Kebab de vinete

Categorii: Retete cu legume, Retete de mancaruri cu carne, Retete de mancaruri cu legume, Retete ieftine, Retete turcesti

 

Kebab de vinete
Pinterest

Pernite moi si carnoase de vinete cu umplutura picanta.

Desi reteta este turceasca am folosit carne tocata de porc, fiindca asta mi-a ramas de la o portie de pastai cu carne tocata. De asemenea am apelat la sosul de rosii in stil grecesc, fiindca e sosul pe care-l pregatesc cel mai des vara si oricum are arome care se folosesc si in bucataria turceasca si care se regasesc si in condimentul meu turcesc. Asa, am mai economisit timp. Am vazut ca unii prefera sa foloseasca pasta de rosii in locul unui sos, dar pe mine rezultatele nu m-au multumit.
O mica eroare de orientare in congelator a avut rezultate minunate. Am incurcat pasta de ardei dulce cu cea iute si abia dupa ce am facut amestecul de carne mi-am dat seama. Am crezut ca am ratat mancarea, ca va iesi asa picanta incat va acoperi restul aromelor, dar a iesit perfecta. Umplutura a fost doar atat de picanta cat sa se combine placut cu dulceata vinetelor.

Ingrediente
Kebab de vinete

2 vinete (mai lunguiete)
ulei pentru uns
100 ml sos de rosii in stil grecesc
150 ml apa
1 ardei semi-iute bulgaresc (sau 1 ardei iute verde)
1/4 ardei gras (rosu)
sare

Umplutura

250 gr carne tocata 
1 ceapa mica
1/2 lingura pasta de ardei (dulce sau iute sau amestec intre cele doua, dupa gust)
1 lingurita pasta de rosii
1/2 lingurita condiment turcesc
cateva fire de patrunjel
cateva fire de marar
1 lingura ulei
sare

Portii: 2 (6 bucati)

Preparare
Kebab de vinete

  1. Se prepara umplutura: se caleste ceapa in ulei doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga pasta de ardei si rosii si se mai calesc 2 minute. Se ia tigaia de pr foc si se adauga condimentul turcesc.
  2. Se toarna amestecul de mai sus peste carnea tocata. Se adauga verdeturile tocate fin (retineti putin pentru final), se presara sare si se framanta cateva minute. Se tine la rece pana e nevoie de ea.
  3. Se taie codita vinetelor. Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm (am folosit aceasta razatoare pentru a taia feliile). Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge bine o tigaie grill si se prajesc vinetele cate 3 minute pe fiecare parte (doar pana capata urme de gratar si feliile devin flexibile incat se pot rula, nu trebuie sa fie facute de tot). Pe masura ce le scoateti din tigaia grill, presarati vinetele cu putina sare.
  4. Luati cate doua felii de vinete, avand grija sa fie cam de aceeasi dimensiune. Se aseaza una peste alta in cruce (vezi poza 5). Se pune in centru 1 lingura de umplutura si se niveleaza (vezi poza 6). Se ridica marginile opuse a feliei de jos (vezi poza 7). Se ridica apoi celelalte doua margini si se intoarce pachetul cu partea impachetat in jos (vezi poza 8). Se aseaza pachetul intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa tina toate pachetele fara a fi inghesuite. Repetati pana terminati toate feliile de vinete.
    * vasul meu are 25 x 15 cm si a fost la limita pentru 6 pachete, au fost un pic prea inghesuite
  5. Taiati ardeiul gras fasii pe care le introduceti intre pachete.
  6. Amestecati sosul de rosii cu apa si turnati pe margine tavii. Presarati verdeturile retinute deasupra. Asezati ardeiul iute deasupra.
  7. Dati tava la cuptor la 190C pentru 35-40 minute.
 
Kebab de vinete - Carnea tocata, ceapa cu arome si verdeturile

1. Carnea tocata, ceapa cu arome si verdeturile

Kebab de vinete - Umplutura

2. Umplutura

Kebab de vinete - Felii de vinete pe tigaia grill

3. Felii de vinete pe tigaia grill

Kebab de vinete - Vinetele facute pe grill

4. Vinetele facute pe grill

Kebab de vinete - Se suprapun doua felii de vinete in cruce

5. Se suprapun doua felii de vinete in cruce

Kebab de vinete - Se pune umplutura in mijloc

6. Se pune umplutura in mijloc

Kebab de vinete - Se ridica marginilei feliei de dedesubt

7. Se ridica marginilei feliei de dedesubt

Kebab de vinete - Se ridica marginile opuse si se intoarce pachetul cu partea impachetata in jos

8. Se ridica marginile opuse si se intoarce pachetul cu partea impachetata in jos

Kebab de vinete - Pachetele in tava

9. Pachetele in tava

Kebab de vinete - Se toarna sosul si se decoreaza cu ardei

10. Se toarna sosul si se decoreaza cu ardei

Kebab de vinete - Scoase din cuptor

11. Scoase din cuptor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 

 

 

Maria  acum un an - 16 Iulie 2015 16:58  

Re: Kebab de vinete

Cred ca este tare bun.In viitorul meniu voi include reteta.Imi plac vinetele,musacaua,ce mai........ balcanici!!!......ce ardeal infliente austro-ungare.De fapt aceasta este bucataria noastra.Un mélange.
Multumesc Ioana.
 

Ioana  acum un an - 16 Iulie 2015 18:11  

Re: Kebab de vinete

Maria, asa-i mancarea noastra, un melanj. imi plac toate, dar daca ar trebuie sa aleg as merge pe infuentele balcanice. mai aromate, mai usoare si mai vesele deca cele dinspre vest.
 

florin  acum un an - 17 Iulie 2015 05:42  

Re: Kebab de vinete

Pare f. apetisant. O sa incerc. Multumim pentru retetele de amestecuri de mirodenii. Sunt f. necesare. Ar mai fi o varianta cu amestecuri introduse intr-o rasnita manuala si folosita dupa necesitati.Inca odata MULTUMIRI .
 

opincaru  acum un an - 18 August 2015 15:30  

Re: Kebab de vinete

banuiesc ca e buna,insa trebuie sa te intrebi dupa asemenea mancare,daca cazi jos cine te scoala ,daca te striga cineva,ai puterea sai raspunzi si continuam daca vreti.
 

Ioana  acum un an - 18 August 2015 15:32  

Re: Kebab de vinete

n-am inteles nimic vesel
 

opincaru  acum un an - 18 August 2015 16:30  

Re: Kebab de vinete

asta e mancare pt cei care nu fac efort,dar trebuie sa ai si scoala vieti ca sa intelegi .
 

Ioana  acum un an - 18 August 2015 17:00  

Re: Kebab de vinete

din cate stiu eu e indicat sa mananci carne (proteine) imediat dupa ce faci efort, fiindca se dezvolta muschii.
 

Michael  acum un an - 1 Septembrie 2015 12:33  

Re: Kebab de vinete

Si de ce n-ar fi bine sa se dezvolte muschii?
 

Ioana  acum un an - 1 Septembrie 2015 12:52  

Re: Kebab de vinete

cine a zis ca nu e bine sa se dezvolte muschii? e foarte bine.
 

Michael  acum un an - 1 Septembrie 2015 13:34  

Re: Kebab de vinete

Ai dreptate, m-au derutat vinetele, care imi plac la nebunie si n-am inteles corect fraza ta, sorry. Nu ma mai satur admirandu-ti retetele, felicitari! Dar apoi urmeaza faza mai grea: gatitul. Sunt insa optimist.
 

Ioana  acum un an - 2 Septembrie 2015 09:34  

Re: Kebab de vinete

ma bucur vesel incepe cu retete mai simple, o sa intri in ritm si o sa fie mai usor.
 

Bogdan Cristea  acum un an - 11 Septembrie 2015 21:52  

Re: Kebab de vinete

Am facut de 2 ori aceasta reteta. Prima data la compozitie am fiert carne de pui (pulpe dezosate) dupa care le-am maruntit cat am putut. A 2a oara am cumparat carne tocata de porc. Vinetele fiind un aliment mai "greu", mi s-au parut mult mai bune cu carnea de pui. Peste ele am pus putin mujdei si alaturi orez prajit. Multumim de reteta
 

Ioana  acum un an - 12 Septembrie 2015 10:56  

Re: Kebab de vinete

Bogdan, ma bucur ca ti-ai gasit varianta potrivita. daca ai salvat retetea la favorite, poti adauga notite despre modificarile care le-ai adus si ti s-au parut mai pe gustul tau. asa nu uiti...
 

Cristina  acum un an - 15 Septembrie 2015 14:00  

Re: Kebab de vinete

Sunt fericita ca existi tu cu minunatele tale retete si site/ul tau.Cautam reteta asta de mult si in sfarsit minunea s-a produs. Am toate ingredientele , asa ca la treaba! Merci muuult !
 

Ioana  acum un an - 16 Septembrie 2015 09:38  

Re: Kebab de vinete

cristina, ai mancat kebab din asta la vreun restaurant sau in vreun concediu?
 

Solomon  acum 20 ore - 20 Aprilie 2017 20:17  

Re: Kebab de vinete

Am facut reteta ,dar am condimentat'o msi puternic:chimion,ardei iute fulgi,pasta de ardei,coriandr macinat, a semanat compozitia a adana kebsb. Pe farfurir am pus bulgur, salatade ceapa turceasca, ardei iute copt. Multumesc pentru reteta. Numai bine si mai schimbam impresii cu ocazia unei noi retete
 

Ioana  acum 45 minute - 21 Aprilie 2017 16:28  

Re: Kebab de vinete

sa-ti fie de bine, Solomon!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus