Gulas

Categorii: Retete de supe si ciorbe, Retete din Ungaria, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Gulas
Pinterest

Ca sa fim corecti denumirea e gulyasleves, tradusa "supa gulas". Rezultatul nu e chiar ceea ce noi numim o supa, ci mai degraba o tocana mai putin scazuta. Oricum, se manaca cu lingura, asa ca sa zicem ca e totusi supa vesel In ungureste se pronunta "guiash", nu "gulash". Ardelenii stiu asta. In dictionarul limbii romane insa este trecut ca si gulas, asa ca o sa respect aceasta denumire, dar eu tot guias il pronunt. Carnea folosita este cea de vita, dar si cea de porc merge foarte bine, atata ca va iesi putin mai gras. Sau am vazut varianta cu carne de berbecut.

Din luna mai, am tot perfectionat reteta fiindca nu era in standarde. Yep... mai nou am standarde pentru mancare. Credeam eu ca fac gulas bun, dar asta pana am mancat gulas de la "Papa la Soni", la Concursul de gatit in aer liber. Va mai amintiti, nu? Eu, gulasul si o buturuga vesel A fost momentul in care mi-a cam fost rusine de gulasul meu, mai ales ca si Radu a observat asta. Auch! Si mi-am promis atunci, ca pana nu fac un gulas care sa fie macar comparabil cu a lui Soni, nu-l postez si gata. Ambitii mari, dragilor!

Si a venit sambata seara, gulasul meu era gata si cum a sosit Radu acasa i-am pus o portie mare. Imi radeam singura in barba, ma faceam ca trebaluiesc prin bucatarie dar in sinea mea incantam: "zi ca e mai bun decat a lui Soni, zi ca e mai bun decat a lui Soni"... Si aud: "Mmmm, in sfarsit e la fel de bun ca a lui Soni!" O fi bine, o fi rau? Pana la urma voi decideti.

Ingrediente
Gulas

1 kg carne de vitel (pulpa)
3 cepe
3 catei de usturoi
3 morcovi
2 radacini patrunjel
30 gr boia dulce (de calitate)
3 lingurite maghiran uscat
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita piper negru
3 lingurite sare
1 kg cartofi
2 rosii fara coaja (din conserva)
1 ardei rosu copt (sau 1 lingura pasta de ardei dulce)
1 lingurita rasa de harissa (sau chili, optional)
5 linguri ulei
1/2 portie aluat pentru galuscute

Portii: 10

Preparare
Gulas

  1. Se taie carnea cubulete de 2cm. Se toaca ceapa. Morcovii si patrunjelul se taie cubulete.
  2. In uleiul incins adaugati ceapa si caliti cam 10 minute, pana se inmoaie.
  3. Dati focul la maxim si adaugati cubuletele de carne si prajiti-le pana-si schimba culoarea, cam 15 minute, amestecand rar. Adaugati usturoiul strivit si lasati inca 1 minut pe foc.
    * am facut pasii de mai sus intr-o tigaie larga, sa aiba loc carnea sa se prajeasca bine, apoi am mutat totul intr-o oala cu fund dublu (oala cu presiune in cazul meu, dar fara capacul ei evident).
  4. Trageti oala de pe foc si adaugati boiaua, maghiranul, cimbrul, chimenul (chimen am pus initial 1/2 lingurita, apoi cand am adaugat sarea am gustat si am mai adaugat 1 varf de lingurita) si piperul. Amestecati bine, pana carnea e acoperita de ele.
  5. Adaugati zarzavatul si 7 cani cu apa. Puneti iar oala pe foc si dupa ce incepe sa fiarba, dati focul la mic si puneti capacul. Lasati sa fiarba asa acoperit cam 1 1/2 ore (atata a durat pentru pulpa de vitel). Timpul de fierbere poate fi si mai mare daca folositi carne de vita de exemplu, important e ca la acest pas sa lasati totul sa fiarba pana carnea e complet facuta. Sarea se adauga dupa 30 minute de fiert.
  6. Mixati in blender rosiile si ardeiul copt pana se face pasta, dar nu foarte fina, pot sa ramana bucatele de legume.
  7. Cand carnea e facuta adaugati cartofii curatati si taiati cuburi si pasta de rosii si ardei (cea mixata mai sus). Lasati sa fiarba in continuare, de data asta fara capac intre 20-30 minute, pana cartofii sunt facuti.Gustati de sare.
    * eu am adaugat acum si 1 lingurita rasa de harissa, dar puteti pune chili dupa gust in cazul in care preferati gulasul picant, ca si noi; harissa a fost o alegere pur personala si e singurul adaos care nu are legatura cu reteta traditionala
  8. In acest timp pregatiti aluatul de galuscute dupa reteta de aici (doar jumatate de portie!!!). Cu ajutorul instrumentului de facut galuscute pe care-l asezati pe oala cu gulas turnati aluatul in oala. Daca nu aveti acest aparat faceti galuscute fine cu o lingurita. Lasati sa dea 2-3 clocote si apoi stingeti focul, puneti capacul si lasati sa se raceasca.
  9. Se poate servi imediat, dar e mai bun dupa ce sta cateva ore. A doua zi e chiar mai gustos. Se serveste cu ardei murati si paine proaspata.
 
Gulas - Prajim ceapa si carnea

1. Prajim ceapa si carnea

Gulas - Adaugam condimentele

2. Adaugam condimentele

Gulas - Adaugam zarzavatul si apa

3. Adaugam zarzavatul si apa

Gulas - Dupa 1 1/2 ore de fiert

4. Dupa 1 1/2 ore de fiert

Gulas - Pasta de rosii si ardei copt

5. Pasta de rosii si ardei copt

Gulas - Preparam galuscutele

6. Preparam galuscutele

Gulas - Gulas

7. Gulas


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 52)  

 

Gulas de fasole

27 Aprilie 2010

Gulas de fasole

Gulas de porc cu varza

18 Decembrie 2014

Gulas de porc cu varza

Gulas de ciuperci

25 Noiembrie 2014

Gulas de ciuperci

Gulas austriac

16 Septembrie 2014

Gulas austriac

 

 

Bella  acum 5 ani - 16 Noiembrie 2009 11:25  

Re: Gulas

Servus Ioana...trebuie sa recunosc ca ma ajuti fff mult in bucatarie, asta pentru ca am si timp sa incerc multe din retele tale...am cautat pt mult timp o reteta de gulas dar pana acum nu m-a convins niciuna...si pt ca pana acum mi-au iesit bine toate retele tale, abia astept sa o incerc si pe asta. Vroiam sa te intreb: daca am ardei copt trebuie sa il fac pasta in robot? sau ajunge daca il tai marunt? Multam...
 

Ioana  acum 5 ani - 16 Noiembrie 2009 11:33  

Re: Gulas

poti doar sa tai marunt marunt ardeiul si rosiile sa le pasezi cu furculita. mie mi-a fost mai comod sa le arunc in robot. abia astept sa vad cum ti se pare gulasul meu.
 

Bella  acum 5 ani - 16 Noiembrie 2009 11:37  

Re: Gulas

Azi nu am timp...si mai ales ca aici magazinele sunt inchise lunea si nu am ingredientele in casa...dar abia astept sa il fac...am sa folosesc si eu robotul atunci pt ardei si rosii...iar pt galuscute, cred ca o sa ma chinui un pic...am citit linkurile... o sa postez, ca de obicei ca am prins gust. O zi buna!
 

Ioana  acum 5 ani - 16 Noiembrie 2009 11:43  

Re: Gulas

pentru galuscute poti folosi si varianta asta: pui aluatul pe un fund de lemn pe care-l tii deasupra oalei. cu cutitul tai si impingi fasiute de aluat in gulas. poate merge mai repede decat cu lingurita. vezi tu... cum ti se pare mai comod. aluatul nu e foarte mult.
 

Darvenia Darvi  acum 5 ani - 16 Noiembrie 2009 11:43  

Re: Gulas

imi e pofta
 

Bella  acum 5 ani - 17 Noiembrie 2009 10:14  

Re: Gulas

Scuza-ma Ioana...azi fac gulasul...mai am o intrebare: apa care se adauga tre sa fie rece sau calda?
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Noiembrie 2009 10:19  

Re: Gulas

am pus direct de la robinet (am aflat si eu intre timp ca apa Clujului nu este reciclata deci se poate folosi fara probleme) si era la temperatura camerei. dar nu conteaza foarte mult, daca o pui calda va incepe sa fiarba mai repede.

spor la gulas!
 

Bella  acum 5 ani - 18 Noiembrie 2009 10:17  

Re: Gulas

Draga mea Ioana am facut gulasul, cu jumatate din ingrediente pentru ca suntem doar 2 in familie...eu nu am mai mancat niciodata dar pot sa spun ca e delicios. Sper ca mi-a iesit asa cum trebuia pt ca am respectat intocmai toate instructiunile tale. Abia astept pranzul sa mai mancam...ah: galuscutele mi-au iesit un pic mai mari ca ale tale si fara o forma precisa dar prietenului meu i-au placut tare mult(nu mai facusem niciodata).Te pup
 

Ioana  acum 5 ani - 18 Noiembrie 2009 11:11  

Re: Gulas

bella, daca ai urmat instructiunile sigur a iesit ce trebuia, iar daca vi se pare gustos... ce mai conteaza. poate cand ai drum prin zona noastra sau prin ungaria incerci unul sa compari rezultatul.

galuscutele asa ies fara aparat, inegale si fara forma, dar buneeee. deci nu te stresa, arata mai rustic asa.
 

Nicol  acum 5 ani - 26 Noiembrie 2009 14:50  

Re: Gulas

Am incercat si eu astazi gulasul.
Aveam carne de vitel si am cautat pe google o mancare cu carne de vitel.Uite asa am ajuns la gulasul tau.
A iesit foarte ,foarte delicios.
In familia mea nimeni nu a mai mancat gulas,decat parintii mei pe vremea raposatului la conserva.
ei au spus ca nu este un adevarat gulas,ca cel de care isi amintesc ei era diferit.

Oricum mie mi-a placut foarte mult,la fel si sotului.

Felicitari!

Ps:Cu siguranta voi mai consulta retele tale,nici mie nu-mi place sa manac aceleasi feluri de mancare la nesfarsit!
 

Ioana  acum 5 ani - 26 Noiembrie 2009 14:55  

Re: Gulas

pai cum se poate sa compare un gulas la conserva cu un gulas facut in casa? vesel oricum, bine ca v-a placut si rezultatul te-a multumit. te mai astept oricand pe site vesel
 

cristina  acum 5 ani - 15 Decembrie 2009 14:51  

Re: Gulas

Trebuie sa recunosc ca a iesit foarte bun :D
 

camelia elena  acum 5 ani - 17 Decembrie 2009 11:03  

Re: Gulas

o SA TI SE PARA O TIMPENIE POATE DARam facut exact dupa reteta ta dar am folosit pulpa de curcan compańerii de apartament sunt adventisti si nu stiam ca intra carnea de vetil in favoritele lor si asa am facut cu pulpa de curcan sa nu mincam numai noi doi...a iesit nemaipomenita reteta va jur
incredibil dar suntem 6 si nu a juns
mai fac dar de data asta cu vitel
VA PUPACESC SI MULTAM CA EXISITATI
 

camelia elena  acum 5 ani - 17 Decembrie 2009 11:06  

Re: Gulas

AM UITA SA MENTIONEZ CA NU AM FOLOSIT FAINA AM PUS GRIS NU CRED CA PUTEA AFECTA GUSTUL PT CA TOTAL ESTE TOT O FAINA MAI MARE NU??
 

camelia elena  acum 5 ani - 17 Decembrie 2009 11:41  

Re: Gulas

NU STIU CUM SE ZICE MAGHIRAN IN SPANIOLA DACA MA AJUTATI IL FOLOSESC LA PRIOXIMA ASA CA EU AM PUS OREGANO.....?
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Decembrie 2009 11:51  

Re: Gulas

camelia , nu mi se pare o tampenie, carnea de vitel poate fi inlocuita cu orice fel de carne si desi va iesi cu un usor alt gust, tot buna va fi in final. abia astept sa incerci si cu vitel!

mejorana, sper sa fie corecta traducerea pentru maghiran vesel
 

piticu oradea  acum 5 ani - 5 Ianuarie 2010 11:22  

Re: Gulas

cel mai bun gulyas se face la ceaun.se mai adauga ardei iute si daca mai pui si un vin rosu va iesi o minunatie de iti lingi degetele si .... bucatarului.
 

Ioana  acum 5 ani - 5 Ianuarie 2010 11:42  

Re: Gulas

ai dreptate, abia astept sa vina primavara sa ies cu ceaunul sa testez reteta de fata. De anul trecut imi fac planuri in directia asta, acum ca am si loc in care sa-mi instalez ceaunul. o sa pun si poze !!!!
am pus harissa in loc de ardei iute, se potriveste foarte bine cu gulasul.
 

piticu oradea  acum 5 ani - 5 Ianuarie 2010 11:48  

Re: Gulas

ioana te-as invita cu multa placere sa facem un gulys impreuna dar as vrea sa stiu de unde esti si varsta.eu am 49 dar sant in forma maxima imi e pofta
 

Ioana  acum 5 ani - 5 Ianuarie 2010 15:30  

Re: Gulas

nu conteaza varsta ca sa faci un gulas bun vesel
 

Laura  acum 5 ani - 11 Ianuarie 2010 19:53  

Re: Gulas

DA ,SE PRONUNTA GUIAS. DACA PUI CARNE DE VITEL TREBUIE SA PUI SI COSTITA CU OS (NEAPARAT) DE PORC. EU CA SI CONDIMENTE FOLOSESC DOAR CHIMEN, SARE ,PIPER, BOIA, SI UN PIC DE ARDEI IUTE ROSU. DAR CEL MAI GUSTOS GUIAS SE FACE LA PADURE ,IN CEAUN, AROMA FIIND DE LA FUM!
 

mihaela  acum 5 ani - 9 Februarie 2010 12:40  

Re: Gulas

astazi am facut pt.prima data guias si a iesit foarte,foarte bun. vreau sa va multumesc din suflet pt. ajutor aveti niste retete excelente si a inceput chiar sa imi placa sa gatesc.
o sa mai incerc si alte retete. vesel
 

dana  acum 5 ani - 18 Februarie 2010 18:10  

Re: Gulas

minunat guiasul,din pacate sau din fericire eu am fost nevoita sa inlocuiesc galustele de faina cu ciuperci(nu mi-a venit alta idee)dar a iesit ceva nemaipomenit de gustosveselmerita sa incercati! vesel
 

Camelia  acum 5 ani - 26 Februarie 2010 16:21  

Re: Gulas

Buna, Ioana,
M-ai facut sa -mi amintesc de anii petrecuti in Cluj...
Am facut reteta si a avut parte numai de laude.
Maine incerc tarta rasturnata de mere.

Multumesc pentru ca ne faci sa redescoperim placerea gatitului.
 

ana  acum 5 ani - 9 Martie 2010 13:40  

Re: Gulas

Extraordinar! Abia astept sa ajunga si sotul meu acasa sa vad ce spune! Mai ales ca mama lui e ardeleanca si el e invatat cu mancarea ungureasca! Multumesc mult, Ioana!
 

ubu.roi  acum 5 ani - 23 Martie 2010 16:21  

Re: Gulas

Aproape perfect vesel

- Ai uitat frunza de dafin

- Daca galuscutele sunt prea migaloase, merge si numai cu cartofi.

- Ardeiul se poate pune foarte bine si crud (adica nu copt).

- Puristii (adica unii bucatari maghiari) nu pun rosii sau pasta de rosii sau bulion sau orice care are legatura cu rosiile. Ei sunt de parere ca gustul divin al papricai nu trebuie alterat sub nici o forma de rosii...

- E mai bun cu untura decat cu ulei (merge si unt).

- Imi place cuvantul galuscute vesel Ungurii le spun csipetke (adica "ciupituri")si le fac manual. Daca nu aveti masinaria, puteti gasi un mod de preparare cu manuta aici: [link]

- Am citit undeva ca se poate pune si inima de vaca (nu ma incanta ideea)
 

Ioana  acum 5 ani - 23 Martie 2010 17:23  

Re: Gulas

mi-a placut: "aproape perfect" vesel foaia de dafin o pun dar la bab gulyas.
sa stii ca ungurii folosesc mult organele animalelor, de exemplu in supa de pui pun ficatul sau galuste de ficat. nu arata foarte bine, dar asa e obiceiul lor, ce sa-i faci.
 

emma  acum 5 ani - 25 Martie 2010 23:18  

Re: Gulas

draga mea,vroiam sa fac de multe ori un gulas dar nu aveam nici o reteta.multumesc .abia astept sa il fac.noi locuim in spania si stul meu este din moldova si eu sint din ardeal si la sotul meu ii plac mult mincarurile din partea noastra.abia astept sa-l fac. vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 26 Martie 2010 12:21  

Re: Gulas

emma, vei fi incantata ca si sotul tau dealtfel, e una din retetele mele preferate. mai ales ca ai acces la boiaua spaniola de buna calitate o sa-ti iasa super. a doua oara poti pune si putina boia afumata, cred ca va fi un plus.
 

István  acum 5 ani - 18 Mai 2010 11:40  

Re: Gulas

apropo de "supa gulas" (Gulyásleves).
intradevar nu prea seamana cu o supa,dar mentionez faptul,ca adevarata traditionala denumire este "GULYÁS" deci nu are nici o legatura cu vreo sup,dar din pacate mai nou se foloseste termenul de supa si in ungaria. Daca ne uitam la BABGULYAS adica gulas de fasole este foarte clar nu apare termenul de supa.
vesel
 

ioana  acum 5 ani - 25 Mai 2010 16:59  

Re: Gulas

ce a mai buna reteta de gulas pe care am facut-o vreodata. FELICITARI vesel
 

iulia  acum 5 ani - 13 Iunie 2010 19:50  

Re: Gulas

arata minunat! imi e pofta Ioana, te-as imprumuta acasa vreo o luna sa-mi gatesti si mie, doar atat ca apoi ma ingras prea mult vesel ai niste retete extraordinare!
 

oprisan teodor  acum 4 ani - 16 Iulie 2010 17:40  

Re: Gulas

foarte buna reteta ! se poate pune vin in loc de apa? te intreb asta pentru ca am vazut asta in ungaria patria gulasului
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Iulie 2010 17:50  

Re: Gulas

se poate desigur, cam 1 pahar vin rosu la cantitatea asta si restul apa
 

claudia_petronela  acum 4 ani - 24 Iulie 2010 18:41  

Re: Gulas

imi e pofta
 

Camelia  acum 4 ani - 2 Noiembrie 2010 17:51  

Re: Gulas

Stimata Doamna/Domnisoara,

Stiu sa gatesc gulyasleves"dar deoarece ai laudat aceasta reteta m-am gindit sa o gatesc.
Dupa parerea mea nici o bucatareasa maghiara nu pune in gulyasleves, maghiran si cimbru.
Imi pare rau ca trebuie sa o spun dar gustul la aceasta supa e departe de original.
Dar poate este un gulyasleves reinventat.

Friptura de porc la cuptor a fost delicioasa.
 

Dorina  acum 4 ani - 18 Ianuarie 2011 21:59  

Re: Gulas

Ioana, maine am de gand sa gatesc gulasulvesel o singura problema am, nu gasesc nicaieri radacina de patrunjel, aici nu prea se foloseste..se poate fara, sa inlocuiesc oare cu telina sau sa ma chinui pana gasesc ori imi trimite mama de acasa?vesel multumesc mult!
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Ianuarie 2011 09:46  

Re: Gulas

nu te chinui sa gasesti patrunjel, pune o felioara de telina. asa am facut si eu acum de Craciun cand nu am gasit patrunjel radacina si a iesit bun bun.
 

Dorina  acum 4 ani - 19 Ianuarie 2011 18:18  

Re: Gulas

Multumesc!acum ma apuc de treaba!
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Ianuarie 2011 18:29  

Re: Gulas

spor!
 

Georgiana  acum 4 ani - 15 Februarie 2011 17:41  

Re: Gulas

Foarte, foarte bun! Ador retetele tale pentru ca ai un real talent la a le prezenta. Pozele sunt reusite iar pasii foarte, foarte logici, usor de urmarit. Ai putea scrie o carte de bucate. vesel
 

malinoiu  acum 3 ani - 29 August 2011 13:54  

Re: Gulas

am facut gulas dupa reteta ta . A iesit extraordinar!!!! Vreau sa iti multumesc ca impartasesti si celorlalti experientele si priceperea ta culinara. O sa mai incerc si alte retete de ale tale.
 

gurmi  acum 3 ani - 2 Septembrie 2011 21:32  

Re: Gulas

In primul rind gulyasul (din maghiara se traduce in vitel, nu costite de porc ,nu curcan, sau alte inaripate ).Apoi daca este supa,este vorba de:carne de vitel,ceapa,patrunjel,morcovi,1ardei gras rosu,cartofi,boia,sare,piper,1ardei iute, telina frunza,chimen,galuscute, nici-decum rosii, usturoi,maghiran si alte oltenisme.Toate sint 1/2 di cantitatea carnii(nu sarea si piperul care sint facultative)
un kg de carne se fierbe in trei litri de apa sau mai mult si se foloseste aoroape toata zeama,deci nici-decum un sos scazut pt ca devine papricas
 

adriana  acum 3 ani - 3 Septembrie 2011 11:00  

Re: Gulas

Locuiesc in Filipine si am facut aceasta reteta pentru restaurantul meu (mentionez ca pana acum un an cand am venit aici nu gateam deloc iar tot ce stiu acum stiu de la tine si de la mama si soacra).... A iesit extraordinar!!!! imi e pofta
 

brisc  acum 3 ani - 5 Octombrie 2011 10:52  

Re: Gulas

Glasul e si mancarea preferata a sotului meu. la ceaun e SUPER. incercati-o ca merita vesel
 

adrian  acum 3 ani - 31 Octombrie 2011 15:16  

Re: Gulas

Salut,eu am facut cu carne de porc si a iesit super.Cred ca ceapa si zarzavaturile sunt foarte importante dar trebuie sa pui si suflet.
 

alina  acum 3 ani - 12 Noiembrie 2011 10:48  

Re: Gulas

vreau sa incerc reteta ta de gulas, dar mie nu imi place aroma chimenului in mancare, cu ce alt condiment as putea sa il inlocuiesc?
 

Ioana  acum 3 ani - 12 Noiembrie 2011 11:42  

Re: Gulas

cu nimic.
si eu pun putin pentru ca Radu (sotul meu) nu suporta chimenul, dar daca il dozez cu grija nu are probleme.
 

Tudor Bugetar  acum 3 ani - 11 Martie 2012 00:11  

Re: Gulas

stii ce nu pricep ? daca timpul de fierbere pt vitel este de 1,5 ore, de ce pui zarzavaturile de la inceput (morcov de ex)? nu se zdrobesc prea tare ? eu le-as pune dupa 1 ora.
 

Ioana  acum 3 ani - 11 Martie 2012 12:42  

Re: Gulas

gulasul este o mancare rustica, fara pretentii. secretul sta in fierberea ingredintelor la foc mic timp indelungat. daca am face cum zici tu (si inteleg foarte bine ideea, este foarte buna pentru mancaruri mai rafinate) s-ar pierde din aroma caracteristica. fiindca atunci cand gatesti pe timpi de fierbere (ca la un restaurant foarte bun) aromele nu se mai amesteca, cand manaci simti totul un pic separat (sunt arome "oneste" - asa le zic eu). ceea ce este bine in acel context, insa la o tocana rustica asta nu se potriveste. a incercat si heston blumenthal sa faca parca un ragu dupa toate principiile unui mare bucatar, insa lumea nu a fost incantata, pentru ca ragu este o mancare traditionala si acela e gustul pe care-l asteapta toti.
 

Olga  acum 2 ani - 4 Decembrie 2012 21:29  

Re: Gulas

Yumzers! Veni, vidi, coquend! vesel
A iesit f. buna desi am cam masacrat reteta pentru ca nu am gasit toate ingredientele. In loc de maghiran am pus oregano, cimbrul l-am adaugat mai tarziu, chimenul l-am pus seminte pentru ca nu am gasit macinat si nici nu aveam mojar cu pistil la indemana, in loc de galuscute de casa am pus knöpfli, am adaugat vreo 3 ciuperci medii taiate felii, iar in loc de radacina de patrunjel am pus frunze tocate. Nu stiu daca i se poate spune gulas, dar orice ar fi, a iesit bun! La desert am facut mere la cuptor. Mi s-a parut un desert simplu care merge bine cu o mancare rustica si a mers intradevar de minune.
Multumesc pentru reteta, o sa mai icnerc si alte retete de aici!
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani - 15 Martie 2013 13:24  

Re: Gulas

He,he...astazi am repetat figura asta...de-abia astept sa ajung acasa....daca ma-ntelegeti...poate pun si-o poza, sa vedem...
 

andrei cristea  acum 9 luni - 2 Septembrie 2014 22:30  

Re: Gulas

vreau sa organizez o iesire cu prieteni de ziua mea si vreau sa fac un ceaun mare pentru aproximativ 40 de persoane. cine ma poate ajuta cu o reteta gustoasa si cantitatile necesare? obs: nu am mai facut niciodata singur un ceaun... vesel) tel:0743460510 multumesc anticipat
 

Roxana  acum 10 luni - 21 Septembrie 2014 14:32  

Re: Gulas

Asi fi apreciat f. mult sa am doar reteta ....povestea dinainte NU MA INTERESEAZA.

Am vrut sa imprim doar reteta....si m-am trezit cu 1 pagina de povesti!!!!
 

dogaru lina  acum 6 luni - 6 Ianuarie 2015 09:30  

buan as vrea sa stiu cand pot sa adaug crema de gulas in gulas la inceput sau la sfarsit?

vesel
 

Ioana  acum 6 luni - 6 Ianuarie 2015 09:38  

Re: Gulas

la inceput, cand adaugi si boiaua, ca sa se impregneze carnea cu aroma ei. la final gusti gulasul si mai poti adauga un pic de pasta daca simti ca trebuie intarit gustul.
 

dogaru lina  acum 6 luni - 8 Ianuarie 2015 10:58  

Re: Gulas

multumesc mult o zi buna vesel
 

Nicola  acum 3 luni - 23 Aprilie 2015 16:13  

Re: Gulas

As dori o reteta de gulas dar cu carne de porc si cateva sfaturi asa ca pt un bucatar care e la inceput...As dori o reteta de gulas dar cu carne de porc si cateva sfaturi asa ca pt un bucatar care e la inceput...multumesc
 

Ioana  acum 3 luni - 23 Aprilie 2015 17:51  

Re: Gulas

ok, mi-am notat cererea ta.
 

JAFFAR  acum o ora - 22 Iunie 2015 19:02  

Re: Gulas

ESTI TARE.................SI SPECIALIST.................LA NR 1 VA ROG SA MI EXPLICATI CUM ATI PUTUT TAIA PATRUNJELUL CUBULETE...................CA MIE NU MI IESE ........NEAM.............NUMA JULIEN IMI IESE................... imi e pofta
 

Ioana  acum 27 minute - 22 Iunie 2015 20:08  

Re: Gulas

doar daca nu cumva e vorba de radacina de patrunjel vesel
ia uite, chiar scrie la ingrediente ca asa e! ce chestie, trebuia doar sa citesti atent si ai fi reusit sa tai patrunjelul cubulete.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus