se scot cu o spumiera si se arunca direct intr-un sos la alegere, pregatit dinainte.

 
Click pe imagini pentru a mari

Cartofii folositi
Cartofii folositi
Ingrediente aluat (jumatate de portie)
Ingrediente aluat (jumatate de portie)
Aluatul
Aluatul
Taiem aluatul bucati egale
Taiem aluatul bucati egale
Formam rulou din fiecare bucata
Formam rulou din fiecare bucata
Taiem bucati
Taiem bucati
Rulam bucatelele pe furculita
Rulam bucatelele pe furculita
Gnocchi
Gnocchi
Se fierb
Se fierb
Gnocchi
Gnocchi

 

5 27

 

 

Retete similare 

Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella Gnocchi de castane cu sos de ciocolata si alune de padure
Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella Gnocchi de castane cu sos de ciocolata si alune de padure
Gnocchi cu spanac in sos gorgonzola Gnocchi a la parisienne
Gnocchi cu spanac in sos gorgonzola Gnocchi a la parisienne

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Gnocchi"

 

Comentarii

angelique  acum 5 ani 27 Aprilie 2008 14:19  

Re: Gnocchi

sant f. buni si in varianta cu gorgonzola ,branza aia putin mucegaita ,topiti nitel unt adugati gnocchi fierti si salsa de gorgonzola (se pune branza intr-o craticioara cu putina smantana dulce sau lapte ,incalziti pana se topeste si puneti peste gnocchi)
 

Ioana  acum 5 ani 30 Aprilie 2008 13:22  

Re: Gnocchi

Bun toppingul acesta de gorgonzola, eu l-am incercat la gogoselele cu spanac. Oricum, pe orice pun sos de gorgonzola are succes.
 

olesea  acum 4 ani 20 Iulie 2008 01:55  

Re: Gnocchi

numai nu GORGONZOLA.......... are miros neplacut
 

angela  acum 4 ani 20 Iulie 2008 13:54  

Re: Gnocchi

olesea-e chestie de gusturi ,nici mie nu imi placea gorgonzola pana ce nu am mancat odata cu taietei dupa aia mi-a placut
 

Mariana  acum 4 ani 14 Februarie 2009 11:12  

Re: Gnocchi

Bine te-am gasit!cautam ce-a mai buna reteta de CICI(gnocchi) si am gasit-o!nu am facut de mult cici dar cind ii prestam ii faceam la ochiometru!acu vreau si la reteta!am s-o fac azi!ce buni or fii!!!!!!!!!!!!!
 

Ioana  acum 4 ani 14 Februarie 2009 11:55  

Re: Gnocchi

buna dimineata eu de abia deschid ochisorii si altii fac planuri de gnocchi. vei vedea ca nu te va dezamagi reteta, dupa cate am incercat asta mi-a placut cel mai mult
 

Ioana  acum 4 ani 14 Februarie 2009 14:57  

Re: Gnocchi

anca, peste gnocchi merge orice sos care ar merge si peste paste, de la sosul alb de care zicea cornelia, pana la sosul simplu de rosii cu mozzarella, sos de branza, ragu...

in sosul dat de cornelia ar fi o idee buna sa pui, cand e gata si e fierbinte, niste cascaval ras ca sa se topeasca si apoi sa-l pui peste gnocchi

gnocchi eu nu i-am pastrat la frigider, cand i-am facut i-am aruncat direct in sos... poate ne spune angela daca e posibil, daca nu se usca

insa i-am pastrat in congelator: dupa ce i-am format (nu se fierb!), i-am pus pe tavite, i-am lasat la congelator cateva ore sa inghete, apoi i-am pus in pungi. si cand aveam nevoie de ei, ii aruncam asa congelati in apa si cand se ridicau la suprafata erau fierti si buni de papat

 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 14 Februarie 2009 15:13  

Re: Gnocchi

OK. Mersi ,o sa ii fac saptamana viitoare si revin cu un comentariu. O zi buna !
 

Ioana  acum 4 ani 14 Februarie 2009 15:31  

Re: Gnocchi

fiindca nu am poze detaliate la reteta asta si nu ai mai facut niciodata am gasit un site unde sa vezi cum se taie si se modeleaza gnocchi, ai mei, cei din poza nu i-am invartit pe furculita [link]
 

Mariana  acum 4 ani 14 Februarie 2009 17:29  

Re: Gnocchi

iOANA:CHIAR SINT BUNI TINUTI LA CONJGELATOR???ASA PINA LA O LUNA???OARE???MA INTERESEAZA!!!????AI PROBAT?????
 

Ioana  acum 4 ani 14 Februarie 2009 18:09  

Re: Gnocchi

cred ca si mai mult de o luna i-am tinut...

cand fac, fac multi, ii congelez pe tavite sa nu se striveasca sau deformeze si cand sunt tari ii pun in pungi ca sa economisesc spatiu din congelator, ca am congelator mic, deasupra frigiderului
 

Mariana  acum 4 ani 14 Februarie 2009 18:17  

Re: Gnocchi

ooooooomultumesc mult de raspuns!asa voi face,ca acu sint libera o vreme apoi vine...jobul sper!!!si e cu multe,multe ore pe zi!si la noi numai eu gatesc desii toti sintem majori de multe vreme!!ha,ha ,dar nu ma deranjeaza ca tare-mi place sa gatesc!!!te pup si multumesc!!(comit o indiscretie daca te intreb esti ardeleanca????
 

Ioana  acum 4 ani 14 Februarie 2009 19:58  

Re: Gnocchi

ardeleanca dara un amestec de maramuresanca si salajanca, dar acum stau la Cluj
 

cornelia  acum 4 ani 14 Februarie 2009 20:16  

Re: Gnocchi

* mariana, in Italia, gnocchi cei mai cautati sunt cei congelati, din comert. Ei ii rastoarna asa, congelati, in apa care clocoteste, ii fierb ca pe orice paste, ii strecoara si ii servesc la fel, cu sosurile obisnuite pentru paste. Mie insa mi-au placut cel mai mult simpli, doar stropiti cu ulei de masline si presarati cu parmezan ras. Amuzant mi s-a parut ca unul dintre prietenii nostri italieni avea mereu probleme cu sotia pentru ca el prefera gnocchi congelati celor preparati de ea, proaspeti. El spunea ca, prin congelare, amidonul din cartofi si faina sufera o transformare benefica pentru gust. Asa ca s-ar putea sa ai o surpriza placuta si sa constati ca e chiar mai bine sa faci mai multi o data si sa-i congelezi.
Daca ai loc mai mult in congelator, poti proceda la fel si cu taieteii de casa (dupa metoda Ioanei : ii lasi sa inghete rasfirati pe o tavita din carton sau plastic, apoi ii pui in pungute de cate o portie).

* ancutza, pentru gnocchi, eu prefer un sos de smantana mai simplu si mai usor (si de pregatit si de digerat) : in putina supa de pui care fierbe intr-o craticioara, torn smantana in care am dizolvat in prealabil o lingura de faina; se toarna usor, amestecand intr-una cu telul, evident focul fiind dat la mic. Adaug sare, piper alb si un varf de lingurita de nucsoara. Se fierbe doar foarte putin, 2-3 min, pana incepe sa se lege. Atunci adaug si gnocchi fierti separat si-i mai las pe foc inca 1-2 min. Dupa ce sting focul, adaug 1-2 linguri de parmezan ras. (Este foarte bun si cu cascaval, asa cum iti sugera Ioana, insa eu nu-l folosesc din simplul motiv ca se intinde de la mana pana la gura si ..nu-mi place ). Evident, merge foarte bine si fara parmezan sau cascaval, dar asa e cu adevarat ceva...super. Atentie la sare daca te hotarasti sa pui parmezan; este si el destul de sarat!
 

Mariana  acum 4 ani 15 Februarie 2009 14:04  

Re: Gnocchi

Cornelia te salut cu drag si multumesc mult pt.precizarii!asa voi face cu eii sapt.care vine!si sosul asa simplu +si altele care nu contiin rosii!(asta pt.mine)pt.restul voi face de 2 feluri!Te imbratisez cu drag!
 

cornelia  acum 4 ani 15 Februarie 2009 19:45  

Re: Gnocchi

Mariana, si eu te imbratisez cu mare drag ! Cred ca avem cam aceeasi varsta si asta e bine caci trebuie sa ne intarim randurile ca sa facem fata fetelor astea tinere, destepte foc si tare creative. Dar nici noi nu ne lasam, nu-i asa?
Ca macar de cate ceva din indelungata noastra experienta culinara or mai avea si ele nevoie Eu una tare mai simteam nevoia de o schimbare semnificativa prin meniurile familiei, iar fetele astea au venit taman la fix cu site-ul lor ! Mi-s tare dragi !
Va doresc, si tie si lor, o seara frumoasa ! Tinem legatura, caci ramanem pe baricade, nu?
 

Mariana  acum 4 ani 16 Februarie 2009 11:32  

Re: Gnocchi

Ioana!te imbratisez tare,tare!sintem aproape vecine!YupYYYYY!!!uite ca am facut o tura de cici(gnocchi)dar fara ou,pt.vinerii!!si acu am pus cartofii la fiert pt.alte doua ture de data asta cu ou!(daca reusesc toti sa-i fac daca nu las pe miine o portie!asa ca tot la ochiometru am facut,dar pun semn de carte la reteta!te pup cu drag!!! SI O SAPTAMINA BUNA VA DORESC!!!!!
 

Ioana  acum 4 ani 16 Februarie 2009 11:51  

Re: Gnocchi

o saptamana buna si tie mariana!

cornelia, mariana avea dreptate angela, varsta e dupa cum o simti, iar voi, la cata energie aveti, cred ca sunteti taman de varsta mea, daca nu mai tinerele
 

Mariana  acum 4 ani 16 Februarie 2009 11:58  

Re: Gnocchi

Of!!asa as vrea sa stiu mai multe si despre tine draga Ioana!!!!(si voi despre mine)dar cum??????(Sau daca ai si tu aceleasii ginduri)O ce ma bucur ca v-am intilnit!!!!!!
 

cornelia  acum 4 ani 16 Februarie 2009 12:42  

Re: Gnocchi

* Ioana, mama, atat eu cat si Mariana (sunt sigura!) iti multumim pentru aprecieri, dar ...vezi tu, daca ne-or mai spune cativa asa ca tine, s-ar putea sa-ncepem s-o luam de buna si s-o pornim la zburdat pe campii...ca tot a cam inceput sa dea firul ierbii ..si nu-i foarte OK , ca unii s-ar putea sa ne informeze (mai mult sau mai putin galant) ca...pentru dereglari hormonale s-au inventat tratamente
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 16 Februarie 2009 16:26  

Re: Gnocchi

La aluatul meu ceva nu a iesit bine. Am facut portie dubla( o portie pentru mama) : cartofi cantariti : 2 kg, fierti in coaja si striviti ca si pt piure, 4 oua batute , 2 liguri ulei , sare ,dar faina mi-a luat foarte mult , cred ca am pus 2 kg. Cu 500gr. nu am reusit deloc sa lucrez aluatul mi s-a lipit foarte mult de mana si tot am pus faina...in cle din urma am facut jumatate de aluat si l-am pus la congelat pe tavite, cealalta jumatate am pus-o intr-o folie de plastic la frigider pana mai spre seara ca m-am suparat rau pe el...l-am lucrat foarte greu. Nu inteleg unde am gresit. Acuma sunt curioasa sa vad cum ies. Maine ii fierb si daca sunt buni fac si sosul , daca nu...la revedere .
 

angela  acum 4 ani 16 Februarie 2009 16:42  

Re: Gnocchi

ancutza- se intampla uneori chestia asta si poate sa fie din cauza de la faina ,oricata faina pui tot e moale aluatul .o sa fie buni gnochii dar o sa fie greu sa lucrezi cu ei ,nu vor fi frumosi dar o sa fie buni.gnocchi trebuie framantati cat mai putin timp posibil si sant mai pufosi cand sant un pic mai maricei.iar daca nu ai cartofi potriviti (adica mai fainosi) o sa fie greu sa-i pregatesti!
 

Ioana  acum 4 ani 16 Februarie 2009 16:47  

Re: Gnocchi

anca, aluatul de cartofi in general e mai lipicios, trebuie lucrat cu multa faina pe masa si pe maini cand il formezi... daca ma gandesc bine, de fiecare data i-am facut cu cartofi de la frigider, ca-i fierbeam cu o zi inainte si a doua zi ii formam... dar nu credeam sa aiba asa importanta ca sunt reci

acum cand am facut prima data gnocchi si eu am patit ca tine am tot pus in nestire faina si surprinzator au iesit buni, atunci nu mi-am dat seama ca sunt un pic cam indesati, caci nu mai mancasem inainte... o sa fie mai putin pufosi decat ar trebui, dar cred ca o sa fie mancabili
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 16 Februarie 2009 16:55  

Re: Gnocchi

Hai ca mi-ati dat curaj sa modelez si cealalta jumatate .Revin cu un comment cud ii gust
 

Ioana  acum 4 ani 16 Februarie 2009 17:09  

Re: Gnocchi

o sa-ti placa sunt sigura, si apoi la tura a doua cand o sa-ti iasa "ca la carte" o sa-i auzi pe cei din familie ca te intreaba de ce nu ii mai faci dupa reteta veche ca erau mai buni. pe cuvant, radu si acum isi aminteste de primii, cei ratati ca fiind mai buni decat astia care-i fac acum dupa "noua reteta", el nu stie ca aia a fost un mare dezastru din punctul meu de vedere si al italienilor...
 

Mariana  acum 4 ani 16 Februarie 2009 18:43  

Re: Gnocchi

Fetelor,am terminat pe ziua de azi cu gnocchi,astia!uf.din 1 1/2 kg.de cartofi am facut!da si la mine sa inmuiat aluatul!!!dar am facut putina pauza(atitatimp am facut gogosi rapide o ce buni sint)si am continuat ,ca am un frigider gol si l-am pus in functie!acu doarme a doua tura!!ha,ha si mai am pe miine 1 kg.cartofi,oi face si din aia,dar sa stiti ca nu au toti forma de nota 1o !!de nu or fi ca lumea ii dau la cei 2 ciini ai mei!pa,pa
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 17 Februarie 2009 13:02  

Re: Gnocchi

Cornelia draga, poti sa imi spui aproximativ cantitatile de la sosul pt gnocchi care il faci tu? C-am cata supa si cata smantana ?
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 17 Februarie 2009 13:20  

Re: Gnocchi

Ioana , gnocchi congelati se pun in apa cand fierbe apa , asa-i? Sau se pun de la inceput cand e apa rece?
 

Ioana  acum 4 ani 17 Februarie 2009 13:20  

Re: Gnocchi

cand fierbe
 

cornelia  acum 4 ani 17 Februarie 2009 13:27  

Re: Gnocchi

Ancutza, eu folosesc aprox 500ml supa si un pahar din acela din plastic, din comert, de 4oog de smantana (cu 26% grasime), in care dizolv o lingura ( cu varf) de faina. De obicei, adaug, la sfarsit, dupa ce sting focul, doua linguri de parmezan ras (se gaseste si la pachetele mici, gata ras). Daca ai, pune si un varf de lingurita de nucsoara (de la pliculet, gata rasa); sosul capata asa un gust si o aroma deosebite.
Te pup! Spor la treaba! Sa ne spui cum ti-a iesit!
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 17 Februarie 2009 13:41  

Re: Gnocchi

Ioana , Cornelia - va multumesc pentru raspunsurile rapide, ne auzim mai tarziu...cu prima mea parere despre gnocchi
 

Mariana  acum 4 ani 17 Februarie 2009 19:43  

Re: Gnocchi

Fetelor ce credeti c-am facut eu azi felul 2????gnochi,au iesit super si alor mei le-a placut!am facut linga piept de pui umplut cu cascaval!!vai,vai a trebuit sa ma odihnesc!!ha,ha nu pentru ca azi na-ti uitat sper mai aveam de facut gnocchi din 1 kg.de cartofi!!mai am de facut din eii!!!da iar iam facut la ochiometru!!!au iesit mai aratosi ca ieri!noroc ca aveam un frigider gol!!!!buna ideea ta!am si transmis-o la 2 verisoar(aia de ai stoca la congelator!Hai gata plec pt.o juma de ora sa-i termin!!!!vb.mai tirziu!pa,pa
 

Mariana  acum 4 ani 17 Februarie 2009 20:38  

Re: Gnocchi

Da,da am fost harnicuta si i-am terminat!am uitat sa va scriu ca in tura de azi(din 1 kg.cartofi)am mai adaugat:marar verde,piper,chily,si o lingura de cascaval ras!!gata sint la inghet!oi vedea cu or fii !!!!Unde sinteti?ati iesit????va pup!
 

Ioana  acum 4 ani 17 Februarie 2009 21:55  

Re: Gnocchi

Daca mai e loc de comentarii, eu as adauga ca reusita acestei retete, cel putin in ceea ce priveste gustul dar si consistenta depinde mult de tot de calitatea/soiul cartofilor :italienii prefera mult cartofii care cresc in zonele colinare/montane si pot confirma ca au dreptate !In plus, va asigur ca e mare diferenta daca ai cartofi din soiul ..sa zicem Monalisa sau Kenebek (astia din urma mie nu-mi plac deloc chiar daca sunt uriasi si ai spor la curatat !!) Cantitatea de faina ptr.un kg cartofi poate depasi cele 250 g faina dar inseamna consistenta mai dura la sfarsit ...In plus multe retete nu folosesc ulei ...si chiar nici ou dar spun ca pentru cartofi nu foarte fainosi, e preferabil sa ii punem la fiert in apa deja fierbinte. Gnocchi se pot congela fara probleme , iar cand se pun la fiert, aveti grija sa micsorati putin focul dupa ce apa sarata da in clocot :ii introduceti si ii lasati la fiert pana se ridica si apa incepe din nou sa clocoteasca .Un mod simplu de ai condimenta este sa turnati peste gnochi fierbinti, unt topit aromatizat cu salvie si parmezan ras .
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Februarie 2009 10:56  

Re: Gnocchi

Nu prea mi-au iesit . Angela spunea ca trebuie sa fie pufosi...ai mei sunt cam tari , de abia intra furculita in ei si i-am lasat mult la fiert, dar se pot manca ( si mai am 3 portii la congelator) cred ca de vina sunt si cartofii , nu au fost fainosi.
Ioana , ti-am spus eu " ce astepti cu drag nu mananci cu dulce" , la fel am asteptat si cu lasagnele ...A fost prima data cand am facut aceste doua feluri si de abia am asteptat rezultatul final , sa le infulec , si nu prea mi-au iesit, dar asta e , nu e o tragedie , se intampla si la case mai mari sa nu iti iasa o reteta.
Oricum m-am suparat rau de tot pe gatit si pana imi trece supararea , trec pe cura de slabire pe care o faci si tu , asa ca 13 zile de repaus . Restul familiei sa faca ce vrea ...
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 11:13  

Re: Gnocchi

Ioana, se poate ca eu sa fi folosit Yukon, ca am cautat pe net si semanau, dar la noi in RO nu scrie ce soi sunt, pe plasele mele scrie doar ca sunt pentru prajit, piure sau salate... probabil fiindca eu am luat pentru salate erau fainosi si mi-au iesit gnocchi de fiecare data. prima data sigur am folosit din cei de la bunica mea

deci Anca nu fi suparata, sau ma rog, doar cele 13 zile ca sa poti tine cura si apoi pun poze cu plasutele cu cartofi pe care i-am folosit eu. iar daca slabesc mult fac si o tura de gnocchi sa ai poze. pana atunci tine-te tare, sa vezi ce bine e cand vezi pe cantar cum se duc kg.
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Februarie 2009 11:21  

Re: Gnocchi

Ioana - doamne ajuta! Dar eu carne de vita nu mananc si o sa-mi fac piept de pui asa cum m-ai invatat tu: [link] . Dar, neavand cantar electronic, te intreb pe tine : o jumatate de piept de pui cate grame are?
Apropo , daca esti la cura de slabire , azi nu pui nici o reteta?
 

Ioana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 11:40  

Re: Gnocchi

o jumatate piept de pui are putin sub 200 gr.
eu ieri am facut 3 jumatati pentru mine si Radu si au cantarit 550 gr, deci daca-ti faci o bucata si jumatate e ok.

asa facem si noi, eu manac vita dar Radu nu prea asa ca am inlocuit cu piept de pui. in ziua in care avem spanac cu o rosie si 2 oua fierte eu inabus spanacul cu rosia si putin usturoi si este mai bun decat fiert simplu, iar ouale le tai deasupra.
 

Mariana  acum 4 ani 18 Februarie 2009 18:45  

Re: Gnocchi

Draga Ioana!mare dreptate ai cind afirmi ca depinde de cartofi ,cant.de faina!!!Eu ti-am zis ca am facut de doua ori si ceva de kg.de cartofi,la ochiometru,dar am vrut sa fac dupa reteta ta si nu sa putut!la 1 kg.de cartofi trebuie cam peste 5oo gr.faina!!deci cartofi dragele mele hotarasc cant.de faina!!te pup!la mine cel putin!si am cartofi de f.calitate de casa, ingrasaminte naturala au papat pina sau facut cartofi adevaratii!!
 

Nadia  acum 4 ani 8 Mai 2009 14:51  

Re: Gnocchi

eu am incercat reteta dar din pacate aluatul nu s-a lucrat deloc usor, a fost foarte moale cu toate ca am respectat intocmai reteta. am fost foarte dezamagita. in sfarsit am crezut ca voi gasi o reteta perfecta pentru gnochi dar...asta e....
 

Ioana  acum 4 ani 8 Mai 2009 18:37  

Re: Gnocchi

soiul cartofilor e de vina, trebuie sa fie fainosi

refac reteta weekendul ce vine si postez poze si din timpul prepararii si cartofii care trebuie folositi
 

Ioana  acum 4 ani 19 Mai 2009 09:54  

Re: Gnocchi

asa cum am promis am refacut reteta, am adaugat poze pas cu pas, si am mai adaugat explicatii despre cum fac eu gnocchi. in poze este doar o jumatate de portie, din 0.5 kg cartofi
 

diana h  acum 4 ani 17 Iunie 2009 14:05  

Re: Gnocchi

eeee, da, deci astia-s gnocchi! procedura seamana cu cea a coltzunasilor nostri. am sa incerc.
 

Armenica  acum 3 ani 30 Iulie 2009 11:13  

Re: Gnocchi

Ioana spunemi te rog merge gnocchi su sos de sois si daca da cite linguri
mersi
 

Ioana  acum 3 ani 30 Iulie 2009 11:19  

Re: Gnocchi

vrei sa ii servesti cu sos de soia simplu? nu am incercat, dar nu-mi face pofta. daca vrei o varinta rapida de sos, incerca cu unt topit aromatizat cu salvie si parmezan ras (topesti unt, adaugi salvie si lasi un pic pe foc, apoi iei de pe foc si pui cativa stropi de suc de lamaie; torni peste gnocchi si razi pamezan)
 

Armenica  acum 3 ani 30 Iulie 2009 11:29  

Re: Gnocchi

linga gnocchi nu merge sa ii servesc cu ficatei cu ceapa ioana te pupez
 

Ioana  acum 3 ani 30 Iulie 2009 11:32  

Re: Gnocchi

ah, cu ficatei merge, sosuletul de pe ficatei se potriveste cu gnocchi
 

Armenica  acum 3 ani 30 Iulie 2009 14:57  

Re: Gnocchi

Ioana !ai iesit o mancare pe cinste iti multumesc
 

Ioana  acum 3 ani 30 Iulie 2009 14:59  

Re: Gnocchi

ma bucur ar trebui sa plec de pe site ca azi n-am mancat inca nimic
 

ana  acum 3 ani 2 Octombrie 2009 09:54  

Re: Gnocchi

hmmm trebuie sa incerc si eu...
 

ramona  acum 3 ani 26 Octombrie 2009 10:52  

Re: Gnocchi

acum incerc aceasta reteta........sper sa i-mi iasa........
 

ana  acum 3 ani 26 Octombrie 2009 14:02  

Re: Gnocchi

 

laura  acum 8 luni 3 Octombrie 2012 20:54  

Re: Gnocchi

A iesit. O noua reteta reusita. Multumesc frumos.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS