Macaroane cu carne de vitel

Categorii: Retete din Croatia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu paste, Retete de Craciun, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Macaroane cu carne de vitel
Pinterest

Aceasta mancare este o specialitate din localitatea Zrnovo din insula Korcula. Pastele sunt facute in casa si apoi se face langa ele un sos din carne de vitel. Le-am incercat la aceeasi konoba Maha, unde mi-au explicat cum fac pastele de casa, dar nu mi-au dezvaluit si reteta sosului, care e secreta, fiind transmisa din generatie in generatie. Va dati seama ce uimita am fost cand am gustat sosul si mi-am dat seama ca are fix acelasi gust cu tocanita de vitel pe care o face mama mea vesel Am adaugat doar cateva arome folosite pe insula (dafin, oregano si vinul - un Pošip ca sa fiu exacta) si rezultatul a fost desavarsit!

Ingrediente
Macaroane cu carne de vitel

400 gr macaroane de casa

Tocanita din carne de vitel

500 gr carne de vitel
1 ceapa mare
1/2 ardei rosu
100 ml vin alb sec
1 foaie de dafin
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru macinat
sare
3 linguri ulei

Portii: 4

Preparare
Macaroane cu carne de vitel

  1. Se pune o oala cu 1 l de apa pe foc si se tine fierbinte tot timpul cat faceti tocanita.
  2. Se taie carnea cubulete.
  3. Se macina in robotel ceapa cu ardeiul pana devin pasta (sau se dau pe razatoare).
    * puteti folosi ceapa rosie, este specifica bucatariei din Korcula
  4. Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste pasta de ceapa si ardei pana nu se mai simte miros de ceapa cruda.
  5. Se adauga cubuletele de vitel si se prajesc, amestecand des, pana isi schimba culoarea.
  6. Se stinge cu vin si se lasa pana se evapora.
  7. Se trage oala de pe foc si se adauga boia, piper, oregano si foaia de dafin. Se amesteca bine si se adauga 2 polonice de apa fierbinte.
  8. Se aduce tocanita la fierbere, se pune capacul si se lasa la fiert la foc aproape mic (cat sa bolboroseasca usor tocanita), timp de 30 minute. O verificati in acest timp sa nu scada prea tare apa si sa se arda.
  9. Dupa 30 minute sosul trebuie sa fie grosut. Se adauga sare dupa gust si inca 2 polonice de apa fierbinte. Se continua fierberea cu capac inca 30 minute.
  10. Acum se verifica carnea si daca e bine fiarta (se topeste in gura) se ia capacul si se mai lasa la fiert doar pana sosul scade, devine cremos. Daca carnea nu e fiarta, se mai adauga cate un polonic de apa si se fierbe cu capac pana carnea e moale. Se gusta de sare.
  11. Cand tocanita e gata, se fierb macaroanele in multa apa cu sare. Se scurg bine, se pun in sos si se amesteca. Se servesc calde. Sunt bune si reincalzite.
    * se pot folosi si macaroane cumparate
 
Macaroane cu carne de vitel - Carnea taia cubulete

1. Carnea taia cubulete

Macaroane cu carne de vitel - Calim pasta de ceapa si ardei

2. Calim pasta de ceapa si ardei

Macaroane cu carne de vitel - Prajim carnea si adaugam condimentele

3. Prajim carnea si adaugam condimentele

Macaroane cu carne de vitel - Adaugam apa si fierbem

4. Adaugam apa si fierbem

Macaroane cu carne de vitel - Tocanita de vitel

5. Tocanita de vitel

Macaroane cu carne de vitel - Macaroane in stil Zrnovo la Konoba Maha

6. Macaroane in stil Zrnovo la Konoba Maha


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 17)  

 

Vitello tonnato

13 August 2013

Vitello tonnato

Saltimbocca Alla Romana

29 Iunie 2012

Saltimbocca Alla Romana

Ossobuco alla milanese

5 August 2010

Ossobuco alla milanese

 

 

ildi  acum 2 ani - 17 August 2012 18:44  

Re: Macaroane cu carne de vitel

am facut si a iesit f bun vesel
cu macaroane cumparate vesel
totusi data viitoare am sa pun mai putin vin, mi sa parut putin prea tare acreala vinului :/
 

Ioana  acum 2 ani - 18 August 2012 11:29  

Re: Macaroane cu carne de vitel

ildi, vinul nu trebuie sa fie acru! ce vin ai pus? era bun de baut? daca e acrisor sau are orice alt gust ciudat (eu mai simt la vinurile slab calitative gust metalic, neplacut) mai bine nu pune, omite-l din reteta.
 

ildi  acum 2 ani - 20 August 2012 05:39  

Re: Macaroane cu carne de vitel

vinul nu era acru, era de ala special pentru gatit, aici se gaseste.
daca imi aduc aminte si prima oara cand am facut reteta pui inabusit cu vin, la fel am patit trist de aia pe urma am redus cantitatea de vin si a fost ok.
 

Ioana  acum 2 ani - 20 August 2012 13:44  

Re: Macaroane cu carne de vitel

aha, deci se simtea doar gustul redus al vinului prea tare pentru tine.
 

DIana  acum 2 ani - 26 Octombrie 2012 19:04  

Re: Macaroane cu carne de vitel

Ioana, ma intreb ce fel de carne de vitel, ai folosit?Care parte?
 

Ioana  acum 2 ani - 30 Octombrie 2012 10:19  

Re: Macaroane cu carne de vitel

carne pentru tocanite (se vinde cuburi sub aceasta denumire).
 

jasmine  acum un an - 19 Decembrie 2013 08:18  

Re: Macaroane cu carne de vitel

Chiar astazi o voi face,numai ca ma gandesc sa fierb carnea ,apoi cu supa ramasa ,sa adaug la mancare [in loc de apa] si bineinteles carnea va mai fierbe si in sos!
 

Gabriela Muller  acum un an - 29 Martie 2014 07:54  

Re: Macaroane cu carne de vitel

Merci Ioana! Am adaugat ciuperici si usturoi. Fantasic de gustos si usor de facut! Iubesc site-ul tau, azi gatesc ciorba de vita dupa reteta ta iar miine chiftelute in sos de ciuperici...
 

Cosmin  acum 4 luni - 26 Ianuarie 2015 15:55  

Re: Macaroane cu carne de vitel

A iesit super !!!! multumesc frumos !!! Tin sa mentionez ca sunt un baiat de 23 de ani si am o surioara de 15 in grija cam pretentioasa la mancare noroc cu acest site ma salvat de nenumarate ori !! MULTUMESC DIN SUFLET!!!!! vesel
 

Ioana  acum 4 luni - 27 Ianuarie 2015 09:25  

Re: Macaroane cu carne de vitel

cu drag, Cosmin!
 

Laura  acum 3 luni - 26 Februarie 2015 19:31  

Re: Macaroane cu carne de vitel

Tocmai ce am terminat-o de vreo ora. Si eu am pus si niste ciuperci si usturoi. Cu macaroanele am "sarit", dar am folosit spaetzele cumparate, ca nu am avut macaroane proaspete.
 

Ioana  acum 3 luni - 27 Februarie 2015 14:13  

Re: Macaroane cu carne de vitel

sa-ti fie de bine!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Afla mai multe detalii aici ›

Campanie sustinuta de organizatia M.A.M.E.


Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus