Retete Culinare : e-Retete

 

Macaroane cu carne de vitel

Categorii: Retete din Croatia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu paste, Retete de Craciun, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Macaroane cu carne de vitel. Imagini pas cu pas pentru macaroane cu carne de vitel

Aceasta mancare este o specialitate din localitatea Zrnovo din insula Korcula. Pastele sunt facute in casa si apoi se face langa ele un sos din carne de vitel. Le-am incercat la aceeasi konoba Maha, unde mi-au explicat cum fac pastele de casa, dar nu mi-au dezvaluit si reteta sosului, care e secreta, fiind transmisa din generatie in generatie. Va dati seama ce uimita am fost cand am gustat sosul si mi-am dat seama ca are fix acelasi gust cu tocanita de vitel pe care o face mama mea Am adaugat doar cateva arome folosite pe insula (dafin, oregano si vinul - un Pošip ca sa fiu exacta) si rezultatul a fost desavarsit!

Ingrediente pentru Macaroane cu carne de vitel

400 gr macaroane de casa

Tocanita din carne de vitel

500 gr carne de vitel
1 ceapa mare
1/2 ardei rosu
100 ml vin alb sec
1 foaie de dafin
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru macinat
sare
3 linguri ulei

Portii: 4

Macaroane cu carne de vitel - Preparare

  1. Se pune o oala cu 1 l de apa pe foc si se tine fierbinte tot timpul cat faceti tocanita.
  2. Se taie carnea cubulete.
  3. Se macina in robotel ceapa cu ardeiul pana devin pasta (sau se dau pe razatoare).
    * puteti folosi ceapa rosie, este specifica bucatariei din Korcula
  4. Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste pasta de ceapa si ardei pana nu se mai simte miros de ceapa cruda.
  5. Se adauga cubuletele de vitel si se prajesc, amestecand des, pana isi schimba culoarea.
  6. Se stinge cu vin si se lasa pana se evapora.
  7. Se trage oala de pe foc si se adauga boia, piper, oregano si foaia de dafin. Se amesteca bine si se adauga 2 polonice de apa fierbinte.
  8. Se aduce tocanita la fierbere, se pune capacul si se lasa la fiert la foc aproape mic (cat sa bolboroseasca usor tocanita), timp de 30 minute. O verificati in acest timp sa nu scada prea tare apa si sa se arda.
  9. Dupa 30 minute sosul trebuie sa fie grosut. Se adauga sare dupa gust si inca 2 polonice de apa fierbinte. Se continua fierberea cu capac inca 30 minute.
  10. Acum se verifica carnea si daca e bine fiarta (se topeste in gura) se ia capacul si se mai lasa la fiert doar pana sosul scade, devine cremos. Daca carnea nu e fiarta, se mai adauga cate un polonic de apa si se fierbe cu capac pana carnea e moale. Se gusta de sare.
  11. Cand tocanita e gata, se fierb macaroanele in multa apa cu sare. Se scurg bine, se pun in sos si se amesteca. Se servesc calde. Sunt bune si reincalzite.
    * se pot folosi si macaroane cumparate

 
Click pe imagini pentru a mari

Carnea taia cubulete
Carnea taia cubulete
Calim pasta de ceapa si ardei
Calim pasta de ceapa si ardei
Prajim carnea si adaugam condimentele
Prajim carnea si adaugam condimentele
Adaugam apa si fierbem
Adaugam apa si fierbem
Tocanita de vitel
Tocanita de vitel
Macaroane in stil Zrnovo la Konoba Maha
Macaroane in stil Zrnovo la Konoba Maha

 

5 16

 

 

Retete similare 

Vitello tonnato Vitel cu mazare si cartofi noi
Vitello tonnato Vitel cu mazare si cartofi noi
Saltimbocca Alla Romana Ossobuco alla milanese
Saltimbocca Alla Romana Ossobuco alla milanese

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Macaroane cu carne de vitel"

 

Comentarii

ildi  acum un an 17 August 2012 18:44  

Re: Macaroane cu carne de vitel

am facut si a iesit f bun
cu macaroane cumparate
totusi data viitoare am sa pun mai putin vin, mi sa parut putin prea tare acreala vinului :/
 

Ioana  acum un an 18 August 2012 11:29  

Re: Macaroane cu carne de vitel

ildi, vinul nu trebuie sa fie acru! ce vin ai pus? era bun de baut? daca e acrisor sau are orice alt gust ciudat (eu mai simt la vinurile slab calitative gust metalic, neplacut) mai bine nu pune, omite-l din reteta.
 

ildi  acum un an 20 August 2012 05:39  

Re: Macaroane cu carne de vitel

vinul nu era acru, era de ala special pentru gatit, aici se gaseste.
daca imi aduc aminte si prima oara cand am facut reteta pui inabusit cu vin, la fel am patit de aia pe urma am redus cantitatea de vin si a fost ok.
 

Ioana  acum un an 20 August 2012 13:44  

Re: Macaroane cu carne de vitel

aha, deci se simtea doar gustul redus al vinului prea tare pentru tine.
 

DIana  acum un an 26 Octombrie 2012 19:04  

Re: Macaroane cu carne de vitel

Ioana, ma intreb ce fel de carne de vitel, ai folosit?Care parte?
 

Ioana  acum un an 30 Octombrie 2012 10:19  

Re: Macaroane cu carne de vitel

carne pentru tocanite (se vinde cuburi sub aceasta denumire).
 

jasmine  acum 4 luni 19 Decembrie 2013 08:18  

Re: Macaroane cu carne de vitel

Chiar astazi o voi face,numai ca ma gandesc sa fierb carnea ,apoi cu supa ramasa ,sa adaug la mancare [in loc de apa] si bineinteles carnea va mai fierbe si in sos!
 

Gabriela Muller  acum 2 ore 29 Martie 2014 07:54  

Re: Macaroane cu carne de vitel

Merci Ioana! Am adaugat ciuperici si usturoi. Fantasic de gustos si usor de facut! Iubesc site-ul tau, azi gatesc ciorba de vita dupa reteta ta iar miine chiftelute in sos de ciuperici...
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS