Lichior de oua

Retete bauturi Retete cu ou Retete de Craciun

Reteta Lichior de oua

Dupa cum vedeti eu am fost anul acesta responsabila cu barul de Craciun. Sper ca v-a placut si la anul sa ramaneti alaturi de noi.

Lichiorul de oua e o alta bautura traditionala pentru seara de Craciun. Acum se prepara mai rar la noi, am cam uitat de aceasta bautura cu atatea bauturi care mai de care mai bune si mai fine pe care le putem cumpara rapid din magazine. Dar va garantez ca asa ceva nu puteti cumpara de nicaieri. E un lichior-spuma foarte bun, chiar si eu care nu beau alcool tare de genul coniac am ramas uimita ca-l pot bea fara probleme, nu e tare. Sa nu uit sa va spun ca reteta o am din NY Times, e o reteta veche din 1958.

Eu va doresc un Craciun fericit si sa va bucurati de mancarurile pe care le-am impartasit cu mare drag cu voi. Astazi plec intr-un scurt concediu, ne auzim peste 5-6 zile, desi daca voia avea acces la internet voi mai da un ochi pe aici. :)

Ingrediente

60 ml cogniac
60 ml bourbon
300 ml frisca
4 oua
70 gr zahar
scortisoara
nucsoara
1 varf cutit sare
1/2 cana lapte (optional, eu nu am pus)

  1. Separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat si compozitia devine o crema de culoare galben deschis.
  2. Turnam incet alcoolul peste crema (coniacul si bourbonul) si dam la frigider compozitia pentru 2-3 ore.
  3. Adaugam 1/2 lingurita scortisoara (sau dupa gust) in compozitia de galbenusuri.
  4. Albusurile le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Le batem spuma tare cu un varf de cutit de sare. Le adaugam in compozitia de galbenusuri in 3-4 transe, amestecand usor sa nu se lase spuma prea tare.
  5. Batem frisca bine si o adaugam si pe ea in compozitie si amestecam usor. Sa amestecati bine pana la fundul vasului fiindca acolo se aduna alcoolul si trebuie incorporat si el.
  6. Dati la rece minim o ora.
  7. Puneti lichiorul intr-un bol. Presarati deasupra nucsoara amestecata cu putin scortisoara. Se serveste in pahare cu lingurita fiindca e mai mult un lichior-spuma. E delicios asa.
    * daca insa doriti sa aiba o consistenta mai putin spumoasa adaugati o jumatate de cana de lapte peste lichior si atunci il puteti bea din pahare.

Lichior de oua

Lichior de oua

Comentarii (7)

 

anca   acum 15 ani - 27 Decembrie 2008 23:30  

Ciao Ioana ! Nu am apucat sa iti urez Sarbatori fericite dar sper ca ai avut parte de asa ceva. Si ca sa fiu sigura ca nu-mi mai scapa nici o urare iti urez de pe acum un An nou fericit! si tot ce iti doresti...din ce mi-am dat eu seama cred ca iti lipseste un bebe... ;) Sarbatori fericite in continuare!
 

eliza  acum 15 ani - 28 Decembrie 2008 14:01  

da si mama stie aceata reteta si cu ciocolata,va rog sa-mi scrieti si mie cum sa trimit retete!am nevoie de ajutor helpppp!
:) :p ;) (*)
 

Ioana  acum 15 ani - 29 Decembrie 2008 10:01  

multumesc Anca! acum am revenit si eu acasa, a fost placut de Craciun, nu am avut zapada, asta a fost singurul lucru de care ne-a parut rau... si putea fi mai lunga vacanta, normal :)

nu am copii intr-adevar, dar e in plan teoretic de 2 ani si poate si practic anul asta, poate poate urarea ta se implineste.

sper ca ati petrecut si voi bine!

 

Armenica  acum 15 ani - 29 Decembrie 2008 11:02  

Ioana si noi iti uram un An mai bun si multa sanatate
Va multumim de retete si pupici cu sclipici
 

Mara  acum 14 ani - 16 Decembrie 2009 11:44  

Buna Ioana draga! Spune-mi te rog cat lichior iese la aceasta reteta si cat timp se poate pastra in frigider, vreau sa-l fac de Craciun si sa stiu pe cand il programez. Multam.
 

Ioana  acum 14 ani - 16 Decembrie 2009 15:14  

iese mult... nu stiu cat sa-ti spun ca e... un bol mare din plastic, cel care se vede in poza... dar ies o gramada de cani.

se poate face si cu o zi inainte de a-l servi, si doar amesteci usor inainte, fiindca se va aduna din alcool pe fundul vasului.
 

iRotaru  acum 12 ani - 23 Decembrie 2011 20:04  

Hey! Mereu am vrut sa beau/fac lichior de oua..dar n am avut ocazia..acum pentru imi vine o prietena in vizita o sa incerc..sper sa nu dau gres..Intrebarea este:pot folosii si alt gen de alcool sau doar cogniac si bourbon?:D
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...