Latte cu ghimbir

Retete bauturi Retete de Craciun

Reteta Latte cu ghimbir

Iarna aceasta se poarta ghimbirul!

Ingrediente

150 ml lapte
80 ml expresso (tare)
nucsoara (pentru decor)

Sirop de ghimbir

80 ml apa
75 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 priza scortisoara
1 bucata marisoara de ghimbir (de cca 5 cm)

  1. Se amesteca ingredientele pentru sirop intr-o craticioara si se fierbe timp de 15 minute de cand incepe sa clocoteasca. Se strecoara printr-o sita de ceai.
  2. Se aduc la fierbere 100 ml lapte.
  3. Intr-un pahar de 250 ml se pun 30 ml din siropul fierbinte de ghimbir. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca bine.
  4. Restul de lapte se face spuma (cu duza expressorului sau cu o cana speciala), ca la cappuccino. Se toarna spuma in pahar.
    * daca nu aveti nicio posibilitate sa faceti spuma de lapte, puneti toti cei 150 ml lapte fierbinte in pahar peste siropul de ghimbir; deasupra adaugati frisca batuta, in locul spumei.
  5. Se toarna expressoul prin spuma de lapte in pahar. Veti vedea ca el se aduna sub spuma de lapte, nu se imprastie in tot paharul. Veti avea astfel o bautura stratificata.
  6. Se razuieste putina nucsoara deasupra spumei de lapte (sau frisca). Se serveste imediat (daca paharul nu are toarta, puneti 1 pai).

Sirop de ghimbir

Sirop de ghimbir

Comentarii (7)

 

Irina  acum 11 ani - 10 Decembrie 2012 19:12  

Am facut ieri aceasta minunata cafea cu ghimbir. Este bautura perfecta pentru o dimineata rece de iarna! Mi-am servit si colegii si parerea a fost unanima: perfecta!!! felicitari! :)
 

viorica  acum 11 ani - 12 Decembrie 2012 22:07  

salut Ioana! Cit si cum se poate pastra siropul de ghimbir? As dori sa fac o portie mai mare si sa am pe mai mult timp. Multumesc!
 

Ioana  acum 11 ani - 12 Decembrie 2012 22:15  

destul de mult la frigider, minim 1 luna. pana nu vezi ceva suspect deasupra lui e ok.
 

adina g.  acum 11 ani - 16 Martie 2013 13:50  

tocmai am terminat de facut siropul - vreau sa spun ca sunt super incantata, am facut dintr-o radacina intreaga sa am mai mult :)
ioana ce faci cu resturile de ghimbir care au fiert inauntru? mi-e mila sa le arunc, cred ca se pot si astea pune in cafea pt aroma , nu ?
 

Ioana  acum 11 ani - 16 Martie 2013 13:59  

sau le poti toca si le pui in ciocolata calda.
 

olga  acum 10 ani - 8 Decembrie 2013 10:36  

Senzatie sau dependenta ar trebui sa se numeasca; nu ma pot hotari. Dar neaparat WOW.

Multumesc Ioana.
 

Marius Munteanu  acum 9 ani - 12 Ianuarie 2015 20:12  

Eu fac "pe rece" ceva asemanator. Dupa ce curat ghimbirul(cu o lingura merge foarte usor) il tai marunt cu cutitul si il pun la fiert in aprox. cantitatile tale dar vre-o 10 min pentru ca e maruntit. Torn sirop (dupa gust) direct peste 2 lingurite de Cafea Instant, frec pana la topire si pun lapte rece peste, pana se umple cana (vre-o 200 ml). Nu mai iese in degradee ca la tine, dar e extrem de gustos. Se poate pune la gongelator 15-20 min pt. cine doreste si mai rece.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...