Retete Culinare : e-Retete

 

Lasagna

Categorii: Retete din Italia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu paste, Retete cu carne de porc, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Lasagna. Imagini pas cu pas pentru lasagna

E inutil sa-i mai fac vreo reclama, lasagna e lasagna si cred ca nu exista cineva caruia sa nu-i placa sau sa nu fi gustat vreodata. Atata va spun, ca noul parmezan verde a transformat lasagna mea, crezusem ca mai buna decat o fac nu se poate, dar iata ca m-am inselat. Prin urmare aveti in fata cea mai buna lasagna produsa de mine.

Si inca o mica observatie. Lasagna in forma aceasta este destul de migaloasa, dar daca pregatiti sosul ragu cu o zi inainte totul devine mai rapid. Sau puteti pregati mai multe portii de ragu pe care le congelati fiindca se pastreaza foarte bine.

Ingrediente pentru Lasagna

8 foi lasagna (Barilla am folosit)
1 portie ragu
100 gr parmezan (am folosit din cel aromat dar in lipsa puneti parmezan simplu razuit)
2 portii sos bechamel (din 600 ml lapte)
un strop de ulei

Portii: 4 mari

Lasagna - Preparare

  1. Sosul ragu se poate pregati si cu 2-3 zile inainte dupa reteta de aici. Se pastreaza la frigider si se incalzeste usor cand il folositi la lasagna.
    * sosul este suficient pentru tava folosita de mine, chiar vor ramane cca 2 polonice de sos.
  2. Pregatiti o tava de 20 x 20 cm (am folosit vasul patrat de Jena) ungand-o cu un strop de ulei, inclusiv pe margini.
  3. Puneti o oala larga cu multa apa si o lingurita de sare la fiert. Cand incepe sa fiarba introduceti in apa cate 3-4 foi lasagna (sau mai multe, dupa marimea vasului, dar sa nu fie inghesuite) si lasati-le la fiert la foc mai molcom pana se ridica la suprafata (sau urmati indicatiile de pe pachet pentru fierbere). Eu am folosit foi de lasagna Barilla pe care scria ca nu necesita fierbere, dar le-am fiert (ceea ce va recomad si voua) pentru a nu face sosul bechamel prea lichid. Cand se ridica, scoateti foile pe un prosop mare de bumbac sa se scurga de apa. Pentru a le scoate eu folosesc un cutit pe care-l trec pe sub mijlocul foii de lasagna, o ridic usor si apoi o rastorn pe prosop.
  4. Cand sunt gata toate foile, pregatiti sosul bechamel dupa reteta de aici, dar dubland cantitatile: adica veti folosi 100 gr unt, 2 linguri cu varf faina, 600 ml lapte... de data asta am pus si putina nucsoara in bechamel ca sa se "asorteze" cu sosul ragu.
    * sosul trebuie sa aiba consistenta destul de moale, adica daca-l luati cu o lingura sa curga usor de pe ea. Daca vi se pare mai grosut adaugati treptat inca putin lapte.
  5. In tava pregatita turnati pe fund putin sos bechamel si ungeti fundul cu acel sos.
  6. Asezati apoi 2 foi de lasagna, usor suprapuse.
  7. Turnati cca 2 polonice de sos ragu peste foi si nivelati stratul cu dosul unei linguri.
  8. Turnati apoi cateva linguri bune de sos bechamel, sa fie distribuit pe toata suprafata.
  9. Presarati parmezan pe toata suprafata.
    * am folosit parmezan aromat in varianta fara usturoi
  10. Continuati straturile: iar foaie de lasagna, ragu, sos bechamel, parmezan pana puneti deasupa ultimele foi de lasagna.
  11. Pe ultimul strat turnati doar sos bechamel (nu mai puneti ragu) si apoi presarati mult parmezan.
  12. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 35 minute la 190C.
  13. Pentru a obtine o crusta uniforma, deci mai aspectuoasa, am scos folia si am pornit grillul (focul sa vina de sus) si am lasat sa se rumeneasca cateva minute (am supravegheat pana mi-a placut cum arata crusta). Daca nu aveti aceasta optiune la cuptor, scoateti folia si lasati sa se rumeneasca.
  14. Lasati sa se racoreasca 10-15 minute si apoi serviti. Este foarte buna si reincalzita la microunde sau in cuptor.

 
Click pe imagini pentru a mari

Punem foile la fiert...
Punem foile la fiert...
pana se ridica la suprafata
pana se ridica la suprafata
Foile le scurgem pe prosop
Foile le scurgem pe prosop
Primele straturi: foi de lasagna cu ragu
Primele straturi: foi de lasagna cu ragu
Apoi urmeaza sos bechamel cu parmezan verde
Apoi urmeaza sos bechamel cu parmezan verde
Peste ultimul strat de foi turnam doar sos bechamel si presaram parmezan
Peste ultimul strat de foi turnam doar sos bechamel si presaram parmezan
Lasagne coapta
Lasagne coapta
Lasagna
Lasagna

 

5 132

 

 

Retete similare 

Lasagna cu spanac Cannelloni cu branza si spanac
Lasagna cu spanac Cannelloni cu branza si spanac
Cannelloni cu carne Pastitsio
Cannelloni cu carne Pastitsio

O persoana a incarcat o fotografie cu "Lasagna". Vezi fotografia

 

Comentarii

ramisimion  acum 4 ani 23 Septembrie 2009 10:17  

Re: Lasagna

felicitari! arata minunat! de cand asteptam reteta de lasagna, merci!
 

Ioana  acum 4 ani 23 Septembrie 2009 10:52  

Re: Lasagna

cu placere, abia astpet sa vad cum ti se pare, ca eu sunt tare incantata de ea
 

Oana  acum 4 ani 23 Septembrie 2009 10:53  

Re: Lasagna

Imi place mult lasagna si a ta arata foarte bine....imi ploua in gura!
 

Elena  acum 4 ani 23 Septembrie 2009 14:59  

Re: Lasagna

E foarte buna. Stiu pentru ca asa o face si mama la fel cu Ragu. Te lingi pe degete. Am incercat si reteta ta de Cookies foarte bune au iesit! Am primit felicitari dar tu trebuie sa le primesti defapt. Sper sa mai vad si alte retete. Ne-ai promis o reteta de Crispy Strips! Nu uita.
 

Ioana  acum 4 ani 23 Septembrie 2009 15:08  

Re: Lasagna

n-am uitata de ele, stai linistita
 

Raluca Dumitrescu  acum 4 ani 23 Septembrie 2009 15:38  

Re: Lasagna

Nu-mi vine sa cred.Zilele trecute am luat foi de lasagna, dar nu le-am putut face,pt ca nu aveam decat vase ovale sau rotunde,iar foile's dreptunghiulare,si intelesesem ca nu trebuiesc fierte,si nici nu am gasit nicio reteta care sa-mi placa in mod extraordinar. Noroc ca m-ai salvat,am sa-mi cumpar tava, si ma apuc de treaba.
Ps:lasagna ta arata excelent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Ioana  acum 4 ani 23 Septembrie 2009 15:42  

Re: Lasagna

raluca, foile se fierb altfel se fac greu si sunt sanse sa ramana tari. chiar daca nu scrie pe pachet, e indicat sa le fierbi, pana se ridica la suprafata, dureaza un pic, cred ca vreo 5 minute. daca foile sunt de calitate (gen barilla) nu vei avea probleme cand le scoti din apa: nu se rup, nu sunt moi, nu se lipesc intre ele si se manevreaza destul de usor.

spor la treaba, e ceva de munca la aceasta reteta dar merita

 

radu glodan  acum 4 ani 1 Octombrie 2009 11:50  

Re: Lasagna

nu-i chiar asa reteta,dar sa zicem....fiecare o face cum crede .eu n-am fiert niciodata foile si nu au ramas tari.
 

cori  acum 4 ani 6 Octombrie 2009 20:04  

Re: Lasagna

foile nu se fierb mai ales daca folosesti o marca buna cum e barilla , eu nu le-am fiert niciodata si nu am avut probleme.
 

Ioana  acum 4 ani 7 Octombrie 2009 12:28  

Re: Lasagna

eu nu le-am fiert o singura data si am avut probleme (tot cu barilla), de atunci prefer sa le fierb ca sa fiu sigura. probabil ca daca as face sosul bechamel mai moale ar fi sanse sa nu patesc asta, dar asa, oricine poate prepara cu succes reteta asta orice fel de foi ar folosi.
 

Ardelean Ancutza  acum 4 ani 26 Octombrie 2009 15:11  

Re: Lasagna

In sfarsit pot sa dau un vot "pe incercate" ! Cand ai postat reteta de abia m-am abtinut sa nu votez la cat de bine arata in poza , dar cum dorinta ta este sa votam dupa ce avem burta plina , iaca vine si votul meu pe care il meriti din plin.Am patrat parmezan verde la congelator , poate mai faci ceva bun cu el si vreau sa fiu pregatita
 

Ioana  acum 4 ani 26 Octombrie 2009 15:50  

Re: Lasagna

deocamdata tot lasagna o sa fac din parmezanul ramas, pentru o prietena care a nascut, numai sa revin la ritmul normal, ca acum prea s-au aglomerat toate.
 

diana  acum 4 ani 14 Noiembrie 2009 10:22  

Re: Lasagna

Am fost in italia 7 ani. Lasagna buna ca acolo NU POTI SA O FACI AICI. Nu exista ingrediente ca acolo
 

Ioana  acum 4 ani 14 Noiembrie 2009 16:03  

Re: Lasagna

diana, gasesti la magazinele mari tot ce ai nevoie, importate direct din Italia. ingredientele nu sunt o problema acum. din fericire pentru noi
 

LIDIA  acum 4 ani 24 Noiembrie 2009 16:50  

Re: Lasagna

iMI PLACE IDEEA CU RAGU.) KIAR MAMI A FACUT O DATA KAM ASAH.) INSA AM INTZELES KA ESTE POSIBIL SA O FACI SHI DEEXEMPLU IN LOK DE RAGU SA FIE O MIXTURA DIN CARNE DE PUI SHI CIUPERCI> ESTE POSIBIL?
 

Ioana  acum 4 ani 24 Noiembrie 2009 16:59  

Re: Lasagna

umplutura o poti modifica dupa bunul plac: poti face lasagna cu pui si ciuperci cum ai zis tu, lasagna vegetariana (cu umplutura de spanac de exemplu) etc. orice doresti atata ca nu va mai fi lasagna bolognese ci versiunea ta de lasagna
 

jeny   acum 4 ani 29 Noiembrie 2009 18:52  

Re: Lasagna

ioana am facut lasagna o singura data cu o retata de pe net si am zis ca nu mai fac in viata mea,dar fiindca am gasit aceasta reteta la tine o voi face si eu saptamana viitoare si o sa iti spun cum a iesit
 

Ioana  acum 4 ani 30 Noiembrie 2009 12:33  

Re: Lasagna

abia astept jeny sa aud cum ti-a iesit! este una din retetele de care sunt foarte mandra
 

jeny   acum 4 ani 12 Decembrie 2009 21:57  

Re: Lasagna

IOANA TOCMAI AM OPRIT CUPTORUL SI AM PUS LA RACIT LASAGNA. EU AM GUSTAT DIN EA UN PIC SI MI-A PLACUT FOARTE MULT IAR COPIILOR LE-AM PUS SA SE RACEASCA ASTEPT ZIUA DE MAINE CAND VINE SOTUL ACASA DAR STIU CA-I VA PLACE. ITI MULTUMESC IOANA CREDEAM CA NU VOI M-AI PREPARA ACEASTA RETETA NICIODATA TOT AZI AM FACUT SI COVRIGI AU MANCAT CEI MICI APROAPE O TAVA. CHIAR SI ACUM CA S-AU RACIT SUNT BUNI. MULTUMIM
 

Ioanna  acum 4 ani 13 Decembrie 2009 13:10  

Re: Lasagna

Ioana, si eu tot Barilla folosesc pentru lasagna dar nu le fierb si nu ies niciodata tari; cred ca e important cand le asezam in tava sa nu le lipim de marginile tavii, sa lasam o distanta de aprox. un deget, pentru ca foile sa se poata 'desfasura' in voie. De asemenea, sosurile ragu & bechamel trebuie sa nu fie groase, pentru ca foile de lasagna sa aiba de unde trage lichid, asa nu vei avea efectul de 'barcuta' care se observa in penultima poza.
Felicitari pentru atatea retete reusite, am descoperit site-ul tau de curand si pot spune ca sunt impresionata, mai ales la sectiunea mancare greceasca (traiesc in Grecia de aproape zece ani) ai postat niste retete foarte bune si originale, ceea ce se intampla cam rar pe food-blogurile romanesti .
Keep up the good work!
 

paolo  acum 4 ani 3 Ianuarie 2010 17:24  

Re: Lasagna

daca fac asa lasagne,cred ca nu sti nimic de lasagne.
 

mihaela  acum 4 ani 23 Ianuarie 2010 11:21  

Re: Lasagna

imi place foarte mult lasagna dar o singura data am facut cu carne de porc,macra,insa a fost cam gretoasa ,cam grea,asa ca eu nu fac decat cu vita sau mai rar cu pui.foile nu le am fiert niciodata si a iesit foarte bine,iar cand nu am foi cumparate fac eu singura foaie ca pt. taitei si ii dau ce forma vreu,apropo de tavi rotunde.
 

Bianca  acum 4 ani 31 Ianuarie 2010 23:05  

Re: Lasagna

Incearca sa nu fierbi pastele ca sa nu te complici.
Ele oricum vor fierbe in sosul bechamel.
Succes
 

daniela  acum 4 ani 11 Februarie 2010 12:56  

Re: Lasagna

foarte buna lasagna
 

mihaela  acum 4 ani 16 Februarie 2010 11:02  

Re: Lasagna

Azi am facut portie dubla de lasagna caci am facut una si pt.prietena mea si pot sa spun ca a iesit extraordinar de buna,prietena mea nu inceteaza sa imi multumeasca pt.aceasta bunatate.Ioana eu am incercat multe din retetele tale si nu am fost dezamagita niciodata,prepari niste mincaruri minunate!!! iti multumesc din suflet pt.ajutor!!! Aici in Israel esti iubita
 

nico  acum 4 ani 21 Februarie 2010 14:07  

Re: Lasagna

dureaza intr-adevar fff mult sa o faci, mai ales ca fac si sosul ragu in aceeasi zi, dar e o minunatie
 

Monica Mihaly  acum 4 ani 19 Aprilie 2010 12:54  

Re: Lasagna

delicioasa am pregatit o pe duminica , bine ca am facut sosul ragu de sambata si asa duminica a mers destul de repede.
a iesit ceva senzational, eu am cumparat o singura data de la magazin lasana, ce trebuia doar sa o incalzesti in microunde, mi sa parut oribila, si nu am mai incercar de atunci , pana ieri si nu mi a venit sa cred ce buna a iesit e senzationala, ne a ramas si pe azi lapranz si sunt convinsa ca e si mai buna. merci ioana
 

Getty  acum 4 ani 20 Aprilie 2010 22:13  

Re: Lasagna

Arata foarte bine ...dar sa stii ca intr-adevar exista persoane care nu au mai mancat Lasagna Eu sunt dovada vie . Voi incerca reteta ta cat de curand. Sper ca imi va iesi bine
 

Ioana  acum 4 ani 21 Aprilie 2010 10:53  

Re: Lasagna

getty, atunci trebuie sa remediezi situatia. lasagna este foarte buna daca este preparata cum trebuie. si eu ca si monika, am mancat in cateva locuri lasagna care m-au dezamagit total. dar daca o faci acasa si mai ales dupa reteta mea o sa fii incantata.
 

mirela  acum 4 ani 22 Aprilie 2010 12:55  

Re: Lasagna

eu nu vreau sa comentez reteta,cred ca o fi buna .cu toate ca traesc in italia nu stiu sa fac sos ragu .VA ROG AJUTATIMA
 

Ioana  acum 4 ani 22 Aprilie 2010 13:41  

Re: Lasagna

aici e reteta de ragu: [link]
 

madalina  acum 3 ani 14 Septembrie 2010 22:14  

Re: Lasagna

e foarte buna mama mea a facut
 

Laura  acum 2 ani 20 Iunie 2011 10:49  

Re: Lasagna

Sambata aceasta a fost prima data cand am facut lasagna si a iesit delicioasa! Multumesc pentru reteta Ioana.
 

Ioana  acum 2 ani 20 Iunie 2011 10:51  

Re: Lasagna

minunat, tine-o tot asa!
 

carmen  acum 2 ani 14 Octombrie 2011 19:07  

Re: Lasagna

in afara de parmezan intre straturi se mai pune si mozzarella taiata feli, iar la sosul besciamel se pune si sare iar cantitataea de unt trebuie sa fie egala cu cea de faina. Ce inseamna parmezan aromat in varianta fara usturoi?parmezanul e parmezan si atat e doar foarte scump......la noi.
 

iris  acum 2 ani 18 Octombrie 2011 13:45  

Re: Lasagna

Eu am folosit paste Panzani si n-a fost nevoie de fierbere, chiar au iesit suuper! Incercati si voi!
 

alis  acum 2 ani 10 Noiembrie 2011 17:22  

Re: Lasagna

As vrea sa fac maine lasagna, ar fi prima pe care o fac si am emotii ca vreau sa-mi iasa; insa as pregati din seara asta sosul ragu, dar am cateva nelamuriri: 1. tava tb sa fie din yena, sau si una simpla teflonata, dreptunghiulara?, e vreo problema daca va ramane mult spatiu in tava; 2. ce sunca recomanzi sa cumpar (tip kaiser)?; 3. ai scris 3 tulpini de telina, deci nu voi folosi radacina sau frunzele (pe care le pun de obicei in ciorbe, etc)?, daca e radacina cea care tb folosita, cat de mare sa fie? 4. daca va ramane sos (vreau sa fac o cant. dubla), cum recomanzi sa o congelez, in borcan sau punga? merci frumos
 

Ioana  acum 2 ani 10 Noiembrie 2011 17:39  

Re: Lasagna

1. tava poate fi si teflonata, important e sa fie o tava termorezistenta; patrata sau dreptunghiulara ca sa poti potrivi foile de lasagna frumos in ea

nu as lasa loc pe margini ca sa nu se scurga umplutura in lateral si la final sa arate urat; ideal e o tava in care s apotrivesti perfect foile, fara spatiu pe margine

2. tip kaizer e bun.

3. se folosesc tulpinile de la telina, cele pe care stau frunzele, nu radacina; eu cumpar de la Cora telina apio (arata asa [link]) si folosesc tulpinile groase.

4. sosul il poti congela cel mai bine in punga tip zip-bag (cu fermoar) sau in cutie de plastic cu capac.

succes, sunt sigura ca va iesi foarte bine!
 

alis  acum 2 ani 12 Noiembrie 2011 16:37  

Re: Lasagna

merci Ioana de raspuns; pt. ca n-am avut tot ce trebuia in casa vineri am facut sambata sosul si azi lasagna... care a iesit demential. Insa vasul yena folosit era un pic mai lung si a mai trebuit o portie de bechamel, dar data viitoare stiu exact proportiile.....aaaa, si am folosit paste monte banato, tot fierte in prealabil, ca n-am gasit barilla....si a iesit super (desi sunt sigura ca cele italienesti tb sa fie mai bune)...e adevarat ca dureaza f.f.f.mult prepararea sosului....dar avand in vedere ca nu-i o mancare pe care o faci mereu, merita! Felicitari inca o data!
 

Ioana  acum 2 ani 13 Noiembrie 2011 13:48  

Re: Lasagna

felicitari pentru rabdare si reusita!
 

nela  acum 2 ani 20 Ianuarie 2012 12:08  

Re: Lasagna

eu am in casa foi de la Monte Banato pe care scrie o reteta cu sosurile Bechamel si Bolognese si carne de pui tocata.de pe cutie nu prea inteleg cum se prepara si as dori lamuriri mai ales ca e prima data cand fac.
 

Ioana  acum 2 ani 20 Ianuarie 2012 12:16  

Re: Lasagna

eu zic sa folosesti reteta de aici, e bine explicata si iese o lasagna buna garantat. pe cea de pe cutie nu pot garanta nimic. iar apoi, dupa ce prinzi care sunt pasii pentru o lasagna vei putea sa o intelegi si pe cea de pe cutie...
 

monika  acum 2 ani 20 Ianuarie 2012 13:23  

Re: Lasagna

reteta ioanei e cea mai tare reteta de lasana
eu deja o stiu pe dinafara , o fac cel putin odata pe luna prima incercare e mai grea
spor la treaba nela
 

nela  acum 2 ani 20 Ianuarie 2012 14:18  

Re: Lasagna

multumesc pentru incurajari.
 

danila carmina  acum 2 ani 24 Ianuarie 2012 11:18  

Re: Lasagna

imi plac foarte mult lasagne
 

Mihaela  acum 2 ani 31 Ianuarie 2012 08:40  

Re: Lasagna

Puteti incerca si cu foi de la MONTE BANATO, sunt de 3 ori mai ieftine si rezultatul e acelasi.......cu o mica precizare...nu se fierb foile...eu le pun uscate si le tin 40 minute la cuptor, nici mai mult nici mai putin, de 6 ani fac aceasta reteta si este perfecta asa, fara sa fierb foile.
Oricum, felicitarile mele pentru toate celelalte retete, mai ales cele de dulciuri, cateva chiar mi-au iesit ca la carte...mai am de invatat in materie de patiserie...
 

mada  acum 2 ani 7 Februarie 2012 21:11  

Re: Lasagna

buna....eu am ingredientele primite de la mami meu din Italia.....acum nu stiu ce cantitati sa folosesc...sosul bechamel e d 500 gr, cel ragu e un borcan de 800gr cred....iar foile de lasagna sunt din alea proaspete si nu necesita fierbere.....acum eu folosesc toate sosurile???:D:D:D
 

Ioana  acum 2 ani 8 Februarie 2012 10:52  

Re: Lasagna

pune din borcan cum scrie in reteta: 2 polonice sos ragu la fiecare strat, cateva linguri de sos bechamel si foile nu le fierbe daca nu necesita acest lucru...
 

mada  acum 2 ani 8 Februarie 2012 14:27  

Re: Lasagna

multumesc mult.....sper sa o impresionez p mama soacra...
 

Roxana Moraru  acum 2 ani 26 Februarie 2012 21:09  

Re: Lasagna

Deci am scos minunea de lasagna acum 3 minute din cuptor...daca nu mi s-ar jupui ceru gurii de fierbinte ce e, as manca-o ACUM! M-am intins toata ziua cu prepararea ei...am facut o bucata, am iesit la plimbare, am mai continuat...si uite-asa am rezolvat si problema timpului Multumesc Ioana!
 

Ovidiu  acum 2 ani 28 Februarie 2012 00:30  

Re: Lasagna

E prea migaloasa, doar pentru cine are timp si rabdare de asa ceva, si daca eu nu prea am e destul de clar. E buna, normal, dar sunt retete mai bune si mai usor de preparat, intr-un timp mai scurt. Nu stiu de ce ar sta cineva 1 zi in bucatarie ca sa faca o mancare de o singura masa. Italienii nici macar nu gatesc, deci ma mir ca au retete asa migaloase, sin in plus de ce totte indredientele sunt pur italienesti, doar ei stiou sa faca branza buna si foi? Musacaua romanesca e asemanatoare la gust, plus ca are cartofi si mazare, yam...e chiar mai buna, cu iaurt !
 

Roxxy  acum 2 ani 11 Aprilie 2012 01:06  

Re: Lasagna

Aseara am incercat reteta ta. Am vrut sa incerc si altceva fata de ce faceam eu. Rezultatul: absolut delicioasa. Am zis ca satur tot neamu cu tava aia, dar in seara asta am bagat tava la spalat, desi n-am mancat decat eu si barbati-miu ) super buna. Si carcotasilor... sa le fie de bine
 

Ioana  acum 2 ani 11 Aprilie 2012 08:52  

Re: Lasagna

roxxy,sa va fie de bine!
 

Andra  acum 2 ani 18 Aprilie 2012 16:18  

Re: Lasagna

Dar de fiecare data trebuiesc puse cate 2 foi sau doar pe primul strat?
 

Ioana  acum 2 ani 18 Aprilie 2012 16:22  

Re: Lasagna

nu se pun foile una peste alta, ci se pun una langa alta astfel incat sa acoperi fundul tavii si asa repeti la fiecare strat. deci vezi cat de mare e tava ta si folosesti cate foi e necesar sa acoperi fundul.
 

Andra  acum 2 ani 27 Aprilie 2012 11:56  

Re: Lasagna

Ok, multumesc mult!
 

Lavinia  acum 2 ani 19 Mai 2012 12:20  

Re: Lasagna

Buna Ioana, am lasagna facuta dupa reteta ta la cuptor, arata bine, sigur e si buna caci aseara am facut Ragu ca sa am timp si gustand'ul mi'a placut textura carnii...frageda..Spre fericirea mea aveam si supa de pui in frigider..acum vine dilema mea: daca nu am supa de pui, cu ce o substitui in ragu? Grazie.
 

Ioana  acum 2 ani 19 Mai 2012 12:34  

Re: Lasagna

cu apa, dar evident va scadea calitatea sosului (gustul). aceasta reteta o poti face mai buna din carnea tocata folosita (deci depinde ce parti din vita toci) si folosirea supei.
 

lorisa  acum 2 ani 20 Mai 2012 22:30  

Re: Lasagna

si mozzarella nu se pune?eu fac des lasagna si stiu ca se adauga si mozzarella,iar daca ai ,cateva frunze de busuioc ...
 

Florin  acum 2 ani 12 Iunie 2012 20:22  

Re: Lasagna

Senzationala reteta, eu la sos bechamel mai pun putin rozmarin, modifica cu ceva surplusul acesta?
 

cristi  acum un an 15 Iulie 2012 20:41  

Re: Lasagna

e delicioasa
 

cata  acum un an 17 Iulie 2012 10:39  

Re: Lasagna

ma uitam la desene animate cu garfield . acolo am auzit prima oara de lasagna. mereu miam dorit sa mananc si eu deoarece nu stiam ce il innebunea pe acel pisoi, dar nu stiam cum se face . acum am aflat . cred ca la lasagna ta este cea mai buna judecand dupa comentariile celorlalti si abia astept sa imi faca si mie mami.felicitari pentru reteta extraordinara!
 

gamanmagda  acum un an 30 Iulie 2012 13:37  

Re: Lasagna

mama mi-a facut aceasta reteta si mi-a placut asa mult ca amai vrut sa mai imi faca o data aceasta lasagna
 

Ada  acum un an 17 August 2012 20:03  

Re: Lasagna

DELICIOASA!!! Felicitari pentru reteta. Ca intotdeauna nu am ce sa reprosez. Este intr-adevar migaloasa, dar merita. Si app de soacre - si eu am impresionat-o pe a mea . Din nou. Prima oara cu briosele tale cu ciocolata (cele cu suflet moale - asa mult mi-a placut denumirea incat nici nu ma gandesc sa o schimb ) si acum cu lasagna. Hai ca am pacalit-o ca sunt gospodina ) si ca nu-i las baiatul sa moara de foame ). Te pup Ioana. :*:*:*
 

Ioana  acum un an 18 August 2012 11:48  

Re: Lasagna

eu stiu...? trebuie sa te anunt ca daca ai facut lasagna, ai devenit oficial gospodina (nu doar de ochii soacrei)
 

Roxana  acum un an 30 Octombrie 2012 20:47  

Re: Lasagna

dezamagire totala...pasta Barilla in Italia, fara a fi nevoie de fierbere...un fiasco total....au ramas deasupra nefacute...Si cand ma gandesc ca mareu le fierbeam inainte...azi nush ce am patit ....offff
 

nina  acum un an 8 Noiembrie 2012 21:01  

Re: Lasagna

foile se fierb, daca vrei sa iasa ceva cremos.Am pregatit de multe ori aceasta reteta ,chiar cu foi facute in casa.Iese si mai buna.apropo,cine a zis ca italienii nu gatesc.Italienii gatesc pt. fiecare pranz.Ei nu incalzesc mancarea ca noi.Reteta este cprecta si arata foarte bine
 

Alexandra  acum un an 3 Ianuarie 2013 18:19  

Re: Lasagna

Ioana ești generală.Am făcut si este delicioasa.Multumesc pt repeta.Te pupic!!!
 

madalina  acum un an 14 Ianuarie 2013 13:39  

Re: Lasagna

Buna Ioana,

Am incercat reteta, fara a fierbe foile insa, si as dori sa spun ca e infailibila. A iesit perfect, mai ales sosul Ragu - aromele sunt un rasfat pentru papilele gustative, merita orele de munca . Felicitari!
 

Ioana  acum un an 14 Ianuarie 2013 14:42  

Re: Lasagna

sa va fie de bine, madalina!
 

Diana   acum un an 14 Ianuarie 2013 16:50  

Re: Lasagna

Minunata reteta! Felicitari. Am mancat toata tavita, ceea ce la noi nu se intampla decat in cazuri exceptionale M-ar interesa mult o reteta de "macaroons" sau "macarons". Ai facut vreodata?
 

Mihaela Popa  acum un an 14 Ianuarie 2013 18:03  

Re: Lasagna

buna!
am facut aceasta reteta sambata si am respectat intru totul reteta ta, a iesit super buna - cel mai bun raspuns e faptul ca toate cele 4 portii au fost devorate in totalitate
am mai facut pana acum lasagna de 2 ori insa de data aceasta chiar a iesit buna.. foarte buna!
saptamana aceasta voi incerca ciorba de fasole cu ciolan afumat .. asta e, suntem dupa sarbatori.. dar pana la urma pe frigul asta chiar nu prea iti vine sa mananci salate, nu-i asa?
multumim pt retete, Ioana!
 

Ioana  acum un an 15 Ianuarie 2013 09:16  

Re: Lasagna

da Diana, de o mie de ori in mintea mea, insa nu am ajuns sa pun reteta in practica. cu siguranta macaroons sunt pe lista mea.
 

Diana   acum un an 15 Ianuarie 2013 19:14  

Re: Lasagna

Of, doar in tine am incredere sa experimentez Sper sa le faci cat mai curand si sa fur si eu reteta!
 

Andra Valentina  acum un an 20 Ianuarie 2013 16:20  

Re: Lasagna

este absolut minunata reteta!
am facut-o pentru prima data si pot spune ca a iesit exceptional de gustoasa!
multumim frumos!
 

nicoleta  acum un an 24 Ianuarie 2013 21:09  

Re: Lasagna

multi macaronari pe aici!dar mai putini lasagneri .doar tu ioana!te salut
 

Catalin  acum un an 29 Ianuarie 2013 19:02  

Re: Lasagna

Absolut criminala. mi-a iesit mai buna decat oricare alta lasagna mancata vreodata. Esti tare de tot. de abia astept sa fac si chinezestile.
 

Catalina  acum un an 4 Februarie 2013 09:03  

Re: Lasagna

E foarte buna Pe incercate vorbim :D
 

Alex  acum un an 7 Februarie 2013 18:48  

Re: Lasagna

Buna, eu am respectat reteta doar ca am preparat intr-o tigaie de teflon si vreau sa mentionez ca totul a durat maxim o ora jumatate si a iesit genial de buna...nu stiu de ce sa te chinui 3 ore pt ragu intr-o oala cand totul poate fi gata in 30 min intr-o tiagaie de te lingi pe degete
 

Ioana  acum un an 8 Februarie 2013 09:51  

Re: Lasagna

cand am timp, imi place sa fac mancarea la foc mic, timp indelungat, parca iese mai buna.
 

Raluca Dumitrescu  acum un an 14 Februarie 2013 13:04  

Re: Lasagna

Draga Ioana,

Am respect reteta intocmai iar rezultatul a fost minunat.
Mi-a placut foarte mult ideea de parmezan aromat

O zi frumoasa.
 

Erika  acum un an 19 Februarie 2013 16:35  

Re: Lasagna

Buna Ioana..felicitari pentru toate retetele tale.Vreau sa te intreb daca se poate acoperi si cu hartie de copt daca nu am hartie de aluminiu....multzumesc anticipat! succes mai departe!
 

Ioana  acum un an 19 Februarie 2013 16:38  

Re: Lasagna

hartia de copt e posibil sa se arda si nici nu s emuleaza asa bine pe vas
 

Flori  acum un an 20 Februarie 2013 16:51  

buna

as avea si eu o intrebare sosul bechamel trebuie sa fie cald sau nu are importanta ? poate sa fie si rece? va multumesc anticipat
 

Ioana  acum un an 21 Februarie 2013 09:21  

Re: Lasagna

preferabil cald, se aseaza mai bine pe straturi. sosul bechamel il prepar doar cand am nevoie de el, nu-l las sa stea.
 

gabriela  acum un an 6 Martie 2013 14:33  

Re: Lasagna

Am facut zeci de lasagna cu foile nefierte si au iesit foarte bune. Bineinteles foi de calitate. Tot secretul consta in sos , trebuie sa fie din belsug.
 

Simona  acum un an 29 Martie 2013 13:47  

Re: Lasagna

Este prima data cand fac lazagna si sper sa am succes!
 

adriana  acum un an 2 Iunie 2013 19:58  

Re: Lasagna

foart buna acum am facut o si e super buna felicitari ptr reteta delicioasa
 

Alex  acum 10 luni 10 August 2013 22:47  

Re: Lasagna

Salutare ! Am facut si eu ....e dementiala ...cel putin asa mi-a iesit mie :d ! Pentru cei care nu au vase yena uitati aici oferta ...eu mi-am luat : [link]
 

Lia  acum 9 luni 5 Septembrie 2013 11:07  

Re: Lasagna

Mai demult am mancat intr-un restaurant si nu mi-a placut si am ramas cu gandul ca nu-mi place.

La insistentele sotului am ales-o pe aceasta, am facut si ragu si bechamelu'.

Sotului i-a placut foarte mult. eu am urmatoarele nemultumiri:
Am citit la cei care au postat ca au avut rezultate acceptabile cu Monte banato si asta am folosit. La fiert nu se ridicau cum ziceai si le-am scos dupa vreo 8 minute. Parea totul ok dar cand am portionat la final, erau fleasca. Cu cine am mai vorbit pe alte site-uri ziceau ca nici lor nu le-a placut cu ele fierte si inclin sa cred ca nu trebuie neaparat fierte sau lasate doar 2-3 minute cat sa le pot taia dupa forma mea de tava.

La sosul ragu am avut alta problema dar voi scrie acolo pentru cine e interesat.

Multumesc pentru sfaturi si reteta!
 

Ioana  acum 9 luni 5 Septembrie 2013 11:14  

Re: Lasagna

da, de aceea recomand paste de buna calitate. nu mai folosesc paste romanesti demult fiindca nu o data mi s-au inmuiat prea tare. din gama comerciala, Barilla mi-a placut cel mai mult. timpul de fierbere pentru foi pare cam mare, cred ca sub 5 minute au durat ale mele. la 8 minute sunt fierte de tot.
 

oprea  acum 9 luni 30 Septembrie 2013 16:19  

Arata foarte bine si sunt foarte bune eu am facut au oesit de nota 10

Si chiar sunt foarte bine !!!!!!!!!!!!
 

ady petelea  acum 8 luni 29 Octombrie 2013 13:00  

Re: Lasagna

multi pupici la cum gatesti.ps.facem o reteta la petelea. .........un ceaun_
 

nemesromanta  acum 7 luni 6 Noiembrie 2013 20:13  

Re: Lasagna

felicitari am facut si eu dar cu carne macinata din piept de pui si restul ca si in reteta f bun mersi!!!
 

Ioana  acum 8 luni 7 Noiembrie 2013 08:41  

Re: Lasagna

cu placere, nemesromanta. poate incerci si cannelloni cu pui: [link]
 

Isabela  acum 7 luni 8 Noiembrie 2013 12:55  

Re: Lasagna

Foarte buna reteta, a iesit delicioasa gratie tie!
Felicitari!!!
 

ovidiu  acum 7 luni 10 Noiembrie 2013 21:05  

Re: Lasagna

Ioana, Ioana. De cand faci mancare italiana? Ca esti printre multii care fierb foile de lasagna, ma intreb daca la cannelloni faci la fel? SI daca da, cum bagi amestecul in tuburi?
Sosul acela bechamel la ce crezi ca foloseste? In caz ca nu ma crezi MACAR (cel putin) citeste retetele de pe cutiile de paste italiene...
Assieds-toi! QUATRE!
 

lia  acum 5 luni 1 Februarie 2014 07:40  

Re: Lasagna

Sunt f,f,f multumita ca te-am descoperit.Imi plac reteteletale pt. ca sunt explicite si usor de urmarit.Mi-ar place sa primesc un mail cand mai postezi.iti multumesc ca ne impartasesti din experientele tale.Felicitari
 

Ioana  acum 4 luni 3 Februarie 2014 09:15  

Re: Lasagna

Lia, inscrie-te la newsletter, in coloana din dreapta si vei primi notificare la fiecare reteta noua pe care o postez
 

lia  acum 4 luni 3 Februarie 2014 16:14  

Re: Lasagna

Multumesc,abia astept
 

corina  acum 4 luni 6 Februarie 2014 21:19  

Re: Lasagna

Reteta este perfecta, cantitatile perfecte, o lasagnia delicioasa si iese exac ca in poza.
 

Ramona   acum 4 luni 21 Februarie 2014 15:12  

Re: Lasagna

Wow, ce buna este! Chiar acum am gustat-o! Multumesc de reteta!
 

nechita iuliana   acum 5 luni 25 Februarie 2014 08:21  

Re: Lasagna

asta nu e reteta italiana ,adevarata reteta e total diferita si nu e asa complicata ,asta nu inseamna ca a ta nu e buna , sant sigura ca e delicioasa doar ca e prea comlicata
 

Alina  acum 3 luni 30 Martie 2014 13:27  

Re: Lasagna

Ft delicious multumim de reteta
 

Vali  acum 9 ore 15 Iunie 2014 23:14  

Re: Lasagna

Adevarat,..."lasagna e lasagna",...nu mai este nimic de spus decat,....DELICIOS
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS