Ice tea cu fructul pasiunii

Retete bauturi Retete cu fructe

Reteta Ice tea cu fructul pasiunii

Vara aceasta puteti sa va racoriti cu o bautura exotica: ice tea cu fructul pasiunii, o calatorie tropicala intr-un singur pahar.

Ideea mi-a venit cand am observat ca ice tea e foarte popular printre prietenele mele. Ice tea in sus, ice tea in jos. Asa ca varianta homemade de ice tea cu aroma dorita, indulcit dupa gustul propriu si fara conservanti s-a nascut rapid in mintea mea.

Fructul pasiunii contine multa vitamina C si A, are efect laxativ (deci este indicat in curele de slabire) si calmant. Samburii nu-i aruncati, sunt plini de fibre, ii puteti adauga in iaurt dimineata.

Racoreala placuta cu acest ice tea!

Ingrediente

4 lingurite cu varf ceai negru (sau verde)
5 bucati fructul pasiunii (maracuja)
1 cana zahar
gheata

Portii: 5 pahare

  1. Se pune la fiert 1 cana de apa cu 1 cana de zahar, 2 minute de cand incepe sa clocoteasca. Luati siropul de pe foc si lasati-l sa se raceasca complet.
  2. Preparati ceaiul punand 2 cani de apa in ibric impreuna cu ceaiul negru. Fierbeti 2 minute de cand apa incepe sa clocoteasca. Luati ibricul de pe foc, acoperiti-l si lasati sa se infuzeze 3-4 minute. Strecurati ceaiul si lasati-l sa se raceasca complet.
  3. Scoateti pulpa din fructele pasiunii. Puneti pulpa intr-o sita fina deasupra unui bol. Frecati cu lingura pana toata pulpa galbena trece prin sita si in sita raman doar semintele. In bol veti avea suc de maracuja.
  4. Puneti intr-o carafa sucul de maracuja, ceaiul si 1 1/2 cani apa rece. Amestecati bine.
  5. Turnati sirop de zahar in carafa dupa gust (eu am pus cam 2/3 din siropul preparat), pana e suficient de dulce pentru voi.
  6. Dati carafa la frigider pana in momentul servitii.
  7. Cand serviti, amestecati in carafa (pulpa de maracuja se lasa la fund) si adaugati multa gheata sau puteti adauga gheata direct in pahare si turnati ceaiul peste ea.

Fructul pasiunii

Fructul pasiunii

Pulpa in sita fina

Pulpa in sita fina

Raman doar semintele in sita

Raman doar semintele in sita

Ice tea in carafa

Ice tea in carafa

Comentarii (10)

 

monika  acum 11 ani - 5 Iunie 2012 08:29  

absolut deliciosssss =P~ =P~ =P~
 

MariAna  acum 11 ani - 5 Iunie 2012 11:48  

Ei da, si eu ma numar printre consumatorii de icetea (cu aroma de lamaie), deci mai prins cu reteta asta, mai ales ca te poti juca cu aromele. Cred ca am sa incerc mai intai cu rodie. Vara asta, limonada si icetea homemade!
 

Ioana  acum 11 ani - 5 Iunie 2012 14:08  

O, daaaa, rodie! Acum mi-ai adus aminte de sucul ala bun din roma... foarte buna ideea pentru viitorul meu ice tea! ce culoare o sa aiba...
 

Gabriela  acum 11 ani - 6 Iunie 2012 21:27  

Foarte interesant, dar unde ai gasit fructul pasiunii? Am ametit cautand minunatia asta.Merci =P~
 

Ioana  acum 11 ani - 7 Iunie 2012 08:54  

la Cora, sunt puse intr-un cosulet mic in zona cu fructe exotice. poate se gasesc si la metro, si ei sunt bine aprovizionati cu fructe.
 

Cristina  acum 11 ani - 7 Iunie 2012 11:51  

Din ce fructe se mai poate face icete-ul? Se pot folosi si fructele de sezon?
 

Ioana  acum 11 ani - 7 Iunie 2012 12:02  

piersici de exemplu. le oparesti in apa fierbinte maxim 1 minut, le cureti de coaja si apoi le mixezi in blender cu apa doar cat sa aiba consistenta unui nectar. si il folosesti ca si sucul de maracuja. cand faci siropul poti adauga cateva felii de ghimbir ca sa fie usor picant ceaiul.

sau poti face cu amestec de suc de portocala si ananas.
sau cu zmeura (eventual si portocala) si menta.

ideea e urmatoarea: faci ceai de doua ori mai concentrat decat il bei normal, adaugi sucul de fruct (cat sa se mai simta aroma ceaiului) si apoi adaugi sirop dupa gust.
 

Cristina  acum 11 ani - 7 Iunie 2012 22:41  

Mersi mult!
Acum este o avalansa de fructe de sezon, si vreau sa profit de ele din plin. O sa incerc ice-tea cu caise, chiar daca sunt mai acrute. Dar o sa pun mai mult sirop dinacela, sau miere eventual.
Inca o data...multumesc pentru sfaturi :D !
 

mirela  acum 10 ani - 3 Iulie 2013 20:38  

Vreau sa spun ca nu asa se prepara cel mai bine sucul de maracuja,este mult mai eficient sa il mixezi intr un robot de bucatarie ,tot continutul fructului adica pulpa interioara si seminte apoi doar se amesteca cu apa si se strecoara.Spun asta din experienta.Recomand acest fruct pentru cantitatea foarte mare de fier pe care o are. :)
 

Ioana  acum 10 ani - 4 Iulie 2013 10:46  

mirela , o sa incerc si varianta asta.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...