Retete Culinare : e-Retete

 

Gulas de fasole

Categorii: Retete cu legume, Retete cu carne de porc, Retete de supe si ciorbe, Retete din Ungaria

 
Gulas de fasole. Imagini pas cu pas pentru gulas de fasole

Azi va poftesc pe toti la bab gulyas. L-am executat duminica pe teritoriul soacrei si in prezenta ei, deci va inchipuiti ca nu am avut loc de greseli

Ingrediente pentru Gulas de fasole

700 gr fasole
500 gr carne de porc (pulpa)
200 gr costita afumata
200 gr ciolan afumat
2 cepe
2 ardei kapia (unul galben, unul rosu)
2 morcovi
3 felioare telina
1 patrunjel radacina
3 rosii fara coaja (pot fi din conserva)
2 linguri boia dulce
2 foi dafin
1 lingurita rasa piper
2 lingurite rase cimbru uscat
1/2 lingurita chili pudra (sau 2 ardei iuti)
sare
1 lagaturica patrunjel

Gulas de fasole - Preparare

  1. Cu o seara inainte puneti fasolea la inmuiat cu apa calduta.
  2. Se taie costita cubulete mici si se pune intr-o oala mai mare (de cca 6l) la prajit la foc mic pana devine crocanta. Daca nu lasa multa grasime adaugati 1-2 linguri ulei.
  3. Adaugati ceapa si ardeii tocati fin, putina sare si caliti pana ceapa se inmoaie.
  4. Adaugati carnea si ciolanul cuburi si continuati sa prajiti pana carnea isi schimba culoarea si carnea isi lasa sucul (cca 15 minute).
  5. Adaugati zarzavaturile (morcovi, telina, patrunjel) taiate cubulete mici si continuati sa caliti pana scade apa de pe carne (cca 10 minute)
  6. Trageti oala de pe foc si adaugati boiaua, chiliul, piperul si cimbrul si amestecati bine.
  7. Adaugati 8 cani de apa si rosiile strivite cu furculita si puneti iar oala pe foc. Aduceti la fierbere si cand clocoteste adaugati fasolea inmuiata si dafinul. Dati focul la mic, astfel incat supa sa bolboroseasca usor. Lasati sa fiarba totul pana fasolea e fiarta, minim 1 1/2 ore. Dupa 1 ora de fiert adaugati 2 lingurite sare. Gustati apoi si daca vi se pare ca mai trebuie sare, mai adaugati.
    * tineti apa fierbinte la indemana in caz ca scade prea mult apa de pe fasole; fasolea mea a fiert in 1 ora si 45 minute si nu a mai fost nevoie de apa suplimentara
    ** daca doriti, la final puteti face galuscute de faina, ca si la
    gulasul de cartofi
  8. La final adaugati patrunjelul tocat fin si stingeti focul. A doua zi gulasul se va mai ingrosa si probabil va fi nevoie sa adaugati putina apa cand il incalziti.

 
Click pe imagini pentru a mari

Taiem costita cubulete
Taiem costita cubulete
Prajim costita
Prajim costita
Prajim ceapa si ardeii
Prajim ceapa si ardeii
Apoi carnea si zarzavaturile
Apoi carnea si zarzavaturile
Adaugam condimentele
Adaugam condimentele
Cand fierbe apa adaugam fasolea
Cand fierbe apa adaugam fasolea

 

5 59

 

 

Retete similare 

Gulas Gulas de ciuperci
Gulas Gulas de ciuperci
Gulas austriac Tocanita de vita si vinete
Gulas austriac Tocanita de vita si vinete

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Gulas de fasole" »

 

Comentarii

ildi  acum 4 ani 27 Aprilie 2010 13:11  

Re: Gulas de fasole

ioana is back me happy
noul meu prieten vrea sai gatesc traditional sambata si chiar ma gandeam ce sa fac, f buna inspiratie miai dat, in ungaria se mai adauga si galuscute in bab gulyas, doar cateva
 

Simona  acum 4 ani 27 Aprilie 2010 14:24  

Re: Gulas de fasole

Yep ! Asta-i !
Am mancat in Ungaria, si cu galuscute, si fara...
DELICIOS ! Adevaru-i ca si noi stim sa-l facem, da' cand e facut de altu' parca e mai bun, nu ? Ce imbietor arata in farfuria ta !...
In ce ma priveste, de cele mai multe ori urmez fidel reteta pana la final, cand, nu ma pot abtine si trantesc si niste leustean in ea...Si asa fac cu multe preparate din astea specifice vreunei bucatarii... Cred ca sunt incurabila...
 

Ioana  acum 4 ani 27 Aprilie 2010 17:55  

Re: Gulas de fasole

ildi, nu prea ma atrage casa in timpul weekendului, cum vad soarele cum ies la plimbare. in weekendul asta am fost la Campul Cetatii, un loc super cu iazuri cu pastravi si evident cu un restaurant cu preparate din pastrav de acolo am plecat la soacra si apoi luni am avut oaspeti...

simona, nu-i bai, leusteanul merge bine cu fasolea, pana la urma asta da farmec mancarurilor, un condiment sau o verdeata diferita...
 

cristina  acum 4 ani 27 Aprilie 2010 20:53  

Re: Gulas de fasole

de cand astept reteta asta pe site ul tau....in careva zi chiar m am gandit sa ti propun.am reteta dar voiam reteta ta...
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 28 Aprilie 2010 08:37  

Re: Gulas de fasole

Sotul meu este mare amator de bab gulyas , de cate ori ajunge in Ungaria numai asta mananca, eu sincer nu l-am incercat niciodata, (am eu "un pitic pe creier" referitor la ciorbele facute de altcineva si nu mananc ciorbe inafara casei). In weekend voi pune in aplicare reteta ta si iti voi spune verdictul , daca este la fel ca cel unguresc. De placut ,ii va placea , toate retetele tale ii plac Mersi mult de reteta.
 

Ioana  acum 4 ani 28 Aprilie 2010 11:30  

Re: Gulas de fasole

cristina, sa-mi spui cum a iesit!

ancutza, poate ai la indemana si boia ungureasca (de Szeged), e cea mai buna. eu am cumparat de la ei boia dulce, nobila si picanta (csemege, különleges, csípős csemege). le poti folosi si mixate.
singura diferenta fata de cel mancat de mine la Budapesta mi s-a parut ca e grasimea, al lor era mai gras. eu nu am folosit deloc ulei, doar cat a lasat costita. daca il doresti mai gras adauga ulei cand prajesti costita.
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 18 Iunie 2010 11:14  

Re: Gulas de fasole

Ioana draga , nu-mi mai ajunge timpul sa iti scriu... , dar sa sti ca te urmaresc cu acelasi interes , zilnic intru rapid pe site sa vad ce mai faci si ma incanta tot ce vad...
Am executat bab gulyasul de vreo 2 saptamani si a fost tare apreciat peste tot (l-am impartit), sotul ar fi mancat de 3 ori pe zi . Excelent ! Acum visul meu este sa il fac la ceaun (din pacate nu am inca) afara ...nu stiu daca voi avea ocazia sa il fac vara aceasta. Orticum este super ...bravo!
 

Ioana  acum 4 ani 18 Iunie 2010 17:19  

Re: Gulas de fasole

se pare ca te alearga fetitele la greu! daca-mi dai un semn din cand in cand sa stiu ca sunteti bine e ok
ma bucur pentru sotul tau! acum nu va mai manca in ungaria gulas, te va suna de pe drum sa-i faci o tura
 

Kun Maria  acum 4 ani 2 August 2010 14:18  

Re: Gulas de fasole

Foarte buna mincare pentru o persoana sanatoasa ,eventual si tinara
 

florea diana  acum 4 ani 12 Noiembrie 2010 20:53  

Re: Gulas de fasole

am mancat in ungaria f bun..acolo e mama ei deci oricum ar fi fost facut in ro nu are paragon
 

Goe  acum 3 ani 13 Ianuarie 2011 14:38  

Re: Gulas de fasole

Sunt un impatimit al bucatariei dar guyas ca la Seged nu am mancat nici unde.Este undeva pe o straduta laturalnica si la un restaurant rustic in apropierea la un supermarchet foarte des intalnit in Ungaria dar nu-mi aduc aminte numele,acum i-mi scapa si nu e f.scump undeva la 3 E cu un cola.Servirea e intr-o caldarusa faina de tot.
 

ionut  acum 3 ani 28 Octombrie 2011 06:49  

Re: Gulas de fasole

mijjjto reteta so fac si euŞP snt cam micut da le am cu gatituŞ:>
 

cristina  acum 3 ani 12 Noiembrie 2011 21:13  

Re: Gulas de fasole

foarte bun o sa incerc
 

T  acum 2 ani 29 Februarie 2012 23:43  

Re: Gulas de fasole

Eu fac dupa capul meu dar o sa pun toate ingredientele ,pare foarte gustoasa ,Felicitari
 

claudiu  acum 2 ani 6 Septembrie 2012 13:03  

Re: Gulas de fasole

cam cate portii ies din reteta asta?
 

Ioana  acum 2 ani 6 Septembrie 2012 13:11  

Re: Gulas de fasole

nu stiu exact cate portii sunt in oala aia.
 

adrian   acum un an 19 Decembrie 2012 04:00  

Re: Gulas de fasole

ioana draga iti multumesc ca existi de cind gatesc dupa retetele tale nu mai am loc liber in restaurantul meu din germania, cel putin pe nemti iam dat gata de la aperitive si pina la deserturi iam inebunit. cu retetele tale si cu sufletul meu pus cind gatesc facem o echipa minunata. o intrebare: ai cumva editata vreo carte de bucate cu de toate de la A la Z? daca da te rog sami spui cum pot intra si eu in posesia unui exemplar? multumesc. iti doesc multa sanatate si sarbatori cit mai frumoase alaturi de cei dragi. la fel si tuturor cititorilor de pe acest seit mullte satisfactii si sarbatori fericite
 

Ioana  acum un an 19 Decembrie 2012 09:38  

Re: Gulas de fasole

Adrian draga nici nu stii cat ma bucur sa aud asemenea lucruri. ma bucur sa aflu ca siteul meu este de ajutor mai mult decat mi-as fi imaginat cand l-am creat. trebuie sa ajung in restaurantul tau sa gust bunataturile tale. doar zi-mi orasul
carte de bucate nu am, toate retetele mele le gasesti doar aici.
 

Valentin  acum un an 14 Iulie 2013 10:48  

Re: Gulas de fasole

Excelenta reteta, prezentarea. Cred ca sotul tau e tare fericit. Felicitari Ioana, si pentru a fi "asortat" cu reteta, minden jót!
 

Ariana  acum 11 luni 12 Decembrie 2013 11:36  

Re: Gulas de fasole

Ioana,te rog sa srii retete si de post,eu sunt vegetarian,Am facut gulasul de fasole,fara carne,a iesit si asa foarte bun.Multumim de reteta.Te pup
 

Florina Radu  acum 11 luni 20 Ianuarie 2014 11:13  

Re: Gulas de fasole

Excelent! Exceptional!
Multumesc!
 

Iulia  acum 5 luni 20 Iunie 2014 12:40  

Re: Gulas de fasole

Buna, imi atrage atentia tipul de ardei folositi in aceasta mancare: kapia. Daca se foloseste ardei gras e ok? Poate suna stupid intrebarea mea, dar chiar nu stiu daca exista vreo diferenta de gust intre cele doua soiuri de ardei, ca eu nu-mi dau seama.
 

Ioana  acum 5 luni 20 Iunie 2014 13:27  

Re: Gulas de fasole

ardeii kapia sunt foarte dulci, mai ales cei rosii, cel putin asa i-am simtit eu, mai carnosi si mai dulci decat cei grasi. insa in mancare poti folosi si ardei gras in loc, nu va fi diferenta mare. este cel mai folosit tip d eardei din ungaria, asa ca in gulas merge sa folosesti kapia pentru a fi mancarea cat mai autentica.
 

ari  acum 5 minute 28 Noiembrie 2014 11:15  

Re: Gulas de fasole

reteta este buna.un lucru nu mi-a fost clar:
daca carnea si fasolele se fierb in vas acoperit.in general eu fierb fasolea si dupa aceea o folesc la diverse preparate
 

Ioana  acum 48 secunde 28 Noiembrie 2014 11:19  

Re: Gulas de fasole

nu am fiert fasolea separat. fasolea nefiarta se pune in oala la pasul 7 si se fierbe cu totul pana e facuta.

poti folosi si fasole fiarta inainte, dar atunci ai grija sa folosesti apa in care a fiert in locul celor 8 cani de apa.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS